Снапцхат обавештење не ради? 9 најбољих начина за поправку!

Захваљујући својим ефемерним карактеристикама, Снапцхат је једна од најпопуларнијих апликација за размену порука међу тинејџерима. Све ваше поруке, звук и снимци се аутоматски бришу након 24 сата. И из тог разлога, неопходно је да Снапцхат обавештења раде несметано, тако да можете са лакоћом да останете у контакту са својим пријатељима. Међутим, многи корисници наводе да Снапцхат обавештења често престају да раде и да не добијају редовна ажурирања о свакодневним активностима свог пријатеља. Може бити много разлога због којих не добијате Снапцхат обавештења, као што је омогућен ДНД режим, оштећене кеш датотеке или ажурирање грешака. У овом водичу ћемо вам показати најбоље методе за решавање проблема са досадним Снапцхат обавештењем које не ради на вашем иПхоне или Андроид телефону. Дакле, немојмо се туцати око жбуња и заронити.

Поправите Снапцхат обавештење које не ради (2022)

Укључили смо 8 метода које ће вам помоћи да почнете да примате обавештења за Снапцхат на свом мобилном уређају. Међутим, ако се суочите са проблемом Снапцхат обавештења на свом Аппле Ватцх-у, имамо решење и за то. Можете користити табелу у наставку да бисте се кретали кроз методе:

1. Омогућите обавештења у апликацији Снапцхат

Прво и најважније, требало би да проверите да ли су обавештења омогућена у апликацији Снапцхат или не. Пратите доле наведене кораке да бисте прешли на подешавања Снапцхат-а и укључите га:

Напомена: Ову методу смо демонстрирали користећи Снапцхат за Андроид, али кораци остају исти на иПхоне-у.

 • Отворите Снапцхат и додирните своју слику профила (или Битмоји) у горњем левом углу. Затим додирните икону зупчаника у горњем десном углу да бисте отворили Подешавања.

 • Сада додирните „Обавештења“ и уверите се да је опција „Омогући обавештења“ укључена. Овде можете изабрати све ствари о којима желите да будете обавештени. Такође, можете одабрати да ли желите да ваш телефон звони, вибрира и буди екран када примите обавештење.

 • Затим померите до дна и додирните опцију „Управљање обавештењима о причама“. Овде можете тражити имена свих својих пријатеља и додати их на листу ако желите да примате обавештење сваки пут када објаве нову причу.

И то је то. Сада ћете почети да добијате обавештења не само за поруке већ и приче од ваших Снапцхат пријатеља.

2. Проверите подешавања обавештења на телефону

Након што проверите подешавања обавештења у апликацији, предлажемо да проверите да ли су обавештења за Снапцхат омогућена на вашем телефону. Да, идите на подешавања телефона и уверите се да обавештења за Снапцхат нису онемогућена. Можда сте их у једном тренутку искључили или грешком нисте дозволили слање обавештења на вашем Андроид 13 телефону. Ево како то функционише:

На иПхоне-у

 • Прво отворите апликацију Подешавања и пређите на „Обавештења“. Затим додирните „Снапцхат“ испод подешавања обавештења на вашем иПхоне-у.

 • Затим се уверите да је прекидач „Дозволи обавештења“ укључен за Снапцхат. Такође, омогућите прекидаче Звукови и значке да бисте примали ажурирања у реалном времену и одмах одговорили.

На Андроиду

 • Отворите апликацију Подешавања и идите до одељка „Обавештења“. Затим потражите Снапцхат и додирните га. Имајте на уму да поставка обавештења може имати другачији назив у зависности од Андроид коже који користите. За овај водич користили смо ОнеПлус 9РТ који користи Андроид 13.

 • Овде се уверите да је прекидач „Дозволи обавештења“ укључен. Такође, омогућите сва остала подешавања звука или вибрације на овом екрану да бисте благовремено примали Снапцхат обавештења.

3. Уверите се да је режим Не узнемиравај онемогућен

Када се уверите да су обавештења омогућена из Снапцхата и подешавања телефона, постоји још једно подешавање које треба да проверите пре него што наставите. Могуће је да је ваш телефон подешен на Не узнемиравај, а обавештења за све апликације, укључујући Снапцхат, не раде. Ево како можете да проверите ДНД подешавања:

На иПхоне-у: Онемогућите ДНД фокус

 • Прво, превуците надоле из горњег десног угла да бисте отворили „Контролни центар“. Затим проверите да ли на плочици режима фокуса пише „Не узнемиравај – укључено“. Ако је режим Фокус подешен на Не, то је разлог зашто не добијате Снапцхат обавештења.

 • Додирните наслов режима Фокус и изаберите било који други фокус, по могућности лични, да би Снапцхат обавештења поново радила на вашем иПхоне-у.

 • Сада, ако не желите да се искључите из режима ДНД фокуса, можете додати Снапцхат као изузетак да бисте наставили да примате обавештења ове апликације. Да бисте га подесили, идите на Подешавања -> Фокус -> Не узнемиравај.

