Поправите апликације које не раде на Року ТВ-у

Року ТВ је паметни телевизор који је једноставан за коришћење и приступачан. Року ТВ емитује филмове, ТВ емисије и други дигитални садржај са бројних бесплатних и популарних канала за претплату. Року ТВ долази са уграђеним софтвером коме није потребан додатак или штап. За стримовање Року ТВ-а, нема променљивих улаза. Сав стриминг на Року ТВ-у је могућ преко интернета. Ако сте неко ко већ поседује Року ТВ и мучите се са уграђеним апликацијама, онда имамо савршен водич за вас. У нашем данашњем документу ћемо разговарати о апликацијама које не раде на Року ТВ-у и разлозима иза тога. Не само један, већ ћемо открити више начина који вам могу помоћи да решите проблем са Року ТВ апликацијама које не раде. Дакле, ако се суочавате са проблемима са Року ТВ ИоуТубе који не ради или Року ТВ Нетфлик не ради и желите да гледате своју омиљену апликацију без икаквих сметњи, дозволите нам да одмах почнемо са нашим документом.

Како да поправите да апликације не раде на Року ТВ-у

Овде смо детаљно приказали методе решавања проблема за решавање апликација које не раде на проблему Року ТВ-а.

Уобичајени проблеми са Року апликацијама

Хајде да погледамо неке од уобичајених проблема на које смо наишли током коришћења Року апликација у наставку:

  • Један од уобичајених проблема који су примећени са апликацијом Року је њено аутоматско искључивање. Такође укључује аутоматско одјављивање. Овај проблем се обично решава поновним покретањем Року уређаја.
  • Још један проблем са апликацијама који се редовно сусрећу је замрзавање апликација. Ово укључује замрзавање апликације усред стриминга емисије. До овог замрзавања може доћи због грешака, нетачних подешавања или чак због ажурирања на чекању.
  • Још једна ствар која се најчешће види је неповезаност апликације са ТВ-а. Да бисте размотрили овај проблем, морате проверити интернет везу и видети да ли ради исправно или не.
  10 једноструких рачунара за ваше следеће пројекте аутоматизације

Зашто апликације не раде на Року ТВ-у?

Пре него што сазнате о могућим поправкама, важно је знати разлоге који утичу на рад апликације на Року-у. Дакле, погледајмо неке од могућих разлога за које је утврђено да су прави кривци:

  • Каналу или апликацији је потребно ажурирање.
  • Проблеми приликом преузимања апликације.

  • Проблем може настати и ако програмер канала тренутно решава проблем.
  • Изгубљена веза може бити још један разлог зашто апликације не раде.

  • Последњи разлог може бити ако канал или апликација више не добијају подршку за Року.

Сада када знате могуће разлоге и проблеме са којима се сусрећу са Року апликацијама, време је да решите ове проблеме уз помоћ доле наведених метода:

Метод 1: Поново покрените Року уређај

Први метод који треба испробати укључује поновно покретање Року уређаја како би се поправило да Року ТВ ИоуТубе не ради. Поновно покретање Рокуа је једноставан, али веома ефикасан метод. Познато је да овај метод решава неке основне проблеме са Року уређајима и исправља грешке и могуће грешке. Можете покушати да поново покренете свој Року уређај користећи доле наведене кораке:

1. Покрените почетни мени на свом Року уређају користећи дугме Почетна на Року даљинском управљачу.

2. Затим, покрените опцију Подешавања из менија.

3. Након тога, отворите Систем да бисте изабрали Ажурирање система.

4. У њему изаберите Поново покрени систем.

5. На крају, изаберите Рестарт да бисте решили мање проблеме са уређајем.

Метод 2: Ажурирајте канале

Могуће је да поновно покретање Року уређаја неће донети добре резултате. Ако јесте, морате проверити да ли постоје ажурирања на чекању за канал. У случају да постоји, морате одмах да инсталирате ту исправку користећи кораке у наставку:

1. Идите на почетни мени и изаберите апликацију/канал који не ради.

2. Сада притисните дугме са звездицом на Року даљинском управљачу.

3. На крају, изаберите опцију Цхецк фор упдатес.

Метод 3: Ажурирајте Року уређај

Следеће могуће решење које вам може помоћи да поправите Року ТВ Нетфлик не ради је да ажурирате свој Року уређај. Ако ваш уређај ради са застарелим оперативним системом, то може довести до замрзавања вашег омиљеног канала или престанка рада. Дакле, морате редовно проверавати да ли постоје могућа ажурирања користећи следеће кораке:

1. Покрените почетни мени вашег Року уређаја помоћу дугмета Хоме на даљинском управљачу.

2. Сада покрените Подешавања на свом уређају.

