Шта учинити ако Гоогле-ова апликација за дељење у близини не ради на Виндовс-у

Са Гоогле-овом новом апликацијом Неарби Схаре за Виндовс, дељење фотографија, видео записа, докумената и још много тога између Андроид телефона и Виндовс рачунара је лако. Иако апликација захтева минимално подешавање и нуди велике брзине преноса, понекад може да квари.

Ако Гоогле-ово Дељење у близини не ради на вашем Виндовс рачунару, ево како то можете да поправите.

1. Уверите се да ваш рачунар испуњава минималне хардверске захтеве

Један од најчешћих разлога зашто Гоогле-ова апликација Дељење у близини можда не ради на вашем Виндовс рачунару је проблем са компатибилношћу. Дакле, то је прва ствар коју треба да проверите.

Да бисте користили Гоогле-ову апликацију Дељење у близини, ваш рачунар мора да има 64-битну верзију оперативног система Виндовс 10 или новију. Поред тога, апликација Неарби Схаре не подржава Виндовс уређаје са АРМ погоном. Можете сазнати да ли је ваш Виндовс 32-битни или 64-битни ако нисте сигурни коју верзију имате.

Ако апликација Дељење у близини не ради иако ваш рачунар испуњава минималне хардверске захтеве, наставите са решењима у наставку.

2. Поново покрените апликацију Дељење у близини

Дељење у близини, као и свака друга апликација, може с времена на време имати проблема. У већини случајева можете решити мање проблеме или кварове једноставним поновним покретањем апликације на рачунару.

Кликните на стрелицу Прикажи још икона на траци задатака, кликните десним тастером миша на икону апликације Дељење у близини и изаберите Изађи из контекстног менија.

Поново отворите апликацију након овога и видите да ли можете да шаљете и примате датотеке као раније.

3. Уверите се да су Блуетоотх и Ви-Фи укључени

Апликација Неарби Схаре за Виндовс се ослања на Блуетоотх и Ви-Фи за пренос датотека између ваших уређаја. Ако сте случајно искључили било коју од ових функција, ваши трансфери неће успети.

Можете брзо да омогућите Блуетоотх и Ви-Фи на рачунару помоћу панела Брза подешавања у оперативном систему Виндовс. Поред тога, требало би да повежете и свој Виндовс рачунар и Андроид телефон на исту Ви-Фи мрежу да бисте побољшали искуство дељења.

4. Приближите оба уређаја

Још једна ствар коју треба да обезбедите је да се ваш Андроид телефон налази на удаљености од 16 стопа (5 метара) од вашег Виндовс рачунара. Близина ваших уређаја директно утиче на квалитет везе. Дакле, ако имате споре брзине преноса или неуспеле преносе, размислите о приближавању уређаја и покушајте поново.

5. Проверите подешавања видљивости уређаја

Ако се ваш Виндовс рачунар не приказује као доступан уређај када делите датотеке са Андроид телефона, можда сте случајно подесили свој рачунар као скривен у апликацији Дељење у близини.

Да бисте променили подешавања видљивости уређаја у апликацији Дељење у близини, кликните на падајући мени Уређај је скривен и изаберите једну од следећих опција: Примите од свих, Примите од контаката или Примите са својих уређаја. Након тога, ваш рачунар би требало да се прикаже као доступан уређај за Андроид уређаје у близини.

6. Промените подразумевану локацију за чување

Ако можете да шаљете датотеке на Андроид уређај, али не можете да примате датотеке са њега, можете покушати да промените подразумевану локацију за чување примљених датотека у апликацији Неарби Схаре за Виндовс.

Ево корака које можете да пратите:

 • Отворите апликацију Дељење у близини на рачунару.
 • Кликните на икону зупчаника да бисте отворили мени подешавања.
 • Кликните на дугме Промени поред Сачувај примљене датотеке у.
 • Изаберите другу локацију на рачунару и кликните на дугме Промени.
 • Након што довршите горе наведене кораке, покушајте да примате датотеке са Андроид уређаја.

  7. Омогућите обавештења за апликацију

  Дељење у близини за Виндовс можда вас неће упозорити на захтеве за пренос датотека ако сте претходно искључили обавештења Виндовс апликација. Пратите ове кораке да бисте то променили:

 • Притисните Вин + И да бисте отворили апликацију Подешавања.
 • Идите на Систем > Обавештења.
 • У одељку Обавештења од апликација и других пошиљалаца, пронађите Дељење у близини од Гоогле-а и укључите прекидач поред њега.
 • Поред тога, требало би да се уверите да је режим Не узнемиравај искључен на вашем рачунару.

  8. Поправите апликацију Дељење у близини

  Ваш Виндовс рачунар има уграђену функцију која вам може помоћи да поправите покварене апликације и програме. Иако ова функција не гарантује да ће решити сваки проблем, ипак вреди покушати.

  Да бисте поправили апликацију Неарби Схаре на Виндовс-у, користите ове кораке:

 • Притисните Вин + С да отворите мени за претрагу.
 • Откуцајте контролна табла у пољу за претрагу и изаберите први резултат који се појави.
 • Користите падајући мени у горњем десном углу да промените тип приказа на Велике иконе.
 • Кликните на Програми и функције да бисте видели листу свих програма на вашем рачунару.
 • Померите се кроз листу да бисте пронашли и изаберите Дељење у близини.
 • Кликните на опцију Поправи на врху.
 • Изаберите Да ако се појави упит за контролу корисничког налога (УАЦ), а затим пратите упутства на екрану да бисте завршили поправку.
 • Поново покрените апликацију Неарби Схаре након овога и погледајте да ли ради како се очекује.

  9. Поново инсталирајте апликацију Неарби Схаре

  Ако проблем остане чак и након што поправите апликацију Неарби Схаре, можете покушати да је поново инсталирате на рачунар. Ево како то можете да урадите:

 • Притисните Вин + Р да бисте отворили оквир за дијалог Покрени.
 • Откуцајте аппвиз.цпл у оквир за текст и кликните на ОК.
 • У прозору Програми и функције који се отвори, пронађите Дељење у близини на листи. Кликните десним тастером миша на њега и изаберите Деинсталирај.
 • Пратите упутства на екрану да бисте уклонили апликацију.
 • Када деинсталирате апликацију, обавезно уклоните све преостале датотеке апликације са свог рачунара. Ако вам је потребна помоћ око тога, можете научити како да искоријените остатке деинсталираног софтвера у Виндовс-у.

  Преузмите Гоогле Апликација Дељење у близини и инсталирајте га на свој рачунар. Након тога, требало би да ради глатко на вашем рачунару.

  Поново почните да користите Гоогле-ову апликацију Дељење у близини на Виндовс-у

  Гоогле-ова апликација Неарби Схаре поједностављује процес преноса датотека између Андроид и Виндовс уређаја. Повремено вам апликација може правити проблеме и не ради како треба, али то није ништа што не можете да поправите горе наведеним саветима.

  Иако је апликација Неарби Схаре добра опција, није једина. Такође можете да користите Мицрософт-ову апликацију Пхоне Линк за размену датотека са својим Андроид телефоном, као и за приступ контактима, порукама, евиденцијама позива, фотографијама и још много тога на свом Виндовс рачунару.