Поправите проблем да се Цулт оф тхе Ламб стално смрзава или руши на рачунару

Цулт оф тхе Ламб је једна од најбољих акционих авантуристичких игара за једног играча доступна за мацОС, Нинтендо Свитцх, ПлаиСтатион 4, ПлаиСтатион 5, Виндовс (на Стеам), Ксбок Оне и Ксбок Сериес Кс/С. Иако је то позната игра у којој уживају хиљаде корисника, многи корисници су се жалили да се Цулт оф тхе Ламб смрзава након ритуалног издања. Проблем с падом Цулт оф тхе Ламб нервира многе кориснике због проблема са интернет конекцијом или корумпираних датотека за игре. Многи играчи могу искусити да се Цулт оф тхе Ламб стално смрзава због застарелог Стеам-а и датотека игре. У ретким случајевима може доћи до замрзавања ритуала Цулт оф тхе Ламб због непоуздане ВПН услуге.

Како да поправите да се Цулт оф тхе Ламб стално смрзава или руши на рачунару

Ако се суочавате са овим проблемима на рачунару са оперативним системом Виндовс 10, овај водич ће вам помоћи да решите проблем ефикасним методама за решавање проблема.

Шта узрокује проблем замрзавања култа јагњетине?

У овом одељку ћемо проћи кроз разлоге који доприносе проблему замрзавања Цулт оф тхе Ламб на вашем рачунару.

 • ПЦ не испуњава услове за игру.
 • Проблеми са интернет конекцијом.
 • Подешавања ВПН-а и прокси сервера нису тачна и компатибилна
 • ДНС подешавања нису одговарајућа.
 • Режим игре није укључен.
 • Игра није подешена на високе перформансе на вашем Виндовс 10 рачунару
 • Стеам, Цулт оф тхе Ламб, драјвери, оперативни систем, .НЕТ фрамеворк, ДирецтКс и БИОС нису ажурирани на своје најновије верзије.
 • Вашем систему можда недостају неопходне датотеке за редистрибуцију Мицрософт Висуал Ц++.
 • ВПН услуга није компатибилна са игром.

У овом одељку ћете научити листу хакова за решавање проблема који ће вам помоћи да решите спорни проблем на вашем Виндовс 10 рачунару.

Метод 1: Основни кораци за решавање проблема

Ево неколико основних корака које можете да следите да бисте решили проблем замрзавања Цулт оф тхе Ламб након ритуала.

1А. Проверите статус сервера и захтеве игре

Пре него што почнете са било којим методама за решавање проблема, проверите да ли сервери Цулт оф тхе Ламб нормално функционишу без икаквих проблема. Такође, уверите се да ваш рачунар испуњава захтеве игре. У супротном, размислите о надоградњи рачунара.

Минимални системски захтеви

 • ЦПУ: Интел Цоре и3-3240 (2 * 3400); АМД ФКС-4300 (4 * 3800)

 • РАМ: 4 ГБ

 • ОС: Виндовс 7 или новији

 • ВИДЕО КАРТА: ГеФорце ГТКС 560 Ти (1024 ВРАМ); Радеон ХД 7750 (1024 ВРАМ)

 • ПИКСЕЛ СХАДЕР: 5.0

 • ВЕРТЕКС СХАДЕР: 5.0

 • СЛОБОДАН ПРОСТОР НА ДИСКУ: 4 ГБ

 • ПОСЕБНА ВИДЕО РАМ: 1024 МБ

Препоручени системски захтеви

 • ЦПУ: Интел Цоре и5-3470

 • РАМ: 8 ГБ

 • ОС: Виндовс 10

 • ВИДЕО КАРТА: ГеФорце ГТКС 1050 (2048 ВРАМ); Радеон Р9 380 (2048 ВРАМ)

 • ПИКСЕЛ СХАДЕР: 5.1

 • ВЕРТЕКС СХАДЕР: 5.1

 • СЛОБОДАН ПРОСТОР НА ДИСКУ: 4 ГБ

 • ПОСЕБНА ВИДЕО РАМ: 2048 МБ

1Б. Решите проблеме са мрежном везом

Следећи метод за решавање замрзавања ритуала Цулт оф тхе Ламб је решавање проблема са мрежним повезивањем на рачунару. Грешка у Интернет вези се може поправити ресетовањем Ви-Фи рутера. Прочитајте наш водич за решавање проблема са мрежним повезивањем у оперативном систему Виндовс 10.

