Најновији АИ стартапи који ће прикупити милионе кроз низ финансирања

Здраво! 🙋 Данас имамо следећа ажурирања производа за вас! 📣

Куантека прикупља 129 милиона долара – покретање онлајн превара и управљања подацима о клијентима

Пионир у решењима Децисион Интеллигенце (ДИ) и британски ИТ стартуп Куантека закључио је круг прикупљања средстава за Серију Е од 129 милиона долара. Са проценом од 1,8 милијарди долара захваљујући најновијој рунди финансирања, посао је сада званично једнорог.

Глобални институционални инвеститор ГИЦ је служио као водећи инвеститор рунде. Учествовали су и претходни инвеститори Варбург Пинцус, ​​Давн Цапитал, Бритисх Патиент Цапитал, Еволутион Екуити Партнерс, ХСБЦ, БНИ Меллон, АБН АМРО и АлбионВЦ.

Прошло је мање од 18 месеци од јула 2021, када је Куантека закључила уговор о финансирању серије Д од 157 милиона долара.

Стартуп за анализу података и интеграцију, Куантека, гради односе између ентитета како би подстакао интелигентно доношење одлука у предузећима.

Куантека даје компанијама могућност да пронађу скривене увиде и донесу добро информисане одлуке које повећавају пословну вредност комбиновањем различитих извора података. Међу његовим клијентима су ХСБЦ, Стандард Цхартеред, БНИ Меллон и други.

Према речима Висхал Марриа, генералног директора компаније, приходи ће достићи 100 милиона долара следеће године, а посао ће постати профитабилан до 2025. године.

  Унајмите виртуелног асистента за своје пословање са ових 12 платформи

Пусх Сецурити прикупља 15 милиона долара за смањење рањивости на мрежи

Сајбер ризици представљају велику бригу и за појединце и за предузећа у данашњем окружењу вођеном технологијом. Пусх безбедност је једно од предузећа којима је циљ да помогне у спречавању ових претњи.

Пусх Сецурити, добављач најсавременијих технологија симулације пробоја и напада за проналажење рањивости, прикупио је 15 милиона долара како би помогао СааС корисницима да смање своју рањивост на мрежи.

Ову рунду прикупљања средстава из серије А од 15 милиона долара води ГВ (Гоогле Вентурес) заједно са другим инвеститорима. На веб-сајту се наводи да је стотине тимова и отприлике 50.000 запослених користило његова решења од његовог почетка у јулу 2022. Неки од његових највећих клијената су Реацхдеск, Упвест и Траи.ио.

Пусх Сецурити је основан 2015. године и од тада је популаран у сектору због свог иновативног метода тестирања безбедности на вебу. Он симулира неколико метода напада, укључујући СКЛ ињекције и скриптовање на више локација, и пружа тренутне повратне информације о томе колико добро функционишу сигурносни механизми за апликацију. Предузеће наставља да креира иновативна безбедносна решења за веб апликације.

ДатаДоме – АИ стартуп за заштиту од напада заснованих на ботовима, прикупља 42 милиона долара

ДатаДоме је технологија коју покреће вештачка интелигенција за управљање онлајн преварама и ботовима. Најавила је рунду прикупљања средстава за Серију Ц од 42 милиона долара. ДатаДоме штити мобилне апликације, веб локације и АПИ-је од сајбер напада и превара вођених ботовима.

ИнфраВиа Гровтх је предводио овај круг прикупљања средстава из серије Ц, уз учешће тренутних инвеститора Елепхант, ИСАИ и других.

  ВакеУп се аутоматски укључује на екран када подигнете свој уређај

Према њеном корпоративном саопштењу за штампу, приход од Серије Ц биће употребљен за подршку комерцијалном увођењу компаније и иницијативама за истраживање и развој.

Компанија тврди да је једна од ретких која анализира сваки саобраћајни захтев у реалном времену, користећи технике као што су правила скенирања рањивости, отисак прста уређаја и анализа понашања, и тврди да обрађује преко 3 трилиона сигнала података сваког дана.

Према једној студији, злонамерни ботови чине 27,7% укупног веб саобраћаја. Скрапинг веба, конкурентно рударење података, прикупљање личних и финансијских података, скалпирање, превара у вези са преузимањем налога, нежељена пошта и превара трансакција су неке од радњи које спроводе ови ботови. У таквим случајевима, компаније као што је ДатаДоме биле би вредна платформа за спречавање напада ботова.

Пумп -АИ покретање ради смањења трошкова АВС наплате

Трошкови у облаку драматично расту јер се већина операција компанија пребацује на инфраструктуру облака. Пумпа је одговор ако желите да смањите своје АВС трошкове док то истовремено радите без трошења новца.

Пумпа је технологија заснована на вештачкој интелигенцији која тврди да смањује ваше АВС трошкове до 60%.

Трошећи више новца по сату и користећи групну куповину за стварање економије обима, преноси ресурсе у стању мировања са једне компаније на другу.

У ваше име, Пумпови алгоритми континуирано планирају и купују најбоље АВС планове за уштеду и РИ.

Не ступа у интеракцију са вашом ИТ инфраструктуром и ради само на нивоу обрачунског нивоа са ограниченим могућностима управљања идентитетом и приступом (ИАМ).