Шта је ГитЛаб и где га хостовати?

У развоју софтвера, услуге контроле верзија су неопходне за управљање гит репозиторијумима вашег пројекта.

А када су у питању гит репозиторијуми, постоје две популарне речи – ГитХуб и ГитЛаб. Имају упориште у развоју савременог софтвера, посебно у последњих неколико година.

Оба су практични помоћници већине програмера.

Али ГитЛаб је направио висок скок од само управљања кодом до надгледања и примене, називајући себе „Цомплете ДевОпс“. Заправо има повећану погодност и нуди многе предности за програмере, најважније за оне који раде у већим тимовима.

Дакле, дошло је до повећања његових корисника.

Дакле, ако сте такође задивљени његовом понудом и тражите услугу ГитЛаб хостинга, овај чланак је за вас.

Прочитајте на! 👁

Али пре него што разумемо ствари о ГитЛабу, важно је да разјаснимо своје концепте о Гиту.

Шта је Гит?

Гит се може назвати системом контроле верзија који може пратити сваку промену у датотеци. Његов главни циљ је да управља свим овим променама направљеним на пројекту током одређеног временског периода. Гит чува ове промене и повезане информације у структури података или спремишту.

Гит спремиште укључује урезивање објеката са њиховим референцама. То је центар где програмери могу да складиште, тестирају, сарађују и деле пројекте. Може да се бави разним пројектима различитих величина и подстиче несметан радни ток.

Гит помаже у тимској сарадњи, омогућава вам да пратите напредак и помаже програмерима и не-технолошким професионалцима да надгледају своје датотеке.

Шта је ГитЛаб?

ГитЛаб је Гит спремиште и алатка за животни циклус. То је пуна ДевОпс платформа, која омогућава професионалцима да управљају и обављају различите пројектне задатке. Задаци укључују планирање пројекта, управљање изворним кодом, одржавање безбедности и надгледање.

ГитЛаб су 2011. године креирали украјински програмери по имену Дмитриј Запорожец и Валериј Сизов. Тренутно има 100к+ корисника, а користе га велика предузећа као што су НАСА, ИБМ, Сони. Неке од следећих карактеристика је добро знати.

 • Снажни и добро дефинисани ЦИ/ЦД цевоводи
 • Доцкер контејнери
 • Уграђени регистар се тренутно примењује без конфигурације.
 • Подржава сервере трећих страна за управљање Доцкер сликама
 • Праћење проблем
 • Написано у Руби анд Го

Предности ГитЛаба

 • ГитЛаб се лако конфигурише и управља са својим бесплатно доступним кодовима.
 • Јединствена апликација је јединствена, стварајући поједностављен ток рада уз сарадњу и ефикасност.
 • Прегледи кодова заједно са захтевима за повлачење су једноставни за корисника и компактни.
 • Будући да је апликација изворна у облаку са тешким безбедносним мерама, нуди безбедносне функције као што су детаљна ограничења, аутентификација корисника помоћу Керберос-а.
 • Минимална интеграција за смањење животног циклуса развоја уз повећање продуктивности
 • Олакшава правилну организацију Кубернетеса и интеграцију
 • Омогућава прилагодљиво и опсежно управљање пројектима како би се убрзао ток посла

Како се ГитЛаб разликује од ГитХуб-а?

ГитХуб је такође Гит-базирано спремиште као ГитЛаб. Покренут 2008. године, највећи је у категорији са преко 40 милиона корисника.

ГитХуб пројекти су и јавни и приватни. Јавно дељени кодови су отворени и бесплатни (на основу лиценце) за све на интернету. Дакле, многи програмери користе јавна спремишта да деле свој софтвер отвореног кода на ГитХуб-у.

