Шта учинити ако се Виндовс 10 и даље закључава?

Ако сте корисник Виндовс рачунара или лаптопа, можда сте упознати са бројним функцијама са којима ваш систем долази. Посебно у оперативном систему Виндовс 10, додато је неколико функција које су се показале као одлична предност. Једна од ових предности је закључавање екрана. Без обзира на радном месту или код куће, закључавање екрана на рачунару или лаптопу је од највеће важности јер га је неопходно држати у телефону. Без закључавања екрана, свако може лако да приступи вашим приватним датотекама и подацима на вашем систему. Стога је изузетно важно да закључате екран на свом Виндовс уређају. Иако се ова велика благодат понекад може претворити у питање фрустрације када се појави проблем закључавања Виндовс 10. Ако сте наишли да се ваш лаптоп закључава док играте игрице, онда сте дошли на праву страницу. У нашем данашњем водичу ћемо вас детаљно упознати са овим проблемом, док ћемо елаборирати више метода које вам могу помоћи да спречите закључавање Виндовс 10. Не само то, већ ћемо такође насумично разговарати о бројним стварима о закључавању рачунара. Дакле, хајде да почнемо са нашим водичем и сазнамо шта се може учинити да се реши аутоматско закључавање на рачунару.

Како да поправите проблем са закључавањем Виндовс 10

Овде смо детаљно показали начине за решавање проблема закључавања лаптопа током играња игрица.

Разлози зашто се лаптоп закључава док играте игрице

Ваш систем би се могао сам закључати док играте игрицу, гледате видео, радите или једноставно претражујете интернет. Постоји неколико разлога зашто би ваш систем могао ово да уради:

  • Подешавања напајања и спавања могу да ставе ваш систем у режим спавања што доводи до самог закључавања рачунара.

  • Пошто режим спавања контролише управљачки програм екрана, ако је управљачки програм застарео и треба му ажурирање, може почети да се понаша што доводи до аутоматског закључавања екрана.
  • Понекад се може десити и насумично закључавање рачунара због недавних ажурирања система.
  • Други разлог који може покренути насумично закључавање су поставке чувара екрана.

Како спречити закључавање Виндовса 10

Ваш систем би се могао сам закључати и захтевати да унесете своју лозинку. Ово питање је несумњиво досадно, посебно када радите нешто важно. Али не брините јер имамо неке испробане и тестиране исправке за вас које вам могу помоћи да решите проблем за неколико минута, дозволите нам да их погледамо у наставку:

Метод 1: Извршите чисто покретање

На крају, да бисте поправили аутоматско закључавање Виндовс 10, можете покушати да очистите покретање уређаја да бисте проверили да ли инсталирани програм приморава ваш уређај да уђе у режим спавања. Можете лако да извршите чисто покретање у оперативном систему Виндовс 10 уз помоћ нашег водича.

Метод 2: Покрените алатку за решавање проблема са напајањем

Најлакше решење које можете испробати када је у питању аутоматско закључавање је да покренете уграђени алат за решавање проблема са напајањем на вашем систему да бисте искључили могућност проблема са самим системом напајања. Да бисте покренули алатку за решавање проблема, следите доле наведене кораке:

1. Притисните истовремено тастере Виндовс + И да бисте покренули подешавања.

2. Кликните на плочицу Упдате & Сецурити, као што је приказано.

3. Идите на мени Решавање проблема у левом окну.

4. Изаберите Пове алатку за решавање проблема и кликните на Покрени дугме за решавање проблема приказано испод.

5. Сачекајте да алатка за решавање проблема открије и реши проблем. Када се процес заврши, кликните на Примени ову исправку и поново покрените рачунар.

Метод 3: Уклоните захтев за пријављивање након спавања

Насумично закључавање рачунара такође се може лако решити уклањањем захтева за пријављивање након спавања. Овај метод је применљив за кориснике који су поставили лозинку која је потребна за укључивање система или буђење након спавања. Виндовс аутоматски закључава ваш систем када пређе у режим спавања. Дакле, уклањање овог захтева ће вам помоћи да се носите са насумичним закључавањем:

1. Покрените апликацију Подешавања тако што ћете заједно притиснути тастере Виндовс + И.

2. Сада изаберите подешавања налога.

3. Затим кликните на опције за пријаву.

4. Сада, у оквиру Захтевај пријаву, промените опцију на Никад.

Метод 4: Онемогућите аутоматско закључавање у оквиру подешавања напајања и спавања

Као што већ знате, Виндовс рачунар захтева пријаву након што пређе у режим спавања, можете да промените ово аутоматско закључавање под подешавањима напајања и спавања да бисте избегли само закључавање Виндовс 10. Ово ће такође помоћи вашем систему да се никада не закључа након одређеног времена. Можете погледати доле наведене кораке да бисте онемогућили аутоматско закључавање:

1. Отворите Виндовс подешавања на рачунару.

2. Сада кликните на Персонализација.

3. Идите на мени закључаног екрана.

4. Затим кликните на Сцреен тимеоут.

5. Сада отворите картицу Екран и спавање и подесите време на максимум у свим опцијама или једноставно изаберите Никад.

