Спречите цурење података и одржавајте приватност [+8 Tools]

Услуга виртуелне приватне мреже (ВПН) обезбеђује вашу мрежну везу како би побољшала вашу приватност на мрежи.

Ваш ИСП не може да прати ваше активности када користите ВПН. Слично томе, ниједан злонамерни актер не може да уходи у ваше активности, с обзиром да ваше мрежне везе остају увек шифроване.

Али шта ако се ваша мрежа на тренутак прекине/поново повеже? Шта ако веза прекине из било ког разлога?

Па, то излаже вашу интернет активност ИСП-у и одузима приватност коју сте надали да ћете добити.

Другим речима, ваше везе постају несигурне.

Тада је ‘ВПН Килл Свитцх’ од помоћи. Дакле, шта је прекидач за укидање ВПН-а?

ВПН Килл Свитцх: Основе

Прекидач за укидање ВПН-а спречава да се ваша заштићена ВПН веза открије у случају квара на мрежи, било са ваше стране или ВПН услуге.

Другим речима, не дозвољава вашем уређају да се повеже на интернет ако ВПН веза падне.

Многи популарни бесплатни и врхунски ВПН-ови нуде ову функцију.

Мораћете да омогућите функцију пребацивања ВПН Килл из подешавања ВПН апликације да бисте је користили, која ради на десктопу и мобилним телефонима.

За неке кориснике, грешке у повезивању можда нису типичне, па бисте могли помислити да не морате да омогућите прекидач за уклањање ВПН-а.

Међутим, чак и неколико секунди пада мреже може изложити ваш идентитет и мрежне активности вашем ИСП-у и веб услугама. Када се повежете на ВПН услугу, ваша мрежа остаје шифрована (усмерава се преко безбедног канала). Ако падне, веза постаје нешифрована, што је чини несигурном.

Дакле, ако сте строги по питању приватности на мрежи и желите да будете повезани на ВПН услугу све време, прекидач за укидање ВПН-а је неопходан.

Имајте на уму да прекидач за укидање ВПН-а понекад може бити помало незгодан, с обзиром да не можете приступити интернету без ВПН-а. Неке веб локације или услуге не функционишу добро са ВПН-ом (или се споро учитавају). Дакле, у том случају ћете морати да онемогућите функцију и поново је омогућите да бисте добили оно што тражите.

Карактеристике ВПН Килл Свитцх

Технички, карактеристике онога што ради су јасне. Међутим, да бисмо нагласили шта добијате од тога, ево ствари које се могу сажети да би то описали:

 • Додатни сигурносни слој за заштиту ваше стварне ИП адресе
 • Осигурајте приватност и анонимност
 • Уверава се да мрежна веза остаје шифрована
 • Откријте пад мреже
  Комплетан водич за процес и праксе управљања издањима

Предности ВПН Килл Свитцх

Технички, његов случај употребе већ објашњава његове предности (мало само по себи разумљиво), што га чини једном од ВПН функција које треба узети у обзир приликом куповине ВПН-а.

Да бих вам дао ширу идеју у неколико тачака, дозволите ми да истакнем предности прекидача за укидање ВПН-а:

 • Обезбеђује безбедну везу како би ваша веза била безбедна
 • Не излаже ваше интернет активности вашем ИСП-у
 • Спречава небезбедну мрежну везу на вашем уређају
 • Задржава вашу приватност на мрежи баш онако како сте намеравали

Случајеви употребе Килл Свитцх

Уз поменуте предности, имате неке посебне случајеве употребе ове функције.

Неки од њих укључују следеће:

 • Новинари који се баве осетљивим информацијама треба да користе прекидач за укидање да би задржали свој идентитет скривеним.
 • Професионалци за безбедност могу сматрати корисним да побољшају своју приватност и безбедност док се фокусирају на оно што им је важније.
 • У земљама у којима преовладава цензура, прекидач може значити живот или смрт. Ако влада сазна да сте заобишли мрежна ограничења, то би могло значити разне казне.
 • Дигитални трговци такође могу да га користе увек да би се појавили повезани са различитих локација у истраживачке сврхе.
 • За сваког појединца, ако приступате забрањеној веб локацији и не желите да откријете своју ИП адресу, то би требало да буде од помоћи.

