Popravka Windows zahteva grešku digitalno potpisanog drajvera

Popravka Windows zahteva grešku digitalno potpisanog drajvera

Увод

Windows оперативни систем често приказује грешку „Поправка Windows zahteva grešku digitalno potpisanog drajvera“ током процеса поправке или инсталације. Ова грешка указује на недостатак или неправилно конфигурисање дигитално потписаног драјвера који је неопходан за учитавање и инсталирање исправке. Функција дигиталног потписивања уграђена је у Windows систем како би се осигурала сигурност и спречило учитавање непоузданих или штетних драјвера. Приликом поправке или инсталације, Windows захтева да се драјвер који се учитава дигитално потпише од стране познатог и поузданог издавача, што потврђује његову аутентичност и интегритет. Међутим, у неким случајевима, дигитално потписани драјвер може бити недоступан или неправилно конфигурисан, што доводи до ове досадне грешке.

Разлози за грешку

Ево неколико разлога који могу да изазову грешку „Поправка Windows zahteva grešku digitalno potpisanog drajvera“:

Недостајући или оштећени дигитално потписани драјвери: Ако дигитално потписани драјвери који су неопходни за поправку или инсталацију нису присутни у систему или су оштећени, може се појавити ова грешка.
Неправилно конфигурисани драјвери: Дигитално потписани драјвери морају бити правилно конфигурисани да би се учитавали и користили током поправке или инсталације. Неправилна конфигурација, као што је онемогућена опција дигиталног потписивања, може довести до ове грешке.
Блокиrani драјвери: Заштитни софтвер, као што су антивирусни програми или софтвер заштите од малвера, може да блокира или спречи учитавање дигитално потписаних драјвера, што доводи до ове грешке.
Застарела верзија Windows: Застареле верзије Windows могу да изазову ову грешку ако нису инсталиране најновије исправке и ажурирања.
Хардверска некомпатибилност: Неки хардверски уређаји можда нису компатибилни са тренутном верзијом Windows, што може довести до ове грешке током поправке или инсталације.

  Како компримирати слике на Линуку помоћу Цуртаил-а

Решења за грешку

Следите ове кораке како бисте покушали да решите грешку „Поправка Windows zahteva grešku digitalno potpisanog drajvera“:

1. Проверите дигиталне потписе драјвера

– Онемогућите све заштитне софтвере, као што су антивирусни програми или софтвер заштите од малвера, који би могли да блокирају учитавање драјвера.
– Покрените командну линију као администратор.
– У Командној линији, откуцајте следећу команду и притисните Ентер:


verifier /querysettings

– Проверите да ли је опција „Наметан дигитални потпис возача“ омогућена. Ако није, откуцајте следећу команду и притисните Ентер:


verifier /settingsoverride driverload default

– Поново покрените рачунар.

2. Ажурирајте драјвере

– Идите на Веб локацију произвођача хардвера и преузмите најновије драјвере за ваш уређај.
– Инсталирајте преузете драјвере у систем.
– Поново покрените рачунар.

3. Ажурирајте Windows

– Идите на Подешавања > Ажурирање и безбедност > Провера ажурирања.
– Инсталирајте сва доступна ажурирања.
– Поново покрените рачунар.

4. Покрените прилагодљену инсталацију

– Уложите инсталациони медиј за Windows (УСБ уређај или ДВД).
– Покрените рачунар са инсталационог медија.
– На екрану за инсталацију изаберите „Прилагођена: само инсталирајте Windows (напредни)“.
– Изаберите партицију на коју желите да инсталирате Windows и кликните на „Даље“.
– Током процеса инсталације, када се појави порука „Где желите да инсталирате Windows?“, кликните на опцију „Диск 0 – Партиција 1“ или било коју другу партицију на коју желите да инсталирате Windows.
– Изаберите опцију „Форматирање“ и кликните на „ОК“.
– Сачекајте да се процес форматирања заврши.
– Након што је форматирање завршено, кликните на „Даље“ да бисте наставили са инсталацијом.

  9 најбољих ПлаиСтатион ВР игара за импресивно искуство

Закључак

Грешка „Поправка Windows zahteva grešku digitalno potpisanog drajvera“ може бити досадна и спречити вас да успешно поправите или инсталирате Windows. Узроци ове грешке могу бити разноврсни, од недостајућих дигитално потписаних драјвера до некомпатибилног хардвера. Ипак, следећи горе наведене кораке за решавање проблема, требало би да будете у могућности да решите ову грешку и успешно инсталирате или поправите свој Windows систем.

Често постављана питања (FAQ)

1. Шта узрокује грешку „Поправка Windows zahteva grešku digitalno potpisanog drajvera“?

Ову грешку могу да изазову недостајући или оштећени дигитално потписани драјвери, неправилно конфигурисани драјвери, блокирани драјвери, застарела верзија Windows или хардверска некомпатибилност.

2. Како да решим ову грешку?

Можете покушати да решите ову грешку тако што ћете проверити дигиталне потписе драјвера, ажурирати драјвере, ажурирати Windows или покренути прилагођену инсталацију.

3. Да ли је сигурно да се онемогуће дигитални потписи драјвера?

Није препоручљиво онемогућавати дигиталне потписе драјвера, јер они играју важну улогу у спречавању учитавања непоузданих или штетних драјвера.

4. Могу ли да инсталирам Windows без дигитално потписаних драјвера?

Можете да инсталирате Windows у режиму безбедности, који ће онемогућити дигиталне потписе драјвера. Међутим, ово није препоручљиво, јер може учинити ваш систем рањивим на непоуздане или штетне драјвере.

5. Зашто се дигитално потписани драјвери блокирају?

Дигитално потписани драјвери могу се блокирати заштитним софтвером, као што су антивирусни програми или софтвер за заштиту од малвера, ако се сматрају подозривим или штетним.

6. Како да проверим да ли је драјвер дигитално потписан?

Можете проверити да ли је драјвер дигитално потписан тако што ћете ићи на Управљач уређаја, кликнути десним тастером миша на уређај и одабрати „Својства“. На картици „Драјвер“, пронађите одељак „Статус“ и проверите да ли пише „Овај драјвер је дигитално потписан“.

  Како додати контакт у Скипе-у

7. Могу ли да направим дигитални потпис за своје драјвере?

Да