Пратите проблеме, побољшајте сарадњу и потакните резултате

Јира је користан алат који ради у сваком кораку циклуса управљања пројектима и развоја софтвера, од планирања, кодирања и имплементације до рада и сарадње.

Било да сте стартап, предузеће у развоју или предузеће, Јира је погодан за било који тим величине 1-20к.

Нуди невероватне функције, приватност, безбедност и вредне алате за подршку вашем путовању. Јира је такође скалабилан да промовише ваш раст без икаквих трења.

Али да ли заиста испуњава оно што обећава?

У овом чланку ћу прегледати Јира и помоћи вам да одлучите да ли је вредно улагања.

Почнимо!

Јира Софтваре: Преглед

Јира Софтваре је један од најбољих алата за агилно управљање пројектима који тимови користе за планирање, издавање, праћење, изградњу и подршку софтверских решења са више самопоуздања. Може вам помоћи да се брже крећете, развијате боље производе и останете у складу са својим циљевима.

Јира има поверење преко 100к+ организација и појединаца због своје импресивне понуде, флексибилности и подршке коју пружа агилним тимовима. Долази са готовим скупом функција, као и најбољим праксама како би тимови могли да изграде и еволуирају сопствене агилне праксе.

Ако немате идеју одакле да почнете, можете користити Јира-ине готове шаблоне и почети да правите своје производе. Такође ћете уживати у вишем степену прилагођавања са Јира, јер се може брзо прилагодити вашем стилу рада. Такође подржава многе интеграције тако да можете користити све са једног места без промене алата.

А најбољи део је што Јира нуди бесплатан план заједно са различитим плаћеним плановима, задовољавајући различите облике и величине предузећа. Бесплатни ниво долази са ограниченим функцијама, док виши планови могу задовољити растуће потребе.

Зашто вам треба Јира?

Конкуренција је свуда велика и морате да смислите решења најбоље класе да бисте остали релевантни на тржишту.

Због тога тимови сада постају агилни и траже алате, технологије и методе како би убрзали процес развоја својих пројеката и произвели квалитетна решења.

Јира вам ту може помоћи тако што ће вам пружити могућности и функције које ће вашем тиму требати да поједностави ваш ток посла и примени само најбоље производе.

Јира Софтваре је погодан за било коју агилну методологију за управљање пројектима и развој софтвера. Нуди обиље вредних алата за планирање, праћење, мерење, процену и извештавање о радним токовима за агилне тимове.

У наставку су наведене карактеристике Јира које вам могу помоћи да изградите и подржите свој софтвер и да ефикасно управљате свиме.

Карактеристике Јира

Јира Софтваре је погодан за било коју агилну методологију за управљање пројектима и развој софтвера. Ево следећих карактеристика Јира:

#1. Агилне табле

Јира вам омогућава да ефикасно управљате својим током рада уз моћне Канбан и Сцрум агилне плоче.

Канбан плоче: Са флексибилним Канбан плочама које се лако користе, можете јасно да визуелизујете свој ток посла, максимизирате ефикасност тима и ограничите рад у току. ДевОпс и агилни тимови обично користе Канбан плоче да убрзају континуирану испоруку производа и доведу до побољшања.

  Поправи Ксбок код грешке 0к8б0500б6

Сцрум табле: Ове табле вам могу помоћи да разбијете сложене, велике пројекте на мање делове посла којима је лако управљати. Ово омогућава вашем тиму који ради у спринтовима да брже испоручује производе. Ово убрзава укупан ток посла.

#2. Мапе пута

Са мапама пута, своју организацију и тим можете синхронизовати једни са другима. Они такође нуде бољу видљивост вашег тока посла тако да тимови добију пун контекст онога што се дешава. Ове информације вам помажу да донесете боље одлуке у право време, а да притом своје дугорочне циљеве одржавате усклађеним.

#3. Увиди и извештаји

Користећи контролне табле и извештаје Јира Софтваре-а, можете стећи критички увид у сваки рад заједно са контекстом. Ово омогућава тимовима да буду у току и крену ка успеху.

