Поправите грешку АппХангБ1 на Стеам-у

Прекомерна употреба РГБ-а и проблеми са Стеам-ом су две ствари које уједињују сваког ПЦ гејмера широм света. Као што можда већ знате, Стеам је тренутно најпопуларнији дистрибутер дигиталних игара и има преко 120 милиона активних корисника месечно. Међутим, познато је да се клијентска апликација Стеам с времена на време лоше понаша. АппХангБ1 Виндовс 10 грешка је међу најчешће пријављеним грешкама и спречава кориснике да покрећу игре унутар Стеам-а. Понекад се наиђе и на име проблематичног догађаја АппХангБ1 приликом отварања саме Стеам апликације. У овом чланку ћемо прегледати све потенцијалне узроке ове Стеам грешке и пружити вам више начина да поправите грешку АппХангБ1 на Стеам-у.

Како да поправите грешку АппХангБ1 на Стеам Виндовс 10 рачунару

Захваљујући СтеамЗбог огромне популарности, сваки познати проблем је већ разоткривен и решен од стране његове корисничке базе. Исти је случај и са грешком АппХангБ1. Следе различити разлози који могу изазвати ову грешку на вашем рачунару:

  • Строга подешавања антивируса и заштитног зида
  • Погрешно конфигурисана подешавања покретања Стеам-а
  • Оштећене датотеке игара
  • Оштећене датотеке библиотеке Стеам-а
  • Грешке у датотекама апликације/апликације

1. метод: Покрените алатку за решавање проблема са компатибилношћу

Ако најновија верзија Виндовс-а не ради за програм, можете се суочити са овим проблемом. У том случају покрените алатку за решавање проблема са компатибилношћу да бисте је решили. Следите доле наведене кораке:

1. Кликните десним тастером миша на Стеам клијент и изаберите Решавање проблема са компатибилношћу.

2. Изаберите Покушајте препоручене поставке.

3. Кликните на Тестирај програм…

4. Када се тестирање заврши, кликните на Нект.

5. Кликните на Да, сачувајте ова подешавања за овај програм.

6. Кликните на Затвори.

Метод 2: Ажурирајте Стеам

Програмери редовно објављују исправке како би поправили грешке и проблеме са постојећим верзијама апликација. Дакле, ако већ неко време нисте ажурирали апликацију Стеам, размислите о томе. Можете ручно да ажурирате апликацију пратећи следеће кораке:

1. Отворите Стеам Цлиент.

2. Кликните на Стеам у горњем левом углу и изаберите Провери ажурирања Стеам клијента…

3А. Ако су доступне нове исправке, сачекајте да се ажурирање заврши и кликните на РЕСТАРТ СТЕАМ.

3Б. Ако је Стеам клијент већ ажуриран, приказаће се Ваш Стеам клијент је ажуриран.

Метод 3: Проверите интегритет датотека игре

Као што је раније поменуто, грешка АппХангБ1 понекад се јавља приликом покретања одређене Стеам игре. Ако је то случај код вас, ово решење може помоћи у решавању грешке. Са играма које се стално ажурирају, небројеним бројем инсталираних званичних модова и модова трећих страна, итд., основни фајлови игара понекад могу бити погођени и оштећени. Дакле, користећи Стеам-ову уграђену функционалност, уверите се да датотеке игре нису угрожене.

Прочитајте наш водич о томе како да проверите интегритет датотека игара на Стеам-у? и имплементирати исто.

Метод 4: Поправите Стеам библиотеку

Док се претходни метод фокусирао на одређену игру, можете покушати да поправите све датотеке Стеам библиотеке да бисте решили грешку АппХангБ1 на Стеам-у. Метода за то је прилично једноставна и као што је објашњено:

1. Када је ваша Стеам апликација отворена, кликните на Стеам и изаберите Подешавања.

2. Кликните на Преузимања у индексном менију.

3. Кликните на ФОЛДЕРС СТЕАМ БИБЛИОТЕКЕ у одељку Библиотеке садржаја.

4. Одредите који диск садржи датотеке за игру коју имате проблема са покретањем и кликните на икону са три тачке. Изаберите Поправи фасциклу.

Метод 5: Освежите Стеам

Још један метод који се чини да решава многе проблеме у вези са Стеам апликацијама је освежавање/ресетовање Стеам-а. Уклонићете све оштећене датотеке ручним брисањем свих Стеам датотека и присиљавањем Стеам-а да поново преузме свеже копије свих битних датотека.

1. Притисните тастере Виндовс и Е заједно да бисте покренули Филе Екплорер.

2. Идите на следећу путању:

C:Program Files (x86)Steam

Напомена: Инсталациони директоријум Стеам-а се такође може наћи у другим фасциклама. У том случају идите до одговарајуће фасцикле.

3. Изаберите све ставке осим стеамаппс фолдера, фолдера корисничких података и стеам.еке датотеке.

4. Кликните десним тастером миша на њих и изаберите опцију Делете.

5. Поново покрените рачунар и Стеам.

Сада ће Стеам аутоматски почети да преузима све избрисане датотеке из претходног корака и такође преузима сва ажурирања на чекању.