  Како пронаћи ретвитове цитата твита

Међутим, постоје кључне разлике између ГитХуб-а и ГитЛаб-а, као што су:

ГитЛаб ЦИ/ЦД и ГитХуб акције

Континуирана интеграција/континуирана испорука (ЦИ/ЦД) изузетно штеди програмере и пружа одличан КА. ГитЛаб БЕСПЛАТНО нуди ЦИ/ЦД, што елиминише потребу за коришћењем било каквог екстерног ЦИ решења. А ако и даље желите да користите ЦИ треће стране, можете га лако интегрисати са Цодесхип, Јенкинс, итд.

Осим тога, нуди сажету оперативну контролну таблу која ће вам помоћи да научите зависности повезане са вашим ДевОпс-ом и развојним напорима. Дакле, ГитЛаб се у том погледу боље бави проблемом програмера него ГитХуб.

С друге стране, ГитХуб је 2019. објавио „Акције“ како би аутоматизовао ваше радне токове. Али нема платформу за примену што значи да вам је потребна додатна интеграција као што су Хероку или ДигиталОцеан.

Нивои аутентификације

Користећи ГитЛаб, имате опцију да мењате и постављате дозволе на основу њихових улога. Али на ГитХубу можете само да одлучите коме да дате приступ за читање/писање вашем спремишту.

На пример, можете подесити дозволу члановима вашег тима да приступе алатима за праћење проблема, а да им не дозволите приступ изворном коду. Корисно је за велике тимове који укључују сараднике засноване на улогама.

Увоз и извоз

ГитЛаб пружа детаљну документацију о томе како можете да увезете податке од различитих добављача као што су Битбуцкет, ГитХуб, итд. Међутим, ГитХуб нема да пружи такву документацију у детаље за већину гит спремишта. Али, можете користити ГитХуб Импортер за своје кодове у Мерцуриал, ТФС, Субверсион, итд.

ГитЛаб вам омогућава да извезете отпремљене пројекте, вики, ризнице пројеката, конфигурације као што су услуге и веб-хукови, исечци, ознаке, прекретнице и још много тога за извоз података.

Али ГитХуб је некако рестриктивнији у погледу карактеристика извоза за своја спремишта.

Дакле, ако желите да користите ГитЛаб, имате две опције – само-хостовање или управљано хостовање. А ако не желите да искусите гњаважу око преузимања, инсталирања, администрирања и управљања ГитЛаб инстанцом, изаберите управљану услугу ГитЛаб хостинга као што је следеће.

ГитЛаб

Користи ГитЛаб за обављање различитих функција од управљања изворним кодом и ЦИ/ЦД-а до безбедности и више за брзу испоруку вашег софтвера. Помаже вам да лако управљате својим пројектима и пружа вам пуну ДевОпс платформу укључену у једну апликацију.

Само један интерфејс, складиште података и конверзација могу задовољити ваше потребе без главобоље. Они користе ЦИ/ЦД водећи у индустрији да оснаже ваше тимове и подстакну их да ефикасније раде заједно. ГитЛаб такође омогућава да се искористи скалабилна, моћна аутоматизација од краја до краја. Добијте сигурност у реалном времену, управљање рањивостима и квалитет кода.

Уз строгу контролу и управљање, ваша ДевОпс брзина никада не успорава. Лако управљајте свиме, као што су подгрупе, догађаји ревизије, анализа кода, усклађеност, токови вредности, увиди и ДевОпс извештаји. Да бисте вам помогли да стратешки планирате свој пројекат, користите функције као што су праћење времена, праћење проблема, табле за посао, сервисна служба, мапе пута, дизајн, квалитет и управљање захтевима.

ГитЛаб нуди функције као што су преглед кода, веб ИДЕ, генератори статичких сајтова, преглед уживо, вики, исечци и управљање изворним кодом како би подстакли вашу креативност. Своје пројекте можете верификовати тестирањем оптерећења, тестирањем кода, квалитетом и покривеношћу; перформансе на вебу, континуирана интеграција, тестирање употребљивости, обједињавање возова и тестирање приступачности.

