Помаже вам да донесете информисану одлуку

Било да сте студент или пословни професионалац, вођење белешки је универзални задатак.

Прошли су дани када сте морали да управљате залихама бележница и оловака да бисте писали белешке за школу, колеџ или посао. Ера дигитализације нас је упознала са неким од најбољих апликација за узимање белешки које раде много више од пуког бележења упутстава или идеја.

Напредне апликације за белешке, као што су Нотион и Обсидиан, опремљени су алаткама које вам помажу да правите белешке, листе обавеза, важне документе, календаре и још много тога и управљате њима. Иако постоји много других опција, ове две су моје срце због својих врхунских функција и једноставног корисничког интерфејса.

У овом посту делим своје искуство коришћења обе апликације и упоређујем их на основу уобичајених параметара. Пре него што уложите свој тешко зарађени новац на њега, најбоље је да се уверите да савршено одговара, а овај чланак ће вам помоћи да донесете информисану одлуку. Хајде да заронимо.

Предности апликација за дигитално вођење белешки

Пре него што прегледамо апликације, желео бих да истакнем зашто би уопште требало да користите ове апликације.

Дигиталне апликације за бележење су садашњост и будућност. Ако још увек користите физичке бележнице за прављење белешки, ово је можда савршено време да испробате дигиталну верзију.

Ево зашто морате да користите дигиталне апликације као што су Нотион и Обсидиан за вођење белешки:

➡ Водите белешке у покрету

Можда нећете увек имати своју физичку свеску са собом, али увек имате телефон у џепу. Дигиталне апликације долазе са интеграцијом за десктоп и мобилне уређаје, што значи да можете да користите апликацију на било ком уређају.

Ако имате идеју за свој следећи пројекат док сте у покрету, можете то одмах забележити у апликацији на свом телефону било када и где год желите.

➡ Ефикасно управљање задацима

Алати за прављење белешки су много више од платна за ваше идеје. Можете их користити да напишете своје и читавог тима дневне, недељне и месечне обавезе и да поједноставите све своје свакодневне задатке тако што ћете све ставити на једно место у реалном времену.

  Користите контролу експозиције и тачака боје да бисте креирали јединствене филтере [Android]

Чиста транспарентност олакшава пословним тимовима сарадњу јер се све у облаку може колективно уређивати и делити.

➡ Дигитална меморија

Једна од најзначајнијих предности алата за прављење белешки је то што се све што напишете на њему чува у облаку, што олакшава приступ са било ког уређаја.

Дигитализација складишта штеди физички простор који би иначе био заузет вашим бележницама. Управљање физичким папирима, листама обавеза и бележницама може бити велика гњаважа, а све то елиминише се апликацијама за прављење бележака.

Увођење појма

Појам је више од апликације за прављење белешки и управљање задацима. То је комплетан радни простор где можете да размишљате, планирате, пишете, поново пишете и сарађујете на пројектима да бисте ствари обавили.

Од појединаца до компанија, апликација има функције за сваки ентитет. Можете креирати задатке, документе, брзе белешке, управљати обавезама, правити календаре, сарађивати са другима и поједноставити своје радне функције јер можете саставити све што је у вези са вашим послом на само једном месту.

Ово елиминише потребу за управљањем различитим папирима или физичким бележницама и листама обавеза.

Карактеристике тимова су још опсежније, јер можете креирати одвојене просторе за свако одељење где свако може да размишља, планира и креира стратегију како би компанију водио напред.

Софтвер пружа решења за личну употребу, као и за предузећа, мала предузећа, стартапове, рад на даљину, образовање и непрофитне организације. Такође омогућава функцију тима, као што су дизајн, производ, менаџери и инжењеринг.

Иако се апликација користи за неколико функција, од ЦРМ-а и управљања базом података до управљања пројектима, основни УСП остаје вођење белешки.

У Нотиону можете креирати нове документе и одмах почети да пишете. Једноставан интерфејс олакшава додавање брзих белешки, прављење листа и праћење рокова. Штавише, беспрекорно се интегрише са Гоогле диском и Еверноте-ом, тако да све што сте записали може бити сачувано на једном месту за лаку навигацију.

Такође научите: Како да користите Нотион на прилагођеном домену

  Зашто не би требало да користите подразумевани ДНС сервер вашег ИСП-а

Представљамо Обсидиан

Обсидиан је апликација за вођење белешки која је направила таласе у дигиталним радним просторима. Његово недавно лансирање са минималистичким дизајном чини много лакшим навигацију кроз његове карактеристике и брзе белешке.

Софтвер можете користити да брзо запишете своје белешке, идеје, предстојеће задатке, дневне, недељне или месечне обавезе и још много тога.

