Шта су подразумевани додаци за ЦхатГПТ и за шта могу да их користим?

Кључне Такеаваис

  • ЦхатГПТ Плус укључује три уграђена додатка: Бровсе витх Бинг, Цоде Интерпретер и ДАЛЛ-Е, који побољшавају његове могућности.
  • Претражујте помоћу Бинг-а омогућава ЦхатГПТ-у да врши претрагу веба у реалном времену и пружа извор информација које генерише.
  • ДАЛЛ-Е омогућава генерисање текста у слику, али можда неће тачно извршити промене у постојећим сликама и уместо тога често генерише нове.

Коришћење ЦхатГПТ-а не укључује само основно утврђивање чињеница. ГПТ-4, ЦхатГПТ-ов премиум модел, има неколико занимљивих додатних додатака: ДАЛЛ-Е, Бровсинг и Цоде Интерпретер. Дакле, како ови додаци за ЦхатГПТ функционишу и шта можете да добијете од њих?

Шта су подразумевани додаци за ЦхатГПТ?

Три уграђена додатка ЦхатГПТ-а нуде се свим корисницима ЦхатГПТ Плус-а. ЦхатГПТ Плус користи ГПТ-4, најновију ОпенАИ ЛЛМ верзију, која долази са ДАЛЛ-Е 3, Цоде Интерпретер и Бровсе витх Бинг додацима.

ОпенАИ је почео да представља своје уграђене додатке у марту 2023. Ево основног прегледа шта сваки додатак ради:

  • Претражујте помоћу Бинг-а: Спроводи Бинг претраге у име корисника да би пронашао податке у реалном времену.
  • Интерпретер кода: Покреће, анализира и обезбеђује Питхон код у заштићеном окружењу.
  • ДАЛЛ-Е: Омогућава генерисање текста у слику у ћаскању помоћу ДАЛЛ-Е 3.

Када отворите свој ЦхатГПТ Плус налог, сваки од ових додатака ће подразумевано бити активан, што значи да не морате ништа ручно да активирате да бисте их користили.

  Како направити фасциклу у Телеграму

Како користити ЦхатГПТ стандардне додатке

Ако немате ЦхатГПТ Плус налог, нећете моћи да приступите овим додацима. Дакле, размислите о томе да се пријавите за месечни премиум план од 20 долара ако желите да превазиђете ову баријеру.

1. Претражујте помоћу Бинг-а

Да бисте започели са Прегледавањем помоћу Бинг-а, поднесите захтев који захтева податке у реалном времену или посебно појасните да желите да ЦхатГПТ претражује веб за упит.

Када поднесете захтев, биће вам речено да ГПТ тренутно претражује веб. Може потрајати десетак секунди да добијете резултате или дуже ако је ваша веза неуједначена, сервери ОпенАИ-а су преоптерећени или ваш захтев садржи детаљне информације за које је потребно време да се траже.

Када ЦхатГПТ пружи одговор на основу веб претраге, извор ће увек бити наведен у заградама ([“]) на крају одговора. Можете поново да генеришете одговор ако нисте задовољни почетним резултатом тако што ћете кликнути на симбол кружне стрелице испод одговора.

Понекад ЦхатГПТ пружа измишљене или непоуздане изворе за своје одговоре, тако да је увек најбоље да проверите извор пре употребе било које од понуђених информација.

Вероватно је да ЦхатГПТ неће вршити претрагу на вебу за податке којима већ има приступ, као што су историјске чињенице. Ако је претраживање веба неопходно, наведите то у свом упиту.

2. ДАЛЛ-Е

ДАЛЛ-Е је платформа одвојена од ЦхатГПТ-а, али ју је креирао и ОпенАИ. Најновија верзија ДАЛЛ-Е је ДАЛЛ-Е 3, објављена у августу 2023. Овај софтвер користи АИ за генерисање слика на основу корисничких упита. ДАЛЛ-Е је плаћена алатка, али можете да је користите без додатних трошкова уз претплату на ЦхатГПТ Плус (или да јој приступите користећи Мицрософт Цопилот)

  10 најхладнијих ускршњих јаја у Тесла ЕВ

ЦхатГПТ Плус нуди уграђену ДАЛЛ-Е 3 функцију, која вам омогућава да користите текст за генерисање слика кад год желите. Једноставно опишите врсту слике коју желите, а ЦхатГПТ ће је креирати у ваше име.

Може потрајати 10 или 20 секунди да ЦхатГПТ генерише слику, а можда и дуже ако постоје проблеми са везом, висок ниво саобраћаја на серверу или сложене теме.

Када добијете своју слику, можете затражити од ЦхатГПТ-а да регенерише или унесе измене. Међутим, главна мана ДАЛЛ-Е у ЦхатГПТ-у је његова честа немогућност да сними претходну слику и уреди је. Можда ћете имати среће и натерати ЦхатГПТ да задржи слику углавном истом, осим промена које сте тражили, али то није загарантовано. У ствари, вероватно ће створити потпуно нову слику.

Сада тражимо промене.

Иако смо тражили од ЦхатГПТ-а да задржи слику идентичном осим једне промене, он је направио промену, али је такође променио скоро све остало на слици. Имајте на уму овај недостатак када користите овај додатак.

3. Тумач кодова

Ако желите да пишете, покренете или да добијете код на Питхон језику, ЦхатГПТ-ов Цоде Интерпретер може помоћи. Помоћу овог додатка можете да захтевате изводе кода, да ЦхатГПТ анализира и изврши код и да уживате у опцији за отпремање датотека у оквиру ћаскања ради прегледа.

Ако ЦхатГПТ открије било коју грешку у вашем коду, обавестиће вас и дати исправку.

Можете да отпремате текстуалне датотеке и документе за анализу у широком спектру формата, укључујући ПДФ, ДОЦКС, ЈСОН, ТКСТ и ППТКС. Такође можете бирати између више формата података и кода, па чак и да отпремите ЈПЕГ слику дотичног кода.

  25 Екцел формула и пречица на тастатури за уштеду времена и труда вдзвдз

Након отпремања документа, ЦхатГПТ ће га анализирати и дати вам његово тумачење.

Такође можете затражити од ЦхатГПТ-а да вам да Питхон код за функцију или програм који желите да креирате. Међутим, ово није део додатка Интерпретер, тако да се може користити са ГПТ-3.5 или ГПТ-4.

Уверите се да сте покренули било који код који сте добили преко наменског алата за извршавање Питхон-а пре него што га примените. ЦхатГПТ може да прави грешке, тако да је увек најбоље да покренете неке провере свих података које вам даје.

Како користити ЦхатГПТ додатке на мобилном уређају

Процес коришћења било ког од ових стандардних додатака је исти у мобилној апликацији ЦхатГПТ као и на радној површини. Поднесите захтев у свом упиту и све док сте пријављени на свој ЦхатГПТ Плус налог, релевантна додатна компонента би требало да ради аутоматски.

Можете да користите свој ЦхатГПТ Плус налог истовремено и на рачунару и на мобилном уређају.

Преузимање: ЦхатГПТ за Андроид | иОС (Доступне су бесплатне куповине у апликацији)

Са свим овим додацима у понуди, могућности ЦхатГПТ-а су знатно повећане. Без обзира да ли желите да креирате уметност вештачке интелигенције, проверите временску прогнозу, пронађете понуде на мрежи или тестирате неки код, ГПТ-4 вам може помоћи.