  Како да промените контраст и засићеност екрана вашег лаптопа

Ради безбедности, они нуде откривање тајне, усклађеност лиценце, скенирање зависности, фузз тестирање, ДАСТ и САСТ. Можете да прегледате апликације и странице, вршите континуирану испоруку, оркестрацију издавања, напредне примене и ознаке функција. Заштитите своје пројекте скенирањем контејнера, безбедношћу мреже и безбедношћу домаћина, заједно са безбедносном оркестрацијом.

Конфигуришите аутоматски ДевОпс, ЦхатОпс, инфраструктуру као код (ИаЦ), управљање трошковима кластера, управљање тајнама, управљање Кубернетес-ом и омогућавање без сервера. Такође можете пратити метрике, рунбоокове, евиденције и трагове; врши анализу производа, праћење грешака и управљање инцидентима.

Започните своју бесплатну пробну верзију ГитЛаб-а у трајању од 30 дана и добијте неограничен приступ свим његовим функцијама.

А2 Хостинг

А2 Хостинг и перформансе иду раме уз раме!

Они фино подешавају своје ГитЛаб хостинг решење и обезбеђују невероватно брзе перформансе. Добићете услугу хостинга на њиховој импресивној СвифтСервер платформи, или такође можете изабрати њихове Турбо сервере да бисте добили 20к веће брзине.

Њихови Турбо сервери долазе са АМД ЕПИЦ са НВМе драјвовима, способним да произведу 40% брже ЦПУ, 3Кс веће брзине писања/читања, 9Кс више саобраћаја и 2Кс брже време до првог бајта.

Добијте потпуне серверске контроле и флексибилност додавања прилагођених скрипти или апликација. Њихов тим за подршку континуирано прати перформансе сервера како би обезбедио максималну брзину, а такође користе најбољу праксу у индустрији за боље корисничко искуство.

Они се старају да сервер има најновије безбедносне закрпе и да може да испоручи 99,90% радног времена. А2 Хостинг је погодан за програмере јер вам нуди роот приступ за контролу вашег серверског окружења тако да можете уређивати своје серверске датотеке. Такође можете изабрати Линук ОС ако желите и поново учитати сервер другим ОС-ом на захтев.

Поред тога, добијате контролу покретања, поновног покретања и искључивања. Остале карактеристике укључене у А2 хостинг су ССЛ сертификати, регистрација домена и пренос домена. Његова цена почиње од 6,59 УСД месечно, ако се наплаћује годишње, за 1 ГБ РАМ-а, 2 ТБ складишта, 150 ГБ ССД и 1 ЦПУ језгро. Цена такође укључује 30-дневну гаранцију поврата новца.

Стацкхеро

Стацкхеро нуди услугу хостинга којом управља ГитЛаб која је дизајнирана да пружи перформансе уз врхунску сигурност. Можете да почнете са ГитЛаб сервером у року од 2 минута и фокусирате се на брзо вођење свог пословања уместо да бринете о инфраструктури.

Ваше сервере ће напајати ССД дискови високих перформанси и ЦПУ за невероватне брзине. Они шифрују све везе помоћу ТЛС 1.3 и ЕЦДСА техника које додатно побољшавају безбедност и брзину.

Стацкхеро пружа правовремена ажурирања услуга, која можете извршити једним кликом и добити најновију верзију и функције. Они не намећу мека ограничења на коришћење вашег сервера, као што су истовремене везе; стога, можете искористити пуну снагу ГитЛаб сервера.

Слободно можете да изаберете конфигурацију сервера до 64 ГБ РАМ-а и 16 вЦПУ-а за прилагођавање на основу раста вашег пословања.

Стацкхеро аутоматски обезбеђује „атомске“ резервне копије података и свакодневно их складишти у високо безбедном трезору до три месеца. Дакле, можете тражити преузимање података у случају губитка података из било ког разлога. Ако сте из Европе, то је још боље јер имају локације сервера у Француској и Немачкој.

