Најбољи стругач друштвених медија за издвајање вредних података у 2023

Стругачи друштвених медија су одличан алат за издвајање кључних података о вашим клијентима и њихово коришћење за истраживање тржишта, разумевање купаца, анализу расположења и још много тога.

У овом модерном дигиталном свету, подаци служе као кључ за истраживање и анализу.

У ствари, одувек је био кључни ентитет, али раније је било тешко издвојити огроман низ података.

Еволуција интернета и широка употреба друштвених медија као што су Инстаграм, Фацебоок, Јутјуб и Твитер променили су цео сценарио.

Данас су милиони појединачних корисника и пословних организација присутни на различитим платформама друштвених медија, што је постало кључни извор екстракције података.

Дакле, ако покушавате да разумете тржишни тренд или желите да стекнете увид у куповно понашање потрошача, стругачи друштвених медија могу додати вредност вашем труду.

Хајде да разговарамо о неким од најбољих стругача друштвених медија за извлачење вредних података.

Шта је стругање друштвених медија?

Сцрапинг друштвених медија је процес у којем се подаци користе са различитих платформи друштвених медија. А платформе или алати за сцрапинг друштвених медија користе се да се то уради.

Стругачи друштвених медија су дизајнирани са ботовима да свакодневно досегну хиљаде веб страница и извлаче виталне податке.

Било да је у питању Фацебоок, Инстаграм, ТикТок или ИоуТубе, можете издвојити све потребне податке за истраживање и анализу. Морате само да упутите алатку који тип података вам је потребан, а алат ће вам пружити тражене податке.

Сва екстракција података се одвија након што платформа друштвених медија са које извлачите одобри захтев. Међутим, ове платформе често постављају ограничења, али врхунски корисници друштвених медија то заобилазе користећи проксије и друге методе за испоруку потребних података.

Предности стругања друштвених медија

Алати за сцрапинг друштвених медија су у тренду међу пословним аналитичарима и истраживачима јер им ови алати користе на различите начине:

  • Побољшава пословну стратегију: Када имате приступ релевантним, тачним корисничким подацима путем сцрапинг-а на друштвеним мрежама, можете га користити да бисте разумели своје пословање, клијенте и конкуренте. Овај увид ће вам помоћи да обликујете и побољшате своју пословну стратегију.

  • Повећава ангажовање публике: Алати за сцрапинг на друштвеним мрежама вам помажу да побољшате ангажовање публике нудећи производе, услуге и ажурирања које би волели. То је могуће са извученим подацима о публици. Такође можете бити у току са навикама и праксама корисника друштвених медија који су ваша циљана публика.
  • Ублажава изазове у односима с јавношћу: Скрапинг друштвених медија је веома утицајан када је у питању решавање изазова повезаних са односима с јавношћу. Можете да користите алатку за гребање да бисте пазили на свој однос са клијентима и сазнали шта да побољшате своје присуство на мрежи.
  • Будите у току са најновијим трендовима: Тржишни трендови се често мењају, а ако не можете да их пратите, то може утицати на очекивања ваших купаца. Уз помоћ прикупљених података, можете разумети најновије трендове и обликовати своју понуду како бисте имали предност у односу на конкуренцију.
  Како да подесите трајни Убунту УСБ

Случајеви употребе гребања друштвених медија

Сцрапинг друштвених медија се користи у бројним случајевима:

Истраживање тржишта

Истраживање тржишта служи као примарни извор када је у питању добијање информација за ваше пословање. Фацебоок служи као одличан извор за извлачење велике количине података јер има око 2,96 милијарди активних корисника месечно.

Међутим, не можете издвојити све корисничке податке; можете користити само корисничко име, УРЛ адресу профила, информације о пратиоцима, лајкове, интересовање итд. Ове информације могу бити корисне и даће вам до знања шта је корисницима потребно у вези са производом или услугом.

Оловна генерација

Када имате приступ подацима о својим клијентима и публици из ваше пословне нише, то може бити од велике предности. Можете користити стругач друштвених медија да бисте добили корисне информације о корисницима и циљали купце.

Многи корисници циљају Твиттер за генерисање потенцијалних клијената јер има милијарде корисника и омогућава гребање јавно доступних података. Од профила и твитова до кључних речи и хасхтагова, сви такви Твиттер подаци могу бити веома корисни за ваше пословање.

Анализа конкуренције

Свако предузеће или организација суочава се са конкуренцијом на тржишту, па постаје неопходно да свако уради анализу конкуренције. Скрапинг на друштвеним мрежама може вам помоћи да пратите кретање конкуренције и напредак на тржишту.

Инстаграм је омогућио предузећима да извуку информације о конкурентима преко њихових профила, коментара њихових купаца, постова, популарности и других података.

Анализа сентимента

Као власник предузећа, можете да скидате податке са платформи друштвених медија као што су ИоуТубе или Фацебоок да бисте анализирали расположење купаца о вашем производу или услузи.

Осим личних података, ИоуТубе легално дозвољава корисницима да извлаче податке као што су прегледни видео снимци, коментари и прегледи како би анализирали осећања клијената.

Сада, хајде да причамо о неким од најбољих друштвених стругача за извлачење вредних података који вам могу помоћи да направите одговарајуће стратегије и развијете своје пословање.

