Ових 5 апликација за проналажење Ви-Фи мреже помаже вам да пронађете јавни Ви-Фи у вашој близини

Интернет је одлично место за боравак и толико нам се допао да је немогуће замислити дан без провере е-поште, прегледавања интернета или ћаскања са пријатељима. Звучи досадно, зар не?

Иако су планови мобилних података постали приступачнији него раније, они имају дневно или месечно ограничење. Преузимање игре високе дефиниције или стриминг видео записа могу прогутати ваше дневне или месечне податке. Дакле, плашићете се да то урадите на својим плановима за пренос података. Осим тога, ваш рачун за мобилне податке ће експлодирати ако сте у ромингу.

Хајде да размислимо о другом сценарију. Рецимо да путујете или сте на одмору. Сигурно ћете бити у подручјима која нису покривена вашим мрежним провајдерима. Осим ћаскања или гледања е-поште у вези са послом, потребна вам је интернет конекција да бисте тражили места за боравак, пронашли руте или јели храну. Дакле, да ли то значи да морате да се искључите из онлајн света? Нимало. Срећом, данас јавна места као што су кафићи, барови, салони на аеродромима, ресторани и продавнице нуде бесплатни Ви-Фи за људе. Тако можете приступити интернету на најудаљенијим местима где не можете ни да помислите да идете на интернет.

Како онда сазнати о јавним местима која нуде бесплатан Ви-Фи? Решење би било да дозволите вашем паметном телефону да скенира Ви-Фи мреже око вас. Иако су уграђене функције Ви-Фи скенирања најстарија техника проналажења приступних тачака, она нуди само основна подешавања. Штавише, већина Ви-Фи мрежа које ћете наћи овде је заштићена лозинком и мало је вероватно да ћете пронаћи јавну мрежу.

Да бисте избегли ограничења функције Ви-Фи скенирања вашег паметног телефона, морате да инсталирате апликацију која може да пронађе Ви-Фи приступне тачке у вашој близини.

Шта су апликације Ви-Фи Финдинг?

Ви-Фи претраживачи су апликације које вам помажу да пронађете јавна места која нуде Ви-Фи приступне тачке у вашој близини. Али шта је тако посебно код њих? Ове апликације вам такође пружају акредитиве за приступ интернету помоћу те Ви-Фи приступне тачке. Углавном, ове апликације су скупљене. То значи да корисници додају и ажурирају детаље о Ви-Фи мрежама у базу података.

Осим приступа лозинки за Ви-Фи приступне тачке, добијате и неколико других информација као што су безбедност, канал, бренд, јачина сигнала и још много тога. Тако можете анализирати Ви-Фи мреже и одабрати ону која нуди бољу повезаност.

Ове апликације вам такође омогућавају да преузмете Ви-Фи мапе на свој паметни телефон. На тај начин можете да преузмете мапе града или земље у коју морате да путујете, а када сте изван подручја покривености мреже, можете приступити овим мапама да бисте пронашли жаришне тачке око себе.

У Гоогле Плаи продавници и Аппле Апп Сторе-у постоји мноштво апликација које тврде да вам пружају детаље о Ви-Фи приступним тачкама око вас. Међутим, нису сви истински. Већина ових апликација вам нуди застареле лозинке или приступне тачке више нису доступне.

Да бисте спречили да се суочите са потешкоћама у проналажењу поуздане апликације за проналажење Ви-Фи мреже, за вас смо одабрали аутентичне апликације за проналажење Ви-Фи мреже. Наставите да скролујете да бисте сазнали о њима.

Инстабридге- Бесплатан Ви-Фи

Инстабридге је апликација за масовну употребу која брзо расте од стране милиона људи који деле Ви-Фи акредитиве јавних приступних тачака широм света. Тренутно, Инстабридге има више од лозинки за више од 10 милијарди приступних тачака и Ви-Фи мреже и добра ствар је што број расте сваке секунде! Можете бесплатно преузети Инстабридге из Гоогле Плаи продавнице и Аппле Апп Сторе-а и користити га за приступ Ви-Фи на јавним местима.