 • Затим изаберите „Апликације“ у одељку „Дозволи обавештења“. Додирните дугме „Додај“ са иконом плус, изаберите Снапцхат, а затим додирните „Готово“ у горњем десном углу.

И то је то. Сада, чак и ако имате омогућен режим фокуса Не узнемиравај на вашем иПхоне-у, добијаћете Снапцхат обавештења без икаквих ометања.

На Андроиду: Онемогућите ДНД режим

Постоје два начина на која можете да проверите да ли је режим Не узнемиравај омогућен на вашем Андроид телефону или не. Хајде да их погледамо:

 • Прво, можете само да превучете надоле од врха да бисте отворили таблу са обавештењима. Овде проверите да ли ДНД брза плочица није активна да бисте потврдили да Снапцхат обавештења нису поремећена због тога.

 • Друго, можете отићи на „Подешавања -> Звук и вибрација -> Не узнемиравај” да бисте проверили да ли је режим ДНД онемогућен или не. Овде, баш као и на иПхоне-у, можете Снапцхат као изузетак да решите проблем да обавештења не раде чак и када је ДНД укључен.

4. Омогућите употребу података апликације у позадини

Као што име открива, ово подешавање омогућава апликацијама да користе интернет податке у позадини и шаљу обавештења чим стигну, без икаквог одлагања или ометања. Дакле, проверите да ли је позадинска активност омогућена за Снапцхат да одмах реши проблем са обавештењем које не ради.

Омогућите освежавање апликације у позадини на иПхоне-у

Ево корака које морате да пратите да бисте били сигурни да је Снапцхат дозвољено да ради у позадини на иОС уређајима и да шаље обавештења:

 • Отворите Подешавања и идите на Опште -> Освежавање апликације у позадини.

 • Затим померите надоле и потражите Снапцхат. Уверите се да је прекидач поред имена апликације омогућен, и то је то.

Дозволите употребу датума у ​​позадини на Андроиду

Слично као код иПхоне-а, можете изабрати да дозволите Снапцхат-у да ради у позадини и да шаље обавештења када и када примите поруку. Ево како да то урадите:

 • Прво идите на Подешавања -> Апликације -> Управљање апликацијама -> Снапцхат на свом Андроид телефону. Имајте на уму да се путања за приступ страници са информацијама о апликацији може незнатно разликовати у зависности од Андроид коже који користите. За ову демонстрацију користимо ОнеПлус 9РТ који користи ОкигенОС 13 заснован на Андроиду 13.

 • Затим додирните опцију „Употреба података“ и уверите се да је прекидач „Подаци у позадини“ укључен.

 • Такође, док сте на страници са информацијама о апликацији, додирните опцију „Батерија“. Затим укључите опцију „Дозволи позадинску активност“ и додирните „Дозволи“ у искачућем прозору да бисте потврдили радњу.

Сада би ваш телефон могао да троши више батерије јер ће Снапцхат увек бити активан у позадини. Али требало би да реши проблем да обавештење не ради, што је одлично.

5. Обришите кеш из Снапцхат подешавања

Сада, ако сте омогућили обавештења у апликацији Снапцхат и у подешавањима телефона, али још увек не добијате обавештења о новим порукама, то може бити због оштећених података апликације. Као и свака друга апликација, Снапцхат такође чува привремене податке апликације (кеш меморије) на уређају. Показаћемо вам како да избришете кеш за Снапцхат у овом одељку, па следите доле наведене кораке:

 • Отворите Снапцхат и додирните своју слику профила (или Битмоји) у горњем левом углу. Након тога, додирните икону зупчаника Подешавања у горњем десном углу.

 • Померите се надоле на страници подешавања и додирните опцију „Обриши кеш“. Изаберите „Настави“ у искачућем прозору који се појављује на екрану да бисте довршили радњу.

Напомена: Ову радњу треба да обављате у редовним интервалима да би Снапцхат радио несметано и да се не суочавате са проблемима, где не добијате нова обавештења за поруке и отпремање прича.

6. Одјавите се и поново се пријавите на Снапцхат

Још увек не добијате обавештења на Снапцхату? Па, ово би могло бити очигледно, али одјављивање и поновно пријављивање у апликацију радило је на решавању проблема са обавештењима за многе кориснике. Овај метод је такође користан за решавање проблема са Снапцхат-ом који не шаље Снапс за неке кориснике.

Зато предлажемо да испробате и ако омогућавање обавештења са Снапцхата и вашег телефона није решило проблем. Ево како се можете одјавити са Снапцхата.

 • Додирните слику профила (или Битмоји) у горњем левом углу. Затим додирните зупчаник Подешавања у горњем десном углу екрана.

 • Након тога, померите се до дна странице са подешавањима и додирните „Одјави се“. Затим поново изаберите „Одјави се“ у искачућем прозору да бисте се одјавили са Снапцхата.

