Скенирајте своју мрежу за неколико секунди помоћу напредног ИП скенера

Свет усредсређен на ИП у коме данас живимо захтева од вас да држите на оку све активности које се дешавају у вашој мрежи и повезаним уређајима.

Осим тога, политике „донеси свој уређај“ (БИОД) и усвајање облака додатно су повећале сложеност и рад ИТ администратора.

Од вас се захтева да пратите и скенирате целокупне ИП ресурсе, тако да се уређајима и корисницима у мрежи могу доделити свеже ИП адресе док приступају вашој мрежи.

Да не спомињемо, више уређаја се стално повезује и искључује са мреже, због чега скенирање ИП ресурса постаје неопходно за стабилну доступност ваше мреже.

Дакле, шта је решење за то?

Ефикасан ИП скенер.

Брз и безбрижан ИП скенер је оно чему се сви радују. И Напредни ИП скенер је један од најбољих на које можете ићи у том погледу.

У овом чланку ћу разговарати о овом алату како бих вам помогао да одлучите да ли је вредан ваше пажње или не.

Почнимо. Хоћемо ли?

Напредни ИП скенер: Детаљан приказ

Пошто је стекао поверење преко 52 милиона корисника, Адванцед ИП Сцаннер од Фаматецх-а је бесплатан и поуздан мрежни скенер.

Приказује читаве мрежне уређаје, пружа даљинску контролу система и даје приступ чак и дељеним фасциклама ради боље анализе ваше мреже скенирањем ваше Ви-Фи или ЛАН мреже.

Поред тога, алатка вам такође може помоћи да искључите рачунаре на даљину. Од инсталације и покретања овог алата до његовог коришћења, све је једноставно. Напредни ИП скенер је направљен да ради са Радминовим програмом за удаљену администрацију који додатно повећава његове могућности. Алат је користан за мрежне администраторе и за напредне кориснике који желе да држе на оку своју мрежу.

  Како учинити да Стеам избрише чувања у облаку

Карактеристике 🙋

Једноставан за приступ

Можете да откријете Ви-Фи рутере, бежичне уређаје, дељене фасцикле, ФТП и друге мрежне уређаје.

Радмин и РДП

Поред функција мрежног скенирања алата, може се побринути и за сложене задатке. Уз помоћ Радмин-а, напредни ИП скенер помаже даљинско успостављање веза.

ИП скенер вам омогућава да вршите пренос датотека, текстуално ћаскање, гласовно ћаскање, успостављање Телнет везе, пинг, ССХ и још много тога. У случају да желите да се повежете са уређајем на више начина, користите његов мени Алатке.

Такође можете истражити више софтвера за удаљену радну површину за управљање удаљеним радним станицама.

Остале карактеристике

 • Откривање МАЦ адресе
 • Извезите резултате у ЦСВ
 • Праћење основних средстава
 • Инвентар средстава у облаку
 • Праћење капацитета
 • Дневници догађаја
 • Усклађеност и управљање лиценцама

Ову алатку можете користити на свом рачунару без потребе да је инсталирате. Када покренете његов инсталатер, од вас ће се тражити да изаберете једну од две опције:

 • Покрените програм
 • Прођите кроз стандардни процес подешавања.

Као резултат преносиве верзије алата, он не би створио додатне фасцикле или датотеке на вашем систему. Добијате неке привремене које су вам потребне за покретање апликације. Поред тога, алатка никада неће мењати ставке регистра присутне на вашем рачунару.

Потпуно бесплатно за коришћење

Напредни ИП скенер је доступан потпуно бесплатно за вас. Не постоје временска ограничења, скривени трошкови или ограничења функција која вам намећу.

Минималистички интерфејс

Овај ИП скенер је опремљен једноставним интерфејсом који и искусни и почетници могу користити без потешкоћа. Упркос својој једноставности, пружа интуитивне карактеристике и јасноћу информација.

