Шта је Редакција? 8 најбољих софтвера за редиговање за сакривање осетљивих података

Софтвер за редиговање је алатка која може да претражује и уклања текст, слике, аудио и други садржај који садржи приватне, осетљиве или поверљиве информације.

Алати помажу да се поуздано маскирају или уклоне осетљиве информације из документа, веб локације, видео снимка или другог извора информација пре него што их поделе са другим људима којима није дозвољено да виде цео документ.

Осим што искључује осетљиве податке, софтвер и алати за редиговање омогућавају предузећима да се придржавају различитих прописа о заштити података који забрањују дељење приватних информација без сагласности корисника. Сходно томе, ово побољшава поверљивост и сигурност података и купаца, док се минимизирају комерцијални и краљевски ризици за излагање личних података.

Обично, приказивање бројева кредитних картица, банковних рачуна и других осетљивих информација на документима, порукама е-поште, контролној табли апликација и другим областима повећава ризик од неовлашћеног приступа и крађе поверљивих података. Криминалци могу украсти податке и искористити их за покретање напада, пријетње корисницима и продају информација, између многих других злочина.

Да бисте смањили ризике и ускладили се са стандардима приватности података као што су ГДПР, ПЦИ и ДСС, неопходно је уклонити све осетљиве информације пре него што садржај поделите са широм публиком. На пример, током парнице у правној одредби, процес редакције уклања или затамњује осетљиве или привилеговане информације из докумената пре него што их размени.

Софтвер за уређивање

За разлику од физичких докумената који користе црни маркер за маскирање осетљивих података, процеси редакције у електронским документима су ефикаснији јер трајно уклањају осетљиве информације. Међутим, ово захтева ефикасан и поуздан софтвер за редиговање.

Када тражите софтвер или алат за редиговање, аутоматизована решења су бржа, лакша за коришћење и ефикаснија од оних која се ослањају на ручне радње. Остале пожељне карактеристике укључују могућност аутоматског праћења и пружања извештаја о активностима редакције. Осим што олакшава рад ревизије, ово омогућава организацијама да лако провере и обезбеде да су у складу са неопходним законским захтевима.

Иако на тржишту постоји много решења, ево најбољих решења за алате за редиговање која ће вам помоћи да заштитите осетљиве и поверљиве податке приликом дељења или размене дигиталног садржаја.

Адобе Ацробат Профессионал

Адобе Ацробат Про редакција је моћна функција за уклањање осетљивих информација из пдф датотека. Поред прављења пдф датотека, Адобе софтвер има функцију Уклони скривене информације која вам омогућава да редигујете поверљиви текст, слике и друге осетљиве информације.

Функција Уклони скривене информације, компонента програма Адобе Ацробат Про, омогућава вам да уклоните текст, слике, па чак и скривене осетљиве или приватне информације.

Карактеристике

 • Санитирајте документе да бисте уклонили све видљиве и скривене осетљиве информације пре објављивања пдф датотеке.
 • Претражујте и редигујте одређене обрасце, фразе, једну или више речи за редиговање.
 • Уредите име аутора документа, датум креирања, водене жигове, прилоге и други скривени текст и метаподатке.
 • Након редиговања, додајте шифре за редиговање, обојене оквире, шарене фигуре или прилагођени текст преко уклоњених ставки.

Овај софтвер вам такође омогућава да уклоните поља обрасца, радње, ЈаваСцрипт и други садржај или код који омогућавају измену или промену изгледа документа.

Егресс Респонд

Тхе Егресс Респонд је поуздан и моћан софтвер који обезбеђује аутоматизовано редиговање е-порука пре него што их испоручи примаоцима. Решење, које функционише углавном као сервер за слање поште у облаку, доступно је за апликације као што су МС Оутлоок и Виндовс, иОС и Андроид платформе.

Карактеристике

 • Робусна и поуздана алатка за редиговање е-поште идеална за високо регулисане индустрије које морају да примењују строге прописе о заштити података и приватности.
 • Интелигентни безбедносни систем е-поште обезбеђује заштиту од краја до краја за осетљиве информације, обезбеђујући безбедно слање и примање е-поште која садржи поверљиве податке.
 • Аутоматска заштита осетљивих података са високо ефикасним шифровањем на нивоу поруке.
 • Доступне су мобилне апликације које омогућавају корисницима Виндовс, иОС или Андроид телефона да приступе Егресс платформи.
 • Омогућава вам да се придржавате најбољих пракси приватности података као и прописа

За разлику од уобичајене праксе, клијент е-поште не преузима е-пошту. Уместо тога, алати вам омогућавају да читате и шаљете е-пошту директно са Егресс сервера.

ЦасеГуард

ЦасеГуард је моћан и поуздан алат за редиговање који уклања осетљиве информације из сложених пдф, слика, аудио и видео датотека.

Карактеристике

 • Редигује било који документ без обзира на индустрију. Типичне апликације укључују уклањање осетљивих информација као што су имена, бројеви кредитних картица, адресе е-поште и други приватни подаци из медицинских, полицијских, персоналних и банковних евиденција, пореских образаца и још много тога.
 • Омогућава вам да аутоматски откријете и брзо редигујете осетљиве информације као што су лица, регистарске таблице, људи, екрани, папири, возила и друго из широког спектра снимака.
 • Омогућава вам да лако, брзо и аутоматски редигујете, транскрибујете и преводите датотеке које садрже осетљиве информације
 • Омогућава вам да извршите групно редиговање, омогућавајући вам да аутоматски и брзо уклоните осетљиве информације са хиљада страница и слика и сати видео или аудио снимака.

