Поправи Кека код грешке 2 на мацОС-у

Кека је један од најбољих и најбржих алата за компресију и екстракцију за Мац кориснике, који се првенствено користи за разбијање велике датотеке на мање датотеке. На пример, ако постоји ИСО датотека од 15 ГБ коју је потребно пренети на спољни чврсти диск или послати поштом, ограничење је до 5 ГБ. Дакле, Кека може компресовати ту датотеку од 15 ГБ у 3 дела од по 5 ГБ или мање по жељи. Дакле, у овом водичу смо покрили све што треба да знате о апликацији Кека, како да је користите за компримовање велике датотеке, сва питања у вези са решавањем кека кода грешке 2, како да инсталирате кеку и како да деинсталирате кека.

Преглед садржаја

Како поправити Кека Еррор Цоде 2 на мацОС-у

У овом чланку смо детаљно објаснили апликацију Кека, њене карактеристике, како да користите апликацију, решења за поправку кода грешке 2 и како да деинсталирате или инсталирате Кека апликацију на мацОС.

  [Explained] Како направити индекс базе података у СКЛ-у

Како користити Кека апликацију на мацОС-у

Кека има једноставан интерфејс са минималним и одговарајућим опцијама и подешавањима, прилично је леп и чист, што га чини супер лаким за коришћење. Овде представљамо брзи водич о томе како да издвојите датотеку користећи Кека и што је још важније како да компримујете/поделите велику датотеку на више мањих датотека.

Која је употреба апликације Кека?

  • Екстракција датотека и података из зипованих фасцикли.
  • Компресовање датотека и података ради смањења величине датотеке.
  • Раздвајање изузетно огромне датотеке у мање скупне датотеке.
  • Шифровање датотеке лозинком.

Неке карактеристике апликације Кека

  • Може обављати више истовремених операција.
  • Аутоматски брише или премешта зип фасциклу у смеће након екстракције.
  • Опција за подешавање подразумеваног формата екстракције и методе (брзине).
  • Подразумеване поставке доступне за подељену компресију, као што су 1.4 дискета, 4.7 ГБ ДВД, 25 ГБ Блу-раи (СЛ).
  • Опција за издвајање у поддиректоријум.

Како компримовати датотеку на Кеки

Компресија, као што име сугерише, ће компримовати датотеку у зип фасциклу и смањити величину датотеке јер уклања сличне елементе датотеке и податке, који се могу вратити у првобитно стање декомпресијом. Урадите следеће да компримујете датотеку користећи Кека:

1. Отворите апликацију Кека.

2. Изаберите формат у којем желите да компримујете датотеку.

3. Изаберите метод (брзина компресије). Подесите га на Нормал за најбољи резултат.

4. Превуците датотеку у прозор Кека.

5. Нова компримована датотека биће креирана у истом прозору/локацији.

Екстракција значи вађење података/датотека из компримоване/зипане датотеке. Извршите следеће кораке да бисте издвојили датотеку:

1. Кликните десним тастером миша на вашу датотеку, пређите курсором преко опције Опен Витх и кликните на Кека.

Након што кликнете на Кека, он ће одмах издвојити датотеке у истом прозору.

Напомена: Такође можете поставити подразумевану фасциклу за екстракцију ако је често користите. Да бисте поставили подразумевану фасциклу, отворите апликацију Кека > Притисните тастер Цомманд + Цомма > а затим идите на картицу Екстракција и промените подразумевану локацију из падајућег менија Екстракција у локацију.

За још узбудљивих трикова и савета, наставите да читате наш водич за Кека МацОС Филе Арцхивер.

Како поделити велику датотеку на више мањих датотека

Ако сте корисник Мац-а, вероватно знате да одабир Ек-ФАТ формата за чврсти диск функционише и подржава и на Мац и Виндовс оперативним системима. Међутим, недостатак овога је што може да преноси само датотеке до 4 ГБ одједном. Ако је величина датотеке 4,2 ГБ, она се не може пренети на чврсти диск. У таквим случајевима, велике датотеке као што су 25 ГБ Блу-раи филмови или огромне Виндовс ИСО датотеке могу се компримовати и разбити у мање датотеке ради лакшег преноса. Ево како да поделите датотеку на мање датотеке:

1. Отворите апликацију Кека.