Како функционише ВПН Килл Свитцх?

Прекидач за уклањање ВПН-а је функција надгледања и блокирања која проверава да ли је ВПН веза нетакнута.

Ако открије да шифрована ВПН веза падне, она у потпуности ограничава уређај да приступи интернету.

Да бисте разложили процес, ево четири корака који га објашњавају:

 • Надгледање: води рачуна о вашој вези у реалном времену. Ако дође до промене у мрежи, анализира се статус мреже.
 • Откривање: Када је промена мреже неминовна, функција открива проблем са везом или пад.
 • Прекидање везе: У складу са фазом детекције, ако детектује пад мреже, ваша интернет веза ће бити прекинута са остатком система према типу прекидача за укидање. Може бити потпуно одсечен или за одређене апликације.
 • Поновно повезивање: Да би се избегле непријатности, ова функција стално проверава статус мреже. Ако открије да је то нормално, покушаће да поново повеже вашу ВПН везу и настави приступ интернету.

Неке функције вам омогућавају да филтрирате оно што желите да блокирате (на пример, одређене апликације). Дакле, у таквим случајевима можете наставити да користите интернет чак и када је ваша ВПН веза прекинута за задатке који не захтевају безбедну шифровану везу.

Тачан рад (надгледање+блокирање) може се разликовати у зависности од врсте ВПН прекидача који је доступан уз ВПН услугу коју користите.

Врсте ВПН прекидача за укидање

Функција прекидача за убијање није довољна. Морате бити сигурни да имате тачну контролу над оним што вам је потребно да бисте осигурали интернет везу. За неке кориснике је потребан прекидач за укидање на нивоу система, а за друге помаже тип на нивоу апликације. Ево више о њима:

  Како селективно синхронизовати фасцикле са Гоогле диском

#1. Прекидач за укидање ВПН-а на нивоу система

Са овом врстом ВПН прекидача, приступ Интернету целом систему се прекида ако дође до ВПН везе или било којих других проблема са везом.

Ово може бити незгодно када желите да приступите интернету, али постоји проблем са ВПН везом.

#2. Прекидач за уклањање ВПН-а на нивоу апликације

Овим можете дозволити одређеним апликацијама и услугама да заобиђу ограничење и повежу се на интернет преко нешифрованог канала.

Морате знати да ће те услуге и ваш ИСП моћи да прате те активности. Дакле, уверите се да дозвољавате само апликације које се не баве било каквим осетљивим информацијама.

Шта се дешава ако не користите ВПН Килл Свитцх?

ВПН вам даје нови идентитет за интернет, чинећи да услуге и платформе добију нову ИП адресу која не одаје вашу локацију и идентитет.

Слично, шифрује везу, тако да ваш ИСП не сазна за вашу активност прегледања.

Имајте на уму да вас ВПН не чини потпуно анонимним, већ побољшава вашу приватност.

Дакле, ако не користите ВПН Килл Свитцх, мала флуктуација мреже од вашег провајдера услуга или ВПН провајдера може изложити вашу стварну ИП адресу веб услугама.

Поред тога, биће откривена и приближна локација (или земља порекла).

Ваш ИСП може да види кроз ваш мрежни саобраћај, с обзиром на ДНС захтеве, а веза више неће остати нешифрована.

Како одабрати ВПН са најбољим прекидачем за убијање?

За индустријски стандард, најпопуларније опције пружају прекидач који вам омогућава да преузмете контролу над приватношћу и безбедношћу своје мреже.

Ако можете да пронађете пробну или понуду гаранције за повраћај новца за ВПН, можда бисте желели да дате предност да испробате функцију прекидања прекида док користите и одлучите да рефундирате или наставите услугу.

Не би требало да буде тешко користити функцију прекидача за заустављање.

