Шта је Телло? (И да ли је овај Т-Мобиле МВНО прави за вас?)

Кључне Такеаваис

  • Телло је приступачна алтернатива врхунским оператерима у САД. Планови се крећу од 5 до 25 долара месечно.
  • Компанија је МВНО која изнајмљује приступ Т-Мобиле мрежи, нудећи ниже цене без потребе за потписивањем уговора.
  • Телло нуди потпуно прилагодљиве планове и бесплатне међународне позиве у преко 60 земаља. Телло СИМ можете наручити на Амазону.

Улазак у продавницу популарног оператера да бисте се пријавили за телефонски план није сјајна идеја, јер ћете потрошити више новца него што је потребно. Најбоље је да се одлучите за мање познатог оператера, а Телло је отприлике приступачан колико и може.

Шта је Телло?

Телло је мобилни виртуелни мрежни оператер (МВНО), што значи да изнајмљује приступ мобилној мрежи уместо да гради и одржава сопствене торњеве. Пошто МВНО не морају да граде сопствену инфраструктуру, а већина такође не нуди обичне продавнице, они могу понудити планове по знатно нижим ценама.

Телло постоји од 2016. Његови телефони су првобитно радили на Спринт мрежи, али након спајања између Т-Мобиле и Спринт, Телло је прешао на Т-Мобиле мрежу ради покривености.

Колико кошта Телло?

Телло вам омогућава да направите план који одговара вашим потребама. Можете да изаберете доделу података у распону од без података до неограниченог плана, а исто можете учинити и са минутама.

Ако не користите податке и ретко телефонирате, можете добити покриће за само 5 УСД месечно. Планови су максимално 25 УСД месечно за неограничено све. Можете чак да направите планове само за податке без минута, што је корисно ако желите да замените свог оператера алатима отвореног кода као што су Цхеограм и ЈМП.

  Како да промените Фацебоок налоге у вашем претраживачу

Да бисте стекли осећај шта можете да урадите, ево неких од могућих планова које бисте могли да направите:

  • Без података + 100 минута: 5 УСД месечно
  • 1 ГБ + 500 минута: 8 УСД месечно
  • 5 ГБ + неограничени минути: 14 долара месечно
  • Неограничени подаци + неограничени минути: 25 УСД месечно

Телло нуди препаид планове, тако да не морате да потписујете уговор или да плаћате накнаду за активацију или отказивање. Такође можете уштедети више новца упућивањем пријатеља; добијате 10 УСД попуста за сваку особу која се придружи користећи вашу референтну везу (свако од њих такође добија попуст од 10 УСД).

Које карактеристике Телло нуди?

За све планове, текстуалне поруке су неограничене, а све док имате податке, укључени су и подаци хотспота и Ви-Фи позиви.

Такође добијате бесплатне међународне позиве у преко 60 земаља, мада неке земље захтевају да позовете фиксни број за ту погодност. За друга места цене се веома разликују. На пример, позиви у Аустралију коштају 1,3 цента по минути, док ћете морати да издвојите 26,5 центи у минути да бисте дошли до мобилног телефона у Руанди.

Неограничени планови долазе са 35 ГБ података велике брзине и успоравају се након тога док се циклус не обнови. Телло нуди и 5Г и 4Г ЛТЕ за повезивање.​

Који телефони раде са Телло-ом?

Унспласх

Телло директно продаје телефоне неколико брендова, укључујући Аппле, Гоогле, Моторола и Самсунг. Такође нуди јефтин телефон на преклоп. Већина понуђених телефона су уређаји нижег или средњег ранга, а најмоћније понуде су неколико старијих водећих телефона, као што су иПхоне 12, Галаки С22 и Пикел 7 Про.

  Пошаљите поруку контакту за хитне случајеве ако доживите несрећу

Иако постоје разлози за уштеду новца за прелазак на МВНО, права лепота оператера као што је Телло је могућност да понесете свој телефон. Ово је обично најјефтинија опција јер вероватно можете да користите свој тренутни телефон или да га купите откључаног негде другде осим Телло-а, било по нижој цени или за новији уређај него што Телло нуди.

Сваки телефон откључан оператером који је компатибилан са Т-Мобиле мрежом радиће са Телло-ом. Телефони компатибилни са АТ&Т мрежом обично су компатибилни и са Т-Мобиле-ом. Да бисте претходно потврдили, унесите свој ИМЕИ Телло онлајн провера компатибилности.

Куповина Телло СИМ картице

Телло нема своје излоге, нити ћете наћи његове СИМ картице доступне у другим малопродајним објектима. Међутим, можете купити картице директно са Телло веб локације или наручити од Телло-а на Амазону, где ћете вероватно имати брже опције испоруке.