Popravka grešaka diska ID događaja 55, 50, 98, 140 u pregledaču događaja

Исправка грешака на диску: ИД догађаја 55, 50, 98, 140 у Прегледу догађаја

Увод

Преглед догађаја у оперативном систему Windows пружа детаљни увид у активности, грешке и упозорења која се јављају на вашем рачунару. Често се могу идентификовати проблеми са хард диском кроз ИД догађаја попут 55, 50, 98 и 140. Разумевање ових ИД догађаја и предузимање одговарајућих корака може помоћи у решавању проблема са диском и спречавању губитка података.

ИД догађаја 55

ИД догађаја 55 указује на грешку С.М.А.Р.Т. (праћење, анализа и извештавање о самој технологији) на диску. С.М.А.Р.Т. је функција која надгледа здравље и перформансе диска и може открити потенцијалне проблеме пре него што изазову значајне грешке.

ИД догађаја 50

ИД догађаја 50 обично се јавља када диск не успева да изврши захтев за читање или писање података. То може бити узроковано различитим факторима, укључујући физичке проблеме са диском, грешке у датотечном систему или проблеме са драјверима уређаја.

ИД догађаја 98

ИД догађаја 98 указује на то да диск није успео да изврши иницијализацију. То може бити последица физичког квара диска, некомпатибилности хардвера или неправилног подешавања БИОС-а.

ИД догађаја 140

ИД догађаја 140 сигнализира да је дошло до грешке при ресетовању чишћења грешака на диску. Чишћење грешака је процес којим се аутоматски идентификују и исправљају грешке на диску. Неуспешно ресетовање указује на озбиљан хардверски проблем.

Могући узроци грешака на диску

Грешке на диску могу проузроковати различити фактори, укључујући:

* Физичка оштећења: Падови, удари или прегревање могу оштетити физичке компоненте диска.
* Грешке у датотечном систему: Неправилно затварање система, покварени сектори или проблеми са дозволама могу довести до грешака у датотечном систему.
* Проблеми са драјверима: Застарели, оштећени или некомпатибилни драјвери уређаја могу узроковати проблеме са приступом диску.
* Вируси и малвер: Злонамерни софтвер може оштетити или избрисати податке на диску, што доводи до грешака.

  Можете ли да поништите снимак? На неки начин

Како решити грешке на диску

Решавање грешака на диску зависи од узрока основног проблема. Ево неколико корака које можете предузети:

* Покрените проверу диска: Провера диска може да идентификује и поправи грешке у датотечном систему.
* Ажурирајте драјвере уређаја: Застарели или оштећени драјвери могу узроковати проблеме на диску. Ажурирање драјвера може решити ове проблеме.
* Скенирајте за вирусе и малвер: Злонамерни софтвер може оштетити датотеке и довести до грешака на диску. Скенирајте за вирусе и малвер и уклоните било какве претње које се нађу.
* Промените хардвер: У случају физичког оштећења или озбиљних грешака на диску, можда ће бити потребно заменити хардвер.

Превенција грешака на диску

Поред решавања постојећих грешака, такође можете предузети кораке да спречите будуће проблеме на диску:

* Редовно правите резервне копије: Редовно правите резервне копије својих важних података како бисте их заштитили у случају губитка података.
* Извршите дефрагментацију диска: Дефрагментација уклања разбацане фрагменте датотека и чини приступ диску ефикаснијим.
* Користите заштиту од пренапона: Пренапони могу оштетити електронску опрему, укључујући и дискове. Користите заштиту од пренапона како бисте заштитили свој рачунар и уређаје за складиштење.
* Редовно ажурирајте свој оперативни систем: Ажурирања Виндовса често укључују исправке грешака и побољшања перформанси који могу помоћи у спречавању грешака на диску.

Закључак

Разумевање ИД догађаја Прегледа догађаја који се односе на грешке на диску је кључно за решавање и спречавање проблема са складиштењем података. Праћењем корака за решавање описаних у овом чланку, можете дијагностиковати узроке грешака и предузети одговарајуће мере за њихово исправљање. Редовна превентивна мера ће такође помоћи у одржавању здравља и перформанси ваших дискова, што ће резултирати бољом репутацијом рачунара и заштитом ваших података.

  Омогућите почетну страницу, фасцикле и информације о апликацији у покретачу Цхроме апликација

Често постављана питања

1. Шта узрокује ИД догађаја 55 на Прегледу догађаја?
Одговара: ИД догађаја 55 указује на грешку С.М.А.Р.Т. на диску и може указивати на потенцијални проблем са хардвером.

2. Која је разлика између ИД догађаја 50 и 98?
Одговара: ИД догађаја 50 сигнализира неуспешан захтев за читање или писање података, док ИД догађаја 98 указује на то да диск није успео да се иницијализује.

3. Могу ли да игноришем ИД догађаја 140 у Прегледу догађаја?
Одговара: Не, ИД догађаја 140 указује на озбиљну грешку на диску коју треба одмах решити. Игнорисање може довести до губитка података.

4. Како поправити ИД догађаја 55 на Прегледу догађаја?
Одговара: Кораци за решавање ИД догађаја 55 укључују покретање Провере диска, ажурирање драјвера и скенирање за вирусе и малвер.

5. Могу ли да поправим диск са ИД догађаја 98?
Одговара: Исправка диска са ИД догађаја 98 зависи од основног узрока. У неким случајевима, може бити потребно заменити хардвер.

6. Шта да радим ако се грешке на диску и даље јављају након покушаја решавања?
Одговара: Ако се