2. Изаберите формат у којем желите да компримујете датотеку.

  8 најбољих АПИ-ја за генерисање видеа и слика за друштвене медије, е-трговину и још много тога!

3. У одељку Подели унесите величину на коју желите да поделите сваку датотеку. На пример, узимамо видео датотеку од 81 МБ и желимо да поделимо датотеку на по 10 МБ. За то ћемо унети 10 МБ у одељак Сплит. Можете унети износ према вашим жељама и величини датотеке.

4. Превуците датотеку у прозор Кека. И компресија ће почети.

Зип датотеке ће бити креиране на истој локацији на којој се налази оригинална датотека. Сада је једна видео датотека подељена на 9 датотека и морате размишљати о томе како да је вратите у првобитни облик. Једноставно кликните на било коју од компримованих датотека и она ће се аутоматски извући у првобитно стање и локацију.

Формати датотека које подржава Кека

Кека може да издвоји датотеке од 7З, ЗИП, РАР, ЗИПКС, ТАР, ГЗИП, БЗИП2 КСЗ, ЛЗИП, ИСО, ДМГ, ЗСТД, БРОТЛИ, ЛРЗИП, ЕКСЕ, ЦАБ, ЛЗМА, МСИ, ВИМ, ЈАР, ПАКС, ЈАР, ИПА, ВАР, АПК, КСИП, АППКС, КСПИ, ИС3, ВПРЕСС, ЦПИО, ЦПТ, ЦПГЗ И СПК формати.

Може да компримује датотеке у ЗИП, ТАР, ИСО, 7З, ГЗИП, ЛЗИП, БЗИП2, КСЗ, ДМГ, БРОТЛИ, ЛРЗИП ЗСТД, ВИМ и ААР форматима.

Који су разлози иза Кека кода грешке 2?

Већину времена, разлог иза Кека кода грешке 2 или кода грешке 2 који користи „п7зип“ Фатална грешка се јавља приликом вађења или декомпресије датотека због неисправне или непотпуне преузете датотеке. Остали фактори укључују друге сметње у апликацијама, грешку у системским датотекама и неподударање формата датотека.

Ево метода за решавање проблема Кека код грешке 2.

Метод 1: Поново покрените систем

Ово је најлакши, али најефикаснији начин да поправите све грешке или досадне грешке једноставним поновним покретањем Мац-а. Систем ће аутоматски поправити све привремене грешке узроковане забуном у систему или другим сметњама у апликацији. Такође, ослободиће мало меморије коју троше позадинске апликације. Ако се и даље суочавате са грешком Кека кодова грешака, покушајте са следећим методом наведеним у наставку.

Метод 2: Проверите и користите прави формат

Главни разлог за Кека код грешке 2 је избор погрешног формата/ектензије за декомпресију датотеке. Често се дешава са рар форматом док декомпресујете одвојене/раздвојене датотеке. Најбоље решење за решавање овог проблема је преименовање екстензије према формату датотеке и подржаном. Ево како да промените формат датотеке на Мац-у:

1. Кликните десним тастером миша на датотеку и кликните на Преименуј да бисте преименовали датотеку.

2. Унесите нови формат и притисните тастер Ентер.

3. Потврдите кликом на Користи .пнг формат.

Уверите се да је датотека коју декомпресујете у потпуности преузета или пренета и да подржава широк спектар Кека формата за екстракцију. Покушајте поново да преузмете или пренесете датотеку у случају да је прошли пут било грешке.

Напомена: Сви формати које подржава Кека наведени су испод у овом водичу.

  Погледајте величину фасцикле у бајтовима, килобајтима, мегабајтима и гигабајтима [Windows]

Метод 4: Затворите друге апликације за компресију

Ако користите више алата/апликација за екстракцију заједно, онда ће се вероватно појавити проблем Кека кодова грешака јер се датотека коју желите да компримујете или декомпресујете користи са другом апликацијом. Или, било која друга апликација за архивирање која ради у позадини такође може утицати и довести до грешака. Зато затворите све остале апликације и алате за архивирање/компресију.

