Са Ведант Сингх Тхакуром (извршни директор Ми Цонтент Цафе-а)

Пре неколико дана, имао сам прилику да упознам и интервјуишем Веданта Сингха Такура. Било је много ствари које сам морао да научим о предузетништву, размишљању оснивача и неким животним вредностима.

Након што сам упознао Ведант, могу са поносом рећи да снови и страст не траже квалификације или место које припадате. Деца из малих градова такође могу да сањају велико. Живот те чека безброј могућности; све што вам треба је визија да то видите и напоран рад и дубока страст да бисте то постигли.

У овом чланку ћу поделити своје искуство интервјуисања Веданта и оно што сам научио од њега. Штавише, прилично сам сигуран да ћете сви много научити. Али пре него што уђемо у учење, хајде да знамо.

Ко је Ведант Сингх Тхакур?

Ведант Сингх Тхакур је машински инжењер, индијски предузетник и оснивач и извршни директор компаније Ми Цонтент Цафе (МЦЦ). МЦЦ је агенција за маркетинг садржаја која тренутно опслужује преко 50+ клијената у 8+ округа, пружајући услуге као што су маркетинг раста, маркетинг за претрагу, раст друштвених медија и саветовање за раст.

Током овог путовања, Ведант је стајао као лидер, водећи професионалан и проактиван тим. Док се састајем са Веднатом, осећам ауру знања по соби.

  8 Црипто Невс сајтова за праћење најновијих ажурирања

Знам да морате бити радознали да сазнате о питањима која сам поставио и одговорима које је Ведант дао. Дакле, без икаквог одлагања, хајде да заронимо у сесију питања и одговора.

Представљамо вам све иза сале за састанке са Ведант Сингх Тхакуром.

П: Који је био кључни тренутак у вашем животу који вам је дао идеју за ваш почетак?

О: Дакле, ово је било моје прво питање на које је Ведант рекао. Дакле, његово путовање је почело у граду снова, званом Мумбаи, када је радио са једном од водећих медијских и забавних компанија.

Током пандемије, Ведант није имао много посла 6 месеци, па се након самоанализе и савета пријатеља родила идеја о МЦЦ-у.

Пре него што је основао своју агенцију, Ведант је радио као слободњак писајући сценарије, што сматра једном од својих кључних предности. А остало је историја. Прелазимо на следеће питање.

П: Шта бисте променили у својој прошлости када бисте могли да се вратите у прошлост?

О: Дакле, Ведант није одвојио време и рекао: „Почео бих раније!“ Био сам прилично шокиран, али када је Ведант наставио са мојим одговором, могу да кажем много тога. Питање у мом уму је било: „Како неко може почети рано без претходног искуства?“

Тада је Ведант рекао да можете бесплатно да одрадите неколико концерата/пројеката да бисте тестирали своје вештине. Ово ће вам помоћи да стекнете поверење својих купаца, а без обзира на то, мораћете да имате портфељ који вам будући клијенти могу платити.

Друго питање је: „Да ли је искуство обавезно?“ на шта је Ведант одговорио: „Ако вам треба новац за ваш посао, онда да“, или можете имати искуство у раду у индустрији или добар портфолио да покажете својим клијентима. Ово ће вам помоћи да изградите поверење.

П: Као вођа, која вам је била најизазовнија одлука?

О: Дакле, према Веданту, изазов је промена радне културе након пандемије. У основи, управљање запосленима на даљину и на лицу места. Али како је КПИ (Кључни индикатор учинка) постављен, постаје лакше и сада је у могућности да извуче максимум из свог тима. Онда сам га упитао: „Рад на даљину у односу на продуктивност рада у канцеларији: постоји ли разлика?“

  Како набавити библиотеку игара и софтвера на Амазону

Одговорио је: „Зависи од особе до особе и, што је најважније, како вођа управља тимом!“ Према његовим речима, „Емпатија и комуникација“ су један од најпотцењенијих квалитета које сваки оснивач треба да има.

П: Који је највећи неуспех са којим сте се суочили, а који се показао као прикривени благослов?

О: Дакле, Ведант је поделио инцидент о клијенту са високим улазницама; ако морам да откријем, то је био посао вредан преко 10.000 долара. Тако су Веднат и компанија морали да одбију компанију јер нису могли да деле исте вредности. Вредност о којој је говорио је да клијент жели Ведант анд Цо као своју продужетку.

