Поправите недостатак екрана осетљивог на додир који је усклађен са ХИД-ом

Хуман Интерфаце Девицес такође познат као ХИД, омогућава људима да уносе податке у систем или чак директно комуницирају са рачунаром преко миша, тастатуре или џојстика. ХИД омогућава људску контролу над рачунаром. Овај процес поједностављује инсталирање улазних уређаја. Међутим, за кориснике оперативног система Виндовс 10, екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом може нестати из Девице Манагер-а њиховог система. Ово је уобичајен проблем који су пријавили корисници Виндовс-а који нас је довео до нашег данашњег водича који се заснива искључиво на поправљању недостајућег екрана осетљивог на додир који је компатибилан са ХИД-ом. Ако сте неко ко се бави истим проблемом, дозволите нам да одмах почнемо са документом и да се позабавимо проблемом са ХИД екраном осетљивим на додир.

Како да поправите недостатак екрана осетљивог на додир који је усклађен са ХИД-ом у оперативном систему Виндовс 10

ХИД екран осетљив на додир може да нестане на вашем уређају из више разлога, укључујући:

  • Ако је екран осетљив на додир ручно онемогућен на систему, може доћи до наведене грешке.
  • Ако систем не успе да подразумевано инсталира управљачке програме за екран осетљив на додир у систем, грешка ће се сигурно појавити.
  • Такође може бити резултат софтверског проблема ако можете да користите екран осетљив на додир у БИОС-у.
  • Проблеми са хардвером такође могу довести до поменуте грешке у случају да не можете да користите екран осетљив на додир у БИОС-у.

  • Такође може бити проблем са хардвером или фирмвером/БИОС-ом ако тест екрана осетљивог на додир који се може урадити у тесту компоненте није приказан на екрану за тестирање.

Према горе наведеним узроцима, ако је проблем настао због хардверског проблема, можете покушати да контактирате сервис за поправку хардвера да бисте решили проблем. Ако је грешка повезана са било којим софтверским проблемом, можете се одлучити за исправке наведене у наредним методама:

Метод 1: Откријте скривене уређаје

Први корак у решавању проблема везаних за ХИД екран осетљив на додир у Виндовс 10 је да прикаже скривене уређаје. Постоји могућност да сте случајно сакрили екран осетљив на додир. Због тога морате да откријете ове уређаје у Девице Манагер-у вашег система.

1. Притисните тастер Виндовс, откуцајте Девице Манагер и кликните на Опен.

2. Кликните на картицу Приказ, а затим кликните на Прикажи скривене уређаје.

3. Затим кликните на картицу Радња и изаберите Скенирај за промене хардвера.

4. Сада проверите да ли се екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом сада приказује у одељку Хуман Интерфаце Девицес.

2. метод: Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима

Грешка која недостаје на екрану осетљивом на додир такође може да се јави ако постоје проблеми са хардвером или уређајем. Покретање алатке за решавање проблема ће вам помоћи да откријете неке познате проблеме и решите их. Покретање алатке за решавање проблема је лако и поуздано у откривању проблема са уређајима који нису инсталирани и повезани са вашим системом. Можете знати све о томе како да испробате овај метод уз помоћ нашег водича, Покрените алатку за решавање проблема са хардвером и уређајима да бисте решили проблем.

Метод 3: Ажурирајте управљачке програме за екран осетљив на додир

Да бисте решили недостатак екрана осетљивог на додир који је компатибилан са ХИД, следећа ствар коју морате покушати је да ажурирате управљачке програме за екран осетљив на додир из менаџера уређаја. Застарели драјвери такође могу да вас спрече да приступите екрану осетљивом на додир и стога их морате редовно ажурирати.

1. Покрените контролну таблу Управљача уређајима као што је приказано у Методу 1.

2. Сада двапут кликните на Хуман Интерфаце Девицес да бисте проширили његов садржај.

3. Затим кликните десним тастером миша на уређај и изаберите Ажурирај драјвер.

4. Затим означите поље за Аутоматско скенирање за управљачке програме.

5. На исти начин, ажурирајте све ХИД драјвере и проверите да ли је проблем са управљачким програмом осетљивим на додир компатибилан са ХИД-ом решен.

Метод 4: Поново инсталирајте управљачке програме за екран осетљив на додир

Ако ажурирање драјвера за екран осетљив на додир не помаже, можете да деинсталирате и поново инсталирате. Ако драјвери за екран осетљив на додир нису правилно инсталирани, могу да вас ометају у приступу екрану осетљивом на додир, стога морате поново да инсталирате ове драјвере на вашем систему. Да бисте то урадили, прво морате да деинсталирате гхост драјвере који не користе активно доле наведене кораке:

1. Покрените мени Сеарцх, откуцајте Цомманд Промпт и кликните на Рун ас администратор.

2. Сада налепите дату команду и притисните тастер Ентер.

set devmgr_show_nonpresent_devices=1

3. Затим унесите девмгмт.мсц као команду за покретање Девице Манагер.

4. Изаберите картицу Приказ у њој и кликните на Прикажи скривене уређаје из менија.

5. Команда ће вам показати листу уређаја, драјвера и услуга који нису правилно инсталирани или деинсталирани.

6. Пронађите уређај који тражите, кликните десним тастером миша на њега и изаберите Деинсталирај.

7. Следеће, поново покрените рачунар.

8. Када се систем поново покрене, отворите Управљач уређајима и на картици Радња кликните на Скенирај за промене хардвера.