Метод 5: Ажурирајте управљачки програм уређаја

Драјвери екрана вашег система контролишу режим спавања. Због тога би требало да се уверите да су ови драјвери ажурирани или би у супротном могли да ометају ваш систем и могу довести до закључавања лаптопа док играте игрице. Дакле, морате да ажурирате свој графички драјвер, ако не знате како онда прочитајте наш водич о 4 начина за ажурирање графичких драјвера у оперативном систему Виндовс 10 који садржи детаљне кораке који ће вам помоћи да извршите метод.

Метод 6: Деинсталирајте недавна ажурирања за Виндовс

Из других могућих разлога, недавно ажурирање система такође може довести до аутоматског искључивања система. Ако је тако, морате проверити недавно инсталирану исправку и деинсталирати је, ако је потребно.

1. Притисните тастере Виндовс + И истовремено да бисте отворили Виндовс подешавања.

2. Изаберите подешавања за ажурирање и безбедност.

3. Сада кликните на Прикажи историју ажурирања.

4. Изаберите Деинсталирај ажурирања.

5. Сада кликните десним тастером миша на најновију исправку и кликните на Деинсталирај.

Метод 7: Промените временско ограничење система без надзора за спавање

Други метод за заустављање закључавања Виндовса 10 укључује промену временског ограничења за спавање без надзора. Подешавање ових подешавања ће вам помоћи да барем продужите време пре него што се систем закључа. Да бисте приступили овим подешавањима, требало би да покренете контролну таблу:

1. Отворите услужни програм Цонтрол Панел са траке за претрагу вашег рачунара.

2. Подесите Виев би > Цатегори, а затим изаберите Хардваре анд Соунд.

3. Затим, у оквиру Опције напајања кликните на Промени када рачунар спава.

4. Сада кликните на Промени напредна подешавања напајања.

5. Сада проширите опцију + Спавање у њој.

6. Затим проширите опције + Слееп афтер и + Аллов ваке тимерс.

7. Сада подесите време према вашим жељама или изаберите 0 за Никад.

Метод 8: Онемогућите динамичко закључавање

Следећи метод укључује искључивање динамичка брава ако је ваш телефон синхронизован са рачунаром. То је зато што, ако ваш телефон изађе ван домета вашег система, рачунар ће се аутоматски закључати. Стога ће вам онемогућавање ове функције помоћи да насумично решите закључавање рачунара.

1. Покрените подешавања прозора и отворите налоге у њему.

2. Сада кликните на картицу Опције пријаве.

3. Идите до опције Динамиц лоцк и отворите је.

4. У њему опозовите избор у пољу за потврду Дозволи Виндовс-у да аутоматски закључа ваш уређај када сте одсутни.

Метод 9: Онемогућите закључани екран

Овај метод ће вам помоћи да решите све проблеме са закључавањем уређаја. Онемогућавање закључаног екрана може се обавити на два начина, један укључује кључ НоЛоцкСцреен у уређивачу регистра, а други укључује модификацију поставки у уређивачу локалних групних политика. Можете извршити ове методе и лако решити само закључавање оперативног система Виндовс 10 уз помоћ нашег водича о томе како да онемогућите закључани екран у оперативном систему Виндовс 10.

Метод 10: Промените подешавања чувара екрана

Промена поставки чувара екрана вашег система је још један метод којим можете покушати да поправите аутоматско закључавање на рачунару.

1. У подешавањима покрените налог и опцију Опције пријаве.

2. Сада идите на мени закључаног екрана.

3. Затим кликните на опцију подешавања чувара екрана.

4. Сада опозовите избор у пољу за потврду У наставку, прикажи екран за пријаву.

Дакле, можете пратити горе наведене методе да бисте решили проблем закључавања лаптопа током играња игара.

Често постављана питања (ФАК)

К1. Зашто се мој рачунар аутоматски закључава?

Анс. Аутоматски недостатак рачунара је покренут из неколико разлога, укључујући проблеме са оперативним системом, неправилну инсталацију драјвера или чак недавно ажурирање ОС-а.

К2. Да ли постоји функција аутоматског закључавања у оперативном систему Виндовс 11?

Анс. Да, постоји функција аутоматског закључавања у оперативном систему Виндовс 11 слична Виндовс 10. Такође, процес за омогућавање ове функције у оперативном систему Виндовс 11 је исти као и за Виндовс 10.

К3. Зашто се мој систем често закључава и гаси?

Анс. Ако наилазите на често закључавање и искључивање система, морате проверити његову батерију јер то може бити проблематичан фактор иза тога.

К4. Шта се подразумева под динамичким закључавањем на рачунару?

Анс. Динамичко закључавање на Виндовс рачунару помаже да се рачунар аутоматски закључа када је повезани Блуетоотх уређај (обично телефон или паметни сат) ван домета. Када изађете из домета рачунара, динамичко закључавање такође излази из домета и рачунар се обично аутоматски закључава након 30 секунди.

К5. Како могу да спречим да се Виндовс 10 искључи када је неактиван?

Анс. Најбољи могући начин да спречите да се Виндовс 10 искључи када је неактиван је да онемогућите режим спавања. Можете га онемогућити тако што ћете приступити поставкама напајања и спавања вашег система.

***

Само закључавање Виндовс 10 је заиста опасан проблем, али се надамо да вам је наш водич о поправљању помоћу различитих метода помогао да успете. Обавестите нас о свом мишљењу о документу и ако имате било каква друга питања или предлоге за нас, оставите их у одељку за коментаре.

  Поправите Цхроме који не чува лозинке у оперативном систему Виндовс 10