3. У њему изаберите Систем, а затим изаберите Ажурирање система.

4. Затим изаберите опцију Провери одмах.

Ако је ажурирање доступно, сачекајте да се преузме, а затим поново покрените уређај.

Метод 4: Поново инсталирајте апликације

Ако вам ниједна од опција до сада није радила у случају да апликације не раде на Року ТВ-у, можете покушати да уклоните и поново инсталирате проблематичне апликације. То је једно од најефикаснијих решења за решавање овог проблема.

1. Да бисте то урадили, прво уклоните апликацију тако што ћете отићи на почетни екран и покренути проблематичну апликацију.

2. Затим притисните дугме ОК на вашем Року даљинском управљачу.

3. Затим притисните дугме са звездицом на даљинском.

4. Затим изаберите опцију Уклони.

5. Након тога потврдите избором ОК, а затим поново покрените уређај.

6. Затим, да бисте поново инсталирали апликацију, идите на одељак Апликације на главном менију.

7. Сада изаберите Стреаминг канале и притисните дугме ОК.

8. Након тога, изаберите Тражи канале и потражите апликацију коју желите да инсталирате.

9. Затим изаберите Додај канал да бисте инсталирали апликацију.

10. На крају, изаберите Иди на канал да бисте га покренули.

Метод 5: Ресетујте мрежну везу

Следећи метод који вам може помоћи са проблемом да Року ТВ апликације не раде је ресетовање мрежне везе. Могуће је да се због слабе интернет конекције или без мреже суочавате са проблемима при покретању Року апликација. Ако је тако, морате ресетовати ову мрежну везу користећи кораке у наставку:

1. Покрените подешавања свог Року уређаја.

2. Затим у њему изаберите Мрежа.

3. Сада изаберите опцију Провери везу.

Ако је веза јака, можете прекинути везу са уређајем и поново га повезати са својом мрежом.

Метод 6: Контактирајте програмера канала

Ако вам се чини да ништа не функционише, морате да проверите код програмера канала. Можете да одете на веб локацију добављача канала да проверите да ли програмер још увек подржава канал за Року. Ово помаже да се отклоне сви технички проблеми.

Метод 7: Ресетујте Року на фабричка подешавања

Једна од последњих опција које можете да покушате да поправите апликације које не раде на Року ТВ-у је да ресетујете Року на фабричка подешавања. Ресетовање Рокуа ће побољшати његове перформансе и мање проблеме који спречавају рад апликација. Да бисте испробали овај метод, можете погледати наш водич о томе како да хард и софт ресетујете Року.

Метод 8: Контактирајте Року подршку

Ако вам чак ни ресетовање Рокуа није успело, онда је последње решење које вам преостаје јесте да контактирате Року подршку. Можете дати све детаље на Року Суппорт укључујући ваш модел телевизора, верзију Року ОС-а и проблеме са којима сте се суочавали са каналом/апликацијом.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Зашто Року неће покренути одређене канале?

Анс. Ако не можете да покренете одређене канале на Рокуу, то може бити због прекинутих веза Рокуа са добављачем канала. Такође можете да проверите веб локацију програмера канала и прегледате листу подржаних модела ако имате стари Року уређај да бисте били сигурни да је компатибилан са каналом.

К2. Како могу да отворим приватне канале на Року-у?

Анс. Можете отворити приватни канал на Року ако знате његов приступни код. Затим, након што се пријавите на свој налог, можете додати канал са кодом из опције Управљање налогом. Такође морате да се уверите да је ваш Року уређај ажуриран.

К3. Шта могу да урадим ако Року продавница престане да ради?

Анс. У случају да Року Сторе не ради за ваш уређај, можете покушати да поново покренете уређај, ажурирате фирмвер уређаја или покушате да се повежете на моћну мрежу.

К4. Шта учинити ако Року апликације не пуштају звук?

Анс. Можете покушати да проверите подешавања за искључивање звука и јачину звука на ТВ-у. Такође можете осигурати да су аудио конектори причвршћени на оба краја.

К5. Како могу да инсталирам канале на Року који нису у Року продавници?

Анс. Ако постоје одређени канали који нису у Року продавници, то може бити због неодобрене услуге. Ако јесте, можете покушати да инсталирате несертификоване канале на свој Року уређај. Међутим, Року не препоручује ову методу.

***

Надамо се да је наш документ о апликацијама које не функционишу на Року ТВ-у успео да вас добро упути у различите проблеме са којима се апликације могу суочити, разлоге иза ових проблема и различите начине да их решите. Ако јесте, обавестите нас тако што ћете оставити своје коментаре испод. Такође можете послати своје упите и сугестије у одељку за коментаре испод.