Можете аутоматски да се повежете на Ви-Фи приступне тачке када сте у домету или ако вам изненада понестане мобилних података. Осим Ви-Фи лозинки јавних места као што су кафићи, тржни центри и аеродроми, овде можете пронаћи и акредитиве за пријаву на Ви-Фи других корисника Инстабридге-а који одлуче да помогну другима којима је потребна дајући приступ њиховој Ви-Фи приступној тачки.

Инстабридге је попут Ви-Фи заједнице; корисници могу да користе апликацију за приступ бесплатном Ви-Фи мрежи око себе. Штавише, они такође могу допринети детаљима за пријаву нових лозинки за Ви-Фи како би повећали базу података која је све већа. Што више корисника дода детаље о приступној тачки, то ће свима бити приступачније бесплатне Ви-Фи приступне тачке. Инстабридге нуди следеће карактеристике:

 • Могућност дељења лозинки са својим пријатељима на платформама друштвених медија
 • Омогућава приступ растућој ВИ-Фи бази података у свим већим градовима
 • Приступите бесплатном Ви-Фи-ју без икаквих скривених трошкова и ограничења података
 • Аутоматски се повежите на Ви-Фи када сте у домету; нема потребе за ручном пријавом
 • Знајте неколико детаља као што су брзина, популарност и употреба података за приступну тачку коју тренутно користите
 • Офлајн мапе које ће вам помоћи да приступите приступним тачкама када вам понестане података или сте у ромингу
 • Подржава ВЕП, ВПА, ВПА2 и ВПА3
 • Лако се конфигурише од Ви-Фи заштићеног подешавања (ВПС)

Ви-Фи мапа

Ви-Фи мапа је једна од највећих Ви-Фи хотспот база података на глобалном нивоу. Ова врхунска апликација је згодна када требате да приступите јавном Ви-Фи-ју док путујете. Ви-Фи мапа вас аутоматски упозорава на најближе доступне приступне тачке заједно са њиховим лозинкама. Дакле, слободан приступ подацима је само неколико кликова!

Тренутно, апликација Ви-Фи Мап вам омогућава приступ више од 150 милиона Ви-Фи приступних тачака широм света, а пошто корисници уносе нове Ви-Фи детаље у апликацију, база података расте у пуном замаху. Такође вам омогућава да откријете Ви-Фи приступне тачке око себе, приступите њиховим лозинкама и додате нове информације о Ви-Фи мрежи или ажурирате стару лозинку за било коју Ви-Фи мрежу.

Осим што вам само даје лозинке оближњих Ви-Фи приступних тачака, Ви-Фи нуди и неколико других функција:

 • Уграђени ВПН који омогућава брзе и безбедне везе са јавним Ви-Фи мрежама
  Ви-Фи мапа има уграђену ВПН функцију која вам омогућава да поставите брзу и безбедну везу када приступате вебу преко јавних Ви-Фи мрежа. Можете сурфовати интернетом, комуницирати путем позива и порука користећи десетине ВПН сервера.
 • Офлајн мапе које ће вам помоћи да откријете Ви-Фи приступне тачке без приступа интернету
  Такође вам нуди детаљне офлајн мапе које вам помажу да пронађете Ви-Фи приступне тачке у вашој близини када немате података или сте изван подручја покривености мрежом. Преузмите мапе да бисте видели све жаришне тачке када сте на одмору.
 • еСИМ пакети података
  Ви-Фи вам такође нуди еСИМ пакете података за 115 земаља како би вам помогао да приступите интернет конекцији на паметним телефонима компатибилним са еСИМ за неколико минута. Дакле, можете понети Мрежу са собом где год да кренете!
 • Ханди Видгетс
  Ви-Фи такође има неколико сићушних, али практичних виџета који пружају информације које вам могу затребати током путовања. Неки од њих су:

Можете бесплатно да преузмете и користите апликацију Ви-Фи Мап на иПхоне и Андроид паметним телефонима. Међутим, неке функције су доступне само када купите његов план претплате.

СпеедСпот Ви-Фи Финдер

Да ли сте икада трчали у ситуацији када сте се успешно повезали на Ви-Фи приступну тачку само да бисте знали да је то нестабилна веза која нуди малу брзину? У овом тренутку схватате да само приступ лозинки за Ви-Фи није довољан; квалитет интернет везе је важнији. СпеедСпот Ви-Фи Финдер апликација заснована на СпеедСпотс масовној бази података решава горњи проблем.