Поред тога, можете тражити корисне ресурсе или документацију на ВПН-у да бисте сазнали техничку имплементацију. Наравно, неће сваки корисник имати времена за ово; требало би да покушате да сазнате више о томе пре куповине ВПН-а.

Сада истражујемо листу ВПН провајдера који имплементирају функцију прекидача за заустављање, нудећи углавном беспрекорно искуство. Неки од њих укључују:

НордВПН

НордВПН га назива аутоматским прекидачем за убијање. Напомињу да НордВПН има две верзије ове функције.

Можете да блокирате везе и изаберете одређене апликације да бисте заобишли безбедносну функцију. Опција може да функционише другачије када се користи на Виндовс-у и другим платформама.

ПротонВПН

ПротонВПН је једна од услуга које се највише фокусирају на приватност. Заједно са многим другим јединственим функцијама као што је Сецуре Цоннецт, омогућава вам приступ прекидачу за укидање.

  Топ 30 најбољих бесплатних провајдера услуга масовне е-поште

Можете да користите функцију увек да бисте омогућили ВПН и додали ограничења за приступ небезбедним везама када мрежа падне.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН то назива мрежним закључавањем, што вам омогућава да сачувате своје податке кад год ВПН веза падне.

За разлику од неких других провајдера, ЕкпрессВПН подразумевано омогућава закључавање мреже, што је добар корак за кориснике који су фокусирани на приватност. Дакле, ако сматрате да је незгодно да не можете да приступите интернету због проблема са везом, можете одлучити да га онемогућите.

Такође можете да имплементирате ЕкпрессВПН на рутер како бисте осигурали да сваки повезан уређај има користи од функције прекидача за укидање.

ПуреВПН

ПуреВПН је познат по својој политици поврата новца док садржи опцију килл-свитцх. У поређењу са другима, ПуреВПН-ова функција прекидача за укидање можда није тако беспрекорна као друге, али је управљива, барем када је у питању Виндовс. За друге платформе то може бити боље искуство.

ИПВанисх

ИПВанисх је узбудљива понуда која подржава СОЦКС5 проки и есенцијалну функцију Килл свитцх.

Доступан је за све популарне платформе и подржава вишеструке протоколе повезивања, укључујући ВиреГуард. Можете искористити његову 30-дневну гаранцију поврата новца да бисте га тестирали пре него што наставите са пружањем услуге.

Сурфсхарк

Сурфсхарк је познат по невероватним попустима и скупу функција у поређењу са другим услугама.

Ако желите да купите дугорочну претплату за ВПН са прекидачем за укидање и другим основним стварима, Сурфсхарк не би требало да вас разочара. Доступан је за најпопуларније платформе, укључујући Виндовс, мацОС, Андроид и иОС.

СвитцхВПН

СвитцхВПН је одлична опција за кориснике који су фокусирани на приватност којима је потребан приступ П2П услугама и функцијама за прослеђивање портова.

Долази са аутоматском функцијом Килл Свитцх за заштиту ваше ИП адресе и ДНС упита.

ВипрВПН

Као и неколико других, ВипрВПН је услуга са седиштем у Швајцарској која пружа једну од најбољих заштита приватности.

Познат је по сопственом протоколу Цхамелеон који вам помаже у борби против цензуре. Килл Свитцх је доступан за нивое апликације и система, а такође можете да га конфигуришете са ЛАН мрежом да бисте дозволили/блокирали саобраћај.

Да ли је Килл Свитцх најбољи креатор договора?

Горе наведене ВПН услуге укључују функцију Килл Свитцх. Међутим, потребно је да процените функције заштите приватности, брзину коју добијате, подршку за решавање проблема, компатибилност платформе и неколико других ствари пре него што донесете одлуку.

Не дозволите да вас то збуни; поменуте услуге нуде једно од најбољих ВПН искустава на овај или онај начин. Морате одабрати оно што више одговара вашем случају употребе.

Такође можете истражити нека најбоља ВПН решења за Андроид.