Свеобухватно решење је погодно за неколико типова датотека у скоро свакој индустрији. Његови лаки за коришћење и интуитивни токови рада чине га погодним за све, укључујући и оне са мало искуства у редиговању.

Објецтиве Редацт

Објецтиве Редацт је моћан, брз и исплатив алат за редиговање који трајно блокира одабране осетљиве, поверљиве информације из електронских докумената.

Карактеристике

 • Уклања све осетљиве, приватне или поверљиве информације из скоро свих врста електронских докумената (е-поруке, Екцел, Ворд, слике, графике, ПДФ и сложени документи).
 • Неповратно уклања све изабране информације и повезане трагове као што су метаподаци, скривени код, аутор, датум креирања и други атрибути.
 • Једноставан, прилагодљив и интелигентан алат који вам омогућава да претражујете структуриране податке или одређене фразе, креирате прилагођена правила, сарађујете и још много тога.
 • Скалабилан и аутоматизован са могућностима за уштеду времена, као што је групно редиговање докумената великог обима, више страница или групе докумената.
 • Прегледајте документ са релевантним људима пре него што завршите процес редиговања.

Током редакције, алатка креира радну копију, задржавајући оригинални документ непромењен. Поред тога, креира коначну редиговану верзију, као и опциону копију ревизије.

Редакција Орацле података

Орацле Дата Редацтион је ефикасан алат који обезбеђује напредну опструкцију осетљивих података у реалном времену. Обично, Орацлеов пакет напредне безбедности компонента вам омогућава да маскирате податке који се подударају са специфичним упитима апликације, што вам омогућава да се придржавате прописа као што су СОА, ПЦИ ДСС и још много тога.

Карактеристике

 • Маскирајте осетљиве податке које апликације базе података приказују, чиме се осигурава да неовлашћени корисници не могу да виде поверљиве информације
 • Обезбеђује селективно маскирање осетљивих информација о резултатима упита базе података у ходу пре него што их апликације прикажу.
 • Флексибилност за обављање потпуне, насумичне или делимичне редакције, као што је маскирање целе колоне базе података или само њеног дела.
 • Омогућава вам да претражујете и редигујете обрасце података на основу регуларних израза као што су адресе е-поште.
 • Погодно за апликације у којима се подаци често мењају.

Генерално, алатка не мења оригиналне податке, тип и формат. Чува податке у складишту, баферима и кеш меморији.

Тхе ИД штита екстракта је аутоматизован, брз, прецизан и интелигентни софтвер за редиговање који вам омогућава да се придржавате широког спектра прописа.

Карактеристике

 • Користи напредно машинско учење и алгоритме за редиговање унапред дефинисаних осетљивих података сугерише потенцијалне приватне податке који захтевају уклањање. Затим користи МЛ да учи из излаза и аутоматски побољшава тачност.
 • Прилагодљив, интуитиван кориснички интерфејс омогућава вам да додајете или мењате редакције у ходу.
 • Аутоматизована, брза и ефикасна алатка за индексирање и редиговање са тачношћу од 99%.
 • Интелигентни софтвер за редиговање и класификацију докумената са напредним алатима за екстракцију података и моћним алгоритмима.
 • Прилагодљива и лака за коришћење аналитичка контролна табла.

Може да уклони поверљиве информације из земљишне и судске евиденције, извода кредитних картица, медицинских картона, образаца осигурања, УЦЦ поднесака и других. Омогућава организацијама да дају приступ јавним документима без излагања осетљивих и поверљивих информација.

Софтвер за редиговање ИК текста

Текст ИК је моћан, ефикасан алат за редиговање заснован на вештачкој интелигенцији који омогућава организацијама да уклоне све осетљиве информације из дигиталних докумената, у складу са ПЦИ ДСС, ГДПР, ХИПАА и другим прописима о приватности.

Карактеристике

 • Ефикасно и брзо решење за откривање осетљивих података вођено вештачком интелигенцијом.
 • Брзо идентификујте и аутоматски уклоните приватне и поверљиве информације из докумената.
 • Ефикасно, штеди време и трошкове уз истовремено смањење ризика од излагања приватних и осетљивих информација неовлашћеним особама.
 • Аутоматизована, брза евалуација, филтрирање и редиговање великих количина неструктурираних података.
 • Безбедан механизам са вештачком интелигенцијом који идентификује и уклања поверљиве и друге осетљиве податке скривени су дубоко у подацима предузећа.

Алат долази са функцијом провере ваљаности како би се потврдило да су осетљиве информације довољно редиговане у складу са захтевима.

е-Редакт

е-Редакт је напредни софтвер за редиговање докумената који омогућава неповратно уклањање или брисање осетљивих и поверљивих информација из електронских докумената.

Карактеристике

 • Аутоматски претражите и редигујте одређене фразе, називе предмета, регуларне изразе као што су адреса е-поште, број социјалног осигурања итд.
 • Поуздано, неповратно и тренутно уклањање или затамњивање осетљивих информација из различитих електронских докумената и извора података.
 • Помаже организацијама да поштују ГДПР, Закон, АИО, ЕИР, ДПА и друге прописе о приватности података
 • Безбедан, брз и високо ефикасан алат за редиговање
 • Аутоматски и брзо претражите и редигујте јединствене изразе, као и одређене речи или фразе.

Ради са различитим датотекама, укључујући обичне дигиталне документе, скениране резултате, извештаје базе података и друге изворе информација.

Закључак

Данас је софтвер за редиговање кључно средство за заштиту поверљивих информација организације или појединца. Ефикасан алат осигурава да неовлашћени људи или шира публика не могу да виде осетљиве информације за предузеће, клијенте и кориснике.

Можда ће вас занимати и савети за заштиту осетљивих података.