Поправи грешку ажурирања за Виндовс 10 0к80д02002

Ажурирање оперативног система Виндовс је неопходно колико и да би се аутомобил извршио на време. Нове исправке за Виндовс оперативни систем се објављују на време како би се побољшале његове функције, ради бољег рада и брзих резултата. Такође је познато да ажурирања за Виндовс откривају безбедносне пропусте и поправљају рупе које могу да оштете ваш систем. Стога, ако не покушате да инсталирате ажурирање за Виндовс, то значи да излажете свој систем ризику од непознатих напада. Међутим, ажурирање Виндовс-а такође није тако лако као што се чини. Неки корисници рачунара наилазе на грешку ажурирања 0к80д02002 док га инсталирају. Ако сте неко ко се бори са истим проблемом, онда ће вам наш водич о томе како да поправите грешку ажурирања за Виндовс 10 0к80д02002 много помоћи. У нашем данашњем водичу ћемо истражити разлоге зашто Виндовс 10 не може да се ажурира, као и шта је грешка 0к80д02002. Дакле, ако се радујете неким тестираним и испробаним исправкама за Виндовс 10 ажурирање није успело да се инсталира, дозволите да почнемо одмах.

Како да поправите грешку ажурирања за Виндовс 10 0к80д02002

Овде смо показали све методе за решавање Виндовс 10 није могуће ажурирати грешку 0к80д02002 на вашем рачунару.

Шта је грешка 0к80д02002?

Грешка 0к80д02002 је позната као грешка ажурирања оперативног система Виндовс. Грешка је повезана са неуспелим ажурирањем за Виндовс. Обично се сусреће када постоје проблеми при инсталирању новог ажурирања. Корисници Виндовс-а добијају ову грешку када покушају да инсталирају нову верзију оперативног система Виндовс, као што су Буилд 10074, Буилд 10130 и други. Због кода грешке 0к80д02002, корисници рачунара не могу да инсталирају ажурирање.

Разлози за грешку ажурирања 0к80д02002

Хајде да погледамо неке од разлога за које се зна да изазивају грешку ажурирања 0к80д02002.

  • Застарела верзија драјвера уређаја је први разлог за изазивање грешке.
  • Нетачне регионалне и језичке поставке вашег система могу довести до грешке при ажурирању.
  • Некомпатибилност Виндовс софтвера који покушавате да ажурирате са својим системом може бити још један покретач.
  • Оштећене компоненте Виндовс ажурирања такође могу довести до грешке 0к80д02002.
  • Следећи вероватни разлог за грешку такође може бити некомпатибилност апликације инсталиране на вашем рачунару.
  • Инфекција малвером вирусом у вашем систему такође може изазвати ову грешку.
  • Још један уобичајени проблем који може довести до ове грешке може бити нестабилна интернет веза.
  Како да поправите процену времена батерије која недостаје на Виндовс 10

Колико год да је уобичајено добијање ове грешке на рачунару, лако је поправити је помоћу неких једноставних и ефикасних метода. Дозволите нам да истражимо ове методе које ће вам помоћи да лако решите грешку 0к80д02002. Испод су методе за решавање грешке Виндовс 10 не може да се ажурира.

Метод 1: Извршите чисто покретање

Последња исправка коју имамо за вас данас да решите грешку 0к80д02002 је извођење чистог покретања вашег система. Може постојати много непознатих услуга трећих страна или апликација за покретање које могу изазвати грешку. Према томе, последње решење које вам преостаје да покушате ако нисте успели да решите проблем помоћу горе наведених метода је да одете на чисто покретање рачунара. Опет, то је једноставан метод за извођење који можете испробати уз помоћ нашег водича за Извођење чистог покретања у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 2: Исправна регионална и језичка подешавања

Први метод који треба следити је да проверите регионална и језичка подешавања вашег рачунара. Ако су ове поставке нетачне, могу лако довести до грешака у Виндовсу. Дакле, ако нису правилно подешени, нећете моћи правилно да инсталирате ажурирање. Да бисте поправили ова подешавања, следите доле наведене кораке:

1. Кликните на таблу за претрагу вашег рачунара и одатле покрените Цонтрол Панел.

2. Подесите Виев би > Ларге ицонс, изаберите Регион са листе опција.

3. Сада из падајућег менија Формат изаберите жељену локацију. У овом случају, то је енглески (Сједињене Државе).

4. Затим кликните на опцију Додатна подешавања… испод.

5. Подесите време и датум у прозору Цустомизе Формат и изаберите ОК.

Метод 3: Покрените алатку за решавање проблема Виндовс Упдате

Следећи метод укључује покретање алатке за решавање проблема са ажурирањем оперативног система Виндовс како би се поправило ажурирање за Виндовс 10 није успело. То је ефикасан начин да се решите грешака у ажурирању Виндовс-а ако их има. Помаже у скенирању Виндовс-а и самом решавању проблема. Дакле, ако се борите са новом исправком на рачунару, знајте како да покренете алатку за решавање проблема са ажурирањем Виндовс-а уз помоћ нашег водича и лако решите проблем.

