Шта је Фавицон и како генерисати Фавицон за веб локацију?

Фавицон је мала икона која се приказује заједно са насловом ваше веб странице у прегледачу. Разговараћемо о томе како да направите фавицон за своју веб локацију.

Често мале ствари чине огромну разлику уопште, као и у пословању.

Као иу брендирању, верујем да мале ствари заиста чине ваш сјајан утисак пред потенцијалним купцима. Један такав елемент је фавицон.

Фавицон је мала икона величине 16×16 пиксела која се држи поред наслова ваше веб странице на картици претраживача.

Помаже вашим корисницима да идентификују вашу веб локацију са свих отворених картица. Важно је имати на уму да се фавикона разликује од логотипа, али можете слободно да задржите исти дизајн на оба.

Пре него што наставите да кажете да „ова мала ствар није важна“, дозволите ми да вам кажем, дефинитивно јесте. То додаје легитимитет вашој веб локацији и помаже вашем бренду да се истакне. Такође, натерати посетиоце да схвате да је уложен труд у аспект дизајна и брендирања тренутно гради поверење.

Препоручујем да сваки сајт има фавицон ако желите да оставите одличан трајни утисак пред корисницима.

Сада, право питање је, „како направити фавицон“? Па, није то најтежи задатак. Барем не са доле наведеним ресурсима. Користећи их, лако можете направити свој фавицон за кратко време.

Уронимо у то.

Фавиц-о-Матиц

Одмах можете да изаберете две различите величине Фавиц-о-Матиц. Први је нормалних 16×16 + 32×32 пиксела, а други је универзалан, који ће генерисати фавицон за сваки уређај и платформу.

  11 начина да своју веб локацију учините поузданом

Ту су и нека напредна подешавања која можете погледати, што вам омогућава да изаберете боју позадине, унапред подешене величине и друге функције. Можете преузети своју фавицон у ПНГ и ИЦО формату, као и обично.

Можете одмах да отпремите своју слику и гледате магију. Потпуно је бесплатан за коришћење, али мала донација је увек цењена на њиховој страни. Дакле, ако сматрате да је корисно, не заборавите да учините свој део. 🙂

РеалФавицонГенератор

Можете креирати одговарајућу фавицон за сваки прегледач и платформу са РеалФавицонГенератор, тако да свуда изгледа оштро. Све што треба да урадите је да отпремите своју слику и она ће је универзално оптимизовати, тако да не морате да радите било какав ручни рад.

Ако вам се не свиђа изглед вашег фавикона на одређеној платформи, онда можете користити њихов алат да га проверите и побољшате у трену. Цео процес траје не више од 5 минута.

Поврх свега, потпуно је бесплатан за коришћење.

Фавицон.ио

Вероватно најлакши метод икада, Фавицон.ио омогућава вам да креирате или конвертујете дату слику у фавицон. Коришћење алатке је потпуно бесплатно, а генерисани фавицон можете да поставите где год желите. Добијате ПНГ и ИЦО формате за извоз.

Постоји неколико начина да генеришете фавицон помоћу ове алатке. Први је из обичног текста. Ако немате слику или логотип који бисте претворили у фавикон, можете да користите ову опцију да одмах генеришете нормалну текстуалну фавикону.

Други је са слике или логотипа. Све што треба да урадите је да отпремите жељену слику/логотип, а овај алат ће га претворити у одговарајућу величину и формат.

  Како приступити блокираним веб локацијама на рачунару или мобилном уређају

Последња опција су емоји. Имају разне унапред направљене емоџије које можете изабрати и направити свој фавицон. Препоручио бих ову опцију само ако имате малу веб локацију или ону која није „превише озбиљна“.

Фиверр

Можете буквално да замислите било коју услугу и она ће сигурно бити доступна Фиверр.

То је огромно тржиште за унајмљивање слободњака за једноставне и сложене задатке, а дизајнирање фавикона је један од њих.

Иако није неопходно да било која услуга коју купите преко ове платформе буде задовољавајућа, такође морам рећи да категорија дизајна готово никада не престаје да импресионира. А када говоримо о фавикону, сигурно ћете добити добар.

Већина концерата почиње од само 5 долара и обично добијате неограничене ревизије док не будете у потпуности задовољни. Рецензије су велика ствар за слободњаке, тако да ће сигурно испунити ваше захтеве. Све што урадите купите одговарајућу свирку и испуните своје тачне захтеве. У зависности од времена испоруке, обично ће то обавити за дан или два.

Препоручио бих да одете на свирку која нуди и изворни фајл фавикона, тако да можете мало подесити ту и тамо ако желите.

Фавицонер

Фавицонер омогућава вам да нацртате сопствену фавицон или да отпремите готову слику да бисте је претворили у одговарајући формат. Можете бирати између величина 16×16 и 32×32, или још боље, изаберите обе.

Занимљива карактеристика овог алата је да можете да отпремите своју слику, а затим да наставите да је цртате. Ово је корисно ако желите неке мале додатке вашој већ направљеној слици. Можете да извезете своју фавикону у ИЦО формат јер је познато да је то најпогоднији за фавиконе.

  7 забавних, али професионалних биогенератора [With Examples]

Генерално, овај алат је прилично једноставан за коришћење, али ако вам је и даље потребна помоћ, можете погледати њихов видео водич на дну странице. Можете користити све без икаквих трошкова.

Фавицон Генератор

На крају, али не и најмање важно, Фавицон Генератор је још један једноставан и бесплатан алат за креирање фавикона за вашу веб локацију. Немате опцију да отпремите слику, већ да је направите од нуле користећи њихове прилагодљиве опције. Биће у потпуности заснован на тексту, али са бојом.

Можете играти са:

  • Врста текста
  • Боја позадине
  • Боја текста
  • Боја ивице

Испод опција постоје и једноставна упутства како бисте постигли најбољи могући резултат. Не морате много да радите осим додавања текста и одабира боја, а своју фавицон можете извести у ИЦО формату одмах након генерисања.

Ако сте скептични око тога како ће изгледати ваш фавикон, можете да проверите примере на врху странице да бисте се сами уверили.

Закључак

Горе наведени ресурси за креирање фавикона за вашу веб локацију сигурно ће вам добро доћи на путу ка брендирању. Већина њих је бесплатна, али то не укида чињеницу да су невероватне.

Ако желите специфичну врсту дизајна фавикона, онда бих предложио да наставите са Фиверром. Иначе, друге поменуте опције су одличне за повратак.