Приступ функцијама је могућ на два начина, које можете изабрати на основу ваших преференција:

 • Коришћењем дугмади на траци са алаткама
 • Традиционални менији
  8 Софтвер за управљање токовима рада за оптимизацију процеса

Осим тога, омогућава вам интеракцију са свим уређајима које је идентификовао након скенирања. Да бисте остварили интеракцију са тим уређајима, потребно је да кликнете десним тастером миша на њих и користите њихов контекстни мени.

Системски захтеви

Предуслови или системски захтеви напредног ИП скенера су минимални. Међутим, нема званичних података у вези са захтевима оперативног система, простора, меморије или процесора. На његовој званичној веб страници могли сте само да видите да је алат компатибилан са Виндовс 10.

Дакле, ако имате другу верзију Виндовс-а, можете испробати да ли ради са вашим рачунарским системом или не, али су веће шансе да хоће.

Инсталирање и конфигурисање напредног ИП скенера

Сви кораци инсталације и конфигурације су једноставни. Само пратите ове кораке и готови сте!

Инсталација:

Корак 1: Да бисте инсталирали напредни ИП скенер, идите на његову званичну веб локацију и кликните на „Бесплатно преузимање“.

Корак 2: Након што сте преузели програм, можете га отворити. Могли бисте видети нешто овако:

Овде можете видети две опције. Користите било који од ваших избора, али ево, ја инсталирам програм да вас одведем дубоко у процес како се то ради. У супротном, можете користити преносиву верзију која не захтева инсталацију.

Корак 3: Прихватите уговор о лиценци, а затим кликните на „Инсталирај“.

Сада, можете видети овај екран.

Корак 4: Инсталирали сте програм и сада сте спремни да скенирате своју мрежу притиском на велико зелено дугме „Скенирај“. Дакле, започните скенирање!

Конфигурација:

Ако нисте задовољни подразумеваним подешавањима, и нема ништа лоше у томе. Истражите потенцијал овог алата тако што ћете га конфигурисати на начин на који желите да га користите.

И што је најбоља ствар, омогућава много више ствари од онога што добијате као подразумеване. Прво можете кликнути на дугме – „Подешавања“ доступно на траци менија, а затим изабрати „Опције“.

  Деинсталирајте или онемогућите иТунес на Мац ОС Кс [Guide]

Могли бисте да видите нови прозор где можете да прилагодите његове поставке за ресурсе, перформансе и друге корисне ствари.

На пример, дозвољено вам је да подесите скенирање на релативно спор начин. Као резултат тога, коришћење ЦПУ-а ће бити ниско, али ће потребно време бити дуже. Напротив, такође можете омогућити апликацији да покреће брзо скенирање, што ће трошити више процесора.

Осим тога, можете подесити скенирање високе прецизности да бисте добили више излаза, али за дуже време. Можете пребацити скенирање ваших ресурса, укључујући РДП, ФТП, ХТТП, итд., из категорије – „Ресурси“.

Честа питања ☝

Можете ли да скенирате портове користећи напредни ИП скенер?

Не. Алат дозвољава само мрежно скенирање и преузимање МАЦ и ИП адреса за уређаје унутар ваших локалних бежичних или жичаних мрежа. Помогло би ако бисте истражили софтвер за скенер портова.

Да ли је алат безбедан за употребу?

Да, напредни ИП скенер је усаглашен са највишим Мицрософтовим безбедносним стандардима како би се обезбедио успешан рад када се користи у оперативном систему Виндовс.

Да ли је могуће сачувати листу идентификованих уређаја?

Да. Можете да сачувате све листе са идентификованим уређајима у облику ЦСВ, ХТМЛ или КСМЛ датотека. За ово идите на мени Датотека и кликните на „Сачувај као“ или кликните десним тастером миша на контекстни мени.

Закључак

Надам се да сада боље разумете напредни ИП скенер и шта овај алат може да уради за вас. Дакле, почните да скенирате своју мрежу и будите информисани о томе који системи су повезани у оквиру ваше мреже кроз њене могућности да бисте остали на безбеднијој страни.