Све што нисте знали о Амазон Аурори

Традиционални системи база података имају многа ограничења перформанси, доступности и скалабилности. Амазон Аурора је решење за ова ограничења.

Базе података су неопходне за покретање апликација које воде посао. Требало би да буду већи, поузданији и бржи да би пружили боље услуге. Амазон веб услуге олакшавају предузећима управљање подацима и побољшавају задовољство купаца.

Амазон-ов АВС Аурора веб сервис је пример такве услуге. Користи волумен кластера да управља својим подацима и додељује их за хитну резервну копију.

Шта је Амазон Аурора?

Амазон Аурора, база података која се налази у облаку, у потпуности је компатибилна са МиСКЛ и ПостгреСКЛ отвореног кода. Аурора подржава све МиСКЛ функционалност отвореног кода. Такође омогућава компатибилност са апликацијама које раде на овим базама података.

Аурора је дизајнирана за клијенте којима је потребна потпуно управљана услуга базе података уз економичност и једноставност база података отвореног кода, али исте перформансе као комерцијална база података.

Аурора пружа перформансе пет пута брже од традиционалног МиСКЛ-а и три пута боље од ПостгреСКЛ-а. Амазон РДС се бави задацима као што су обезбеђивање, прављење резервних копија и опоравак. Нема трошкова унапред, а плаћате само месечну накнаду.

Аурора је јединствена по томе што нуди искуство у оперативној изврсности и пословним карактеристикама уз само делић цене комерцијалних база података.

Аурора глобално пружа перформансе, доступност, сигурност и поузданост без премца. Аурора је најбрже растућа услуга у АВС-овом портфељу од свог оснивања 2014. године.

За шта се користи Амазон Аурора?

Изванредан раст Ауроре вођен је великим интересовањем многих индустрија. Приметили смо велико интересовање за финансијске услуге, софтвер и интернет, као и за забаву и игре и малопродају током протеклих дванаест месеци.

Корисници прелазе на Аурора МиСКЛ и Аурора ПостгреСКЛ да би консолидовали своје МиСКЛ и ПостгреСКЛ базе података. Такође видимо да многи корисници мигрирају са старих база података као што су Орацле или Мицрософт СКЛ Сервер на Аурора ПостгреСКЛ.

Ови купци који су „без пробоја“ уморили су се од плаћања високих накнада за лиценцирање и закључавања у застареле базе података. Купци са високим растом желе да брзо и неприметно расту у свим регионима. Такође желе да буду у могућности да се интегришу у АВС услуге.

Предности Амазон Ауроре

Испод су предности коришћења Амазон Аурора:

Прилагодљивост

Можете омогућити аутоматско скалирање. То ће повећати капацитет складиштења када будете имали више простора за складиштење. Такође ће смањити величину ваше базе података ако дође до смањења простора за складиштење.

Исплативо

Плаћајте само процесорску снагу и простор за складиштење који користите. Нема унапред накнада или других трошкова. Једноставно је извршити месечне уплате.

Безбедност

Амазон ВПЦ вам омогућава да изолујете мрежу са које се покреће ваша база података.

Користите АВС Кеи Манагемент Сервице да креирате кључеве за шифровање који штите ваше податке.

Висока доступност и издржљивост

Можете креирати реплике Ауроре у многим зонама доступности.

То је глобална база података која се лако може дистрибуирати у више АВС региона, што би могло смањити локалну брзину читања/писања.

Подршка за миграцију

Да бисте мигрирали своју локалну базу података на Аурору, можете користити команде пг-думп или МиСКЛ думп.

Потпуно управљано

Аурора је веома лака за коришћење. Лако је подесити инстанцу помоћу АВС РДС конзоле. Аурора нуди праћење са Амазон Цлоудватцх-ом без додатних трошкова.

Нема потребе да бринете о обезбеђивању, ажурирању или надоградњи. Амазон има потпуну контролу над свим аспектима вашег софтвера и урадиће све неопходне закрпе.