Иако је прошло кратко време од објављивања (у поређењу са Нотион-ом и другим конкурентима), још увек је прикупила огромну корисничку базу, што објашњава колико је ова апликација невероватна за прављење белешки.

Свидеће вам се апликација ако сте блогер, писац или истраживач. Неће потрајати дуго да се савлада цео интерфејс јер има веома специфичне карактеристике и углавном је усредсређен на писање белешки.

Такође можете сарађивати на белешкама које креирате да бисте прилично лако поједноставили своје радне функције. Пошто га покреће вештачка интелигенција, помаже вам да ефикасно правите белешке са релевантним предлозима док уносите кључне тачке.

Водите белешке о важном састанку, пословном плану или идејама у покрету.

Нотион Вс. Обсидиан

И Нотион и Обсидиан су напредне апликације за прављење белешки са прилично конкурентном предности на тржишту.

Међутим, ако желите да инвестирате у само један од њих, ево директног поређења. Када сазнате шта можете очекивати од сваке апликације, можете донети информисану одлуку.

ФеатуресНотионОбсидианТаск Манагемент Обезбеђује базе података и шаблоне за праћење задатака. Нуди поља за потврду и листе обавеза унутар белешки. Не нуди много уграђених функција за управљање задацима. Користи поља за потврду Маркдовн за основно праћење задатака. Сарадња Сарадња у реалном времену на дељеним документима. Омогућава коментарисање и помињање функција за дискусије. Ограничене могућности сарадње. Недостаје коментарисање и помиње способности. Прављење белешки Може да креира и прати белешке и пројекте. Прилагодљиве опције са бесплатним Нотион шаблонима. Креирајте белешке и повежите их да бисте креирали сложене графиконе знања. Долази са 25 основних додатака, 131 темом, 648 додатака за заједницу и прилагођеним стиловима. УИ и Организација Направите радни простор и додајте странице и белешке у њега. Означите странице и брзо им приступите из менија са леве стране. Бирајте између светлих и тамних тема. Не нуди много уграђених функција за управљање задацима. Користи поља за потврду Маркдовн за основно праћење задатака. ПлатформеВиндовс, мацОС, Веб, иОС и Андроид.Виндовс, мацОС, Линук, иОС и Андроид.Планови ценаБесплатно 8$/корисник/месечно када се наплаћују годишње 15$/корисник/месечно када се наплаћују годишње Бесплатно 50$/корисник/годишње

  11 најбољих софтвера за усклађеност са сајбер-безбедношћу који ће остати безбедни у 2023

Случајеви употребе појма

Нотион је савршена апликација за бележење и сарадњу за појединце и мала и средња предузећа.

Ево неколико личних и пословних начина на које можете користити Нотион у свом свакодневном животу:

 • Управљање базом података и задацима
 • Ток рада пројекта
 • Креирајте белешке о пројекту и састанцима
 • Управљајте пословима у домаћинству
 • Направите листе обавеза, личне и професионалне
 • Дневник за пажљивост
 • Размислите и организујте идеје

Може вам помоћи да направите мапе пута, токове посла, документе и белешке и да вам помогне у организовању садржаја, идеја, радних ставки и компоненти базе података.

Случајеви употребе обсидијана

Обсидиан је добар за брзо бележење белешки у апликацији која се размеће са једноставним корисничким интерфејсом. Не осећате се преоптерећеним када отворите апликацију јер је интерфејс једноставан, а функције минималне, тако да је прилично лако схватити апликацију.

Ево како можете да користите Обсидиан у стварном животу, и лично и професионално:

 • Креирајте пројекте и пратите своје дневне задатке помоћу функције повезивања
 • Користите Обсидиан Публисх да објавите свој садржај на интернету
 • Правите белешке и повезујте странице да бисте креирали графику знања
 • Креирајте белешке са састанка и управљајте њима
 • Спровести истраживачки рад за научни рад

Има много опција прилагођавања, додатака и могућност повезивања ваших белешки у структуру налик мрежи.

Завршне мисли

И Нотион и Обсидиан су на врху своје игре када је у питању прављење белешки. Иако постоји много сличних апликација, ове две су успеле да задрже своју конкурентску предност јер разумеју потребе својих корисника.

Када бих морао да изаберем један, изабрао бих Нотион због његовог широког спектра функција, напредних могућности сарадње и уређивања у реалном времену.

Обсидиан је одличан избор за људе који воле да читају појединачно, као што су блогери, истраживачи и професионални писци. Они могу да размишљају, креирају и одржавају графиконе знања и пишу брзе и дугачке белешке у офлајн режиму.

Међутим, подразумева се да су и Нотион и Обсидиан две од најбољих апликација за бележење које можете изабрати. Прави избор се своди на ваше жеље и захтеве.

Следеће, волели бисте да прочитате поређење између Цонфлуенце и Нотион.