#4. Аутоматизација превлачењем и испуштањем

Нека Јира аутоматизација ради све остало док се ви само фокусирате на важне ствари. Јира аутоматизација није само моћан алат, већ и једноставан и забаван за коришћење. Добићете стотине шаблона за аутоматизацију да бисте уштедели време и прескочили почевши од нуле.

Уз Јира аутоматизацију, можете аутоматизовати многе задатке уз неколико кликова. Ова функција је доступна свим корисницима Јира Цлоуд-а. Само треба да изаберете шаблоне и останете фокусирани, уштедите време и повежете различите алате које користите. Нека аутоматизација укључује:

 • Аутоматски објавите рецензије након инцидената (ПИР) у повезаном простору Цонфлуенце
 • Проблеми са аутоматским додељивањем
 • Синхронизујте рад
 • Дневни Слацк резиме
 • Сумирање тачака приче подзадатка на родитељски задатак
 • Аутоматион Плаигроунд, безбедно окружење у заштићеном окружењу, помаже да се интерактивно истраже стотине шаблона за аутоматизацију и види како сваки од њих функционише.

#5. Примјена и статус кода

Дозволите својим програмерима да се усредсреде на свој код док брзо визуелизују све ваше примене и статус кода у Јира. Можете погледати:

 • Спремишта: Ако укључите одређени кључ проблема у урезивање кода, ПР или назив гране, он ће се аутоматски ажурирати у Јира софтверу.
 • Статус развоја: Можете да визуелизујете и креирате нове гране, прегледате урезивање и захтеве за повлачење директно унутар Јира-овог панела за развој проблема.
 • ДевОпс: Можете да видите и мерите напредак целокупног пројекта, од идеје до планирања и производње.

#6. Отворите ДевОпс

За ДевОпс тимове, један добављач није довољан да испоручи све што им је потребно за развој софтвера. С друге стране, ако укључите превише добављача и алата, то може бити неуредно.

Уз Опен ДевОпс који покреће Јира, не морате да се борите ни са једном ни са једном ситуацијом. Можете користити Јира као једини извор истине у вашој ДевОпс пракси. Ово ће вам помоћи да искористите проширивост разноликог, отвореног ланца алата и побољшате координацију.

Опен ДевОпс аутоматски интегрише партнерске алате и Атлассиан. Можете да донесете алате које користите или да замените њихове алате у неколико кликова. Његове карактеристике су:

 • Поједностављена конфигурација алата
 • Алати за програмере за интеграцију

#7. Флексибилност пројекта

Јира обезбеђује флексибилност пројекта својом структуром и аутономијом, прилагодљивим токовима посла и моћним интеграцијама. Можете бирати између пројеката којима управља компанија или тимских пројеката, шта год одговара вашем току посла, а Јира ће се прилагодити у складу са тим. Поред тога, можете креирати токове посла и прилагодити их према свом стилу рада.

#8. Интегратионс

Јира је веома проширив, са више од 3000 интеграција и апликација. Ако ваш тим користи алат, постоји велика шанса да га можете интегрисати са Јира. Можете да додате алате које користите са Атлассиан тржишта и урадите све са једног места – Јира.

Само прегледајте њихове странице категорија и сазнајте о корисним апликацијама у којима сте можда нови. Неке од високо коришћених интеграција су ГитЛаб, Гит, ГитХуб, Јенкинс, ЈФрог, Миро фор Цонфлуенце, Фигма, Луцидцхарт, Фресхдеск, Повер БИ, Слацк, Теамс, Сентри, Зепхир Скуад, итд.

  Како сакрити свој статус на мрежи у ВхатсАпп-у

#9. Безбедност и приватност

Јира је дизајнирана за скалабилност и сигурност, користећи модерне могућности. Можете да користите Атлассиан Аццесс, претплату за целу вашу организацију која ће повезати ваше производе у Атлассиан Цлоуд-у (као што су Трелло, Јира Софтваре, Цонфлуенце, Битбуцкет, итд.) са добављачем идентитета (као што су ГЦП, Азуре АД, Окта, ОнеЛогин, итд.).

Уз Атлассиан Аццесс, добићете побољшано управљање подацима и безбедност за сва ваша Атлассиан Цлоуд решења и производе. Може да омогући организацијама свих величина да додају функције на нивоу предузећа за управљање идентитетом и приступом (ИАМ) директно у вашу централизовану администраторску конзолу.

