Поправи грешку нестабилне интернет везе зумирања

Зоом је једна од најбољих платформи за видео позиве и састанке са милионима корисника широм света. То је важно средство за оне који желе да виртуелно допру до других. Многи корисници често наилазе на грешке Зоом нестабилне интернет везе. Ова грешка спречава корисника да користи основне функције Зоом-а и понекад их спречава да се пријаве на платформу. Могу постојати различити разлози за ову грешку, као што је нестабилан Зоом ВиФи и други проблеми са рачунаром. Ако ваш Зоом стално говори да је мој интернет нестабилан, требало би да тражите како да стабилизујете мој интернет за Зоом. У овом водичу смо објаснили разлоге и методе за нестабилну интернет везу Зоом-а.

Како да поправите грешку нестабилне интернет везе зумирања

Може постојати више разлога за Зоом проблем нестабилне интернет везе. Неки од могућих разлога су наведени овде.

  • Лоша мрежна веза
  • Оштећен системски мрежни адаптер
  • Позадински покренути програми
  • Проблеми због ВПН услуге
  • Застарели системски мрежни драјвери
  • Неправилна конфигурација модема
  • Неисправна подешавања ИП адресе
  • Неисправна ДНС подешавања
  • Неправилан рад заштитних зидова рутера

У овом водичу ћемо разговарати о методама за решавање проблема са Зоом нестабилном интернет везом.

Метод 1: Решите проблеме са спором мрежном везом

Један од најчешћих разлога за проблем нестабилне интернет везе са Зоом-ом је лоша мрежна веза. Ако је ваша мрежа слаба и нестабилна, можда ћете имати проблема са пријављивањем у апликацију Зоом. Стога, први корак који бисте требали размотрити је да поправите проблеме са мрежом који могу узроковати грешку при пријављивању на Зоом.

Опција И: Поново покрените Ви-Фи рутер

Једна од првих ствари које можете да урадите да решите овај проблем је да проверите да ли је ваш ВиФи рутер исправно повезан. Генерално, грешке мрежне везе на рачунарима и мобилним телефонима су узроковане неправилним повезивањем рутера. Стога, ако ваш Зоом стално говори да је мој интернет нестабилан и не можете да схватите како да стабилизујете мој интернет за Зоом, уверите се да сте правилно повезали рутер.

  Контролишите репродукцију музике преко било које апликације помоћу плутајућег музичког виџета [Android]

1. Дуго притисните дугме за напајање на свом ВиФи рутеру.

Слика од ОпенЦлипарт-Вецторс са Пикабаи-а

2. Када се рутер искључи, извуците кабл рутера из главног прекидача.

3. Сачекајте неколико минута и поново повежите кабл и укључите рутер.

4. Проверите да ли је веза поново успостављена.

Опција ИИ: Проверите своју мрежну везу

Ако проблем нестабилне мреже зумирања није проузроковао Ви-Фи рутер, то може бити због вашег интернет провајдера. Требало би да размислите о томе да проверите са интернет услугом коју користите да бисте били сигурни да имате довољно добре мрежне везе. Такође би требало да обезбедите да имате активан интернет план на својим уређајима за коришћење услуга. Ако имате спору интернетску услугу и не знате како да је поправите, требало би да погледате Споро интернет везу? 10 начина да убрзате свој интернет! водич за решавање проблема.

2. метод: Покрените алатку за решавање проблема са мрежом

Виндовс Нетворк Троублесхоотер је Виндовс алатка која се може користити за исправљање различитих грешака мрежне везе. Ако постоји проблем који може да узрокује грешке када Виндовс покушава да се повеже на мрежу. Затим, овај алат за решавање проблема може да реши нестабилне проблеме са Зоом ВиФи за Виндовс. Можете да пратите ове једноставне кораке да бисте користили алатку за решавање проблема са Виндовс мрежом на свом Виндовс 10 рачунару да бисте схватили како да стабилизујем интернет за Зоом. Погледајте наш водич за решавање проблема са мрежом у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 3: Завршите позадинске процесе

Ако се други програми и процеси покрећу у позадини док покушавају да се пријаве на Зоом, могу да ометају Зоом и да доведу до неуспеха приликом пријављивања. Да бисте решили Зоом нестабилну интернет везу, можете покушати да прекинете све позадинске програме и процесе на вашем рачунар. Можете да погледате водич Како завршити задатак у оперативном систему Виндовс 10 да бисте пратили кораке за безбедно окончање позадинских програма на рачунару са оперативним системом Виндовс 10. Ако овај метод не реши проблем уместо вас, можете покушати да пређете на следећи метод.