Метод 6: Измените опције покретања Стеам-а

Да бисте несметано покретали игре на Виндовс рачунарима, морате имати инсталирану исправну верзију ДирецтКс-а. Ако се Стеам покреће помоћу старије верзије ДирецтКс-а, можда ћете наићи на грешку АппХангБ1 у називу догађаја. Срећом, можете ручно да конфигуришете Стеам и његове игре да се покрећу користећи одређену верзију ДирецтКс-а.

Напомена: Пре него што пређете на кораке, уверите се да сте завршили сваки Стеам програм у позадини.

1. Отворите Филе Екплорер.

2. Идите до фасцикле за инсталацију Стеам-а на следећој путањи локације:

C:Program Files (x86)Steam

3. Кликните десним тастером миша на датотеку апликације Стеам и изаберите Креирај пречицу.

4. Кликните десним тастером миша на новокреирану Стеам пречицу и изаберите Својства.

5. Пређите на картицу Пречица у прозору Својства.

6. Додајте -дк9 на крај постојећег уноса у пољу за текст Циљ. Коначни унос треба да гласи као;

„Ц:Програмске датотеке (к86)СтеамСтеам.еке” -дк9

7. Сачувајте измену кликом на Примени > ОК.

Метод 7: Измените опције покретања игре

Ако се суочите са овом грешком Стеам-а приликом покретања одређене игре, следите доле наведене кораке да бисте је покренули користећи ДирецтКс 9.

1. Покрените Стеам на свом уређају.

2. Кликните на БИБЛИОТЕКА.

3. Кликните десним тастером миша на игру са којом се суочавате са проблемом и изаберите Својства.

4. Укуцајте -дк9 у оквир за текст испод ОПЦИЈЕ ПОКРЕТАЊА и затворите прозор.

Напомена: Ако покретање Стеам-а и проблематичне игре са ДирецтКс9 не реши проблем, покушајте да их покренете са ДирецтКс11 (додајте -дк11 уместо -дк9).

Метод 8: Покрените скенирање малвера

Ако вам било која од горе наведених метода није помогла у решавању грешке АппХангБ1 Виндовс 10, вероватно је проблем у оперативном систему, а не у самом Стеам-у. Извршите детаљно скенирање вашег рачунара због малвера да бисте искључили могућност да вирус или злонамерна апликација ометају Стеам и његове процесе.

Прочитајте и пратите упутства у нашем водичу о томе како да покренем скенирање вируса на свом рачунару.

Ако желите да уклоните злонамерни софтвер са свог рачунара, пратите наш водич о томе како да уклоните злонамерни софтвер са рачунара у оперативном систему Виндовс 10 и примените исто.

Метод 9: Поправи системске датотеке

Ако горњи метод не ради, можете покренути уграђене алате да поправите оштећене системске датотеке које узрокују ову грешку АппХангБ1 на Стеам-у. Оштећене погрешно конфигурисане датотеке могу се поправити коришћењем уграђених услужних програма вашег Виндовс 10 рачунара, односно Провера системских датотека и Сервисирање и управљање сликама за примену. Штавише, извршите скенирање поправке система да бисте поправили оштећене датотеке ако је проблем почео да се јавља након недавног ажурирања. Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке у оперативном систему Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

Метод 10: Онемогућите Виндовс заштитни зид (не препоручује се)

Ако вам горњи метод не помогне са грешком јер је креиран са новијом верзијом, можете покушати да онемогућите Виндовс заштитни зид на рачунару. Заштитни зид Виндовс Дефендер штити од вируса и малвера који могу угрозити ваше податке и систем. Иако се не препоручује да онемогућите Виндовс заштитни зид јер може учинити ваш систем рањивим и подложним вирусима, можете покушати да га привремено онемогућите да бисте проверили да ли је то специфичан узрок проблема. Наш водич о томе како да онемогућите заштитни зид Виндовс 10 помоћи ће вам да испробате овај метод са највећом безбедношћу.

Метод 11: Онемогућите антивирус (ако је применљиво)

Одређени антивирусни програми су злогласни по томе што превише штите ваш рачунар и означавају чак и најневиније апликације као претње. Стеам је апликација која се у великој мери ослања на интернет због своје функционалности. Ако ваш антивирусни програм/заштитни зид ограничава Стеам да комуницира са својим серверима, вероватно ће се појавити проблеми као што је грешка АппХангБ1.

Можете покушати да привремено онемогућите свој антивирусни програм/заштитни зид да бисте проверили да ли се грешка и даље јавља. Прочитајте наш водич о томе како да привремено онемогућите антивирусни програм на Виндовс 10 и пратите упутства да привремено онемогућите антивирусни програм на рачунару.

Метод 12: Дозволите кроз Виндовс заштитни зид

Ако не желите да онемогућите заштитни зид, можете да дозволите игру или Стеам преко Виндовс заштитног зида. Да бисте омогућили Стеам или игру у свом Виндовс Дефендер заштитном зиду, пратите наш водич о дозволи или блокирању апликација кроз Виндовс заштитни зид и примените кораке према упутствима.

***

Надамо се да сте успели да поправите грешку АппХангБ1 на Стеам-у и да се вратите игрању користећи горе наведена решења. Обавестите нас и друге читаоце које је решење радило за вас у одељку за коментаре испод. Ако имате било каквих недоумица или питања, оставите их у одељку за коментаре.