Nije moguće sačuvati promene Greška aplikacije Photos u Windows 11

Није могуће сачувати промене Грешка апликације Photos у Windows 11

Ако наиђете на грешку „Није могуће сачувати промене“ приликом покушаја да уредите или сачувате слике у апликацији Photos у Windows 11, не брините. Нисте сами. Многи корисници су пријавили исти проблем.

Увод

Апликација Photos је уграђени прегледач слика и уређивач у Windows 11. Омогућава вам да прегледате, уређујете и делите своје слике и видео записе. Међутим, неки корисници су пријавили да добијају грешку „Није могуће сачувати промене“ када покушају да уреде или сачувају слике у апликацији.

Ова грешка може бити иритирајућа, посебно ако желите да уредите своје слике или их поделите са другима. На срећу, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили овај проблем.

Како решити грешку „Није могуће сачувати промене“ у апликацији Photos у Windows 11

1. Затворите и поново покрените апликацију Photos

Прво што треба да покушате је да затворите и поново покренете апликацију Photos. Ово ће ресетовати апликацију и потенцијално решити све грешке које су је изазивале.

2. Поново покрените рачунар

Ако затварање и поновно покретање апликације Photos не реши проблем, покушајте да поново покренете рачунар. Ово ће затворити све отворене програме и услуге и потенцијално решити било какве проблеме који су спречавали апликацију Photos да правилно функционише.

  ГРЕ Воцаб Лоцк Научите нову реч сваки пут када погледате у телефон [Android]

3. Проверите дозволе за фасциклу

Да бисте уредили или сачували слику у апликацији Photos, морате имати одговарајуће дозволе за фасциклу у којој се налази слика. Да бисте проверили дозволе за фасциклу, следите ове кораке:

* Отворите File Explorer и пређите до фасцикле која садржи слику коју желите да уредите.
* Десним тастером миша кликните на фасциклу и изаберите „Свойства“.
* Кликните на картицу „Безбедност“ и проверите да ли имате дозволу за уређивање или чување слика у фасцикли.
* Ако немате одговарајуће дозволе, кликните на дугме „Уреди“ и додајте себи одговарајуће дозволе.

4. Ресетујте апликацију Photos

Ако ниједан од претходних корака не реши проблем, можете покушати да ресетујете апликацију Photos. Ово ће вратити апликацију на подразумеване поставке и потенцијално решити све грешке које су је изазивале. Да бисте ресетовали апликацију Photos, следите ове кораке:

* Отворите Подешавања и кликните на „Апликације“.
* Кликните на „Апликације и функције“ и пронађите апликацију Photos на листи.
* Кликните на апликацију Фотографије и изаберите „Напредне опције“.
* Кликните на дугме „Ресетуј“.

5. Поново инсталирајте апликацију Photos

Ако ништа друго не успе, можете покушати да поново инсталирате апликацију Photos. Ово ће уклонити апликацију са вашег рачунара и затим је поново инсталирати. Да бисте поново инсталирали апликацију Photos, следите ове кораке:

* Отворите Подешавања и кликните на „Апликације“.
* Кликните на „Апликације и функције“ и пронађите апликацију Photos на листи.
* Кликните на апликацију Фотографије и изаберите „Деинсталирај“.
* Након што се апликација деинсталира, поново покрените рачунар.
* Отворите Microsoft Store и поново инсталирајте апликацију Photos.

Закључак

Грешка „Није могуће сачувати промене“ у апликацији Photos у Windows 11 може бити фрустрирајућа, али постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили проблем. Испробајте кораке за решавање проблема описане у овом чланку и надајмо се да ћете моћи да уређујете и сачувате своје слике без икаквих проблема.

  11 сјајних предности Амазон Приме које сте вероватно превидјели

Често постављана питања (ФАК)

1. Зашто добијам грешку „Није могуће сачувати промене“ у апликацији Photos у Windows 11?

Постоји неколико разлога зашто бисте могли да добијете ову грешку, укључујући погрешне дозволе за фасциклу, проблеме са апликацијом Photos или проблеме са самим оперативним системом Windows 11.

2. Како да проверим дозволе за фасциклу?

Да бисте проверили дозволе за фасциклу, десним тастером миша кликните на фасциклу и изаберите „Свойства“. Кликните на картицу „Безбедност“ да бисте видели које дозволе имате за фасциклу.

3. Како да ресетујем апликацију Photos?

Да бисте ресетовали апликацију Photos, отворите Подешавања, кликните на „Апликације“ и изаберите „Апликације и функције“. Пронађите апликацију Photos на листи, кликните на њу и изаберите „Напредне опције“. Кликните на дугме „Ресетуј“.

4. Како да поново инсталирам апликацију Photos?

Да бисте поново инсталирали апликацију Photos, отворите Подешавања, кликните на „Апликације“ и изаберите „Апликације и функције“. Пронађите апликацију Photos на листи, кликните на њу и изаберите „Деинсталирај“. Након што се апликација деинсталира, поново покрените рачунар и поново инсталирајте апликацију Photos из Microsoft Store.

5. Шта да радим ако ништа од овог не реши проблем?

Ако ниједан од корака за решавање проблема описаних у овом чланку не реши проблем, можете покушати да посетите званичну веб локацију подршке Microsoft-а или да контактирате Microsoft за подршку.

6. Могу ли да урадим нешто да спречим да се ова грешка понови?

Нажалост, нема гаранције да се ова грешка неће поновити. Међутим, можете покушати да ажурирате оперативни систем Windows 11 и апликацију Photos, као и да проверавате дозволе за фасциклу ради знакова корупције.

  Побољшајте начин на који Фирефок отвара, затвара и наручује картице помоћу Таб Декуе-а

7. Да ли постоји друга апликација коју могу да користим за уређивање слика ако се овај проблем не реши?

Да, постоји неколико других апликација које можете да користите за уређивање слика, укључујући GIMP, Photoshop и Paint.NET.

8. Да ли овој грешци доприноси неки одређени тип сликовне датотеке?

Није познато да ова грешка доприноси било ком одређеном типу сликовне датотеке. Међутим, неке врсте сликовних датотека можда неће бити компатибилне са апликацијом Photos.

9. Да ли је могуће да ову грешку изазива вирус или злонамерни софтвер?

Да, могуће је да вирус или злонамерни софтвер изазива ову грешку. Обавезно редовно ажурирајте свој антивирусни софтвер и ске