Најбољи РГБ вентилатори за ваш рачунар у 2023

Перформансе и ефикасност су краљ и краљица када су у питању љубитељи рачунара и увек би требало да буду главна брига. Али не шкоди ни размишљање о стилу. Наравно, љубитељи РГБ-а не би требало да жртвују перформансе зарад изгледа, јер те блиставе боје не помажу много ако је ваш рачунар превише врућ. Окупили смо најбоље љубитеље РГБ кућишта који не само да додају озбиљну блиставост вашој инсталацији, већ и раде онако како изгледају.

Цорсаир

Не можете сваки дан пронаћи сјајан скуп РГБ обожаватеља који имају тако мало слабости. Цорсаир ЛЛ120 пали на све цилиндре, комбинујући одличне перформансе са стилом.

Говорећи о његовој естетици, Цорсаир ЛЛ120 користи АРГБ, омогућавајући вам да промените боје свих 16 ЛЕД диода појединачно. Међутим, иде корак даље тако што укључује и Цорсаир-ов Лигхтинг Ноде Про. Заједно са његовим једноставним иЦУЕ софтвером, моћи ћете да креирате динамичко РГБ осветљење са само неколико кликова без преузимања вредних заглавља на матичној плочи.

Наравно, Цорсаир ЛЛ120 није све у стилу. Чак и са вентилатором позади и једним на предњој страни, ЛЛ120 не разбија зној који помера ваздух кроз ваше кућиште, посебно када га повећате до 2200 обртаја у минути. Што је још важније, једва ћете их чути како раде на вашој платформи при нормалним оптерећењима.

Цорсаир ЛЛ120 РГБ

Најбољи у целини

$70 $90 Уштедите
$20

Цорсаир га је избацио из парка са ЛЛ120 РГБ вентилаторима. Одличне перформансе протока ваздуха, софтвер једноставан за коришћење и динамичне боје и ефекти умотани у вентилатор од 120 мм.

Прос

 • 16 РГБ ЛЕД диода које се могу појединачно адресирати
 • Има добар софтвер који се лако користи
 • Висок проток ваздуха, ниска бука
 • Лигхтинг Ноде Про укључен

Цонс

 • Донекле гласно при максималној брзини вентилатора

Антец

Када сте у ограниченом буџету, склони сте да смањите углове, али заиста не можете себи да приуштите да то радите са вентилаторима за кућиште. Срећом, вентилатори Антец Призм 120мм АРГБ кућишта не само да имају разумну цену, већ и изгледају фантастично, а можете бити мирни знајући да је ваш рачунар леп и кул.

За почетак, вентилатори Антец Призм 120мм АРГБ кућишта укључују 18 адресабилних ЛЕД диода по кућишту вентилатора, подељених између два прстена. Можете да приступите милионима боја, али најбољи део је могућност синхронизације РГБ осветљења са врхунским брендовима матичних плоча као што су АСУС, МСИ и Гигабите.

Боје нису једини аспект који можете да прилагодите. Антец Призм 120мм АРГБ кућиште вентилатори такође долазе у пакету са контролером вентилатора, који можете користити за подешавање брзине вентилатора између 500 и 2000 о/мин. С обзиром на додатне лежајеве вентилатора, они су изненађујуће брзи, тихи и издржљиви.

Вентилатори Антец Призм 120мм АРГБ кућишта

Најбољи буџет

$60 $80 Уштедите
$20

Поуздани и приступачни, Антец Призм 120мм АРГБ кућиште вентилатори су идеално решење за мали буџет. Добијате предност доброг протока ваздуха и софтверске компатибилности без жртвовања стила.

Прос

 • Брз, тих и издржљив
 • Укључује пет АРГБ вентилатора кућишта и контролер
 • Компатибилан са различитим РГБ софтвером
 • Звездана цена по фану

АСУС

АСУС ТУФ Гаминг ТФ120 АРГБ вентилатор је одличан избор за оне који воле дизајн, али им је и даље потребан вентилатор кућишта високих перформанси на кључним локацијама. Добијате чак и предност двослојног ЛЕД низа који ствара богатије РГБ боје.

Са максималном брзином од 1900 обртаја у минути, АСУС ТУФ Гаминг ТФ120 АРГБ вентилатор је прилично брз и има висок проток ваздуха. С обзиром на његове перформансе, ТФ120 се не може користити само за пролазак хладног ваздуха кроз вашу опрему, већ је и довољно моћан да помогне у хлађењу АИО радијатора. Помаже вам да избегнете мешање различитих типова вентилатора!

Једини аспект који одговара перформансама АСУС ТУФ Гаминг ТФ120 АРГБ вентилатора је његова издржљивост. АСУС је додао напредне флуидно-динамичке лежајеве како би побољшао свој век трајања, као и антивибрационе подлоге за додатно пригушивање звука.

АСУС ТУФ Гаминг ТФ120 АРГБ вентилатор

Најбољи дизајн

$43 $60 Уштедите
$17

Ако је дуговечност ваша главна брига, АСУС ТУФ Гаминг ТФ120 АРГБ вентилатори су специјално дизајнирани за издржљивост и перформансе. Такође укључује АРГБ чвориште, пружајући вам довољно контроле и подршку за Аура Синц.

Прос

 • Двослојни ЛЕД низ за богатије боје
 • Подршка за Аура Синц
 • Брзо, ефикасно и тихо
 • Укључује АРГБ чвориште

Цонс

 • Пакет од 3 пакета има бољу цену

Цоолер Мастер

Ако је ваш рачунар хлађен течношћу, не можете само да користите било који стари вентилатор кућишта за хлађење радијатора, чак и ако је брз. Брзина није нужно проблем – то је статички притисак. Да бисте осигурали да ваш АИО остане хладан, Цоолер Мастер МастерФан МФ120Р је фантастичан пратилац.

