Повећајте креативност тимова помоћу ових 10 алата за размишљање

Како планирате да размишљате о идејама? Да ли седите са својим тимом и размењујете креативне идеје користећи белешке и флипчарте да бисте развили потенцијална решења за своје клијенте?

Ово је оптималан ток рада, где чланови тима планирају заједно у истом простору.

Али шта се дешава ако морате да радите на даљину и ваша кафа више не катализује ваше оригиналне идеје и креативне резултате?

Сада, ово је тачка у којој алати за мозгање блистају.

Овај пост ће расправљати о најбољим алатима за размишљање како бисте повећали креативност вашег тима. Можете да управљате њима да бисте побољшали комуникацију, подстакли креативност и повећали резултате.

Али прво, хајде да укратко испитамо алате за размишљање на мрежи и зашто су популарни на тржишту.

Шта су алати за мозгање?

Можете дигитализовати цео процес планирања ваше организације уз помоћ алата за размишљање, који се обично називају алати за мапирање ума. Он промовише групно размишљање на мрежи, чинећи једноставнијим приступ умовима за сарадњу да би се развиле стратегије.

Можете ковати идеје кад год вам је потребно и где год да се налазите, а све те идеје можете одмах поделити са осталим члановима тима. Помаже у прикупљању и организовању мисли.

Замислите да никада не морате да тражите оловку и парче папира када ваши креативни сокови почну да тече.

Након употребе алатке за размишљање, ваш тим, посебно интроверти који мисле да нису иновативни, почиње да пробија своје креативне блокове и развија различите визионарске идеје. Креативност, планирање и производња почињу да расту унутар тима.

Зар не звучи прилично добро?

У погледу онога што ови алати могу да постигну за вас, то је само врх леденог брега. Велике предности које пружа су оно што их чини популарним на тржишту.

Предности алата за Браинсторминг

Морате остати динамични у данашњем конкурентном корпоративном свету. Менаџери могу да произведу и забележе идеје користећи алате за размишљање без одржавања лично окупљања тима.

Ови специјализовани алати пружају бројне предности. Хајде да их сада прегледамо.

Браинсторминг на захтев

Чињеница да су вам алати за размишљање лако доступни где год да се налазите, укључујући и ваш мобилни телефон, једна је од главних предности њиховог коришћења.

Можете их креирати и делити са својим тимом чим ви или ваш тим осмислите бриљантну идеју. Чланови вашег тима могу да виде ове идеје на својим паметним телефонима и да раде заједно на њима.

Повећава ангажовање запослених

Алати за размишљање повећавају ангажовање запослених подстичући активно учешће сваког члана тима током сесије размишљања. Честим одржавањем ових сесија, можете подстаћи заједничко радно место где се свима даје прилика да говоре.

Одржава конзистентност информација за распоређени тим

Чињеница да доводе ваше тимове на исту страницу чини ове алате за размишљање тако моћним. Користећи једну зону за сарадњу, цела група може да остане у контакту и да се сарађује једни са другима путем различитих канала, укључујући ћаскање, форуме на мрежи и тако даље.

Ваше сесије размишљања ће бити продуктивније ако комуницирате јасно и користите платформу коју сви могу да користе.

Помозите да размишљате другачије

Уз помоћ алата за размишљање, можете редовно окупљати истомишљенике и без одлагања ускочити у дељење идеја.

Када размишљате са другима, постајете отворенији за идеје других и развијате своју способност да размишљате креативно и изван оквира.

Помоћ у примању похвале коју заслужујете

Коришћење алата за размишљање може вам помоћи да разјасните своје идеје другима на свим нивоима организације. Ваши напори ће бити препознати, повећавајући вашу вероватноћу да се у будућности пређете на виши положај.

  Како избрисати нечији ТикТок налог

Карактеристике алата за Браинсторминг

Које основне квалитете треба да тражите сада када смо вас убедили да је вашем тиму потребан алат за размишљање?

Шаблони

Најбољи алати за размишљање нуде шаблоне за тимове и погледе на пројектну плочу како би помогли различитим процедурама.