 • Демонстрирали смо процес одјављивања са Снапцхата на Андроид уређају, али кораци изгледају исто и на иПхоне-у. Сада се можете пријавити користећи акредитиве свог налога, а проблем са обавештењем Снапцхата који не ради требало би да буде решен.

7. Ажурирајте Снапцхат на Андроид и иОС

Још једно једноставно решење за проблем са обавештењем које не ради на Снапцхату је ажурирање апликације, јер грешке понекад могу узроковати да одређене функције не функционишу исправно. Стога програмери с времена на време објављују ажурирања са исправкама грешака и побољшањима функција. Хајде да погледамо како да ажурирате Снапцхат апликацију на иПхоне-у и Андроид-у овде:

 • На иПхоне-у: Отворите Апп Сторе и додирните слику профила у горњем десном углу. Затим ћете видети листу свих апликација за које је доступно ажурирање. Додирните дугме „Ажурирај“ поред Снапцхата.

 • На Андроиду: Отворите Гоогле Плаи продавницу и додирните слику профила у горњем десном углу. Затим изаберите „Управљање апликацијама и уређајима -> Доступна ажурирања“ да бисте видели да ли је ажурирање доступно. Ако јесте, додирните „Ажурирај“ да бисте преузели најновију верзију Снапцхата.

Напомена: Такође можете потражити „Снапцхат“ у Плаи продавници да бисте видели дугме „Ажурирај“ ако је нова верзија активна.

Такође, ако користите бета верзију Снапцхата на свом иПхоне или Андроид телефону, предлажемо да инсталирате стабилну верзију апликације. Много пута бета верзија може да садржи грешке које могу да доведу до квара система обавештења и да не ради како је предвиђено.

8. Деинсталирајте и поново инсталирајте Снапцхат

Коначно, ако ниједна од горенаведених метода не ради у решавању проблема са Снапцхат обавештењем не ради,

 • На иПхоне-у: Дуго притисните на Снапцхат икону на почетном екрану. Додирните „Уклони апликацију“, а затим изаберите „Избриши апликацију“ у искачућем менију да бисте деинсталирали апликацију за размену порука са свог иПхоне-а.

 • На Андроиду: Идите на Подешавања -> Апликације и обавештења -> Снапцхат да бисте приступили страници са информацијама о апликацији. Овде додирните дугме „Деинсталирај“ и потврдите своју радњу за брисање апликације.

Када уклоните апликацију, идите на иОС Апп Сторе или Гоогле Плаи продавница да поново инсталирате Снапцхат на ваш иПхоне и Андроид телефон, респективно.

Не примате Снапцхат обавештење на Аппле Ватцх-у? Поправи овде!

Ако већ нисте знали, требало би да почнемо тако што ћемо истаћи да не постоји ниједна апликација Снапцхат која је доступна за Аппле Ватцх. Дакле, мораћете да се ослоните на примање обавештења из апликације Снапцхат на вашем иПхоне-у. Пресликавају се на ваш Аппле Ватцх. Међутим, ако се суочавате са проблемима са примањем Снапцхат обавештења на Аппле Ватцх-у, ево шта треба да урадите:

1. Прво, уверите се да су обавештења за Снапцхат омогућена у подешавањима иПхоне-а, као што је приказано у кораку #2 изнад. Такође, отворите апликацију Снапцхат и идите на подешавања „Обавештења“. Затим означите опцију „Омогући обавештења“ и изаберите која обавештења желите да примате или не.

2. Склоните подешавања обавештења за иПхоне и Снапцхат апликацију, омогућите обавештења за апликацију за размену порука у апликацији Аппле Ватцх. У Аппле Ватцх-у идите на одељак „Мој сат“ са доње траке за навигацију и додирните „Обавештења“. Затим померите надоле и уверите се да је прекидач „Снапцхат“ укључен.

Сада би Снапцхат обавештења примљена на ваш иПхоне требало да почну да се појављују на вашем Аппле Ватцх-у. Међутим, ова карактеристика има мало нијанси. Ако је екран вашег иПхоне-а укључен, обавештења ће се појавити само на вашем иПхоне-у. Добијате обавештења на Аппле Ватцх када је ваш иПхоне закључан или спава, у складу са званична Аппле страница за подршку.

[Fixed] Снапцхат обавештења не раде на Андроид-у и иОС-у

Уз то, свесни сте свих могућих метода за решавање проблема са Снапцхат обавештењима која не раде на вашем иПхоне-у, Андроид телефону и Аппле Ватцх-у. Док брисање кеша, два пута провера режима Не ометај и омогућавање подешавања обавештења генерално решавају проблем, Снапцхат тим за подршку је ваше последње средство ако ништа не успије. Дакле, који метод вам је помогао да поново почнете да примате обавештења од Снапцхата? Обавестите нас у коментарима испод. Такође, док сте овде, погледајте све детаље за Снапцхат+ претплату и кораке за лако коришћење Снапцхата на рачунару и лаптопу.