Ne mogu da priložim datoteke e-pošti u Outlook.com ili desktop aplikaciji [Popravljeno]

Не могу да приложим датотеке е-пошти у Outlook.com или десктоп апликацији [Решено]

Прилагање датотека у е-поруке је суштинска карактеристика сваког клијента е-поште. Међутим, понекад можете наићи на проблеме приликом покушаја да приложите датотеке у Outlook.com или његовој десктоп апликацији. Овај проблем може бити фрустрирајући, посебно ако требате да пошаљете важне датотеке.

У овом чланку ћемо истражити могуће узроке и пружићемо кораке за решавање проблема са прилажем датотека у Outlook.com и десктоп апликацији.

Узроци проблема са прилажем датотека

Постоји неколико фактора који могу узроковати проблеме са прилажем датотека у Outlook.com или десктоп апликацији:

* Величина датотеке: Outlook.com има ограничење од 35 МБ по датотеци. Ако је датотека већа од овог лимита, неће моћи да се приложи.
* Тип датотеке: Outlook не подржава све типове датотека. Листа подржаних типова датотека је доступна овде.
* Подешавања сигурности: Подешавања сигурности вашег рачунара или мреже могу блокирати приказивање.
* Погрешна конфигурација: Неправилна подешавања у Outlook.com или десктоп апликацији могу довести до проблема са прилажем.
* Проблеми са прегледачем: Ако користите Outlook.com у прегледачу, проблеми са прегледачем могу узроковати проблеме са прилажем.

Кораци за решавање проблема

Ако имате проблема са прилажем датотека у Outlook.com или десктоп апликацији, следите ове кораке за решавање проблема:

Проверите величину датотеке

Уверите се да датотека коју покушавате да приложите није већа од 35 МБ. Ако је већа, можете је сажети користећи алатку за компресовање или је поделити на мање датотеке.

  Како научити солидност у 2022. – 11 курсева/ресурса

Проверите тип датотеке

Погледајте да ли је тип датотеке коју покушавате да приложите подржан у Outlook.com. Ако није подржан, можете покушати да претворите датотеку у подржани формат.

Проверите подешавања сигурности

Уверите се да подешавања сигурности вашег рачунара или мреже не блокирају Outlook да приказује датотеке. Можда ћете морати да прилагодите подешавања сигурности да бисте омогућили Outlook-у да приступи датотекама.

Проверите подешавања Outlook-а

Проверите да ли су подешавања Outlook-а правилно конфигурисана. Ако користите Outlook десктоп апликацију, проверите да ли је омогућена опција „Прикажи дугме Приложи“ у картици „Опције“. Ако користите Outlook.com, проверите да ли су опције за прилоге омогућене у подешавањима налога.

Ресетовање прегледача (Outlook.com само)

Ако користите Outlook.com у прегледачу, покушајте да ресетујете прегледач. Ово ће ресетовати све поставке прегледача, укључујући и оне које могу да утичу на могућност прилога.

Додатни савети

Ако сте испробали све кораке за решавање проблема и још увек не можете да приложите датотеке у Outlook.com или десктоп апликацији, можете испробати следеће додатне савете:

* Рестартујте Outlook: Затварање и поновно покретање Outlook-а може решити привремене проблеме.
* Проверите за ажурирања: Уверите се да је Outlook ажуриран на најновију верзију.
* Контактирајте подршку Microsoft-а: Ако ниједан од горе наведених корака не реши проблем, можете за даљу помоћ.

Закључак

Проблеми са прилажем датотека у Outlook.com или десктоп апликацији могу бити фрустрирајући, али их обично можете решити следећи горе наведене кораке за решавање проблема. Верујемо да ће овај чланак помоћи свима који имају проблема са прилажем датотека у Outlook-у.

  Како откључати детаљну статистику стримовања на Аппле ТВ-у

Често постављана питања

1. Зашто не могу да приложим датотеке веће од 35 МБ у Outlook-у?

Outlook.com има ограничење од 35 МБ по датотеци. Ово ограничење је уведено да би се спречило слање превеликих прилога који могу успорити или блокирати е-пошту.

2. Које типове датотека могу да приложим у Outlook-у?

Outlook подржава већину уобичајених типова датотека, укључујући слике, документе, презентације и PDF датотеке. Међутим, постоје неки типови датотека који нису подржани због безбедносних или других разлога.

3. Како могу да проверим да ли је Outlook ажуриран?

У Outlook-у, кликните на картицу „Датотека“ и изаберите „Налог Office“. На картици „Опције ажурирања“, проверите да ли је омогућена опција „Омогући ажурирања“.

4. Како да претворим датотеку у подржани формат за Outlook?

Постоји много бесплатних онлајн и софтверских алата које можете користити за претварање датотека у различите формате. Такође можете да проверите да ли ваш рачунар има софтвер за конверзију датотека инсталиран.

5. Како да ресетујем Outlook.com у прегледачу?

У прегледачу, кликните на икону „Подешавања“ и изаберите „Види све поставке Outlook-а“. Затим, кликните на опцију „Ресетуј Outlook-ова подешавања“ на дну странице.

6. Где могу да нађем додатну помоћ за проблеме са прилажем датотека у Outlook-у?

Ако нисте у могућности да решите проблем користећи наведене кораке, можете контактирати подршку Microsoft-а за даљу помоћ.

7. Да ли су проблеми са прилажем датотека у Outlook-у уобичајени?

Проблеми са прилажем датотека у Outlook-у могу бити релативно уобичајени, посебно ако прилажете велике или неподржане датотеке.

8. Да ли постоје алтернативне методе за слање великих датотека преко Outlook-а?

  Како променити лозинку у Снапцхату

Ако не можете да приложите велику датотеку у Outlook-у, можете користити услугу за дељење датотека као што су OneDrive или Google Drive да бисте послали датотеку примаоцу.