Најбоље карактеристике Амазон Ауроре

Испод су најбоље карактеристике Амазон Ауроре:

  Рецепт за Минецрафт светионик: конструкција и употреба

Скалабилност: Ово је најбоља карактеристика Амазон Ауроре. База података се аутоматски повећава у величини у складу са захтевима за складиштење. Волумен може да расте у корацима до 10 ГБ и може да достигне максимално 128ТБ. Ово омогућава беспрекорно складиштење.

Висока пропусност: СисБенцх тестови су показали 5к повећање пропусности. Амазон Аурора користи различите софтверске и хардверске технике како би максимизирао доступну меморију, рачунарство и умрежавање. За побољшање конзистентности перформанси, улазне и излазне операције користећи технике дистрибуираног система као што су кворуми.

Надгледање и поправка инстанци: Амазон РДС континуирано прати здравље и перформансе базе података Амазон Аурора, као и основних ЕЦ2 инстанци. Амазон РДС аутоматски поново покреће базу података у случају квара базе података и свих повезаних процеса.

Шифровање: Амазон Аурора пружа високу безбедност тако што вам омогућава да шифрујете базу података помоћу кључева које контролишете и креирате преко АВС Кеи Манагемент Сервице. Амазон Аурора користи ССЛ енкрипцију за заштиту података током транзита.

Једноставан за употребу: Лако је користити Амазон Аурора. Амазон РДС Манагемент Цонсоле се користи за креирање нове Амазон Аурора ДБ инстанце. Овај АПИ позив, или ЦЛИ, узима само један АПИ позив. Амазон Аурора ДБ инстанце долазе унапред конфигурисане са одговарајућим параметрима и поставкама за сваки тип ДБ инстанце.

Исплативо: плаћајте само оно што користите. Нема трошкова унапред или других накнада. Једноставно је извршити месечне уплате.

Подршка за миграцију: Да бисте мигрирали своју локалну базу података са Ауроре на Аурору, можете користити команде пг-думп или МиСКЛ думп.

Аурора је потпуно контролисана: можете одмах почети да је користите. Све што треба да урадите је да креирате инстанцу користећи АВС РДС конзолу или позовете АПИ из свог кода. Нема потребе да бринете о обезбеђивању, ажурирању или надоградњи.

Амазон Аурора Арцхитецтуре

Целокупна архитектура Аурора базе података је изграђена на врху традиционалног ДБМС-а. Поново користи већину компоненти ДБМС-а као што су менаџер трансакција, механизам за извршавање упита и менаџер за опоравак.

Амазон Аурора је нови ДБМС који превазилази традиционалну игру. Он чини многа побољшања постојећих ДБМС-а како би се повећала њихова доступност, поузданост и скалабилност.

Ове промене су:

  • Користи се подешавање примарне реплике
  • Даљинско складиштење података може се реплицирати
  • Само евиденције промена треба да се сачувају на удаљеном диску

Архитектура Амазон Аурора може да прошири слојеве складиштења традиционалних релационих база података.

Примарна инстанца базе података Амазон Ауроре прослеђује евиденцију редоследа свом слоју за складиштење ради обраде. Евиденције се обрађују у слоју за складиштење, који креира и чува нове верзије страница и прави резервне копије свега до С3.

Кредит за слику: АВС

Амазон Аурора треба само да креира додатне инстанце мотора базе података и повеже их са постојећим слојем складиштења током скалирања. Ово елиминише уско грло у репликацији података делегирањем ових задатака за паралелну обраду на слој складиштења.

Ово омогућава креирање многих нових функција, као што су:

  • Тренутни опоравак од пада: Не морате поново да репродукујете евиденцију са последње контролне тачке
  • Брзи преласци на грешку: Нема потребе да бринете о томе која база података реплика има најновији запис дневника понављања. Слој за складиштење то решава.
  • Враћање уназад: Пошто слој складиштења има стримовање редо лог-ова, он може да „премота“ податке до одређених тачака у прошлости без потребе да враћа контролну тачку из резервне копије С3

Подешавање Амазон Ауроре

У наставку су кораци за успешно подешавање Амазон Ауроре.