Безбедносне функције:

 • Аутоматизација процеса обезбеђивања корисника (СЦИМ)
 • САМЛ ССО
 • Опозив неовлашћених АПИ токена
 • Примена аутентификације у 2 корака
 • Надгледање употребе ради откривања сумњивог понашања, поједностављења коришћења и руковања ИТ-ом у сенци
 • Прегледавање евиденције ревизије у целој организацији

Шаблони

Јира вам пружа десетине лепих, унапред конфигурисаних шаблона за различите категорије, одељења и тимове. Ово ће вам помоћи да брзо започнете и усмерите свој тим на пројекат и постигнете успех. Ови шаблони ће вам уштедети значајно време јер не морате да радите све од нуле.

Јира нуди шаблоне за:

 • Развој софтвера
 • Управљање послом, производима и услугама
 • Маркетинг
 • финансије
 • Људски ресурси
 • Дизајн
 • Операције
 • Продаја
 • Правни
 • Лични

Случајеви употребе Јира

Јира је много више од једноставног алата за прављење и подршку софтверских решења. Неки од случајева његове употребе су:

#1. Развој софтвера

Јира помаже тимовима за развој софтвера уз помоћ својих алата за планирање и креирање мапа пута, управљање буџетима, заинтересованим странама и захтевима функција, праћење грешака, примену нових функција и још много тога. Такође омогућава интеграцију различитих алата како би се олакшао ток посла.

#2. Агилни развој софтвера

Јира-ини извештаји о учинку и могућности праћења времена омогућавају агилним тимовима да прате учинак пројекта и запослених током одређеног временског периода. Такође га користе за евидентирање посла, дозволе на нивоу пројекта и обавештења путем е-поште.

#3. ДевОпс

ДевОпс помаже у аутоматизацији и интеграцији процеса између развојних и оперативних тимова. Тако могу брзо и поуздано планирати, креирати, тестирати и имплементирати свој софтвер.

Јира је окосница Опен ДевОпс-а компаније Атлассиан. Помаже да се неприметно интегришу интерни и екстерни алати или алати трећих страна током ДевОпс животног циклуса.

То ради уз помоћ алата као што су ГитХуб, ГитЛаб, Цонфлуенце, Битбуцкет, итд. Ово вам омогућава да се фокусирате на најбоље праксе као што су аутоматизација, континуирана испорука, означавање функција, безбедност итд.

#4. Праћење грешака и грешака

Ако ваш систем ухвати грешку, Јира може аутоматски да је додели и одмах јој одреди приоритет. Ово омогућава менаџерима пројекта да прате грешку и процес поправљања. Такође је од помоћи у праћењу грешака са заосталим проблемима, прилагодљивим токовима посла, правилима пројекта, повезивањем грешака итд.

Управљање пројектом, задацима и производом

Многи тимови користе Јира за управљање пројектима због његових одличних могућности конфигурисања и начина на који прилагођава пројекте. Пружа много шаблона да бисте брзо започели и прилагодили их према потребама. Јира помаже у:

 • Конфигурација пројекта
 • Планирање
 • Одабрати одговарајући тим и дати им приступ
 • Праћење задатака и напретка
 • Управљајте завршетком пројекта
 • Додавање датума, белешки, подсетника итд. задацима

Прицинг

Јира нуди различите планове цена погодне за тимове свих облика и величина. Слободни сте да бирате између месечних и годишњих планова на основу потреба и раста вашег тима.

  28 Терраформ Интервју Питања и одговори у реалном времену

#1. бесплатно

Ово је потпуно БЕСПЛАТАН план који вас неће коштати ни новчића. Увек је бесплатан за до 10 корисника и доступан је само уз месечну претплату. Овај план је најбољи за почетнике и мала предузећа.

Карактеристике:

 • 2 ГБ меморије
 • 1 сајт
 • Увиди и извештавање
 • Основни путокази и заостаци
 • Неограничен број пројектних плоча
 • Подршка заједнице

#2. Стандард

Кошта 7,75 долара по кориснику. Да бисте тестирали да ли је то корисно за вас, можете започети бесплатну пробну верзију. Овај план је погоднији за предузећа која расту.