1Ц. Промените подешавања ВПН-а и прокси сервера

Проблем замрзавања је такође због гео-ограничења наметнутих региону или због грешке ИСП-а, можете покушати да користите ВПН услугу на рачунару. Можете да користите линк који је овде дат да додате ВПН услугу на свој рачунар да бисте решили проблем у Цулт оф тхе Ламб са гео-ограничењима и грешком ИСП-а.

Ако су ВПН услуга и прокси омогућени на вашем рачунару, можда нећете моћи да решите проблем. Можете покушати да онемогућите ВПН и прокси користећи кораке дате у референтној датотеци.

1Д. Испразните ДНС кеш

Да бисте решили проблем са падом Цулт оф тхе Ламб, можете да испразните кеш ДНС или Домаин Наме Систем Ви-Фи мреже. Можете да примените кораке наведене на линку који је овде дат да испразните ДНС кеш ваше мрежне везе на рачунару.

1Е. Промените адресу ДНС сервера

Друга опција за решавање проблема са ДНС-ом или системом имена домена је промена адресе ДНС сервера. Можете да пратите кораке на линку који је овде дат да бисте променили адресу ДНС сервера на рачунару.

1Ф. Укључите Режим игре

Опција режима игре доступна на рачунару се користи за одређивање приоритета и побољшање искуства играња и смањење непотребних прекида. Режим игре даје приоритетни приступ ресурсима за игре које играте, док друге апликације које раде у позадини добијају мање ресурса. Стога, следите доле наведене кораке да бисте укључили режим игре да бисте оптимизовали игру у игрицама.

1. Притисните тастере Виндовс + И заједно да бисте отворили подешавања.

2. Пронађите опцију Гаминг као што је приказано испод у системским поставкама.

3. Изаберите опцију Режим игре у левом окну и укључите прекидач Режим игре.

4. Када је режим игре омогућен на вашем рачунару, поново покрените игру.

1Г. Покрените скенирање малвера

Присуство вируса или напада малвера довешће до проблема са играњем игара на вашем рачунару. Ако је у том случају напад вируса веома озбиљан, уопште не можете да се повежете ни на једну онлајн игру. Да бисте решили проблем, морате у потпуности да уклоните вирус или малвер са свог Виндовс 10 рачунара.

Саветујемо вам да скенирате свој рачунар према упутствима у нашем водичу Како да покренем скенирање вируса на свом рачунару?

Такође, ако желите да уклоните малвер са свог рачунара, погледајте наш водич Како да уклоните малвер са рачунара у оперативном систему Виндовс 10. Када уклоните све вирусе са рачунара, повежите се са игром и проверите да ли се поново суочавате са проблемом замрзавања или не.

1Х. Поставите високе перформансе

Такође можете да оптимизујете своју игру Цулт оф тхе Ламб када постављате поставке плана напајања високих перформанси. Ови планови напајања су развијени за управљање поставкама напајања на преносивим поставкама. Пратите доле наведена упутства да бисте користили поставке плана напајања високих перформанси на свом рачунару.

1. Притисните тастере Виндовс + И заједно да бисте отворили подешавања оперативног система Виндовс.

2. Сада, скролујте надоле по листи и кликните на Систем као што је истакнуто испод.

3. Сада изаберите опцију Повер & слееп и кликните на Додатна подешавања напајања под Сродним подешавањима.

4. Сада изаберите опцију Високе перформансе под Високи додатни планови као што је приказано на слици испод.

Сада када сте оптимизовали систем, проверите да ли сте решили проблем о коме се расправља.

1И. Покрените СФЦ/ДИСМ скенирање

Ако на вашем рачунару са оперативним системом Виндовс 10 постоје неке датотеке које недостају или су оштећене, суочићете се са проблемом замрзавања Цулт оф тхе Ламб. Ипак, поправљате ове оштећене датотеке користећи уграђене услужне програме, наиме, проверу системских датотека и сервисирање и управљање сликама за примену.