9. Сада проверите да ли је систем детектовао уређај са екраном осетљивим на додир и да ли је његов драјвер аутоматски инсталиран.

Ово може да реши грешку у вези са недостатком драјвера за екран осетљив на додир усклађеног са ХИД-ом.

Метод 5: Вредност драјвера за екран осетљив на додир Цхане

Постоји много кључних вредности у уређивачу регистра вашег Виндовс оперативног система. У случају неправилно конфигурисаних вредности, може се појавити проблем као што је екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом. Због тога морате да промените ове вредности за драјвер екрана осетљивог на додир у уређивачу регистра користећи следеће кораке:

1. Отворите уређивач регистра уношењем регедит команде у дијалог Покрени.

2. Сада, идите до пружене путање локације у њој.

ComputerHKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWispTouch

3. Двапут кликните на тастер ТоуцхГате у десном окну, промените његове податке о вредности са 0 на 1 и кликните на ОК.

4. У случају да не постоји ТоуцхГате кључ, креирајте га десним кликом на размак, одабиром ДВОРД (32-битне) вредности и именовањем ТоуцхГате.

Метод 6: Деинсталирајте Виндовс Упдате

ХИД компатибилан драјвер за екран осетљив на додир такође може бити узрокован због недавног ажурирања оперативног система Виндовс на вашем уређају. ХИД драјвери се испоручују у ваш систем од произвођача оригиналне опреме (ОЕМ) који се инсталира током ажурирања оперативног система Виндовс. Ако је инсталација оштећена или ако недостају неке датотеке, морате деинсталирати ажурирање за Виндовс да бисте поправили грешку на екрану осетљивом на додир.

1. Отворите Виндовс подешавања на рачунару.

2. Изаберите Ажурирање и безбедност у подешавањима.

3. Затим кликните на Прикажи историју ажурирања.

4. Кликните на Деинсталирај ажурирања у Прикажи историју ажурирања.

5. На крају, кликните десним тастером миша на најновију исправку и кликните на Деинсталирај.

Метод 7: Ажурирајте БИОС

БИОС је основни улазни и излазни систем вашег рачунара. Делује као медиј између оперативног система вашег рачунара и његовог хардвера. Стога је његово ажурирање суштински корак ако желите да избегнете да екран осетљив на додир који је усклађен са ХИД-ом недостаје Виндовс 10. Можете да погледате наш водич о томе шта је БИОС и како да ажурирате БИОС?

Метод 8: Извршите враћање система у претходно стање

Проблем са драјвером за екран осетљив на додир који је компатибилан са ХИД такође се може решити враћањем система. Након што испробате све горе наведене методе, ако проблем и даље постоји, можете покушати да извршите враћање система у претходно стање користећи наш водич о томе како да користите Враћање система у Виндовс 10.

Метод 9: Поправите Виндовс

Као једно од последњих средстава, можете поправити Виндовс на свом уређају. Корисници Виндовс-а могу да ресетују своје уређаје чиме се њихов систем враћа на фабричка подешавања. Ово деинсталира све управљачке програме, апликације и услуге које раније нисте могли правилно инсталирати. Пре него што поправите Виндовс, морате направити резервну копију датотека и података. Можете да погледате наш водич о томе како да поправите Лако инсталирајте Виндовс 10 да бисте испробали овај метод.

Метод 10: Поправите или замените екран осетљив на додир

Коначно, ако још увек не можете да решите недостатак екрана осетљивог на додир који је компатибилан са ХИД-ом чак и након што сте извршили горенаведене методе, тада можете да поправите или замените свој екран осетљив на додир. То је зато што је велика могућност да се ваш контролер екрана осетљивог на додир поквари. Због тога морате да контактирате стручњака за хардвер да би ваш екран осетљив на додир проверио да ли је поправљен.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Како могу да омогућим екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом на свом рачунару?

Анс. Можете да омогућите екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом на свом систему тако што ћете приступити Управљачу уређаја.

К2. Зашто мој систем нема екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом?

Анс. Ако не можете да пронађете екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом на свом рачунару, то може бити због тога што је екран осетљив на додир ручно онемогућен или застарели управљачки програми за ХИД.

К3. Могу ли да деинсталирам екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом на свом рачунару?

Анс. Да, можете да деинсталирате екран осетљив на додир компатибилан са ХИД-ом на рачунару тако што ћете десним тастером миша кликнути на Хуман Интерфаце Девицес у Управљачу уређаја и изабрати Деинсталирај.

К4. Шта је познато као уређај компатибилан са ХИД-ом?

Анс. Уређај компатибилан са ХИД-ом прати одређени протокол за комуникацију који му омогућава да се користи са практично било којим системом.

К5. Да ли је могуће претворити лаптоп у екран осетљив на додир?

Анс. У зависности од модела вашег лаптопа, можда ћете моћи да промените постојећи екран у екран осетљив на додир. Ако ваша матична плоча подржава екран осетљив на додир, можда ћете то моћи да урадите.

***

Надамо се да је наш водич за екран осетљив на додир који је компатибилан са ХИД био довољно информативан и да вам је помогао да решите проблем уз помоћ горе наведених метода. Реците нам шта мислите о нашем водичу и оставите своје предлоге или упите у одељку за коментаре испод.

  11 најбољих АиОпс платформи за анализу и праћење података, веб локација, евиденција, мреже и још много тога