Повежите рачунар са било ког места помоћу Цхроме удаљене радне површине

Даљински рад је будућност посла – искористите предности Цхроме удаљене радне површине да бисте повезали рачунар са било ког места преко Интернета.

Хајде да истражимо алатку која је безбедна за организације када је у питању дељење десктопа, информација и ресурса.

Шта је Цхроме удаљена радна површина?

Многе организације и стартапови су омогућили својим запосленима да раде на даљину. Уз трендове, Гоогле је обезбедио лак и брз алат за приступ систему са било ког места. Потребне су само две ствари да би ваш удаљени систем био на сопственом рачунару, а то су Интернет и Цхроме Десктоп.

Омогућава вам даљински приступ датотекама и подацима са другог уређаја. Ради за све врсте десктопа или мобилних уређаја и са свим врстама оперативних система – Виндовс, Линук, мацОС или Цхроме ОС.

Закључак – свом рачунару можете приступити са било ког места у свету где је Интернет.

Цхроме Ремоте Десктоп би био добар избор за личну употребу. Међутим, за пословне потребе можете истражити комерцијални софтвер за удаљену радну површину.

Зашто Цхроме Ремоте Десктоп?

 • Бесплатно је!
 • Лаган је и брз.
 • То је усер-фриендли.
 • Не само ваш рачунар, већ можете даљински помоћи пријатељима, породици.

Хајде да прођемо дубље и запрљамо руке овим пријатељским алатом…

Први кораци са Цхроме удаљеном радном површином

Цхроме удаљена радна површина укључује 4 једноставна корака за почетак рада.

  Ицецреам Имаге Ресизер је услужни програм за промену величине слике са унапред подешеним величинама

Да бисте прво почели да радите са Цхроме радном површином, морате да имате Цхроме преузето и инсталиран у ваш систем или мобилни уређај да бисте му приступили са било ког места.

1. Преузмите Цхроме удаљену радну површину

У прегледачу Цхроме, приступите Цхроме удаљена радна површина веб страна. Бићете пребачени на страницу за преузимање. У доњем десном углу биће опција са стрелицом плаве боје за преузимање додатка. Кликните на дугме да бисте започели преузимање.

2. Инсталирање Цхроме удаљене радне површине

Након преузимања, дугме ће постати на истој страници за прихватање услова и почетак инсталације. Кликните на дугме да бисте наставили даље.

3. Изаберите име уређаја и лозинку

Када кликнете на дугме за инсталацију, потребно је да унесете назив уређаја да би били видљиви удаљеним корисницима док приступају главном уређају.

Након уноса назива уређаја, потребно је да унесете 6-цифрени пин да бисте даљински приступ учинили сигурнијим и спречили неовлашћени приступ другима.

4. Покрените апликацију

Када се кликне на дугме Старт, главни уређај је спреман да успостави или прихвати удаљене везе.

Затим, можда се питате како да повежете горњи систем даљински?

Изволи..

Рад са даљинском подршком

Гоогле је обезбедио функције за коришћење Гоогле удаљеног рачунара без инсталирања. На истој страници кликните на Ремоте Суппорт. Појавиће се екран са испод две опције.

Добити подршку

Олакшава корисницима да траже једнократну подршку од било ког корисника, познатог или непознатог. Опција Гет Суппорт је доступна само ако је Гоогле Ремоте Десктоп инсталиран на систему.

 • Да бисте добили подршку, кликните на дугме Генериши код; генерисаће једнократну лозинку која ће се делити са удаљеним корисницима.

 • Кликните на правоугаони оквир да бисте копирали једнократни код. Овај код ће важити 5 минута. Након отказивања, нови код ће бити генерисан.
  Како знати да ли ИоуТубе видео има затворене титлове са своје сличице

 • Удаљени корисник ће користити дати једнократни код за приступ систему клијента.

Дајте подршку

Помаже удаљеним корисницима да приступе туђим машинама и дају даљинску подршку. Да би пружили подршку, удаљени корисници би захтевали једнократни приступни код генерисан на рачунару клијента.

 • Од корисника клијента се тражи да генерише приступни код (корак 2 изнад) и подели га са удаљеним корисником како би удаљени корисник могао да ради на клијентовој машини.
 • Када добијете приступни код са клијентског хоста, удаљени хост мора да пређе на Гоогле Цхроме удаљена радна површина веб страници и приступите даљинска подршка.
 • Од удаљеног корисника се тражи да унесе дати приступни код у текстуалну траку Гиве Суппорт и кликне на дугме за повезивање.

 • Једном када кликнете на дугме за повезивање на удаљеној страни, тражиће потврду.

 • Када удаљени корисник дозволи и кликне на дељење, он/она може да приступи и контролише клијентску машину.

Даљински приступ помоћу мобилног (Андроид/иОС)

Гоогле је обезбедио могућност приступа удаљеном рачунару преко мобилних уређаја. Инсталирај иОС или Андроид; када се инсталирају, корисници могу да користе мобилне уређаје за управљање удаљеним рачунарима.

Имајте на уму да пре коришћења мобилне апликације, ИД корисника е-поште који се користи на телефону мора бити регистрован на Цхроме удаљеној радној површини; у супротном, апликација ће приказати поруку „Нема на шта да се повежете, морате прво да подесите рачунар за даљински приступ.“

Кораци за повезивање рачунара са мобилног

Након подешавања рачунара за даљински приступ, на екрану ће се приказати листа повезаних рачунара.

Када кликнете на наведене рачунаре, приказаће се „повезивање на удаљени рачунар“.

  Инсталирајте ЦианогенМод 11 на Некус 5

Тражиће сет пинова за удаљени систем док региструје систем са Цхроме удаљеном радном површином. Једном када унесете пин, корисник ће моћи да приступи сопственом систему који се налази на даљину преко телефона.

Док приступате удаљеном систему, плаво дугме ће се појавити у десном доњем углу. Када кликнете, дугме ће показати опцију за рад на удаљеној машини.

 • Прикажи тастатуру: Помоћи ће кориснику да напише било шта на удаљеном систему.
 • Режим додирне табле/тачпеда: Избор режима додирне табле да бисте ограничили кориснике да виде само страницу. Насупрот томе, режим додирне табле помаже да се кликне и изврши било коју радњу на удаљеном систему.
 • Прекини везу: кликните да бисте искључили приступ удаљеном систему.
 • Подешавања: даће опцију за промену величине екрана како би стао на екран и друге опције за прилагођавање.

 • Доцк лево: Помериће плаво дугме у доњем левом или доњем десном углу

Шта му недостаје?

 • Не пружа (превуци и испусти) подршку за даљинско дељење датотека.
 • Функционалност за ћаскање или размену порука заједно са системом дељења није присутна. Корисник мора да користи други уређај да се повеже и објасни ствари кориснику контролора.
 • Не пружа функцију дељења са више монитора; ако покушате да урадите исто, цела радна површина ће бити нагурана у екран, а корисник неће моћи да се креће између прозора.
 • Не постоји функционалност за одржавање и прегледавање више веза. Корисници се могу истовремено повезати на један систем.

Закључак

Хеј хајде. Бесплатно је, па престаните да се жалите и искористите то. Замислите свој кућни или канцеларијски рачунар на свом мобилном!

Истражите више алата који ће вам помоћи да радите од куће или на плажи.