Шта је Стеам режим велике слике и како га користите?

Стеамов режим Биг Пицтуре вам омогућава да се крећете по Стеам-у само помоћу контролера, није потребан миш или тастатура. Ако играте много игара са контролером или користите Стеам у поставци за играње игара у дневној соби, режим Биг Пицтуре би могао бити управо оно што тражите да подигнете своју опрему за игре на следећи ниво.

Ако то звучи као нешто што би вас занимало, овај чланак ће тачно објаснити шта је Стеамов режим Биг Пицтуре и како га користити.

Шта је Стеам-ов режим велике слике?

Режим Биг Пицтуре је Стеам функција која платформи даје потпуно нови кориснички интерфејс. Овај кориснички интерфејс је лак за навигацију помоћу контролера и има већи фонт за лакше читање када играте игрице на телевизијским екранима. Ово вам омогућава да уживате у својим Стеам играма из удобности софе, а не да седите за столом, погрбљени над рачунаром.

Режим Велике слике изгледа слично интерфејсима почетног екрана многих ваших омиљених конзола за видео игре. Пружа вам сву функционалност десктоп апликације, али у новом формату који је лако читљив.

Зашто да користим Стеам-ов режим велике слике?

Режим Биг Пицтуре је дизајниран посебно да помогне играчима да подесе и користе контролере конзоле за играње игрица на Стеам-у. Не воле сви да играју игрице са тастатуром и мишем, неки би радије прикључили Стеам на свој ТВ и опустили се на каучу уз контролер. Постоји много начина за стримовање рачунарских игара на телевизор, а режим велике слике је савршен начин да све спојите и учините да се осећате као да играте на кућној конзоли.

Али иако је дизајниран да помогне играчима да користе Стеам са контролером уместо миша и тастатуре, не морате да играте игре у својој дневној соби да бисте користили режим велике слике. Стеам-ов режим Биг Пицтуре добро функционише у било ком окружењу и није само за ТВ употребу.

Како покренути Стеам-ов режим велике слике

Ако желите да користите Стеам-ов режим Биг Пицтуре, прво се уверите да ваш систем испуњава захтеве. Режим Биг Пицтуре тренутно ради на Виндовс 7 или новијим, МацОС 10.11 или новијим, Линук машинама које користе најновије верзије Убунтуа и СтеамОС.

Ако ваш уређај испуњава горе наведене услове, спремни сте да наставите. Ево неколико основних упутстава како да покренете режим велике слике.

Како ући у режим велике слике

Постоји неколико различитих начина за покретање режима Велике слике на Стеам-у. Први и најлакши метод је притиском на дугме за почетак на вашем контролеру. Алтернативно, можете притиснути икону режима велике слике у горњем десном углу екрана. Изгледа као мали монитор.

Такође можете да уђете у режим велике слике тако што ћете изабрати Поглед из менија у горњем левом углу и притиснути режим велике слике.

Ако првенствено користите Стеам са контролером, такође можете да подесите Стеам да се покреће у режиму велике слике сваки пут када га отворите.

Да бисте то урадили, идите на подешавања, изаберите Интерфејс и притисните Покрени Стеам у режиму велике слике.

Како изаћи из режима велике слике

Да бисте изашли из режима Велике слике, идите на Мени, притисните Напајање, а затим изаберите Изађи из Велике слике.

Ако је ваша тастатура у близини, можете истовремено притиснути тастере Алт и Ентер.

Нивои подршке контролеру

Иако можете да отворите било коју Стеам игру у режиму Биг Пицтуре, нема свака игра пуну подршку за контролер. Стеам користи иконе контролера да покаже компатибилност контролера.

Ако видите делимично попуњену икону контролера поред наслова игре, та игра нуди делимичну подршку за контролер. Употреба миша и тастатуре може бити неопходна током преузимања, покретања или играња игре.

Ако видите попуњену икону контролера поред наслова игре, та игра нуди пуну подршку за контролер. Требало би да будете у могућности да преузмете, покренете и играте ову игру само са контролером.

Сада можете да користите Стеам-ов режим велике слике

Ово је био основни водич о томе како да користите Стеамов режим Биг Пицтуре. Ако користите контролер док играте игрице на рачунару или телевизији, сада можете да уђете у режим велике слике кад год пожелите. Лако је као да притиснете дугме за почетни екран на свом контролеру.

Сада можете да се удобно сместите и уживате у Стеам-у из топлог загрљаја софе уместо да напрежете леђа тако што ћете лебдети преко свог стола помоћу миша и тастатуре.