Снапцхат подешавања приватности које морате да промените да бисте заштитили свој налог

Да ли се питате да ли је ваш Снапцхат налог сигуран?

Док Снапцхат обавља полупристојан посао осигуравајући да је ваш налог приватан и безбедан сам по себи, можете користити неке кораке да заштитите свој налог. Постоје и подешавања приватности која могу да подесе вашу активност и видљивост у апликацији према вашим жељама.

Ево свега што треба да знате о подешавањима приватности на Снапцхату.

Како приступити подешавањима приватности Снапцхата

Снапцхат је платформа за приватне поруке, као и платформа друштвених медија. Према томе, подразумевано, само ваши пријатељи могу да вас контактирају и погледају вашу причу. Ово се може променити у подешавањима приватности. Да бисте приступили подешавањима приватности:

 • Покрените Снапцхат и додирните своју Битмоји икону или слику профила у горњем левом углу.
 • Додирните дугме зупчаника у горњем десном углу да бисте отворили подешавања Снапцхата.
 • Померите се надоле до одељка Контроле приватности.

Овај одељак Снапцхат-ових подешавања ће вам омогућити да изаберете ко може да види вашу локацију (Прикажи моју локацију), да види вашу причу (Прикажи моју причу), да вас контактира (Контактирај ме) и друге функције оријентисане на приватност.

Како да обезбедите свој Снапцхат налог

Имате неколико опција за осигурање вашег Снапцхат налога. Од заштите ваших личних података до промене ко може да гледа ваше приче, ево подешавања и функција које можете да подесите.

1. Заштитите своје личне податке

Снапцхат профили могу укључивати пуна имена и детаље о рођенданима. Можете уклонити своје презиме, користећи само своје име на листи пријатеља. Такође можете да онемогућите рођенданску забаву, што ће спречити кориснике да сазнају ваш рођендан и знак звездице. Наћи ћете га у одељку Мој налог у подешавањима Снапцхата; додирните Биртхдаи​​​​​​ да бисте приступили детаљима о свом рођендану и уклонили функцију Биртхдаи Парти.

  13 најбољих софтвера за управљање донаторима за прикупљање средстава

За додатну анонимност, можете користити псеудо име за своје име и учинити да ваше корисничко име није повезано са вашим правим именом. Ове промене се могу извршити под Дисплаи Наме.

2. Обришите Снапцхат историју

Можете да побољшате приватност свог налога тако што ћете избрисати своје историјске податке у апликацији. Без обзира да ли желите да избришете претраге, историјске разговоре или будућа ћаскања, следите ове кораке:

 • Отворите подешавања Снапцхата (дугме зупчаника у горњем десном углу вашег профила).
 • Померите се надоле до одељка Контроле приватности и додирните Обриши податке.
 • На панелу Цлеар Дата можете да изаберете све делове Снапцхата које желите да избришете, укључујући разговоре, сочива, историју претраге и још много тога.

  3. Искључите индикатор активности

  Снапцхат обавештава људе да ли сте били активни у последња 24 сата користећи индикатор активности. Ставља зелену тачку поред вашег имена, омогућавајући свим вашим Снапцхат пријатељима да знају да ли сте недавно били у апликацији.

  Можете добити мало додатне приватности тако што ћете ово искључити.

 • Додирните икону свог профила у горњем левом углу.
 • Изаберите зупчаник.
 • Померите се до одељка Контроле приватности и додирните Индикатор активности.
 • 4. Још једном проверите коме шаљете

  Пре него што поделите снимак, кликните на стрелицу у доњем десном углу екрана. Ово вам омогућава да прегледате особу или особе којима га шаљете. Ово чува ваш садржај безбедним, јер нећете грешком послати Снап погрешном примаоцу. Ако погрешите, можете и да избришете Снап накнадно, иако то можда неће увек радити или бити могуће.

  5. Омогућите двофакторску аутентификацију

  За повећану безбедност налога, омогућите двофакторну аутентификацију на екрану Подешавања (дугме зупчаника на вашем профилу). То ће осигурати да нема неовлашћеног приступа вашем налогу. Наћи ћете га у одељку Мој налог у подешавањима Снапцхата.

    Како онемогућити подељени екран у Сафарију

  Када се пријавите на Снапцхат са уређаја, мораћете да предузмете два корака да бисте се пријавили — уношење лозинке и верификационог кода који се шаље на ваш телефон.