Карактеристике:

 • Нуди све функције из БЕСПЛАТНОГ плана плус ове:
 • До 35 хиљада корисника
 • 1 сајт
 • 250 ГБ складиштења
 • Корисничке улоге и дозволе
 • Дневници ревизије
 • Стандардна или радна подршка

#3. Премиум

Јира Софтваре Премиум је виши план Јира Софтваре-а, који кошта 15,25 долара по кориснику. Можете узети бесплатну пробну верзију да бисте проверили да ли се исплати улагати. Погодније је за предузећа средње величине.

Карактеристике:

Има све функције из Стандардног плана плус ове:

 • Неограничено складиштење
 • 1 сајт
 • До 35 хиљада корисника
 • 90,9% продужења рада СЛА
 • Заштита приватности и ГДПР за пажљиво руковање подацима.
 • 24/7 премиум подршка

#4. Ентерприсе

Ако желите да унесете 801 корисника или више, можете добити овај план. Доступан је само као годишњи план. Можете контактирати продавце и објаснити им своје потребе да бисте добили понуду за овај план.

Карактеристике:

Има све функције из Премиум плана плус ове:

 • Неограничене веб странице
 • 99,95% непрекидног рада
 • Централизоване безбедносне контроле и претплате корисника
 • 24/7 подршка за предузећа

Јира Алтернативе

Упркос свим добротама Јира, неки корисници и даље траже његова алтернативна решења. Разлог може бити било шта, као што су боље цене, употребљивост, карактеристике које су им посебно потребне, итд. Дакле, ако сте један од њих, ево неколико Јира алтернатива за вас:

#1. Појам

Нотион је одлична Јира алтернатива са својим невероватним могућностима и карактеристикама. То је повезани радни простор где можете да радите боље и брже. Можете креирати и управљати својим пројектима и документима без икаквих проблема, било да сте стартуп или предузеће.

Карактеристике:

 • Путоказ производа за лако организовање и управљање пројектима, задацима и производима са њиховим временским оквирима.
 • Централизујте своје целокупно знање као што су водичи за подешавање, процеси итд.
 • Обједините све алате у једну платформу
 • Визуелизирајте, филтрирајте и сортирајте задатке
 • Прилагодите информације о праћењу
 • Набавите шаблоне за ОКР, белешке са састанака, планере одмора, праћење навика и уређивачке календаре

Испробајте Нотион бесплатно.

#2. Асана

Асана је једна од најбољих платформи за обављање вишефункционалног рада. Помоћи ће вам да повећате ефикасност у целој компанији и свима је лак за употребу и брже испоручује бољи посао.

Карактеристике:

 • Ефикасно управљајте планирањем, развојем садржаја и другим задацима са детаљима
 • Доделите и организујте задатке помоћу приказа листе
 • Креирајте временске оквире и управљајте задацима који су зависни, непланирани или се преклапају
 • Фокусирајте се више на задатке са таблама и дајте приоритет раду
 • Аутоматизујте и прилагодите токове посла
 • Подржава 200+ интеграција

Испробајте Асану бесплатно.

#3. понедељак.цом

Повећајте ефикасност, продуктивност и усклађеност тима са Мондаи.цом, што ће вам помоћи да креирате и прилагодите токове посла према вашим потребама. Можете централизовати све своје алате, рад и процесе у њему и све поједноставити.

Карактеристике:

 • Аутоматизација лака за коришћење
 • Обавештења у реалном времену
 • Побољшана видљивост сваког задатка уз приказе и контролне табле
 • Интеграција са многим алатима као што су Слацк, Адобе, Дропбок, итд.

Закључак: Да ли је Јира вредан тога?

Јира је одличан алат који можете користити за развој софтвера, управљање пројектима, управљање производима и задацима, праћење грешака и тако даље. Има велики скуп могућности и функција од основног до напредног нивоа. А најбољи део је што је заувек бесплатан.

Међутим, бесплатни план има ограничене функције. Дакле, ако сте предузеће у развоју или предузеће, можете испробати његове плаћене планове који долазе са напредним функцијама по повољним ценама.

С обзиром на његове могућности и цене, Јира свакако вреди испробати. Али ако нисте задовољни тиме, можете изабрати било коју од Јира алтернатива које су горе наведене.