Апликација СпеедСпот Ви-Фи Финдер има колекцију хиљада Ви-Фи приступних тачака широм света и оцењује ове приступне тачке на основу њихових брзина. Ви-Фи приступна тачка се оцењује на основу следећих фактора и затим се додаје у базу података.

 • Стабилност интернет везе
 • Брзина отпремања и преузимања у Мбпс и кашњење везе
 • Јачина Ви-Фи сигнала за мерење јачине сигнала
 • Тип шифровања који се користи у Ви-Фи- Без шифровања, ВЕП, ВПА, ВПА2
 • Трошкови коришћења интернета.

СпеедСпот Ви-Фи Финдер такође укључује функцију Оффлине В-иФи Мапс. Користећи ову функцију, можете преузети мапе региона у које намеравате да путујете у будућности. Када вам понестане података, можете приступити овим мапама да бисте пронашли Ви-Фи приступне тачке у вашој близини.

За разлику од било које друге апликације за проналажење Ви-Фи мреже на тржишту пуне застарелих Ви-Фи акредитива, нестабилних и приватних приступних тачака, база података СпеедСпот Ви-Фи претраживача садржи само поуздане и проверене акредитиве приступне тачке. Осим тога, ова Ви-Фи мапа такође приказује тип места и статус брзине и информације о Ви-Фи Хотспот-у.

Још један фактор који издваја СпеедСпот Ви-Фи Финдер су његове иконе у боји поред Ви-Фи приступних тачака. Ове иконе приказују шта вам одређена Ви-Фи приступна тачка може помоћи, слање е-поште, прегледавање интернета или друштвених медија, играње игара, видео конференције, видео стримовање и још много тога. Ова техника олакшава проналажење Ви-Фи мреже у вашој близини која нуди исти квалитет интернета који вам је тренутно потребан.

 • Све у свему, СпеедСпот Ви-Фи претраживач нуди следеће кључне карактеристике:
 • Пронађите поуздане Ви-Фи приступне тачке у свом окружењу
 • База података Ви-Фи приступних тачака које нуде квалитетан интернет широм света
 • Верификовани и тестирани на брзину Ви-Фи акредитиви
 • Офлајн Ви-Фи мапе које раде без интернет везе
 • Филтрирајте Ви-Фи хотпотове према типу места као што су хотел, кафић, ресторан, бар, тржни центри и још много тога

Апликација СпеедСпот Ви-Фи Финдер доступна је у Гоогле Плаи продавници и неке од функција захтевају да купите премиум верзију.

Ви-Фи Финдер + мапа

Покреће поуздану базу података СпеедСпотс, Ви-Фи Финдер + мапа је апликација за проналажење приступних тачака за иПхоне која вам омогућава приступ интернету директно на вашој локацији. Тражи поуздане Ви-Фи приступне тачке у вашој близини када вам понестаје података или сте у новом граду или земљи.

Осим што вам омогућава да тражите Ви-Фи приступне тачке када имате приступ интернету, такође вам омогућава да преузмете офлајн апликације за места која намеравате да посетите. Ове мапе вам помажу да пронађете најближа јавна места која нуде бесплатне Ви-Фи приступне тачке када немате приступ интернету или вам понестаје мобилних података. Дакле, можете рећи да је Ви-Фи Финдер + Мап савршен пријатељ за путовања за власника иПхоне-а.

Јединствена карактеристика ове апликације за проналажење Ви-Фи-ја је да тестира све жаришне тачке у својој бази података на основу брзине; касније, можете видети листе Ви-Фи приступних тачака сортиране на основу брзине и стабилности. На овај начин имате потпуну слободу да изаберете Ви-Фи приступну тачку која нуди довољан пропусни опсег да вам помогне да обавите свој задатак. Овај приступ донекле имплементира транспарентност тако да не завршите са спором Ви-Фи приступном тачком.

Осим тога, све Ви-Фи лозинке доступне у бази података СпеедСпотс корисници проверавају и често ажурирају. То помаже да се осигура да корисници не заврше са старом лозинком. Ви-Фи Финдер + Мап одваја Ви-Фи акредитиве према вашој земљи, граду и локалитету и могуће је још више филтрирати ове лозинке на основу места као што су АирПорт, пабови, хотел, продавница, кафићи и још много тога .

