Шта је ДРЦ-20? Како кујете ДРЦ-20 токене?

Токенизација је кључни део Веб3 јер омогућава представљање скоро било чега што има вредност на блокчејну. Али токенизација није могућа без стандарда токена, правила која надгледају како токен функционише сам и унутар мреже.

Нови додатак постојећим стандардима је ДРЦ-20, нови стандард токена за Догецоин, највећи мем новчић на тржишту. Али шта је ДРЦ-20 и како ковати ДРЦ-20 токен?

Шта су токени стандарди?

Као што свака организација има правила која регулишу своју праксу, мреже блокова креирају стандарде токена који регулишу како токени на тој мрежи треба да функционишу. Стандарди токена не само да управљају начином на који токен функционише; ако токен није у складу са стандардима те мреже, одређене карактеристике су угрожене.

На пример, стандарди токена омогућавају токенима да беспрекорно комуницирају са производима на мрежи, као што су новчаници, ДАпп-ови и паметни уговори.

Шта је ДРЦ-20?

ДРЦ-20 је стандард токена на Догецоин мрежи који омогућава корисницима да кује токене. Развијен слично стандарду Битцоин БРЦ-20, ДРЦ-20 стандард ће омогућити корисницима да токенизују средства и креирају НФТ-ове на мрежи Догецоин.

Покренут у мају 2023., стандард ДРЦ-20 токена може се користити за креирање токена који су у потпуности компатибилни са Догецоин мрежом по веома ниској цени у поређењу са трошковима накнада за гас за ковање на другим блокчејновима као што су Етхереум и Бинанце Смарт Ланац.

Како функционишу ДРЦ-20 токени?

ДРЦ-20 и његов БРЦ-20 су стандарди токена који омогућавају стварање дигиталне имовине на блокчејну. Стандард БРЦ-20 токена је дизајниран за Битцоин мрежу, а ДРЦ-20 је моделиран по њему.

БРЦ-20 токени на Битцоин мрежи се зову Ординалс, а праве се уписивањем Сатосхи (атомске јединице Битцоина) са прилагођеним метаподацима. На исти начин, ДРЦ-20 токени, познати као Догинал, креирају се уписивањем Схибеа (део Догецоин-а) са персонализованим метаподацима. Натпис овде значи прикључивање прилагођених метаподатака на Схибе. Ови метаподаци могу бити све мањи од 4МБ, од ЈПЕГ датотеке до апликације или игре.

  Како додати или уклонити редове и колоне у Гоогле табелама

Уписивање Шибеа је оно што га чини посебним токеном. Можете ковати сопствени ДРЦ-20 токен користећи пројекат ковања. Једном исковани, токени ће бити депоновани у ваш новчаник. Сви ДРЦ-20 токени почињу са вредношћу од 0 долара, а пошто је стандард ДРЦ-20 токена још увек свеж, нема доступних тржишта за излиставање токена.

Како ковати ДРЦ-20 токене

Процес ковања токена је углавном генерички, осим малих разлика у различитим стандардима токена, које могу утицати на процес ковања. Ево како да искујете свој токен, према ДРЦ-20 стандарду жетона.

1. Подесите свој новчаник

Да бисте извршили било коју трансакцију у ДеФи-ју, потребан вам је новчаник компатибилан са мрежом. Новчаник ће вам омогућити интеракцију са паметним уговорима, токенима ковнице и, што је још важније, токенима кованице. Дакле, пре него што будете могли да кујете ДРЦ-20 токен, потребан вам је компатибилан новчаник.

 • Посетите ДПАЛ новчаник и инсталирајте проширење у свој веб претраживач.
 • Након што преузмете проширење, кликните на њега и пратите упутства да бисте подесили свој налог.
 • Морате да поставите лозинку и унесете мнемоничку фразу (уверите се да сте ово сачували).
 • Када је ваш новчаник подешен, спремни сте да започнете процес ковања.

  2. Финансирајте свој новчаник

  Као што је ЕТХ корисни новчић Етхереума, Догецоин је услужни новчић Доге мреже. Када кујете токен, потребно је да платите накнаде за трансакцију у ДОГЕ-у. Да бисте исковали ДРЦ-20 токен, није вам потребно много Догеа; око 5-10 ДОГЕ је довољно. Постоје различите крипто берзе на којима можете купити Догецоин.

  Копирајте своју адресу ДПАЛ новчаника, коју ћете пронаћи на врху интерфејса ДПАЛ новчаника, а затим је унесите на страницу за повлачење на ЦЕКС или ДЕКС-у где сте купили свој ДОГЕ. Требало би да добијете ДОГЕ у новчанику након неколико минута.

  3. Ковати жетон ДРЦ-20

  Сада када сте сакупили довољно Доге у свом новчанику, можете прећи на следећу фазу. Почните тако што ћете кликнути на ДПАЛ екстензију и откључати свој новчаник.

  Прво проширите мени кликом на икону у горњем десном углу интерфејса новчаника, а затим изаберите Догиналс (Ординалс) међу опцијама које се налазе у падајућем менију.

  Биће вам представљене још две опције, изаберите Минт Ординалс (експериментално). У овој фази, потребно је да упишете свој токен. Код натписа је као једноставан ХТМЛ код и садржи четири кључне ствари:

  • п (протокол): Мрежа или блок ланца на којима се код покреће.
  • оп (операција): тип блоцкцхаин догађаја. Уобичајени догађаји су распоређивање, пренос и наношење.
  • тик (тикер): реч или комбинација од четири знака за идентификацију токена, као што су „Пепе“ и „Доге“.
  • амт (износ): укупан број токена за ковање.
    – 10 најбољих апликација за уређивање колутова како бисте направили свој следећи вирусни видео –

  Стандардни натписни код изгледа овако:

  { "p": "drc-20", "op": "mint", "tick": "piza", "amt": "1000" }

  Овај код даје детаље о броју токена за исковање и типу операције.