Можете користити Гантов графикон и Канбан приказ да наведете основну идеју, а затим развијете мрежу релевантних мисли око ње да бисте направили мапу ума и креирали мрежу повезаних идеја.

Дељење датотека

Најједноставнији начин да се изрази идеја, а не да се каже. Можете несметано да делите датотеке користећи динамичке програме за размишљање.

Можете укључити фотографије, документе, МП4 датотеке и ГИФ-ове у било који алат за размишљање. Зид речи је несумњиво мање привлачан од овога.

Концептуализација

Платформе за онлајн браинсторминг помажу у организовању идеја. За концепте који су „Нови“, „У прегледу“, „Одобрени“ итд., можете брзо формирати одвојене групе.

Интегратионс

Онлине алати за браинсторминг укључују интеграције са другим програмима тако да можете имплементирати своју идеју.

Пошто не морате да наставите да се пребацујете између различитих апликација да бисте делили или дизајнирали своје мисли, интеграције олакшавају заједничко размишљање.

Оптимално корисничко искуство (УИ)

Не можете очекивати да ваш тим има оригиналну идеју на лицу места. Креативност се дешава насумично.

Можда ћете имати најбоље мисли док стојите у реду у продавници.

Чекање док се не вратите за свој радни сто спречиће вас да поделите ту мисао. Зато алати за браинсторминг имају једноставан кориснички интерфејс, који вам омогућава да унесете своје мисли и наставите да радите брзо.

Пројектни менаџмент

Немојте само држати своје мисли у фиоци. Спроведите их у пракси помоћу најбољих алата за размишљање, укључујући одличне функције управљања пројектима.

Ваш тим може да модификује концепте у опипљиве пројекте уз помоћ различитих алата за планирање пројекта, управљање задацима, праћење буџета и извештавање.

Знајући колико ови програми могу бити вредни за ваш тим и компанију, хајде да истражимо нашу листу најбољих алата за размишљање како бисмо подстакли креативност вашег тима и поставили вас на прави пут ка успеху.

Миро

Уз помоћ Миро-а можете одржавати радионице и састанке, истраживати и дизајнирати корисничко искуство, правити мапе ума и дијаграме и спроводити стратешко планирање, све у оквиру исте апликације.

Такође можете да га дистрибуирате својим колегама, омогућавајући им да уређују мапе и раде заједно у реалном времену. Агилни токови посла, мапе ума и беле табле су неколико елемената које Миро пружа.

Главне карактеристике:

 • Широка интеграција: Алат се интегрише са Гоогле Суите-ом, Дропбок-ом, Слацк-ом и другим услугама за размену тренутних порука.
 • Платно и табла са могућношћу зумирања: Са Миро-овим бесконачно увећаним платном и веб таблом, можете да прикажете своју креативност, дизајнирате пројекте и успоставите централна информациона чворишта која све информишу.

Миро нуди пријатно и лично искуство сарадње са различитим алтернативама за тимски рад у реалном времену на белој табли, без обзира да ли су ваши тимови централизовани или удаљени.

Мурал

Мурал је један од најбољих алата за размишљање са свим компонентама које су вам потребне да искористите своју машту. Са толико прилагодљивих функција, ово дигитално радно место олакшава генерисање нових идеја и визуелизацију их на различите начине.

Можете да користите различите унапред направљене шаблоне да бисте урадили све, од размишљања до дизајнирања агилних токова посла.

Главне карактеристике:

 • Радионице и сесије: Користите ову функцију за организовање и спровођење практичних радионица и сесија. Можете регулисати ток помоћу тајмера, закључавања садржаја и дозвола.
 • Дигиталне лепљиве белешке: Ову функцију можете користити и за прављење дијаграма, што олакшава планирање максималне креативности.
 • Пројекат: Користите алате за планирање пројекта, делегирање задатака, заказивање, извештавање, аналитику и презентацију да бисте ефикасно управљали пројектима.
  5 алата за тестирање веб камере за проверу камере

Мурал је много више од обичне веб странице за идеје. Хвала свим визуелним елементима и омогућава свим учесницима да гласају о идејама. Такође вам помаже да останете фокусирани на временске задатке и осигурава да сви дају све од себе.