#1. Пријавите се на АВС управљачку конзолу и отворите РДС.

#2. Кликните на креирање базе података.

#3. Изаберите опцију Енгине као Амазон Аурора.

#4. Изаберите Аурора МиСКЛ верзију која вам је потребна.

#5. Креирајте идентификатор ДБ кластера и поставите корисничко име и лозинку за подешавања акредитива.

#6. Изаберите конфигурацију инстанце из опције падајућег менија и изаберите опцију за креирање реплике или не.

#7. Изаберите опције повезивања као што је приказано у наставку.

#8. Изаберите из постојеће ВПЦ безбедносне групе или креирајте нову.

#9. Омогућите побољшано праћење, изаберите опцију грануларности и улоге надгледања.

#10. На крају кликните на креирање базе података.

#11. Успешно сте креирали базу података Амазон Аурора.

Модел цена: Амазон Аурора

Аурора АЦУ-ови без сервера в2 коштају 0,12 УСД на сат, двоструко више од цене обезбеђених Аурора АЦУ-ова. Ово значи:

  • Минимални текући трошкови рада: 4 АЦУ, 0,48 УСД на сат или 350 УСД месечно
  • За радна оптерећења која патолошки покрећу функцију аутоматског скалирања, постоји минимално повећање скалабилности од 30 секунди или 0,0005 УСД за пола АЦУ-а.
  6 најбољих Плеск хостинг решења за вашу веб апликацију

Месечни трошак за Аурора Серверлесс В2 је 350 УСД. Сваки догађај са аутоматском скалом биће наплаћен најмање 0,0005 УСД. Иако је еквивалентни капацитет Ауроре 175 УСД месечно, не би имао аутоматско скалирање без сервера.

Користи случајеве: Амазон Аурора

#1. Софтвер као услуга (СааС)

Користи мултиталентне архитектуре које могу бити флексибилне у складиштењу и скалирању инстанце. Као резултат тога, Амазон Аурора омогућава компанијама да се фокусирају на развој висококвалитетних апликација и не брину о бази података.

#2. Гаминг сврха

АВС Аурора функционише на исти начин као и Релациона база података. Пружа високу пропусност, огроман капацитет складиштења, високу доступност и високу доступност.

#3. Ентерприсе Апплицатион

Амазон Аурора је компатибилан са било којом фирмом која је већ филмскија од Релатионал Датабасе. Аурора је исплатива јер смањује цену до 90% у поређењу са другим опцијама.

Компатибилност Ауроре са МиСКЛ и ПостгреСКЛ

Амазон Аурора је направљен за високе перформансе, глобалну доступност и пуну МиСКЛ/ПостгреСКЛ компатибилност. Стандардни алати олакшавају миграцију МиСКЛ и ПостгреСКЛ база података са Ауроре. Такође можете покренути застареле СКЛ Сервер апликације са Бабелфисх за Аурора ПостгреСКЛ, што захтева минималне промене кода.

Амазон Аурора ради са стандардним ПостгреСКЛ алатима за увоз/извоз, као што су пг_думп или пг_ресторе. Такође можете да креирате нову Амазон Аурора табелу користећи Амазон РДС или МиСКЛ ДБ снимак.

ДБ Снапсхотови се обично брзо завршавају, али ће зависити од тога колико и који формат података се мигрира.

Амазон Аурора против Амазон РДС

Архитектура дизајн

Архитектура РДС-а је слична по томе што вам омогућава да ручно инсталирате машину базе података на Амазон ЕЦ2, али пружање и одржавање препушта АВС-у. РДС пружа многе функције као што су аутоматско пребацивање на грешку, прављење резервних копија итд. РДС користи Амазон ЕБС волумене за складиштење података евиденције и базе података.

Систем за складиштење базе података Аурора је поуздан и толерантан на грешке. Складиште базе података за Аурору је независно од инстанци. Аурора складишти податке у шест копија, свака са комадима од 10 ГБ. Ове копије се дистрибуирају у три зоне доступности. Чак и ако имате само једну инстанцу Ауроре, и даље ће постојати шест копија ваших података.