  6. Преместите приватне снимке сачуване у вашим сећањима само у моје очи

  Сећања су архива ваших снимака коју можете да сачувате и погледате уназад. Приступа се кликом на икону лево од дугмета камере (два правоугаоника која подсећају на слике) за лак приступ и могућност дељења. Да бисте своје приватне снимке држали одвојеним и видљивим само вама, можете да их преместите у Моје очи Само. Али пре него што почнете, требало би да научите како да подесите Ми Еиес Онли на Снапцхату.

  Ево како да сакријете неке успомене:

 • Додирните квачицу у горњем десном углу и изаберите снимке које желите да сакријете.
 • Додирните Још на дну екрана.
 • Изаберите Сакриј снимке (Само моје очи).
 • Опционално: Ако нисте подесили само Моје очи, додирните Брзо подешавање и додајте лозинку.
 • Ако заборавите своју лозинку за Ми Еиес Онли, сви ваши снимци који су тамо скривени биће заувек изгубљени.

  7. Промените ко може да види вашу Снапцхат причу

  Можете одабрати људе за које желите да гледају своју причу. Подразумевано, сви ваши пријатељи могу да виде вашу причу. Међутим, можда бисте желели да то промените у прилагођену листу или користите приватну причу на Снапцхату.

  Само додирните икону свог профила, додирните три тачке у реду Додај у моју причу, изаберите Подешавања приче и промените је у Прилагођено.

  8. Омогућите Гхост Моде

  Можете сакрити своју локацију неколико сати одједном или трајно уласком у Гхост Моде, који зауставља Снапцхат-ово праћење локације. Такође можете одлучити да делите своју локацију са изабраним пријатељима. Подешавања локације су видљива на доњој левој страни апликације када додирнете чиоду локације.

    22 Најбољи ГрапхКЛ софтвер који треба да знате као програмер

  Ево како да укључите Гхост Моде:

 • Додирните икону Снап Мап у доњем левом углу менија.
 • Кликните на зупчаник у горњем десном углу карте да бисте отворили подешавања Снап Мап-а.
 • Прво подешавање које видите је прекидач Гхост Моде.
 • Укључите га и одаберите колико дуго желите да буде укључен.
 • 9. Промените ко може да вас контактира

  Кључ приватности и безбедности је ограничавање тога ко може да вас контактира. Подразумевано, ваши контакти и пријатељи могу да вас контактирају на Снапцхату. Али у подешавањима вашег профила, у одељку Контроле приватности, постоји опција Контактирај ме где можете да укључите само пријатеље да вас контактирају.

  Промена поставки приватности? Запамтите ове Снапцхат безбедносне савете

  Лако је да се занесете подешавањем подешавања приватности. Пре него што почнете да правите било какве промене, имајте на уму ове Снапцхат безбедносне савете.

  • Пре него што се придружите групи, можете да притиснете и држите име групе и да додирнете Прикажи групу да видите ко је још у њој. На овај начин ћете знати ко ће моћи да комуницира са вама у групи.
  • Ако одлучите да примате снимке само од Мојих пријатеља, моћи ћете да видите само снимке које вам шаљу ваши контакти. Само ћете добити обавештење да су вас додали као пријатеља и видећете Снап ако их поново додате.
  • Можете одлучити да ли желите да будете виђени на панелу Види ме у брзом додавању у поставкама Снапцхата. Ако не желите да вас додају људи са вашим контакт бројем, можете да одустанете тако што ћете искључити ову опцију.
  • Можете да избришете или блокирате пријатеља са свог Снапцхат налога. Ово ће осигурати да не виде ваше приватне снимке и да не могу доћи до вас. Једноставно кликните више на име пријатеља, а затим Уклони пријатеља. Ако желите да смањите садржај који видите од пријатеља, можете да искључите њихов профил. Такође можете извршити проверу пријатеља да бисте обрисали тренутну листу контаката.

  Чувајте свој Снапцхат налог безбедним

  Познавајући опције које су вам доступне као кориснику Снапцхата, можете прилагодити искуство апликације. Обезбеђивање налога помоћу савета поменутих у овом чланку може да заштити ваш налог и да сачува вашу приватност кроз подешавања која штите вашу активност и видљивост путем апликације.