Шта је то и како га користите?

Кључне Такеаваис

  • Мицрософт-ова апликација Пхоне Линк омогућава корисницима да лако повежу свој Андроид или иОС уређај са Виндовс 11 или 10.
  • Пхоне Линк долази унапред инсталиран на Виндовс 11 и може се брзо преузети из Мицрософт продавнице ако је потребно.
  • Пхоне Линк има основне функције као што су слање порука, управљање обавештењима, гледање фотографија и могућност упућивања и примања позива.

Дани компликованих апликација које одражавају ваш мобилни са Виндовс-ом су иза нас. Помоћу Мицрософт-ове телефонске везе можете лако да повежете Андроид или иОС уређај са Виндовс 11 или 10 и ефикасно управљате фотографијама, одговарате на текстове и још много тога. Али шта је апликација Пхоне Линк и шта може да уради за вас?

Пхоне Линк је Мицрософт-ов одговор на интеракцију са вашим мобилним уређајем са вашег Виндовс рачунара. Апликација покрива ваше свакодневне потребе као што су гледање текстуалних порука, одговарање на обавештења, управљање фотографијама и упућивање позива. Не морате да подигнете и откључате свој Андроид или иОС телефон.

Уз то, Пхоне Линк-у недостају неке функције у поређењу са премијум опцијама синхронизације као што је директно пресликавање вашег Андроид екрана или коришћење Самсунг Флов-а са компатибилним Самсунг уређајем.

Међутим, као изворни Виндовс услужни програм, нуди неке предности. Пхоне Линк је унапред инсталиран на већини верзија оперативног система Виндовс 11 (и Виндовс 10 са ажурирањем из маја 2019.) и може се брзо пронаћи у менију Старт. Али ако није инсталиран на вашем рачунару, можда ће вам бити затражено да пређете на Страница Пхоне Линк-а у Мицрософт продавници и преузмите га одатле.

  Како уклонити све хипервезе у Екцел листу

Пхоне Линк не захтева много, осим рачунара са оперативним системом Виндовс 11 и активног Мицрософт налога. Мораћете да инсталирате пратећу апликацију на свој мобилни да бисте је повезали, а који мобилни уређај ћете користити одлучиће који тип хардвера ће вам требати.

  • Андроид: Телефон и Виндовс рачунар морају бити на истој Ви-Фи мрежи да би користили Пхоне Линк. Додатно се можете повезати преко Блуетоотх-а за додатне функције као што је позивање. Минимална потребна спецификација је Андроид 7.0 или новији.
  • иОС: иПхоне се може повезати само преко Блуетоотх-а, па се уверите да је Блуетоотх укључен и да је иПхоне у домету. Ваш иПхоне би требало да ради најмање иОС 14 или новији.

Мораћете да изаберете између упаривања Андроид-а или иПхоне-а. Да бисте упарили рачунар са телефоном, инсталирајте пратећу апликацију за Андроид или иОС. Преузмите и инсталирајте било који Веза до Виндовс-а за Андроид или Веза са Виндовс-ом за иОС из Гоогле Плаи продавнице или Аппле Сторе-а. Затим покрените Пхоне Линк на рачунару или га пронађите у Сеарцх на Виндовс 11 траци задатака.

Пхоне Линк ће генерисати КР код на екрану који треба да скенирате користећи Линк то Виндовс апликацију на свом телефону. Алтернативно, постоји веб опција коју можете користити за генерисање истог КР кода.

Након скенирања овог КР кода, добићете код за повезивање на вашем телефону и биће вам затражено да се пријавите на свој Мицрософт налог. Унесите овај алфанумерички код у прозор Пхоне Линк да бисте довршили упаривање.

  10 Веб3 Аутх платформи за осигурање процеса пријаве корисника [2023]

Затим ће од вас бити затражено да доделите неке системске дозволе на свом уређају. Дозволите или забраните управљање оним што желите да синхронизујете – међутим, руковање најбоље функционише са пуним дозволама. Такође, ако не дате пуне дозволе или не омогућите режим уштеде батерије на вашем телефону, може доћи до грешака при синхронизацији са Пхоне Линком.

Под претпоставком да сте повезани преко Блуетоотх-а или Ви-Фи-ја, Пхоне Линк има ове основне карактеристике:

  • Слање СМС-а: Управљајте својим текстуалним порукама и одговарајте на њих. Ово је згодно за оне који више воле да куцају уместо текстуалних порука.
  • Управљање обавештењима: Сви ваши банери обавештења могу се видети са Пхоне Линк-а и чак ће приказати догађај обавештења у Виндовс-у. Може се користити било који банер са интерактивним елементима (као што су поља за одговор).
  • Фотографије (само за Андроид): Погледајте својих 2000 најновијих фотографија и снимака екрана са Андроид телефона. Могу се прегледати, сачувати, у оригиналној, пуној величини или избрисати са вашег телефона преко телефонске везе.
  • Упућивање и примање позива: Уз одговарајуће дозволе и омогућен Блуетоотх, одговарајте на позиве помоћу хардвера рачунара.
  • Синхронизација контаката: Можете да синхронизујете све контакте свог телефона и да тражите имена или телефонске бројеве са рачунара.

Доступне су и напредније функције, као што су пресликавање екрана, коришћење Андроид апликација на рачунару и превлачење и испуштање датотека између уређаја. Међутим, они су ограничени на одређене компатибилне телефоне, углавном под брендом Самсунг. Ово ће вероватно разочарати свакога без компатибилног уређаја. Међутим, не губите много, а мост између два уређаја је и даље ефикасан, лак и бесплатан.

  иЦлоуд датотеке се не преузимају на иПхоне и иПад? 10 савета за решавање овог проблема!