Док Цоолер Мастер МастерФан МФ120Р ради сасвим добро као вентилатор кућишта, они су као код куће везани за радијатор. Његова комбинација вишег статичког притиска и протока ваздуха је управо оно што вам је потребно да гурнете или повучете топлоту која се шири из радијатора. А ако одлучите да желите један за кућиште, још увек можете да гурнете вентилаторе на 2000 обртаја у минути.

Још једна згодна карактеристика Цоолер Мастер МастерФан МФ120Р је да добро ради са широким спектром РГБ софтвера, као што су АСУС Аура, АСРоцк РГБ, Гигабите РГБ Фусион и МСИ РГБ.

Цоолер Мастер МастерФан МФ120Р АРГБ

Најбољи вентилатор радијатора

Цоолер Мастер МастерФан МФ120Р АРГБ вентилатор је отприлике једноставан колико можете добити у смислу инсталације. То га чини још кориснијим када сте спремни да одбаците стандардни хладњак за своје радијаторе за нешто значајније.

Прос

 • Компатибилан са различитим РГБ софтвером
 • Лако се инсталира
 • Специјално дизајниран за хлађење радијатора
 • Гумени јастучићи који апсорбују звук

Цонс

 • РГБ је превише провидан
 • Мало прескупо

Тхермалтаке

Ако гурате своју опрему до њених граница, брзо ћете приметити колико ваши обожаваоци могу постати гласни. То је подношљиво, али ако сте неко ко не може да издржи зујање, Тхермалтаке Пуре 12 АРГБ вентилатор је у праву.

Да бисте разумели колико је тих Тхермалтаке Пуре 12 АРГБ вентилатор, он има максимални број обртаја од 1500 и проток ваздуха од 56,45 ЦФМ. Када се све узме у обзир, то је прилично респектабилно, али када почнете да покушавате да контролишете свој рачунар, приметићете да се никада не уздиже изнад шапата.

Оно што је подједнако импресивно је само број опција које нуди Тхермалтаке Пуре 12 АРГБ вентилатор. Можете се одлучити за 140 мм или 200 мм ако су вам потребне додатне перформансе протока ваздуха за, рецимо, радијатор, а да притом и даље одржавате његов тихи рад.

Тхермалтаке Пуре 12 АРГБ

Мост Куиет

$51 $60 Уштедите
$9

Не постоји ништа слађе за уши од поузданог ПЦ вентилатора који је невероватно тих. Реците збогом буци са Тхермалтаке Пуре 12 АРГБ вентилатором, који такође има АРГБ и контролер за прилагођавање у ходу.

Прос

 • Доступне су многе опције, као што су пакети и величине вентилатора
 • Шапутајте тихо
 • Укључује АРГБ контролер
 • Компатибилан са различитим РГБ софтвером

Цонс

 • Могао сам користити још неколико адресабилних ЛЕД диода

ФАК

П: Можете ли покренути РГБ вентилаторе без укљученог РГБ-а?

Обично, да би РГБ функционисао, потребно је да укључите РГБ заглавље, које је одвојено од конектора за напајање. Можете безбедно да оставите РГБ заглавље искључено и вентилатори ће наставити да се окрећу, све док црпе енергију.

П: Могу ли да програмирам своје РГБ вентилаторе да реагују на оно што се дешава у мојој игри?

Апсолутно! Већина познатих брендова има РГБ синхронизацију уграђену директно у софтвер. На пример, постоји Логитецх-ов Лигхтсинц, Цорсаир-ов иЦУЕ и Разер-ов Синапсе софтвер или опције треће стране као што је Аурора. Такође можете да синхронизујете РГБ са музиком.

П: Да ли је АРГБ или РГБ бољи?

АРГБ не нуди никакве предности перформанси осим више прилагођавања боја. Када одаберете боју за традиционалне РГБ обожаватеље, она утиче на сваки ЛЕД. Наравно, још увек можете да примените различите ефекте као што су стробинг и дисање. Међутим, АРГБ вам омогућава да промените боје сваке појединачне ЛЕД диоде у шта год желите.

П: Шта значи РГБ?

РГБ значи „црвена, зелена, плава“. У контексту рачунара и технологије уопште, то су примарне боје које се користе за стварање мноштва боја.

П: Зашто моји РГБ вентилатори не светле?

Ако ваши вентилатори раде, али РГБ не ради, постоји неколико корака које можете предузети да бисте решили проблем.

 • Двапут проверите да ли је РГБ кабл прикључен, било на вашу матичну плочу или на контролер. Кабл има тенденцију да буде одвојен од кабла за напајање вентилатора.

 • Да ли користите исправно заглавље? Можда имате повезан РГБ кабл, али је могуће да користите погрешно заглавље. Проверите упутство за матичну плочу.

 • Оштећени су или вентилатор и или глава. То можете да решите тако што ћете РГБ вентилатор заменити другим вентилатором за који знате да ради. Ако вентилатор ради, имате неисправан вентилатор; ако не ради, онда имате неисправно заглавље.

 • Ако користите контролер вентилатора, покушајте да повежете РГБ вентилатор директно на матичну плочу и забележите да ли ради. У случају да јесте, онда можда имате неисправан контролер вентилатора.

П: Можете ли направити РГБ вентилаторе за бело светло?

Да, али то није права бела и РГБ обожаватељи се разликују по томе како „бели“ изгледају. То можете учинити тако што ћете проверити да ли постоје унапред подешене беле светлости у вашем РГБ софтверу или сами извршите подешавања.