Штавише, они нуде флексибилан систем наплате по сату; можете креирати или избрисати ГитЛаб инстанце кад год желите. Они ће вам наплатити сваки сат коришћења, а ви ћете добијати само једну фактуру месечно да бисте избегли кластер.

  Шта су .аае датотеке? Могу ли да их избришем?

Његове цене почињу од 0,02 УСД по сату или 15 УСД месечно за 1 вЦПУ, 10 ГБ ССД, 1 ГБ РАМ-а и неограничена спремишта и кориснике.

Вултр

Примена и коришћење ГитЛаб сервера са Вултр је лако-ветар! Све што вам треба је неколико кликова и можете га брзо применити и почети да радите на својим пројектима. Након постављања, они дистрибуирају ваше инстанце сервера тако што вам дозвољавају да одаберете локацију вашег центра података.

Вултр има 17 локација центара података широм света, укључујући 4 континента – Северну Америку, Европу, Азију и Аустралију. Чувајте своје изворне кодове заштићене и приватне тако што ћете управљати својим Гит репозиторијумима из веома интуитивног интерфејса.

Вултр има АПИ и контролни панел који се лако управља, тако да можете провести сате кодирања без потешкоћа или бриге о управљању инфраструктуром. Можете лако да креирате, контролишете и уништите инстанце.

Они гарантују 100% СЛА са перформансама и отпорношћу на нивоу предузећа. Остале укључене функције су изоловане локалне приватне мреже за безбедно покретање ваших апликација, ИПв6 мрежа, прилагођени ИСО, приступ роот администратора, наменска ИП адреса, веће брзине читања/писања и још много тога.

Користите функције за администрацију репозиторијума као што су системи за приступ корисника за организовање учесника у пројекту, веб уређивач датотека, вики, праћење проблема и евиденције активности. На располагању су вам различите опције за избор сервера, као што су:

 • Блокирајте складиште помоћу брзог, скалабилног и редундантног ССД-а и запремине до 10 ТБ, почевши од 1 УСД месечно
 • Цлоуд Цомпуте са моћним ССД складиштем и Интел процесорима, почевши од 2,5 УСД месечно
 • Наменске инстанце облака, почевши од 60 УСД месечно
 • Голи метални сервери који су потпуно аутоматизовани и наменски сервери без слоја виртуелизације, почевши од 120 УСД месечно

ГитЛабХост

ГитЛабХост нуди потпуно управљану услугу ГитЛаб хостинга са високим одзивом која вам помаже да почнете за само 5 минута, без обзира где се налазите у свету.

Свака од њихових инстанци ГитЛаб сервера ради преко ВПС-а, тако да не морате да делите ресурсе ни са ким. Они планирају инкременталне резервне копије сваке ноћи како би заштитили ваше податке и ускладиштили их на безбедној локацији ван локације.

Ако већ имате купљено име домена, онда је у реду; иначе, можете добити и један од њих. У случају да имате сервер који се хостује у ГитЛаб облаку, можете га такође беспрекорно мигрирати на ГитЛабХост уз њихову помоћ. Само затражите подршку за миграцију тако што ћете им послати е-пошту или путем ћаскања уживо.

Провајдер услуга са седиштем у Холандији је 100% усклађен са ГДПР-ом са центрима података који се налазе у Лондону, Франкфурту и Амстердаму. ГитЛабХост подржава све ОмниАутх провајдере и нуди наменску ИП адресу. Осим тога, добијате додатне функције на Профессионал плану и вишим плановима, укључујући Еластицсеарцх, наменске тркаче уз доплату и резервне копије података АВС С3.

Закључак

Надам се да ће овај чланак помоћи да одаберете праву ГитЛаб услугу хостинга која може да задовољи захтеве вашег пројекта и поједностави ваш ток посла.