Поправите да група или ресурс нису у исправном стању за извођење захтеване операције

Ако покушавате да извршите Виндовс Упдате на свом рачунару, можда ћете се суочити са грешком која гласи: Група или ресурс није у исправном стању за обављање тражене операције. У РЕДУ. Овај проблем се такође јавља када користите приступну тачку или било коју апликацију Мицрософт Сторе-а, па чак и у командној линији. Ако се тада суочите са овом изјавом о грешци, не брините! У овом чланку смо показали како да поправите групу или ресурс није у исправном стању да изврши тражену грешку у операцији у оперативном систему Виндовс 10. Наставите да читате да бисте сазнали методе за решавање проблема за решавање овог проблема.

Како да поправите Група или ресурс нису у исправном стању за обављање захтеване операције

Овде смо навели могуће разлоге који узрокују поменуту грешку.

  • Застарели мрежни драјвер
  • Нетачна подешавања мреже
  • Грешке за Виндовс Упдате
  • Конфликтни програми
  • Оштећене системске датотеке

Пратите дате методе за решавање проблема да бисте решили проблем у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 1: Извршите чисто покретање

Најосновнија ствар коју треба да урадите је да очистите покретање Виндовс-а. Ово може да реши све грешке при покретању оперативног система Виндовс. Пратите наш водич да извршите чисто покретање у оперативном систему Виндовс 10.

  Увод у НестЈС [+6 Learning Resources]

2. метод: Покрените алатку за решавање проблема са компатибилношћу програма

Ако се суочите са тим да група или ресурс није у исправном стању да изврши грешку захтеване операције док се покреће било који програм, покушајте да покренете алатку за решавање проблема са компатибилношћу програма да бисте решили све проблеме са програмима. Следе кораци за покретање алатке за решавање проблема са компатибилношћу програма.

1. Притисните истовремено тастере Виндовс + И да бисте покренули подешавања.

2. Кликните на поставку Ажурирање и безбедност.

3. Идите на мени Решавање проблема у левом окну.

4. Изаберите алатку за решавање проблема са компатибилношћу програма и кликните на Покрени алатку за решавање проблема.

5. Сачекајте да алатка за решавање проблема открије проблеме ако их има.

6. На крају, кликните на опцију Покушајте препоручена подешавања.

Метод 3: Ажурирајте мрежни драјвер

Оштећени мрежни драјвер је један од главних разлога због којих група или ресурс нису у исправном стању да би извршили тражену грешку у операцији. Дакле, да бисте решили овај проблем, морате ажурирати управљачке програме мрежних уређаја. Прочитајте наш водич о томе како да ажурирате мрежне управљачке програме на Виндовс 10.

Метод 4: Поправи системске датотеке

Грешке у системским датотекама могу се поправити покретањем СФЦ (Систем Филе Цхецкер) и ДИСМ (Деплоимент Имаге Сервицинг анд Манагемент) скенирања. Ово ће решити проблеме док користите Филе Екплорер. Пратите наш водич за поправку системских датотека у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 5: Измените поставку дељења мреже

Док користите мобилну приступну тачку, можете се суочити да група или ресурс нису у исправном стању да би извршили тражену грешку у операцији. Морате да измените подешавања дељења мреже ако је тако. Ево корака који омогућавају другим корисницима мреже да се повежу на вашу мрежу.

  Како да подесите групе са Гоогле помоћником

1. Покрените дијалог Покрени тако што ћете заједно притиснути тастере Виндовс + Р.

2. Откуцајте нцпа.цпл и притисните тастер Ентер да бисте отворили прозор Мрежне везе.

3. Кликните десним тастером миша на ваш активни мрежни адаптер и кликните на Својства.

4. Идите на картицу Дељење.

5. Овде означите опцију Дозволи другим корисницима мреже да се повежу преко интернет везе овог рачунара.

Метод 6: Извршите враћање система у претходно стање

Други метод је да вратите рачунар на претходну верзију како бисте поправили групу или ресурс који није у исправном стању да би извршио тражену грешку у операцији. Да бисте то урадили, пратите наш водич о томе како да користите Систем Ресторе на Виндовс 10 и примените упутства као што је приказано. На крају, ваш рачунар ће бити враћен у претходно стање у којем се уопште не суочава са грешкама.

Метод 7: Ресетујте рачунар

Ако ваш рачунар ради са озбиљно оштећеним компонентама Виндовс-а, ефикасан начин да очистите све ове оштећене компоненте и покренете своје податке је да поправите рачунар према упутствима у нашем водичу Како да ресетујете Виндовс 10 без губитка података. Пратите упутства у овом чланку и на крају бисте исправили грешку о којој се расправља.

***

Надамо се да вам је овај водич био од помоћи и да сте могли да поправите групу или ресурс који није у исправном стању за обављање захтеване операције у оперативном систему Виндовс 10. Слободно нам се обратите са својим упитима и предлозима преко одељка за коментаре у наставку. Такође, реците нам шта следеће желите да научите.

  Пронађите најбоље хасхтагове према теми за своје Инстаграм фотографије [Paid]