Перформансе

РДС користи ССД меморију за побољшане перформансе улазно/излазног протока. Доступне су две опције за складиштење које подржава ССД. Један је за ОЛТП апликације високих перформанси, док је други за општу, економичну употребу.

Аурора нуди двоструко боље перформансе од ПостгреСКЛ-а и пет пута више од стандардног МиСКЛ-а на упоредивом хардверу. Аурорин учинак је константно већи и доследнији.

Подршка мотора базе података

РДС је компатибилан са МиСКЛ, ПостгреСКЛ и МариаДБ, као и са Мицрософт СКЛ Сервером и Орацлеом.

Аурора је компатибилна и са ПостгреСКЛ-ом и са МиСКЛ-ом. То значи да можете да користите постојеће алате и апликације базе података и на ПостгреСКЛ и на МиСКЛ-у без икаквих промена.

Трајност и доступност

Аурора има јединствени модел складиштења који омогућава континуирано прављење резервних копија и враћање са веома ниским РПО (циљ тачака опоравка). То га чини поузданијим и издржљивијим од РДС-а.

Подаци су трајни по дизајну у Аурори. Увек постоји више копија ваших података. Сваки Аурора кластер има шест чворова за складиштење распоређених у три АЗ. Чак и ако имате само један рачунарски чвор, и даље постоји више копија ваших података.

Еластичност

Због свог архитектонског дизајна, Аурора је отпорнија од РДС-а. Брзо се опоравља од неуспеха. Ако се рачунарски чвор сруши, Аурора се може брзо опоравити.

Складиште

Аутоматско скалирање РДС складишта смањује капацитет складиштења на 64 ТиБ (осим СКЛ Сервер-ових 16 ТиБ) како би се прилагодио растућим радним оптерећењима базе података. Нема застоја.

Аурора аутоматски повећава простор за складиштење тако што га повећава са минималних 10 ГБ на максимално 128 ТиБ. Складиштење се повећава у корацима од 10 ГБ без икаквог утицаја на перформансе базе података.

Прилагодљивост

Вертикално скалирање: РДС и Аурора вам омогућавају да скалирате меморију и рачунарске ресурсе на максимално 244 ГиБ РАМ-а и 32 виртуелна ЦПУ-а. За неколико секунди можете скалирати операције.

  Како да поправите грешку ЕРР_ЦОННЕЦТИОН_РЕФУСЕД у Цхроме-у

Аурора Ауто Сцалинг Динамиц: Аурора Ауто Сцалинг динамички прилагођава колико је Аурора реплика доступно за Аурора ДБ кластер коришћењем репликације са једним главним. РДС НЕ подржава такво аутоматско скалирање.

Репликација

РДС се може користити за обезбеђивање до пет реплика. Процес репликације је такође спорији од Ауроре.

Аурора може да обезбеди до 15 реплика, а репликација траје само неколико секунди. Аурора се брже скалира јер може брзо додати нове реплике читања.

Фаиловер

У РДС-у, прелазак на грешку за читање реплике се дешава ручно. Ово може довести до губитка података. Мулти-АЗ (Стандби Инстанце) се може користити за аутоматизацију преласка на грешку и спречавање губитка података.

Да би спречила губитак података, Аурора користи прелазак на грешку за аутоматско читање реплика. Аурора има брже време преласка на грешку.

Крајње тачке кластера

РДС има крајњу тачку кластера коју можете да користите за извршавање ваших упита за писање. То је ДНС показивач на вашу тренутну инстанцу главне базе података. РДС усмерава крајњу тачку на нови мастер путем једноставне ДНС промене током преласка на грешку.

Крајња тачка кластера је и даље доступна у Аурори за писање упита. Ова крајња тачка такође делује као балансатор оптерећења за ваше репликације читања. Ова крајња тачка се може користити да одговори на ваше прочитане упите.

