Шта је то и како то добијате?

Кључне Такеаваис

  • Гоогле Плаи игре на рачунару су званично подржани ПЦ емулатор за Андроид мобилне игре доступне на Гоогле Плаи-у, тренутно у бета верзији и подржавају око 100 популарних игара.
  • Омогућава вам да пренесете напредак игре са телефона на рачунар, нудећи већи екран и графику веће верности.
  • Емулатор има нека ограничења, као што је прелазак са додира на тастатуру и контроле миша који је незгодан, али је одличан за стрелце као што су Книвес Оут или Фрее Фире МАКС.

Још један Гоогле пројекат за игре, али на рачунару? Гоогле излази са Андроид емулатором за ПЦ фокусиран на играње под називом Гоогле Плаи игре на рачунару. Ево шта треба да знате о томе и како се можете придружити бета верзији.

Шта су Гоогле Плаи игре на рачунару?

Имаге Цредит: Јхет Борја

Гоогле Плаи игре на рачунару су званично подржани ПЦ емулатор за Андроид мобилне игре доступне на Гоогле Плаи-у. Од новембра 2023. још увек је у бета верзији и подржава само око 100 најпопуларнијих игара.

Назив Гоогле Плаи игара који се користи за мобилну апликацију која повезује напредак у игри на свим уређајима са којима је повезан ваш Гоогле налог. Међутим, Гоогле Плаи игре ће се сада односити на ПЦ емулатор који напредује.

  Како пребројати празне или празне ћелије у Гоогле табелама

Помоћу Гоогле Плаи игара можете да прелазите са телефона на рачунар, а да притом задржите напредак у повезаним играма. Користи моћнији хардвер вашег рачунара, тако да можете да играте своје омиљене Андроид игре на већем екрану и са графиком веће верности.

Како да преузмете Гоогле Плаи игре на рачунару

Можете преузети бета верзију на Гоогле Плаи игре на веб локацији за рачунар. Гоогле је проширио број региона у којима је бета доступна, тако да постоји велика шанса да ће вам бити доступна.

Инсталација је као и свака Виндовс апликација, осим додатног корака да се укључи виртуелизација система. Мораћете да уђете у БИОС и укључите га одатле. Погледајте како да омогућите Хипер-В за Виндовс 10 или Виндовс 11 за комплетан водич.

Сада можете преузети игре као што су Мобиле Легендс, Аспхалт 9, Фрее Фире МАКС, Генсхин Импацт и многе друге. Међутим, још увек нема ПУБГ, Цалл оф Дути: Мобиле, Вилд Рифт и многе друге популарне игре. Постоји само око 100 игара у бета верзији, али у будућности ће бити додато још.

Имаге Цредит: Јхет Борја

Предлажемо да направите простор на свом Ц: диску, јер не можете да промените локацију за преузимање у овој бета верзији. Чак и ако инсталирате Гоогле Плаи игре на другу диск јединицу, преузимања ће и даље ићи у АппДата/Лоцал/Гоогле/Плаи Гамес/усердата_ккккк.ккк/авд/усердата.имг.

Та датотека је виртуелни диск од 512 ГБ за емулатор, и то тренутно не можете променити.

Да ли би требало да играте своје мобилне игре на Гоогле Плаи игрицама на рачунару?

Имаге Цредит: Јхет Борја

  Топ 24 најбоље алтернативе за Оутлоок

Пошто је ово још увек емулатор, не треба очекивати да ће прелазак са додира на тастатуру и миша бити најглаткији. Мобилне игре нису направљене са тастатуром и мишем на уму, тако да искуство понекад може бити незгодно.

Иако су перформансе на рачунару одличне ако имате добар ЦПУ, контроле су већи проблем.

Имаге Цредит: Јхет Борја

МОБА попут Мобиле Легендс нису идеалне, јер их не можете играти као ДОТА или Леагуе оф Легендс на ПЦ-у. Мораћете да користите ВАСД да померате свог лика уместо да само кликнете десним тастером миша на мапу, остављајући прсте да се крећу и истовремено активирају вештине.

Међутим, одличан је за стрелце као што су Книвес Оут или Фрее Фире МАКС. Вероватно вам чак даје предност, пошто је циљање мишем боље од екрана осетљивог на додир. Међутим, ако желите да играте ПУБГ или Цалл оф Дути: Мобиле, постоји много других лаганих Андроид емулатора које можете да користите и који немају ограничења Гоогле Плаи игара.

Играјте своје омиљене Андроид игре са званично подржаним емулатором

Гоогле Плаи игре су још увек у бета верзији и не бисмо предложили да их користите као главни емулатор ако заиста желите да играте игре. Нарочито зато што ће заузети простор на вашем Ц: диску веома брзо ако преузмете много игара. Постоји много других опција за вас, али званично подржан емулатор је узбудљив и једва чекамо да видимо у шта ће се претворити у будућности.

Односно, ако Гугл не напусти овај пројекат као и сви други пројекти за игре у прошлости, наравно.

  Велика битка за превласт графичког дизајна