ЛуцидСпарк

ЛуцидСпарк је невероватан ако желите да га повежете са другим програмима као што су Јира, Г Суите, Дропбок, Цонфлуенце и многи други. То је мудро за појединце, мале тимове и огромне организације.

Овај алат се издваја од других алата јер је једноставан за употребу и интуитиван. Поред тога, пошто је заснован на облаку, уклања терет инсталирања и олакшава тимску сарадњу на мрежи.

Главне карактеристике:

 • Једноставно обликовање облика: Пре превлачења било ког облика на платно, ЛуцидСпарк вам омогућава да изаберете фонт, величину, боју и стил линије.
 • Делите и добијајте информације: Делите свој дијаграм са другима и тражите повратне информације без напуштања платформе. Користећи функцију коментарисања, ваш тим може да коментарише одређене облике или целу страницу.
 • Неограничено платно: Сваки члан тима може да допринесе и слободно ствара на бесконачном платну без ограничења или ометања. А пошто историја садржи све налепнице, коментаре и гласове, ниједан податак се никада не губи.

Штавише, долази са одличним унапред уграђеним компонентама и може се гледати са било ког уређаја користећи било који оперативни систем и подржане претраживаче.

Веје

Са Веје-ом, комплетним алатом за размишљање на мрежи за рад, можете започети промену парадигме у планирању и организовању. Овај алат је фантастичан за трговце и све заинтересоване за управљање подацима.

Можете да направите картице од било ког текста или слике, а те картице ће се тренутно синхронизовати на свим вашим уређајима тако да можете да их делите са другима.

 • Сарадња: Биће вам могуће да видите ко тренутно ради на датој табли. Доделите улоге корисницима и управљајте приступом помоћу административних алата.
 • Канбан табла: Можете да направите листе обавеза и флексибилне картице за неколико секунди, или можете брзо да размишљате и дизајнирате Канбан таблу која организује ваше задатке по приоритету.

Можете да сакупљате, организујете и делите све што желите користећи Веје. Погодан је и за приватну и за професионалну употребу.

Цанва

Имате најбоље место за генерисање огромних идеја помоћу Цанва алатке за размишљање. Ова иновативна апликација пружа окружење за сарадњу у којем можете претворити идеје у стварност и пуна је фантастичних функција.

Ова потпуно нова, бесплатна алатка укључује праћење напретка, гледање ажурирања помоћу живописних курсора и праћење упита и примедби. Коришћење налепница или емоџија да изразите свој одговор је такође опција!

Главне карактеристике:

 • Беле табле: Ову функцију можете да користите за мапирање вашег следећег пројекта. Има невероватне шаблоне, комплетну библиотеку садржаја, јединствене облике, па чак и тајмер за те групне састанке.
 • Драг анд Дроп Едитор: мапирање ума је забавно, захваљујући Цанва уређивачу превуци и испусти. Превлачењем и отпуштањем ставки као што су белешка, слика, веза или обавеза на радни простор, можете му додати садржај.

Са овим функцијама, ви и ваш тим имате место да смислите свеже идеје, дизајнирате их и примените концепте у пракси.

ФигЈам од Фигма

ФигЈам из Фигме је вероватно најбољи алат за размишљање за дизајнерске тимове. Никада није било важније имати приступ алатима за сарадњу заснованим на облаку, с обзиром на напредак у даљинском раду међу дизајнерским тимовима.

ФигЈам је кључан за ефикасну међутимску комуникацију између креатора и вођа пројеката.

Главне карактеристике:

 • Повратне информације: Ова функција попуњава празнине у процесу вашег пројекта ако вам је потребна помоћ да дате и добијете корисне повратне информације о дизајнерским пројектима.
 • Дизајн библиотеке: Чланови тима могу да користе библиотеке дизајна у ФигЈам-у када раде заједно на пројекту. Тимови могу да производе артефакте који су доследни и верни бренду захваљујући овом алату.

Овај алат несумњиво изазива узбуђење у свету дизајна. На крају крајева, може помоћи у расту ефикасног тока посла.

  Вратите свој приход помоћу решења за откривање АдБлоцк-а за ВордПресс

Из готовог производа можете закључити да је овај алат посвећен преокретању тржишта алата за размишљање на мрежи.