Прочитајте наш водич о томе како да поправите системске датотеке у оперативном систему Виндовс 10 и пратите кораке према упутствима да бисте поправили све своје оштећене датотеке.

1Ј. Покрените скенирање услужног програма за проверу диска (цхкдск)

Корисници Виндовс-а можда неће моћи да повежу различите врсте грешака са чврстим диском, али један или други узрок је повезан са њим. Стога се увек препоручује покретање диска за проверу јер може лако да реши проблем. И зато Виндовс ОС долази са уграђеним услужним алатом који се зове цхкдск. Цхкдск је основни Виндовс услужни софтвер који скенира хард диск, УСБ или екстерни диск у потрази за грешкама и може да поправи грешке у систему датотека. ЦХКДСК у основи осигурава да је диск здрав тако што прегледа физичку структуру диска. Поправља проблеме везане за изгубљене кластере, лоше секторе, грешке директоријума и умрежене датотеке.

Прочитајте наш водич за проверу грешака на диску користећи цхкдск за проналажење и уклањање грешака на диску.

1К. Затворите нежељене програме у оперативном систему Виндовс 10

Ако покренете било коју другу напредну игру у позадини поред игре Цулт оф тхе Ламб, то ће довести до проблема са рушењем рачунара. Неколико позадинских апликација троше много ЦПУ ресурса и ако желите да то решите, затворите све остале позадинске програме и апликације према упутствима у нашем водичу Како завршити задатак у оперативном систему Виндовс 10.

1Л. Ажурирајте графичке драјвере

Графички драјвери помажу да тешке графичке слике и апликације за обраду видеа поједноставе своје задатке. Ако се суочите са било каквим сукобима приликом покретања игре као што је игра Цулт оф тхе Ламб, уверите се да користите ажурирану верзију драјвера уређаја, јер они служе као веза између хардвера и оперативног система вашег рачунара. Многи корисници су сугерисали да је ажурирање управљачких програма решило проблем о коме се расправља. Прочитајте и примените кораке наведене у нашем водичу 4 начина за ажурирање графичких драјвера у оперативном систему Виндовс 10 да бисте то урадили.

1М. Вратите графичке драјвере

Понекад тренутна верзија графичких драјвера може изазвати било какве конфликте приликом покретања и у овом случају морате да вратите претходне верзије инсталираних драјвера. Овај процес се назива враћање управљачких програма и лако можете вратити управљачке програме рачунара у претходно стање пратећи наш водич Како да вратите управљачке програме на Виндовс 10.

Сачувајте измене и проверите да ли сте добили исправку за проблем са падом Цулт оф тхе Ламб.

1Н. Поново инсталирајте управљачки програм за ГПУ

Ако се и даље суочавате са замрзавањем ритуала Цулт оф тхе Ламб након ажурирања управљачких програма за ГПУ, поново инсталирајте драјвере уређаја да бисте решили све проблеме са некомпатибилношћу. Можете једноставно поново инсталирати графичке драјвере према упутствима у нашем водичу Како деинсталирати и поново инсталирати управљачке програме на Виндовс 10.

1О. Ажурирајте Виндовс

Такође, ако постоје грешке на вашем рачунару, оне се могу поправити тек након ажурирања за Виндовс. Мицрософт објављује редовна ажурирања како би поправио све ове грешке и тако поправио замрзавање Цулт оф тхе Ламб након ритуалног проблема.

Стога, уверите се да сте ажурирали свој Виндовс оперативни систем и да ли постоје ажурирања на чекању, користите наш водич Како да преузмете и инсталирате најновије ажурирање за Виндовс 10

Након ажурирања оперативног система Виндовс, проверите да ли можете да приступите игри без икаквих проблема.

1П. Онемогућите АВ Сецурити Суите

Неки некомпатибилни антивирусни програми инсталирани на вашем рачунару узроковаће проблем замрзавања Цулт оф тхе Ламб. Да бисте избегли конфликте, морате да обезбедите безбедносна подешавања вашег Виндовс 10 рачунара и проверите да ли су стабилна или не. Да бисте сазнали да ли је антивирусни пакет разлог за проблем о којем се расправља, једном га онемогућите и покушајте да се повежете на мрежу.

