Шта је Гоогле Имаген АИ? Како приступити Имаген 2

Кључне Такеаваис

  • Имаген 2 је Гоогле-ов АИ модел дифузије текста у слику који може да креира уметничке и фотореалистичне слике.
  • Имаген 2 нуди функције као што су сликање, надсликавање и могућност коришћења референтне слике.
  • Појединци могу да испробају Имаген 2 тако што ће се регистровати за бесплатни Гоогле Цлоуд налог и приступити му преко Вертек АИ пакета.

Гоогле има свој АИ модел за претварање текста у слику под називом Имаген, а тренутна верзија је Имаген 2. Вреди га погледати, а чак и ако нисте програмер или предузеће, можете испробати Имаген 2 бесплатно користећи Гоогле Цлоуд. Ево шта треба да знате.

Шта је Гоогле-ов Имаген 2?

Слика 2 је АИ модел дифузије текста у слику који је развио Гоогле и објављено 13. децембра 2023. Додаје се на растућу листу АИ генератора текста у слику, као што су ДАЛЛ-Е 2, Мидјоурнеи и Стабле Диффусион, а сви они могу тренутно да креирају невероватне слике из текстуалног описа.

Имаген 2 је направио огроман корак напред у односу на свог претходника (Имаген), и обезбеђује потпуно функционалан АИ генератор слике који може да креира уметничке и фотореалистичне излазе као било који од његових конкурената. Хостује се у оквиру Гоогле-овог Вертек АИ пакета алата, којима можете приступити помоћу Гоогле Цлоуд налога.

Поређења ради, прва верзија Имаген-а, доступна од маја 2022. године, имала је ограничену бета верзију путем апликације под називом АИ тест кухиња. Корисници су могли да се играју само са генерисањем градских пејзажа или ликова чудовишта који су изгледали као нешто из Пикар анимираног филма.

  Како укључити блиц за предњу камеру у Гоогле камери

Имаген 2 се може похвалити функцијама као што су сликање и пресликавање, што вам даје могућност да додате садржај генерисаној слици или проширите слику изван граница. Ово је карактеристика коју ДАЛЛ-Е 2 такође има, али оно што издваја Имаген је опција да се приликом креирања слике користи референтна слика.

Ако тражите генератор текста у слику који може да се позабави проблемом руку генерисаних вештачком интелигенцијом, вреди истражити могућности Имаген 2. Резултати још увек нису савршени, али је то област којој је Гоогле посветио посебну пажњу приликом развоја алата.

Како сами испробати Имаген 2

Имаген 2 је директно усмерен на програмере и предузећа, али ако сте појединац, још увек можете да га испробате тако што ћете се пријавити за бесплатни Гоогле Цлоуд налог. Кликните на дугме Започни бесплатно у горњем десном углу странице, а затим пратите упутства да бисте подесили налог за обрачун.

Мораћете да додате кредитну картицу за наплату, али не би требало да бринете о будућим трошковима. Гоогле јасно каже да вам неће бити аутоматски наплаћено након истека бесплатне пробне верзије.

Када креирате налог, кликните на дугме Конзола на почетној страници Гоогле Цлоуд-а, а затим кликните на мени за хамбургер (три хоризонталне линије) у горњем левом углу. У менију кликните на Вертек АИ Висион. Када сте на овој страници, кликните на Студио на панелу са леве стране или кликните на дугме Отвори Студио са десне стране.

Како је Гоогле обучио Имаген АИ модел?

Иза кулиса, Имаген је обучен коришћењем јавно доступног скупа података под називом ЛАИОН-400М, у комбинацији са интерним скуповима података. Нису све компаније са вештачком интелигенцијом одлучиле да ове информације објаве; један пример је ДАЛЛ-Е 2.

  Како би ЦхатГПТ могао да вам помогне да побољшате живот на састанцима

Употреба скупова података је такође постала контроверзна тема, делимично због праксе да се извлаче милиони слика са интернета. Уметници су посебно критиковали компаније са вештачком интелигенцијом јер нису добиле сагласност власника слике или уметничког дела пре него што их користе за обуку својих АИ модела.

Ако сте забринути за своје слике, можете сазнати да ли је ваша слика коришћена за обуку АИ модела и одустати.

Слика 2 је забавна за игру

Неће проћи много времена пре него што су тешке технолошке компаније попут Гугла почеле да експериментишу са АИ моделима. Имаген 2 је још један генератор АИ текста у слику са којим ће се без сумње бити забавно играти.

Направите бесплатан Гоогле Цлоуд налог да бисте га испробали и обавезно региструјте своје интересовање и преузмите Гоогле-ову апликацију АИ Тест Китцхен да бисте видели више пројеката у развоју пре било кога другог.