Бацкуп

РДС аутоматски креира и чува резервне копије ваших ДБ инстанци током прозора за прављење резервних копија ваше ДБ инстанце. РДС прави снимак ваше ДБ инстанце као волумена за складиштење, прави резервну копију свих база података, а не само оних које изаберете.

Аурора аутоматски прави резервне копије волумена кластера и обнавља податке током периода задржавања резервне копије. Аурора резервне копије су континуиране и инкременталне тако да можете брзо да вратите било коју тачку у периоду задржавања резервне копије.

Испод је сажета табела за Амазон Аурора у односу на Амазон РДС:

Амазон АурораАмазон РДСМожете проширити складиште са 10 ГБ на 64 ГБРДС омогућава 64 ГБС за све машине, али само 16 ГБ за СКЛ серверМожете скалирати меморију и израчунати на највише 32 вЦПУ-а и 244 ГиБ РАМ-а Исто као АурораПодржава МиСКЛ и ПостгреСК СКЛ Сервер, МариаДБ, Орацле Датабасе, МиСКЛ, ПостгреСКЛ и Амазон АурораПодржава петнаест репликаПодржава пет репликаЦена зависи од И/О операција Можете испробати бесплатно без минималне накнаде за коришћење

Амазон Аурора против ДинамоДБ

Трајност и доступност

Сваки део ДинамоДБ података се реплицира на више физичких чворова. Амазон је ове физичке чворове поставио у више зона (тзв. зоне доступности) како би осигурао високу издржљивост и доступност у случају катастрофе попут пожара или великог нестанка струје. Операција ће се наставити чак и ако једна копија нестане. ССД дискови су такође веома поуздани и издржљиви.

Прављење резервних копија и враћање

ДинамоДБ нуди резервну копију на захтев, као и ПИТР (тачкасте резервне копије у времену), што вам омогућава да приступите било ком стању базе података. ДинамоДБ је способан да направи резервну копију било које количине података. То неће утицати на перформансе и доступност. Прављење резервних копија траје врло мало времена, а корисници не морају да брину о распореду прављења резервних копија или позадинским процесима. АВС омогућава опоравак резервне копије са само једним АПИ позивом.

Амазон Аурора процес прављења резервних копија је сличан ДинамоДБ-у. Направљен је без икаквих прекида перформанси или прекида услуге базе података. Амазон резервне копије се чувају у С3 канти. Аурора ће аутоматски направити резервну копију од 30 минута ако не наведемо прозор резервне копије.

Контрола приступа

ДинамоДБ подржава ИАМ кориснике и улоге са прецизним политикама које ограничавају креирање базе података и привилегије упита. Амазон Аурора такође има сличну шему дозвола.

Међутим, Аурора такође обезбеђује МиСКЛ и ПостгреСКЛ компатибилне интерфејсе за повезивање за повезивање са базом података.

ДинамоДБ, регионални сервис, не подлеже ВПЦ граници. Међутим, Аурора ДБ кластери морају бити успостављени у ВПЦ-у који јасно дефинише своју мрежну границу. Такође можете да користите ВПЦ безбедносне групе да контролишете који уређаји или Амазон ЕЦ2 инстанце смеју да се повежу са инстанцом базе података.

Испод је сажета табела за Амазон Аурора у односу на ДинамоДБ:

Амазон АурораДинамоДБРелациона база података која подржава МиСКЛ и ПостгреСКЛНоСКЛ базу податакаМулти-регион, Сингле-мастерМулти-регион, Мулти-мастерРеплица може се унапредити у примарну за минут.Висока доступност Кашњење репликације је мање од 1 секунде Кашњење репликације је испод милисекунди

Закључак

То је било то. Сви улазимо у нову еру у релационим базама података, а Аурора је само почетак. Купци су одговорили великим слагањем. Лидери у свакој индустрији – као што су Цапитал Оне, Дов Јонес, Нетфлик и Веризон – мигрирају своја радна оптерећења релационих база података на Аурору, укључујући МиСКЛ и ПостгреСКЛ компатибилна издања.