Прочитајте наш водич о томе како да привремено онемогућите антивирусни програм на Виндовс 10 и пратите упутства да привремено онемогућите антивирусни програм на рачунару.

Ако имате решење за свој проблем након што сте онемогућили антивирусни програм на рачунару, саветујемо вам да потпуно деинсталирате програм са рачунара.

Прочитајте наш водич Присилно деинсталирајте програме који се неће деинсталирати у оперативном систему Виндовс 10 да бисте деинсталирали свој антивирусни програм са рачунара.

Метод 2: Покрените Цулт оф тхе Ламб као администратор

Ако игра Цулт оф тхе Ламб нема потребне административне привилегије, неколико битних карактеристика игре ће бити ограничено изазивајући проблеме са замрзавањем кад год отворите игру или инсталирате ажурирања. Пратите доле наведена упутства да бисте покренули игру као администратор.

1. Кликните десним тастером миша на пречицу Цулт оф тхе Ламб на радној површини.

2. Затим изаберите опцију Својства.

3. Сада идите на картицу Компатибилност и кликните на Покрени овај програм као администратор.

4. На крају кликните на Примени > У реду да сачувате промене.

Метод 3: Проверите интегритет датотека игре

Видели смо много случајева у којима датотеке игре недостају или су оштећене или су биле непотпуне инсталације. Корисници такође могу искусити проблем замрзавања Цулт оф тхе Ламб ако их прекине процес ажурирања или ако се датотеке игре премештају. У овој методи ћете отворити Стеам и користити уграђену функцију за проверу интегритета игре. Биће замењен ако апликација нешто пронађе. Пратите кораке описане у нашем водичу, Како проверити интегритет датотека игре на Стеам-у.

Напомена: Требало би да извршите сличне кораке ако користите другачији софтвер за покретање.

Метод 4: Ажурирајте култ јагњета

Ако користите застарелу Стеам апликацију, не можете глатко приступити ниједној игрици. Стога се увек уверите да користите ажурирану верзију игре Стеам и Цулт оф тхе Ламб пре него што је покренете.

1. Притисните тастер Виндовс и откуцајте Стеам, а затим кликните на Отвори.

2. Сада кликните на Стеам у горњем левом углу екрана, а затим на Цхецк фор Стеам Цлиент Упдатес… као што је истакнуто испод.

3. Ако имате нова ажурирања за преузимање, инсталирајте их и уверите се да је ваш Стеам клијент ажуран.

4. Сада поново покрените Стеам и проверите да ли је проблем сада решен.

Исто тако, увек је неопходно да ваша игра ради на најновијој верзији како бисте избегли било какве сукобе. Док се ваша игра не ажурира, не можете се успешно пријавити на сервере Цулт оф тхе Ламб.

Да бисте ажурирали своју игру, следите доле наведене кораке.

1. Покрените Стеам и идите до БИБЛИОТЕКЕ.

2. Сада кликните на ХОМЕ и потражите Култ јагњета.

3. Затим кликните десним тастером миша на игру и изаберите опцију Пропертиес….

4. Сада се пребаците на картицу АЖУРИРАЊА и проверите да ли су нека ажурирања на чекању. Ако јесте, пратите упутства на екрану да бисте преузели најновија ажурирања.

Након ажурирања, проверите да ли је проблем замрзавања Цулт оф тхе Ламб решен.

Метод 5: Онемогућите оптимизацију целог екрана

Неколико корисника је сугерисало да им је онемогућавање оптимизације преко целог екрана на рачунару помогло да реше проблем са проблемом Цулт оф тхе Ламб. Пратите према упутствима.

1. Идите до менија Стеам БИБЛИОТЕКА.

2. Сада, кликните десним тастером миша на игру Цулт оф тхе Ламб и кликните на опцију Пропертиес….

3. Сада, пређите на картицу ГЕНЕРАЛ и кликните на ПОДЕШАВАЊЕ ОПЦИЈА ПОКРЕТАЊА… као што је приказано.