Напомена: Ако сте дугогодишњи корисник Мац-а, вероватно знате да кликом на дугме Црвеног крста у левом углу прозора нећете у потпуности затворити апликацију и она ће се и даље отварати у позадини. Да бисте потпуно затворили апликацију, следите доле наведене кораке.

Да бисте затворили апликацију на Мац-у:

Већина нових Мац корисника можда неће знати како да у потпуности напусте апликације, што може брже да испразни батерију и утиче на укупне перформансе. Постоји више начина да потпуно затворите апликацију. Ево неколико начина да затворите апликације на Мац-у:

1. Притисните тастер Цомманд + К.

2. Кликните десним тастером миша на икону апликације на доку и кликните на Куит.

3. У случају да је Кека МацОС Филе Арцхивер апликација замрзнута и не реагује или желите да затворите више апликација заједно, кликните на Аппле лого у горњем левом углу и кликните на Принудно затвори. Након тога, изаберите апликације које желите да затворите, кликните на Форце Куит и потврдите то кликом на Форце Куит још једном.

4. Или, једноставно, кликните на име апликације на траци менија и кликните на Куит.

Метод 5: Поново инсталирајте Кека апликацију

Ако ниједан од метода не ради за вас, на крају можете покушати да поново инсталирате Кека МацОС Филе Арцхивер апликацију. Прво, морате деинсталирати Кека, а затим га поново инсталирати. Да бисте инсталирали и деинсталирали Кека на МацОС-у, кораци су детаљно наведени у наставку.

Корак 1: Деинсталирајте Кека на Мац-у

1. Кликните на икону Финдер или притисните Цомманд + Н заједно на радној површини.

2. Кликните на Апликације.

3. Изаберите Кека, кликните десним тастером миша на Премести у смеће или истовремено притисните тастер Цомманд + Делете.

4. Затим кликните на икону Отпад на доку. Кликните на Испразни и потврдите кликом на Испразни смеће.

Како да поправите да микрофон не ради на Мац-у

Корак 2: Инсталирајте Кека на Мац

Кека МацОС Филе Арцхивер је лагана апликација и потпуно бесплатна за коришћење. Кориснички интерфејс је прилично једноставан и све што вам треба је једнократни водич да бисте знали основе. Пратите ове кораке да бисте инсталирали Кека на свој Мац уређај да бисте решили проблем Кека код грешке 2.

1. Идите на Званична страница од Кека или га једноставно набавите у Мац Апп Сторе-у, што не препоручујемо јер ће вас коштати 4,99 долара.

2. Затим идите у фасциклу за преузимање и двапут кликните на датотеку Кека-1.2.56.дмг да бисте је инсталирали.

3. Након тога, превуците икону Кека на икону фолдера Апплицатион.

4. Двапут кликните на икону фолдера Апликације, а затим двапут кликните на Кека апликацију.

5. Свака апликација преузета изван Мац Апп Сторе-а захтева додатну дозволу. Дакле, кликните на Отвори да бисте дали дозволу за инсталирање Кеке. И, готово. Уживајте у коришћењу апликације.

Често постављана питања (ФАК)

П. Најбоља алтернативна апликација за Кека за Виндовс ОС?

Анс. Кека није доступна на Виндовс-у. Али постоји много апликација сличних компресији као што је Кека за Виндовс, које могу да поделе велике датотеке у мање датотеке. 7-Зип и ВинРАР су добро познате апликације за компресију које се могу користити на Виндовс ОС-у за раздвајање великих датотека.

П. Да ли ће доћи до губитка квалитета видеа током компресије?

Анс. Укратко, да, можда ће бити мале разлике. Данас постоји безброј различитих врста алата за компресију видео записа, тако да квалитет компресије видеа зависи од много фактора, као што су алат/апликација која се користи, резолуција, подешавања квалитета, брзина итд.

П. Која је разлика између рар, зип и 7з формата?

Анс. Сва 3 су формата компресије и веома су слични једни другима. Једина разлика би била величина компресије, однос и брзина, који се могу разликовати у зависности од формата датотеке и величине.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте успели да решите проблем Кека код грешке 2. Обавестите нас која метода је радила за вас, а која није решила грешке Кека МацОС Филе Арцхивер. Ако имате било каква питања или сугестије у вези са упитима у вези са технологијом, слободно их оставите у одељку за коментаре испод.