  Шта је гцлоуд и како га инсталирати на Виндовс, МацОС и Линук?

Метод 4: Онемогућите антивирус и заштитни зид

Такође можете покушати да онемогућите свој антивирус и заштитни зид да бисте решили проблем грешке при ажурирању јер ови безбедносни системи на вашем рачунару такође могу блокирати инсталацију нове верзије ОС-а. Можете погледати наш водич о томе како привремено онемогућити антивирусни програм у оперативном систему Виндовс 10.

Да бисте онемогућили уграђени сигурносни систем и заштитни зид на рачунару, можете погледати наш водич о томе како да онемогућите заштитни зид Виндовс 10.

Метод 5: Поправите оштећене системске датотеке

Као што већ знате, ако су неке датотеке на вашем систему оштећене малвером, оне могу бити препрека у преузимању ажурирања. Дакле, да бисте исправили грешку ажурирања за Виндовс 10 0к80д02002, морате да проверите да ли постоје ове датотеке и да их поправите што је пре могуће. Можете искористити помоћ нашег водича о томе како да поправите оштећене системске датотеке у оперативном систему Виндовс 10 и да се решите лошег сектора.

Метод 6: Ручно ресетујте компоненте Виндовс Упдате

Приликом преузимања ажурирања на вашем систему ако се суочите са проблемом са ажурирањем Виндовс 10. Затим је важно да проверите да ли су компоненте ажурирања за Виндовс (Фолдер за складиштење ажурирања – СофтвареДистрибутион и Цатроор2) оштећене. Ако је тако, препоручује се да ове компоненте ресетујете ручно да бисте решили грешку при ажурирању. Лако је покушати процес ресетовања уз помоћ нашег детаљног водича Како ресетовати компоненте за ажурирање оперативног система Виндовс на Виндовс 10.

Метод 7: Онемогућите услуге трећих страна

Као што до сада знате, постоји много апликација и програма независних произвођача инсталираних у вашем систему који могу ометати ажурирање и узроковати грешку ажурирања 0к80д02002. Стога је препоручљиво да онемогућите све услуге трећих страна док преузимате ажурирање.

1. Покрените дијалог Покрени тако што ћете заједно притиснути тастере Виндовс + Р.

2. Сада унесите мсцонфиг у поље.

3. Затим кликните на картицу Услуге.

4. Сада потврдите избор у пољу за потврду Сакриј све Мицрософт услуге.

5. Затим кликните на Онемогући све.

  Како учинити да Линук изгледа као Виндовс КСП

6. На крају, кликните на Примени, а затим на ОК.

7. Када завршите, поново покрените рачунар.

Метод 8: Искључите ВПН и проки сервер

Следећи метод је да искључите ВПН и прокси на вашем систему ако желите да поправите грешку ажурирања за Виндовс 10 0к80д02002. Понекад се овај проблем може појавити ниоткуда због проблема са повезивањем. Ако је тако, саветује се да деинсталирате ВПН клијент, а затим поново покренете систем. Можете сазнати више о томе како то учинити уз помоћ нашег водича Како онемогућити ВПН и проки на Виндовс 10.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Шта обично узрокује неуспех ажурирања за Виндовс?

Анс. Генерално, недовољан простор на диску на вашем рачунару може бити разлог за неуспех ажурирања оперативног система Виндовс. Такође, застарели драјвери уређаја могу довести до ове грешке.

К2. Како могу да уклоним ажурирање за Виндовс које и даље не успева?

Анс. Да бисте уклонили ажурирање за Виндовс које и даље не успева, морате да деинсталирате верзију ОС-а из опције за опоравак оперативног система Виндовс. Затим преузмите нову верзију имајући на уму да су управљачки програми вашег система ажурирани, да имате јаку интернет везу и да ниједна услуга или апликације трећих страна не представљају сметњу за ажурирање Виндовс-а.

К3. Може ли инсталирање ажурирања за Виндовс да изазове квар хардвера?

Анс. Генерално, ажурирање за Виндовс не би требало да изазове било какав хардверски квар. Већину времена квар хардвера узрокује грешку ажурирања оперативног система Виндовс.

К4. Шта се дешава при ажурирању мог Виндовс-а?

Анс. Једном када ажурирате Виндовс на свом систему, моћи ћете да покрећете свој систем глатко и безбедно. Добићете најновије исправке за ажурирање оперативног система заједно са безбедносним побољшањима која штите ваш уређај.

К5. Шта ће се догодити ако зауставим напредовање ажурирања Виндовс-а?

Анс. Када зауставите ажурирање Виндовс-а на пола пута, можете да нанесете озбиљну штету свом оперативном систему и учините ваш рачунар неупотребљивим.

***

Надамо се да је наш информативни водич о томе како да поправите грешку ажурирања за Виндовс 10 0к80д02002 помогао да разјасните све ваше сумње у вези са 0к80д02002, како се покреће и различитим методама које могу решити овај проблем. Обавестите нас о својим упитима или сугестијама, ако их има, остављајући своје коментаре испод.