NVIDIA, AMD, Realtek drajveri se neće instalirati na Windows 11/10

NVIDIA, AMD, Realtek Драивери Се Неће Инсталирати На Windows 11/10

Ако имате проблема са инсталацијом најновијих драјвера за своју графичку картицу NVIDIA или AMD, или за звучну картицу Realtek на свом рачунару са Windows 11/10, нисте сами. Ово је уобичајен проблем који може имати више узрока.

Увод

Драјвери су критични софтверски компоненти који омогућавају вашим хардверским уређајима да комуницирају са оперативним системом. Без исправних драјвера, ваш хардвер можда неће радити правилно или уопште неће радити.

Ажурирање драјвера је важан део одржавања здравља вашег система. Редовним ажурирањем драјвера можете побољшати перформансе, сигурност и стабилност вашег рачунара.

Међутим, понекад можете наићи на проблеме приликом покушаја инсталације драјвера. Ово може бити веома фрустрирајуће, посебно ако сте сигурни да користите исправну верзију драјвера за свој хардвер.

Ако имате проблема са инсталацијом драјвера за своју графичку картицу NVIDIA или AMD, или за звучну картицу Realtek на свом рачунару са Windows 11/10, ево неколико ствари које можете покушати:

Х2 Помоћ Приликом Проблема са Инсталацијом Драјвера

Х3 Преузмите Драјвере Са Званичног Сајта

Једна од најчешћих грешака коју људи праве јесте да преузимају драјвере са незваничних сајтова. Ово може бити опасно, јер ови сајтови могу да дистрибуирају драјвере који су заражени малвером или вирусима.

Увек преузимајте драјвере са званичног сајта произвођача вашег хардвера. На овај начин можете бити сигурни да добијате најновију и најсигурнију верзију драјвера.

Х3 Покушајте Да Инсталирате Драјвере У Безбедном Начину

Безопасни начин је дијагностички режим у оперативном систему Windows који омогућава учитавање само основних драјвера и услуга. Ово може бити корисно за решавање проблема са инсталацијом драјвера.

Да бисте покренули Виндовс у безбедном начину:

1. Кликните на дугме Старт и откуцајте „конфигурација система“.
2. Кликните на Резултат „Конфигурација система“.
3. Идите на картицу „Покретање“.
4. Означите поље поред опције „Безбедни начин“.
5. Кликните на дугме „Примени“ и затим на „ОК“.
6. Поново покрените рачунар.

Сада када сте у безбедном начину, покушајте да инсталирате драјвере.

Х3 Користите Алатку За Уклањање Драјвера

Алатке за уклањање драјвера су специјализоване софтверске апликације које могу помоћи у потпуном уклањању драјвера из вашег система. Ово може бити корисно ако имате проблема са инсталирањем нових драјвера.

Постоји неколико различитих алата за уклањање драјвера доступних на мрежи. Једно од најпопуларнијих је ДДУ (Дисплаy Дривер Унннсталер).

Да бисте користили ДДУ:

1. Преузмите ДДУ са званичног сајта.
2. Инсталирајте и покрените ДДУ.
3. Изаберите врсту драјвера који желите да уклоните (НВИДИА, АМД или Реалтек).
4. Кликните на дугме „Уклони“ и затим потврдите да желите да уклоните драјвере.
5. Поново покрените рачунар.

Након што уклоните драјвере, можете покушати поново да инсталирате најновије драјвере.

Х3 Проверите Да Ли Имате Најновије Ажурирање За Виндовс

Понекад могу постојати проблеми са инсталацијом драјвера ако ваш оперативни систем Виндовс није ажуриран. Да бисте проверили да ли имате најновије ажурирање:

1. Кликните на дугме Старт и откуцајте „ажурирање“.
2. Кликните на Резултат „Проверавање ажурирања“.
3. Виндовс ће проверити да ли има ажурирања.
4. Инсталирајте сва доступна ажурирања.
5. Поново покрените рачунар.

Након што ажурирате Виндовс, можете покушати поново да инсталирате драјвере.

Х4 Додатни Савети

Осим корака описаних горе, ево још неколико савета који вам могу помоћи при решавању проблема са инсталацијом драјвера:

* Понекад се може догодити да антивирусни софтвер или фајервол блокирају инсталацију драјвера. Покушајте да привремено искључите ове програме и видите да ли можете да инсталирате драјвере.
* Ако и даље имате проблема са инсталацијом драјвера, можете покушати да користите алат за решавање проблема са драјверима у Виндовсу. Да бисте то урадили:
* Кликните на дугме Старт и откуцајте „решавање проблема са драјверима“.
* Кликните на Резултат „Решавање проблема са драјверима“.
* Алат за решавање проблема ће скенирати ваш систем за проблеме са драјверима и покушати да их реши.

Закључак

Проблеми са инсталацијом драјвера могу бити фрустрирајући, али их обично није тешко решити. Ако пратите кораке описане у овом чланку, требало би да можете да решите проблем и да инсталирате потребне драјвере.

Ако и даље имате проблема са инсталацијом драјвера, можете контактирати подршку произвођача вашег хардвера или компаније Microsoft.

ФАК

1. Зашто не могу да инсталирам драјвере за своју графичку картицу NVIDIA или AMD?

Постоји неколико разлога зашто можда нећете моћи да инсталирате драјвере за своју графичку картицу NVIDIA или AMD. Неки од најчешћих разлога укључују коришћење погрешне верзије драјвера, неажуриран оперативни систем Windows и блокирање антивирусног софтвера или фајервола.

2. Како да решим проблеме са инсталацијом драјвера за звучну картицу Realtek?

Постоји неколико ствари које можете покушати да бисте решили проблеме са инсталацијом драјвера за звучну картицу Realtek. Неки од најчешћих корака за решавање проблема укључују преузимање драјвера са званичног сајта, покушај инсталације драјвера у безбедном начину и коришћење алата за уклањање драјвера.

3. Како да знам која верзија драјвера је исправна за мој хардвер?

Најбољи начин да сазнате која је верзија драјвера исправна за ваш хардвер је посета званичном сајту произвођача хардвера. Већина произвођача хардвера има базу података са драјверима која ће вам помоћи да пронађете исправну верзију драјвера за ваш уређај.

4. Како да покренем Виндовс у безбедном начину?

Да бисте покренули Виндов