Шта значи „у мировању“ на Дисцорд-у и да ли је тачно?

Кључне Такеаваис

  • Неактивност на Дисцорд-у може значити да је особа била неактивна на свом рачунару 10 минута, да је минимизирала апликацију за паметни телефон или је ручно поставила свој статус на неактиван.
  • Можда ћете изгледати активни на Дисцорд-у чак и ако сте минимизирали апликацију на рачунару.
  • Дисцорд статус мировања можда није увек тачан, пошто можете ручно да подесите свој статус на мировање, а позадинска бука на микрофону може да вас означи као онлајн.

Када видите да је неко „неактиван“ на Дисцорд-у, шта то значи? Да ли су доступни за ћаскање или су далеко од свог стола? Ево свега што треба да знате о статусу мировања на Дисцорд-у и да ли је то тачно.

Шта значи мировање на Дисцорд-у?

Неактивност на Дисцорд-у значи једну од три ствари: особа није комуницирала са својим рачунаром 10 минута, особа је минимизирала апликацију на свом паметном телефону или је ручно одабрала статус мировања.

Ови различити разлози иза статуса мировања су разлог зашто ће неки пријатељи изгледати као да су увек неактивни, док неки имају статус само повремено.

Али такође бисте се технички могли појавити на мрежи чак и ако не користите активно Дисцорд. Ако наставите да користите рачунар док је Дисцорд минимизиран на системску палету на рачунару, апликација вас неће означити као одсутне.

Ако сте били у стању мировања због неактивности, чим кликнете мишем или додирнете тастатуру, Дисцорд ће вас поново означити као онлајн.

Дисцорд ће такође поставити ваш статус на неактиван ако сте на гласовном каналу и ваш микрофон не хвата никакав глас или позадинску буку 10 минута.

Међутим, на мобилној апликацији Дисцорд не постоји период чекања. Чим затворите апликацију на свом паметном телефону (али дозволите да ради у позадини), Дисцорд ће се пребацити са зелене иконе телефона на мрежи на икону полумесеца како би означио да сте у стању мировања.

Ако ручно изаберете статус мировања, остаћете неактивни без обзира да ли некоме шаљете поруку или користите апликацију на друге начине. У ствари, можете чак и активно разговарати или стримовати на гласовном каналу и апликација ће наставити да вас приказује као неактивне.

Како да промените свој Дисцорд статус у мировање

Постоје различити начини да промените свој Дисцорд онлајн статус како бисте одражавали вашу доступност у апликацији.

Ако користите десктоп апликацију, кликните на икону свог профила у доњем левом углу, пређите мишем преко картице Онлине и изаберите Неактиван. Постоји и опција за постављање прилагођеног статуса на Дисцорд-у.

Ако користите мобилну апликацију, изаберите картицу Ви на дну апликације. Затим додирните слику профила и изаберите Неактиван. Дисцорд ће одмах променити ваш статус.

Да ли је Дисцорд статус мировања увек тачан?

Пошто можете ручно да подесите свој статус на Неактиван на Дисцорд-у, а овај статус не нестаје када се вратите за свој сто, није увек тачан. Неко би могао бити на мрежи и још увек означен као неактиван.

Особа је такође можда минимизирала Дисцорд, али је и даље у интеракцији са својим рачунаром. То значи да би могли бити означени као онлајн док технички уопште нису у интеракцији са апликацијом. Слично томе, ако је неко далеко од свог стола, али његов микрофон хвата позадинску буку, Дисцорд ће га и даље приказати као онлајн.

У сваком случају, људи ће и даље добијати ваше поруке када им пошаљете директну поруку док су одсутни. Они могу пронаћи обавештења за ове поруке у својој системској палети или обавештењима паметног телефона.

Ако је неко означен као неактиван на Дисцорд-у, можда нећете одмах добити одговор — све зависи од тога да ли је заиста далеко од свог уређаја или је статус означио ручно.