4. Сада ће се отворити нови прозор са упозорењем напредног корисника. Да бисте отворили игру у прозорском режиму, откуцајте параметар –виндовед.

5. Сада сачувајте промене кликом на ОК и изађите из прозора Својства.

6. Сада поново покрените игру и уверите се да ради у прозорском режиму.

Напомена: Такође можете поново да одете до ПОДЕШАВАЊЕ ОПЦИЈА ЗА ПОКРЕТАЊЕ… и укуцате следеће параметре уместо последњег параметра.

–windowed -w 1024

7. Сада сачувајте промене кликом на ОК.

Метод 6: Ажурирајте .НЕТ Фрамеворк

.НЕТ фрамеворк у Виндовс 10 рачунару је од суштинског значаја за непрекидну услугу модерних апликација и игара. Многе игре имају функцију аутоматског ажурирања за .НЕТ фрамеворк, и стога ће се аутоматски ажурирати кад год ажурирање буде доступно. У другом случају, ако се ажурирање затражи на вашем рачунару, можете ручно да инсталирате најновију верзију .НЕТ фрамеворк-а, као што је објашњено у наставку, да бисте решили проблем с падом Цулт оф тхе Ламб.

1. Проверите да ли постоје нова ажурирања за .НЕТ фрамеворк са званична Мицрософт веб локација.

2. Ако постоје ажурирања, кликните на одговарајућу/препоручену везу и кликните на опцију Преузми .НЕТ Фрамеворк 4.8 Рунтиме.

Напомена: Немојте кликнути на Преузми .НЕТ Фрамеворк 4.8 Девелопер Пацк јер га користе програмери софтвера.

3. Идите на Моја преузимања, двапут кликните на датотеку за подешавање да бисте покренули преузету датотеку и пратите упутства на екрану да бисте успешно инсталирали .НЕТ фрамеворк на свој Виндовс рачунар. Када завршите, проверите да ли сте поправили замрзавање Цулт оф тхе Ламб након ритуалног проблема или не.

Метод 7: Ажурирајте ДирецтКс

Да бисте уживали у беспрекорном мултимедијалном искуству игре Цулт оф тхе Ламб, морате да проверите да ли је ДирецтКс инсталиран и ажуриран на најновију верзију. ДирецтКс вам помаже да побољшате визуелно медијско искуство посебно за графичке игре и апликације. Вреди ажурирати ДирецтКс потребан за ову игру пратећи наш водич за ажурирање ДирецтКс-а у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 8: Онемогућите Стеам Оверлаи

Стеам Оверлаи је део Стеам-а који омогућава корисницима приступ листи пријатеља, веб претраживачу и омогућава куповину у игрици. То је значајан алат, али понекад покреће проблем Цулт оф тхе Ламб. Ако желите да решите овај проблем, искључите преклапање Стеам игре према упутствима у нашем водичу Како да онемогућите Стеам прекривање у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 9: Поправите Мицрософт Висуал Ц++ који се може редистрибуирати

Алтернативно, можете покушати да поправите Мицрософт Висуал Ц++ пакете за редистрибуцију да бисте решили проблем замрзавања ритуала Цулт оф тхе Ламб према упутствима у нашем водичу за поправку Мицрософт Висуал Ц++ редистрибутивног програма.

Метод 10: Поново инсталирајте Мицрософт Висуал Ц++ Редистрибутабле

Ако претходни метод поправке Мицрософт Ц++ Висуал Редистрибутабле није решио проблем са падом Цулт оф тхе Ламб, онда ћете морати поново да инсталирате редистрибутивну верзију. Пратите дате кораке у нашем водичу Како поново инсталирати Мицрософт Висуал Ц++ Редистрибутабле да бисте деинсталирали и затим их поново инсталирали.

***

Надамо се да је овај водич био од помоћи и да сте могли да решите проблем замрзавања Цулт оф тхе Ламб на свом уређају. Обавестите нас која метода вам је најбоља за решавање проблема са падом Цулт оф тхе Ламб. Такође, ако имате било каква питања/сугестије у вези са овим чланком, слободно их оставите у одељку за коментаре испод.

  Како постати стручњак за Гоогле Адс: 9 онлајн курсева