Premestite fotografije iz Photos Legacy u novu aplikaciju Photos u Windows 11

Како преместити фотографије из Photos Legacy у нову апликацију Photos у Windows 11

Увод

Са лансирањем Windows 11, представљена је нова апликација Photos која замењује апликацију Photos Legacy. Нова апликација има модернији интерфејс, нове функције и побољшане могућности за управљање вашим фотографијама. Ако сте користили апликацију Photos Legacy, можда ћете се питати како да преместите своје фотографије у нову апликацију Photos. Овај водич ће вас водити кроз процес преноса ваших фотографија, тако да можете наставити да уживате у њима у новој апликацији.

Кораци за премештање фотографија

Корак 1: Пронађите своје фотографије у апликацији Photos Legacy

Отворите апликацију Photos Legacy и пронађите фолдере или албуме који садрже фотографије које желите да преместите. Можете да користите функцију претраге у апликацији да бисте брзо нашли одређене фотографије.

Корак 2: Експортујте фотографије

Једном када пронађете своје фотографије, кликните на картицу „Експорт“ у горњем менију. Овим ћете отворити мени за извоз где можете да изаберете локацију за извоз својих фотографија.

Корак 3: Изаберите нову апликацију Photos као локацију за извоз

У менију за извоз, одаберите опцију „Фолдер“ и затим кликните на дугме „Прегледај“. У дијалогу за преглед, идите на следећу локацију:


C:\Users\[корисничко име]\Pictures\Photos

Ово је подразумевано одредиште за нову апликацију Photos.

Корак 4: Подесите опције за извоз

Пре него што започнете извоз, можете да подесите следеће опције:

  Како поделити екран на иПхоне-у

* Квалитет слике: Изаберите квалитет слике за извезене фотографије.
* Величина слике: Изаберите величину слике за извезене фотографије.
* Тип датотеке: Изаберите тип датотеке за извезене фотографије. Препоручујемо да користите JPEG, јер је то уобичајени формат за фотографије.

Корак 5: Започните извоз

Након што сте конфигурисали опције за извоз, кликните на дугме „Експорт“ да започнете процес извоза. Време потребно за извоз фотографија зависи од броја фотографија и величине фотографија.

Корак 6: Проверите нову апликацију Photos

Након што се извоз заврши, отворите нову апликацију Photos. Ваши извезене фотографије би сада требало да буду видљиве у апликацији. Можете их прегледати, организовати и уређивати по потреби.

Предности коришћења нове апликације Photos

Поред модернијег интерфејса, нова апликација Photos нуди и бројне предности у односу на апликацију Photos Legacy, укључујући следеће:

* Побољшано управљање библиотеком: Нова апликација Photos има побољшане функције за управљање вашим фотографским библиотекама. Можете да креирате албуме, сакупљате фотографије на основу различитих критеријума и користите напредне функције филтрирања да бисте пронашли одређене фотографије.
* Уграђени уређивач фотографија: Нова апликација Photos такође има уграђени уређивач фотографија који нуди широк спектар функција за уређивање. Можете да посечете, ротирате, подесите осветљење и боје, примените филтере и извршите друге измене на својим фотографијама.
* Интеграција са OneDrive: Нова апликација Photos је интегрисана са OneDrive, тако да можете да приступите својим фотографијама са било ког уређаја. Можете да синхронизујете своје фотографије са OneDrive-ом и делите их са другима.
* Подршка за различите формате: Нова апликација Photos подржава широк спектар формата слика, укључујући JPEG, PNG, TIFF и RAW. Можете да увозите, прегледате и уређујете фотографије у различитим форматима без проблема.

  Како подесити брзину репродукције у апликацији ИоуТубе

Закључак

Премештање ваших фотографија из апликације Photos Legacy у нову апликацију Photos у Windows 11 је једноставан процес који може бити завршен у само неколико корака. Нова апликација Photos нуди низ предности у односу на апликацију Photos Legacy, укључујући побољшано управљање библиотеком, уграђени уређивач фотографија, интеграцију са OneDrive-ом и подршку за различите формате. Прелазак на нову апликацију Photos обезбедиће вам боље искуство у управљању и уживању у вашим фотографијама.

Често постављана питања (FAQs)

1. Могу ли да преместим само одређене фотографије, а не све своје фотографије?

Да, можете да изаберете одређене фотографије или албуме које желите да преместите. Само означите фотографије или албуме и следите кораке за извоз.

2. Шта се дешава са мојим фотографијама у апликацији Photos Legacy након што их преместим?

Ваше фотографије ће и даље бити доступне у апликацији Photos Legacy, али се више неће синхронизовати са новом апликацијом Photos.

3. Да ли ће извезени квалитет фотографије бити исти као оригинални квалитет?

Квалитет извезених фотографија зависи од опција за извоз које одаберете. Можете да изаберете да извезете фотографије у високом квалитету, али то може довести до већих датотека.

4. Могу ли да вратим своје фотографије на апликацију Photos Legacy након што их преместим?

Ако сте извезли своје фотографије, не можете их вратити директно на апликацију Photos Legacy. Међутим, можете да увозите извезене фотографије у апликацију Photos Legacy као нове фотографије.

5. Да ли ће се моје фотографије аутоматски преместити у нову апликацију Photos?

Не, ваше фотографије се неће аутоматски преместити у нову апликацију Photos. Морате ручно да извезете своје фотографије и увезете их у нову апликацију Photos.

  Креирајте базу података чврстог диска и брзо претражујте датотеке

6. Могу ли да користим обе апликације Photos на мом рачунару?

Да, можете да користите и апликацију Photos Legacy и нову апликацију Photos на свом рачунару. Међутим, имати на уму да нову апликацију Photos треба користити као примарну апликацију за управљање фотографијама.

7. Где могу да пронађем више информација о новој апликацији Photos?

Можете да пронађете више информација о новој апликацији Photos на званичној веб локацији Microsoft-а: https://support.microsoft.com/windows/use-the-new-photos-app-in-windows-11-4ee14852-db46-452f-b11c-087b0472b18f#:~:text=The%20Photos%20app%20in%20Windows,a%20Photo%20Gallery%20