Што није било добро за постојеће клијенте и свакако није добро за репутацију компаније. Према Веданту, ако не можете да ускладите своје вредности са неким, не можете дати својих 100%.

П: Да нисте оснивач, шта би била ваша професија?

О: Тако се Ведант насмејао и рекао да ће радити у самој медијској индустрији, што ме подсећа на то како је започео свој пут. Једна ствар коју много мање људи зна о Веднату је да је он такође школовани глумац, па би могао да покуша да глуми и као професија.

П: Које су ваше методе да се изнервирате?

О: Као оснивачу, очигледно је да је стрес увек пратилац током вашег путовања. Тако је Ведант поделио своје начине да се ослободи стреса и опусти. Покушава да проводи време далеко од справа и радује се одласку на кратка путовања са својим пријатељима.

Понекад, када му пријатељи нису доступни, воли да гледа документарне филмове, па га због тога његов животни партнер сматра веома досадним 🤣🤣. Када сам питао за његов омиљени филм/документарни филм/серију, рекао је „Форд против Ферарија“

П: Које је најскупље путовање на којем сте икада били?

О: На ово је Веднат рекао Дубаи. Затим је рекао да је полудео док је био у Дубаију. Да би ово разумео, рекао је да је тамо провео толико да би нормалан човек могао да направи 3 путовања у Дубаи.

  Како аутоматски генерисати графиконе у Гоогле табелама

Штавише, током свог боравка у Дубаију, заборавио је да је оснивач, и као 25-годишњак је тамо живео пуним плућима. Одлазак у куповину и одлазак у најскупље ресторане. Али он то сматра улагањем за то да морате гледати подцаст.

П: Шта је најбољи и најгори део бити оснивач?

О: Дакле, ово је једно од најзанимљивијих питања подцаста. Дакле, најбољи део бити оснивач, према Ведант-у, јесте разумевање игре индустрије и стално ажурирање. Јер ће бити тренутака када ћете морати да уђете алл ин. Узбуђење и одговорност су нешто што улогу оснивача чини најбољом.

Најгоре је што понекад морате да донесете неке критичне одлуке. Било да се ради о вашем тиму или о клијенту. Дакле, одлуке могу бити оштре, али неко то мора да уради.

П: Који је ваш савет за младу генерацију/студенте?

О: Одговор лежи у једној речи, а то је „Истражи“. Његов савет је био да се не будете свесни виђања са свим оснивачима тинејџерима. Истражујте што више можете, не ослањајте се ни на кога и идите даље од својих студија/диплома и покушајте да истражите на терену.

Ко зна, можда ћете пронаћи ствар за коју сте заиста страствени и коју можете претворити у професију. Запишите своје интересовање, филтрирајте га и наставите да радите. Тако је Веднат пронашао свој циљ, а на исти начин то можете и ви.

П: Где видите себе и своју компанију у наредних 5 година?

О: Па, ово је једно од најчешћих питања за интервју. На ово, Ведант је одговорио да жели да види њега и његову компанију да сарађују са стартапима/клијентима из компаније Фортуне 500.

П: Без које технологије/софтвера не можете живети?

О: Одговор је био јасан, и рекао је ЦхатГПТ и који следећи смех се може чути широм собе. Па, реалност је да смо вештачку интелигенцију прихватили раширених руку, а сада је то део нашег свакодневног живота.

П: Како изгледа будућност са присуством вештачке интелигенције?

О: Дуго смо причали о томе, па ако морам укратко да опишем, онда је Ведант рекао да се морамо прилагодити технологији која се мења. Све се своди на то како га користимо.

Не морамо да користимо АИ за 100% нашег рада; морамо да користимо свој мозак и креативност да бисмо побољшали и боље радили.

П: Колика је ваша плата?

О: Знам да је ово једно од занимљивих питања. Али ја лично сматрам да то није нешто што би требало јавно да се пише. Јер после годину дана број се мења. Али о овом сегменту смо разговарали у подкасту, па ако сте радознали, онда га погледајте.

Пресуда аутора

Сусрет са Ведантом био је искуство пуно знања, смеха и, што је најважније, вредности. Лично сам искусио одличан увид у размишљање оснивача, и прилично сам сигуран да ће вам ово помоћи да још боље разумете свет предузетништва.

Зато останите са нама јер ћемо у будућности довести још оснивача и представићемо вам њихово драгоцено знање и искуство.