Najbolji softver za upravljanje radnom površinom za Windows računare

Najbolji softver za upravljanje radnom površinom za Windows računare

Windows računari su poznati po svojoj širokoj lepezi mogućnosti prilagođavanja, uključujući i mogućnost upravljanja radnom površinom. Dok standardni Windows alat za upravljanje radnom površinom nudi osnovne funkcionalnosti, postoji mnogo softverskih rešenja tretjih strana koja mogu značajno poboljšati vaše iskustvo upravljanja radnom površinom.

Funkcije koje treba tražiti u softveru za upravljanje radnom površinom

Pre nego što odaberete softver za upravljanje radnom površinom, važno je razmotriti funkcije koje su vam najvažnije. Neke od ključnih funkcija koje treba tražiti uključuju:

Upravljanje prozorima: Može li softver efikasno upravljati i organizovati prozore na vašoj radnoj površini?
Radni prostori: Da li softver nudi podršku za radne prostore, što vam omogućava da kreirate i prebacujete se između različitih grupa prozora?
Prečice i geste: Da li softver podržava prilagođene prečice i geste, omogućavajući vam da brzo pristupate funkcijama i upravljate prozorima?
Automatizacija: Da li softver nudi opcije za automatizaciju zadataka, kao što je automatsko redimenzionisanje i raspoređivanje prozora?
Integracija sa drugim aplikacijama: Da li se softver dobro integriše sa drugim aplikacijama koje koristite, kao što su pregledači i uređivači teksta?

Najbolji softver za upravljanje radnom površinom za Windows računare

U nastavku je prikazano nekoliko najboljih softverskih rešenja za upravljanje radnom površinom za Windows računare:

  Како инсталирати и ажурирати Фласх на вашем Мац-у

1. Stardock Fences

Stardock Fences je plaćeni softver koji vam omogućava da organizujete ikone na radnoj površini u prilagođene „ograde“. Ove ograde se mogu imenovati i prilagoditi, omogućavajući vam da brzo pronađete i pristupite svojim najčešće korišćenim aplikacijama i fajlovima.

2. AquaSnap

AquaSnap je besplatni softver koji nudi širok spektar funkcija upravljanja prozorima. Ovo uključuje snap-to-grid upravljanje, automatsko redimenzionisanje i raspoređivanje, kao i podršku za radne prostore. AquaSnap je posebno koristan za korisnike koji rade sa više prozora istovremeno.

3. DisplayFusion

DisplayFusion je komercijalni softver koji nudi sveobuhvatno rešenje za upravljanje radnom površinom za korisnike sa više monitora. Ovaj softver omogućava vam da kreirate prilagođene profile za različite konfiguracije zaslona, upravljate radnim prostori

4. Winstep Nexus Dock

Winstep Nexus Dock je besplatni softver koji pruža alternativu tradicionalnoj Windows traci zadataka. Ovaj softver omogućava vam da postavite prilagođeni dock na radnu površinu, na koji možete postaviti ikonice, prozore i druge stavke. Nexus Dock je posebno koristan za korisnike koji желе pristup svojim najčešće korišćenim aplikacijama i fajlovima sa svakog mesta na radnoj površini.

5. X-Mouse Button Control

X-Mouse Button Control je besplatni softver koji vam omogućava da prilagodite dugmad na mišu i kreirate prilagođene mape tastature. Ovaj softver se može koristiti заједно са било којим од горе наведених softvera за управљање radном површином, како би се dodatно побољшало ваше искуство управљања прозорима.

Zaključak

Izbor najboljeg softvera za upravljanje radnom površinom za Windows računare zavisi od vaših individualnih potreba i preferenci. Međutim, softverska rešenja navedena u ovom članku pružaju širok spektar funkcija i mogu značajno poboljšati vašu produktivnost i efikasnost.

  Како да откажете Амазон Мусиц са свог телефона, рачунара или иТунес-а

Često postavljana pitanja

1. Koji je najbolji besplatni softver za upravljanje radnom površinom za Windows računare?
* AquaSnap

2. Koji je najbolji plaćeni softver za upravljanje radnom površinom za Windows računare?
* Stardock Fences

3. Da li postoji softver za upravljanje radnom površinom koji podržava više monitora?
* Da, DisplayFusion je komercijalni softver koji nudi sveobuhvatno rešenje за управљање radnom површином за кориснике са више монитора.

4. Da li postoji softver za upravljanje radnom površinom koji nudi prilagođeni dock?
* Da, Winstep Nexus Dock je besplatни softver koji вам pruжа алтернативу традиционалној Windows траци задатака и омогућава вам да поставите прилагођени док на radnu површину.

5. Da li postoji softver za upravljanje radnom površinom koji omogućava automatizaciju zadataka?
* Da, mnogi softveri за управљање radном површином, укључујући Stardock Fences и DisplayFusion, нуде опције за аутоматизацију задатака као што су аутоматско редимензионисање и распоређивање прозора.

6. Koji je najbolji softver за управљање radном површином за Windows 10?
* Сви софтвери наведени у овом чланку су компатибилни са Windows 10 и могу значајно побољшати ваше искуство управљања радном површином на овом оперативном систему.

7. Da li postoji softver za upravljanje radnom površinom koji se može интегрисати sa другим апликацијама?
* Да, многи софтвери за управљање радном површином, укључујући AquaSnap и X-Mouse Button Control, нуде интеграцију са другим апликацијама, омогућавајући вам da управљате прозорима и прилагођавате пречице у оквиру тих апликација.

**8. Da li postoji softver за управљање radном povrшин