Бригхт Дата

Без обзира да ли започињете свој посао или се бавите истраживањем тржишта, Бригхт Дата је стругач друштвених медија који вам је потребан за прикупљање јавно доступних података. Од преузимања профила, послова, УРЛ адреса и слика до временских ознака, коментара и објављивања на тржишту, можете извући мноштво података са свих платформи друштвених медија.

  15 најбољих преводилачких услуга за ангажовање онлајн преводиоца

Коришћењем власничке технологије за откључавање сајта, може лако да приступи онолико података колико вам је потребно у сврхе истраживања и анализе. То је алатка богата функцијама која вам нуди три опције:

  • АПИ за веб откључавање игра важну улогу у прикупљању података јер ради као прокси сервер и помаже вам да скрежете податке у реалном времену.
  • ИДЕ за стругање веба је алатка заснована на облаку која вам даје готове кодове и функције за сцрапинг и омогућава вам да добијете прилагођене резултате.
  • Рад са алатима за скупове података је изузетно лак јер се све повезане информације унапред прикупљају са популарних платформи друштвених медија. Међутим, можете се одлучити и за нове скупове података на основу ваших захтева.

Одлична ствар у вези са овим стругачем друштвених медија је то што извози све прикупљене податке у Екцел, ЈСОН или ЦСВ. Нећете морати да бринете о законитости пошто је Бригхт Дата у складу са свим прописима о заштити података као што су ЦЦПА и ГДПР.

Смартпроки

Ако тражите све-у-једном стругач друштвених медија за своје пословање, Смартпроки је одлична опција. Има неуспоредиву способност скалирања и може прикупити огромне податке друштвених медија без икаквих ограничења од проксија или блокова.

Сцрапинг АИ је дизајниран да ради са Инстаграмом и ТикТок-ом и помаже вам да пратите стопе ангажовања, откријете нове трендове и пратите раст конкуренције. Сцрапер је пажљиво дизајниран тако да се може интегрисати као АПИ или проки сервер и помоћи вам да преузмете све потребне податке.

Тачке података које можете да добијете из сцрапинга су профили, корисничка имена, постови, хасхтагови, фотографије, видео снимци и многи други битни подаци. Овај алат нуди неколико параметара као што су језик, категорија и геолокација, као и технике које осигуравају да можете добити тачан скуп података који вам је потребан.

Док подносите захтеве за екстракцију података, можете се одлучити за ажурирање у реалном времену или планирано време; на тај начин имате потпуну контролу над начином на који добијате податке. За разлику од других алата за сцрапинг, он нема ограничења у постављању података захтева. Цена почиње од 2 долара за 1000 захтева.

ИРоиал

ИРоиал је популаран избор за прикупљање података друштвених медија. Оно по чему се овај алат издваја је његова способност да шаље бројне захтеве платформама друштвених медија са поузданим проксијима за преузимање података који су вам потребни без безбедносних ризика.

  Како да избришете и опозовете слање Инстаграм поруке пре него што је прималац види

Штавише, не ограничава се на основу геолокације и платформи друштвених медија. АПИ може да прикупи ваш жељени скуп података са било ког места где желите. Било да се ради о ИоуТубе-у, Инстаграму, ФацеБоок-у или ТикТоку-у, нећете имати проблема са преузимањем тачака података као што су имена, коментари, постови, слике итд.

Алат је веома ефикасан и прецизан јер може лако да преузме неструктуриране податке са различитих платформи друштвених медија и да вам их достави. Док прикупљате скуп података, нећете наићи на проблеме са поузданошћу нити ћете имати проблема са скалабилности јер прикупља велику количину података без икаквог компромиса.

Овај стругач друштвених медија долази у пет различитих планова, укључујући стамбене и мобилне. Ако желите да шаљете неограничене захтеве и свеобухватну геолокацију, онда ће планови за Статиц Ресидентиал, Датацентер или Снеакер бити невероватни за вас.

Зите

Зите је моћан стругач друштвених медија који није само брз, већ је и прецизан и ефикасан за преузимање података друштвених медија за предузећа. То је заправо стругач друштвених медија опште намене који брине о вашим потребама без икаквог компромиса.

Зите АПИ је комплетан и пажљиво програмиран веб стругач који може да ротира ИП и избегне извлачење свих потребних података са циљне платформе друштвених медија. За велика предузећа, стругач такође пружа ТипеСцрипт АПИ и може се користити за обављање интегралних функционалности.

Нити има ограничења у погледу врсте друштвених медија са којих желите да извучете податке, нити је ограничен геолокацијом. Једном када одаберете платформу, она ће аутоматски поставити локацију и проксије на основу ваших захтева тако да може тачно да издвоји податке.

Ако не желите да трошите време на прикупљање података са различитих платформи друштвених медија, можете се одлучити за Зите Дата, где можете пронаћи све потребне податке. Редовно сакупља све потребне податке са различитих платформи друштвених медија и осигурава да сви његови корисници одмах испуне своје захтеве.

Зите је веома исплатив стругач, а цене варирају у зависности од карактеристика и тежине стругања.

Закључак

Ако желите да развијете своје пословање, да се носите са тржишним трендом и изградите боље присуство на тржишту, стругач друштвених медија је алат који вам је потребан.

Горе поменути су неки од најбољих стругача друштвених медија који могу прецизно извући велику количину података који су вам потребни за анализу и истраживање. Сви ови алати долазе са различитим плановима цена и функцијама тако да можете изабрати један у зависности од ваших захтева.

Можда ћете желети да проверите и ове алатке и АПИ-је за стругање вести.