  Онемогућите почетни екран МС Оффице 2013 и увек отварајте празне документе

Метод 4: Онемогућите ВПН услугу

Многи корисници су открили да је овај проблем понекад узроковао ВПН сервис који су користили. Због тога је добра идеја да онемогућите ВПН услугу на свом уређају да бисте решили нестабилне проблеме са Зоом ВиФи. Можете да погледате водич Како да онемогућите ВПН и прокси у оперативном систему Виндовс 10 да бисте пратили методе за онемогућавање ВПН-а на рачунару.

Метод 5: Ажурирајте системске мрежне драјвере

Ако Зоом стално говори да је мој интернет нестабилан, велика је могућност да је проблем приликом пријављивања на Зоом узрокован неисправним мрежним драјвером на вашем рачунару. Стога, можете покушати да ажурирате системске мрежне драјвере на свом рачунару да бисте стабилизовали мој интернет за Зоом. Можете да погледате Како ажурирати управљачке програме мрежног адаптера на Виндовс 10 да бисте решили проблеме са пријављивањем на Зоом на рачунару.

Метод 6: Освежите ИП адресу

Освежавање ИП адресе је један од најефикаснијих метода за решавање проблема са зумом на вашем рачунару. Можете освежити ИП адресу помоћу командне линије. Пратите ове једноставне кораке да бисте извршили овај метод да бисте решили нестабилне проблеме са Зоом Ви-Фи.

1. Потражите командну линију из менија Старт и кликните на Покрени као администратор.

2. Истовремено откуцајте једну по једну следеће команде и притисните тастер Ентер после сваке команде.

netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns

3. Поново покрените рачунар и погледајте да ли је проблем решен.

Метод 7: Промените ДНС поставке

Један од најефикаснијих метода за решавање како да стабилизујем интернет због проблема са зумом је промена ДНС поставки на вашем рачунару. Ако претходне методе не функционишу, можете покушати да промените ДНС поставке на рачунару. Проблем се јавља када ваш интернет провајдер не конвертује правилно имена интернет адреса у ИП адресе. Многи корисници су успели да реше овај проблем променом ДНС подешавања. Можете да погледате водич за 3 начина за промену ДНС поставки у оперативном систему Виндовс 10 да бисте пратили методе за промену ДНС поставки на свом уређају.

  Како избрисати своје коментаре на ТикТок-у

Додатни метод: Онемогућите СИП АЛГ и КОС (ако је применљиво)

Апплицатион Лаиер Гатеваи или АЛГ је алатка којом су многи ВиФи рутери опремљени од произвођача. Циљ ове алатке је да спречи проблеме са заштитним зидом рутера. Међутим, много пута СИП АЛГ може да омета мрежу и изазове различите проблеме, укључујући нестабилни проблем Зоом ВиФи.

Напомена: Кораци поменути у овој методи могу се разликовати у зависности од произвођача рутера. Стога, увек се уверите да сте изабрали исправне опције подешавања за исте.

1. Посетите страницу администратора рутера.

2. Идите на картицу Адванце или Адванцед Сеттингс.

3. Сада изаберите Сетуп и ВАН Сеттингс.

4. Овде пронађите НАТ филтрирање, а затим пронађите опцију да искључите СИП АЛГ.

5. Поново покрените рутер и погледајте да ли је проблем решен.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Зашто не могу да се пријавим на Зоом?

Анс. Један од уобичајених разлога зашто не можете да се пријавите на Зоом је грешка мрежне везе. Можете покушати да поправите мрежну везу да бисте решили овај проблем.

К2. Како да решите проблем са везом са зумом у оперативном систему Виндовс 10?

Анс. Можете покушати да решите проблем са везом са зумом у оперативном систему Виндовс 10 помоћу алатке за решавање проблема са мрежом у оперативном систему Виндовс.

К3. Шта узрокује грешке у вези са Зоом-ом?

Анс. Могу постојати различити разлози за грешке у вези са зумирањем, као што су лоша мрежна веза или неправилна подешавања ИП адресе.

***

Надамо се да вам је овај водич био од помоћи и да сте успели да решите проблем нестабилне интернет везе са Зоом-ом. Јавите нам који метод вам је помогао. Ако имате било какве предлоге или питања за нас, обавестите нас у одељку за коментаре.