Миланоте

Обожаваћете Миланоте ако тражите алат који ће вам помоћи да снимите и организујете своје мисли и креативне подухвате. Миланоте нуди карактеристичну мешавину једноставности, снаге и свестраности која га истински издваја у области алата за бележење и визуелно размишљање које се брзо шири.

Главне карактеристике:

 • Картице веза: Ова функција вам даје и везу и уграђени преглед УРЛ адресе коју сте сачували. Можете га користити за повезивање аудио датотека, Гоогле мапа, па чак и Аиртабле табела.
 • Даске за гнежђење: Прављење даске унутар плоче помоћу Миланоте-а је једна од практичнијих употреба платформе.

Ако све ово није било довољно добро, Миланоте вам омогућава да делите табле са својим тимом и радите заједно у реалном времену. Можете разговарати са колегама, додати @ помињања њиховим именима унутар белешке и коментарисати њихове белешке.

МиндМеистер

Можете управљати било чим, од процеса до планирања пројекта и идеја помоћу МиндМеистер-а, који онлајн браинсторминг подиже на нови ниво.

Ово је један од најбољих алата за размишљање који се користе у образовним установама, где помаже ученицима да визуелизују изазовне проблеме, праве белешке и размењују одговоре. Предузећа га такође користе.

Главне карактеристике:

 • Уређивач мапа ума: Креирајте, делите и презентујте свој садржај помоћу ове нове функције. Пошто је заснован на облаку, можете развити идеје које желите без преузимања додатног софтвера.
 • Ћаскања уживо: Можете користити ћаскање уживо да бисте били у контакту са другим члановима тима у реалном времену, давали идеје и разговарали о свим променама.

Омогућујући вам да синхронизујете мапе ума и агилну пројектну плочу, Миндмеистер такође помаже у управљању пројектима.

На крају, али не и најмање важно, ако сте тек почели да се бавите мапирањем ума, биће вам драго да сазнате да овај алат за размишљање садржи сесију обуке мапе ума.

ИдеаБоардз

Можете креирати виртуелну таблу и позвати сараднике користећи веб алат ИдеаБоардз. Промовише се као алат за помоћ у сарадњи, размишљању и размишљању и слободан је за употребу. Представљен је директно на дигиталној белој табли са пост-ит белешкама тако да корисници могу да одговоре на концепте.

Главне карактеристике:

 • Функција гласања: Учесници могу гласати за налепнице које подржавају означавајући их палцем горе.
 • Прилагођени Стицкиес: Пружа разне „стицкиес“ или шаблоне, који ће вам помоћи да креирате своју таблу. Можете да претражујете изборе, мењате их или правите своје прилагођене лепкове.

Правите таблу са идејама и делите УРЛ са својим колегама. Овај избор може помоћи власнику предузећа у развоју свог концепта.

Буббл.ус

Мапирање ума је поједностављено уз помоћ Буббл.ус. Подржаће вашу моћ да сарађујете, планирате и делите своју креацију са другима.

Свако ко жели да генерише слике повезаног учења треба да користи ову апликацију, од ученика и наставника до креативаца и власника компанија.

Главне карактеристике:

 • Графикон стабла: Можете да направите графикон стабла на Буббл.ус са централном темом и додате нове идеје на истом нивоу или поднивоу. Поред тога, омогућава вам да мењате ова стабла како би одговарала вашим изборима.
 • Презентација преко целог екрана: Можете приступити целом екрану само једним кликом. Штампа ваш рад на једној или више страница и извози га као ЈПГ, ПНГ и текстуалну датотеку.

Буббл.ус је најбоља опција ако сте почетник који тражи једноставан и суштински алат за размишљање! Олакшава мапирање ума и помаже у организацији идеја, креирању задатака, сарадњи и дељењу са другима.

Завршне речи

Проналажење савршеног алата за ваш тим је тешка одлука. Дајући вам боље разумевање предности и карактеристика најбољих алата за брејнсторминг на тржишту, моћи ћете да одлучите којим факторима да дате приоритет приликом одабира апликације за браинсторминг.

Можда ћете бити заинтересовани и за разумевање концепт мапа.