Процес је једноставан; потражите јавна места која нуде бесплатне приступне тачке око вас, филтрирајте ове жаришне тачке даље до места и изаберите оно које нуди најбржу и поуздану интернет конекцију у то време.

Неке од функција које нуди Ви-Фи Финдер + Мап су следеће:

 • Подржано од СпеедСпотс базе података која расте сваким даном
 • Пронађите Ви-Фи приступне тачке у вашој близини рангиране према брзини коју нуде
 • Преузмите офлајн мапе да бисте претраживали Ви-Фи приступне тачке док путујете
 • Филтрирајте жаришне тачке на основу места одржавања

Ову апликацију можете бесплатно преузети са Апп Сторе-а. Међутим, потребно је да откључате уграђене функције тако што ћете их посебно платити.

Ви-Фи простор

Све горе поменуте апликације за проналажење Ви-Фи мреже биле су ексклузивне за мобилне уређаје. Међутим, Ви-Фи простор је једна таква веб апликација која вам омогућава да тражите јавна места која нуде бесплатне Ви-Фи приступне тачке у вашој близини. Претпоставимо да играте игрице, радите или стримујете филмове на свом лаптопу. Да бисте избегли прекорачење података или спречили истовремено коришћење свих података вашег мобилног оператера, можете потражити бесплатне Хотпотове у вашој близини.

Претраживање приступних тачака користећи Ви-Фи Спаце је веома једноставно. Веб апликација може лако да открије вашу ГПС локацију и приказује сва јавна места са Ви-Фи приступним тачкама. Ви-Фи простор има мапу означену бојама која вам помаже да лако разликујете типове Ви-Фи мреже. Места која нуде бесплатан Ви-Фи изгледају зелено; Жутом бојом су означене приватне Ви-Фи приступне тачке са познатим лозинкама. На крају, приватне мреже чије су лозинке непознате као што су приказане црвеном бојом.

Након учитавања веб апликације, видећете мапу са могућношћу зумирања која приказује вашу тренутну локацију. Међутим, промените своју тренутну локацију или извршите претрагу на основу града или земље.

Упадљива карактеристика Ви-Фи простора је његов филтер модул који вам омогућава да још више прецизирате места која нуде бесплатне Ви-Фи приступне тачке. Можете да филтрирате Ви-Фи приступне тачке на основу кафића, Цо-воркинг-а, ресторана, хотела или других јавних места која нуде бесплатан приступ интернету.

Остали напредни филтери вам омогућавају да додатно сузите критеријуме претраге. Можете да користите филтер за продуктивност да пронађете места која вам омогућавају да останете дуго, да имате тиху атмосферу, дозволите позиве, понудите бесплатан Ви-Фи и имате утичнице за пуњење ваших лаптопова.

Филтер заједнице вам говори која места имају радну атмосферу или посете групе. И то није то; такође можете видети да ли ова места која нуде бесплатне хотспотове имају довољно светла, имају унутрашње или спољашње седишта, пространа су, имају улазе за инвалидска колица, да ли су у зонама забране пушења или имају приватни паркинг.

Са корисницима који премашују милијарду и базом података од 100 милиона бесплатних приступних тачака, Ви-Фи Спаце омогућава својим корисницима бесплатан приступ интернету без наплате ни пенија.

Закључак

Без обзира да ли сте љубитељ путовања или намеравате да уштедите новац на рачунима за интернет, потребна вам је једна од горе наведених апликација за проналажење Ви-Фи мреже као резервни план. Када сте заглављени на месту изван подручја покривености вашег провајдера услуга или вам понестаје мобилних података, ове апликације ће вам бити корисне да пронађете јавна места која нуде бесплатне Ви-Фи приступне тачке у близини. На крају крајева, приступ интернету је вероватно неопходност без које свет стаје.

Док користите јавне Ви-Фи мреже, од виталног је значаја да заштитите свој идентитет. Прочитајте о томе како да користите ХМА ВПН да бисте осигурали приватност на мрежи.

Погледајте 6 најбољих алата за Ви-Фи анализатор за мала и средња предузећа и како да пронађете повезане лозинке за Ви-Фи мрежу на Виндовс-у, Линук-у и Мац-у.