  Пошто покушавате да кујете ДРЦ-20 токене, једине промене које ћете направити су да идентификујете токен и подесите количину за ковање. Интерфејс ДПАЛ новчаника ово олакшава тако што вам омогућава да попуните ова два кључа без уређивања стандардног кода за натпис.

  Након тога, кликните на ок да завршите процес уписа, затим потврдите трансакцију и примите своје токене.

  Сада сте скоро готови. Да бисте завршили, потребно је да потврдите своју трансакцију. Унесите лозинку за новчаник да бисте потврдили трансакцију и примили ДРЦ-20 токене у свој новчаник. Своје коване жетоне можете пронаћи у историји ковнице.

  Други пројекти ковања ДРЦ-20

  Осим ДПАЛ новчаника, једини други пројекат ковања за стандард ДРЦ-20 токена је веб страница ДРЦ-20. Пошто је стандард токена још увек нов, многи програмери још увек раде на креирању пројеката за различите операције.

  Као и ДПАЛ новчаник, ДРЦ-20 има новчаник проширења претраживача, али такође можете ковати токене директно на веб локацији.

  За ковање на веб локацији ДРЦ-20:

 • Посетите ДРЦ-20 и кликните на Минт у горњем менију.
 • Изаберите токен који желите да кујете на страници Минт међу доступним опцијама и адресу новчаника.
 • Након тога наведите број токена за ковање и потврдите трансакцију.
 • Након потврде, мораћете да платите трансакцију. Можете да платите са Доге-ом користећи адресу новчаника коју сте раније унели или скенирајте КР код да бисте платили кредитном картицом.
 • Требало би да добијете тек исковани токен у свом Догецоин новчанику.
 • Избор између оба пројекта ковања у потпуности зависи од ваших преференција. Ако немате Догецоин у новчанику, ДРЦ-20 је боља опција јер има опцију плаћања кредитном картицом.

  Са друге стране, ДПАЛ новчаник вам омогућава да креирате јединствени тикет уместо да бирате из низа опција као што је то на ДРЦ-20. Такође, чини се да ДПАЛ нема ограничену максималну количину ковања, јер можете ковати до 50 милиона токена. С друге стране, максимални износ ковнице на ДРЦ-20 је 20 милиона токена.

    Како сакрити своје приватне фотографије на Андроиду

  ДРЦ-20 токени наспрам ЕРЦ-20 токени

  Док је ЕРЦ-20 стандард токена за Етхереум, ДРЦ-20 је стандард токена за Догецоин мрежу. И ЕРЦ-20 и ДРЦ-20 омогућавају корисницима да копају средства на одговарајућој мрежи.

  Главна разлика између ДРЦ-20 и ЕРЦ-20 су технички детаљи и имплементација сваког стандарда токена. Стандард ДРЦ-20 токен одражава БРЦ-20 токен. Корисници Догецоин-а креирају Догинале уписивањем Шибе, баш као што корисници Битцоин-а креирају ординале уписивањем Сатошија. У оба случаја, уписани токени су и даље исти као Битцоин и Догецоин, само у мањим јединицама. С друге стране, ковање ЕРЦ-20 токена ствара потпуно другачији токен, одвојен од Етера.

  Друга разлика је начин ковања жетона према оба стандарда. Ковање и примена ЕРЦ-20 токена је сложен процес који укључује неколико техничких корака. Да бисте исковали ЕРЦ-20 токен, потребан вам је Етхереум новчаник као што је Метамаск, познавање програмских језика као што је Солидити и друге алатке за програмере као што су Алцхеми и Хардхат.

  Процес укључује писање и примену паметног уговора на одговарајућу мрежу, односно ако желите да креирате ЕРЦ-20 токен који заправо ради нешто корисно. За поређење, ковање ДРЦ-20 токена је олакшано помоћу алата као што су ДПАЛ новчаник и ДРЦ-20, јер нема потребе за писањем кода.

  Још једна разлика између оба стандарда токена је накнада за гас на мрежи. Цена за рударење токена на Доге мрежи износи 0,1 Доге, мање од цента у америчкој валути. За поређење, накнаде за Етхереум трансакције се крећу од 0,71 до 7 долара, према ДеФи Приме.

  Да ли треба да кујете или купите ДРЦ-20 токене?

  Постоји неколико разлога зашто бисте можда желели да користите ДРЦ-20 токене. Они укључују компатибилност са Догецоин мрежом, интероперабилност и релативно ниску цену накнада за гас на мрежи. Али када је реч о улагању, саветује се опрез.

  ДРЦ-20 стандард је скренуо пажњу на Догецоин мрежу и покренуо одређени раст, али улагање у ДРЦ-20 токене треба да се обави тек након што сте обавили своје истраживање.

  ФАК

  П: Где могу да купим ДРЦ-20 токене?

  Неки познатији ДРЦ-20 токени (као што је Цхеемс) могу се купити на централизованим берзама као што је Цоинбасе. Али многи ДРЦ-20 токени су још увек веома нови у игри и нису стекли велику славу, што значи да многе берзе оклевају да их наведу за трговање.

  П: Да ли су ДРЦ-20 токени безбедни?

  Не постоји ништа инхерентно опасно у вези са токенима ДРЦ-20, али се зна да су ове новије врсте средстава посебно нестабилне у цени. Ако помпа око ДРЦ-20 токена потпуно избледи, то ће врло вероватно изазвати пад цена токена, узрокујући да инвеститори изгубе новац.