Све што треба да знате о Доцкер Хуб-у

Хајде да сазнамо нешто о Доцкер Хуб-у.

Данас, у овом водичу, научићемо о Доцкер Хуб-у, укључујући како да га користимо, како да креирамо сопствену слику и како помаже у објављивању и повлачењу слика на и са Доцкер Хуб. Такође ћемо провести неко време истражујући нека од популарних спремишта на Доцкер Хуб-у.

Предуслови

Потребно вам је основно разумевање Доцкер-а, упознати са Виндовс и Линук окружењем. Овај водич ће користити алатку Доцкер Десктоп за увежбавање текућих вежби, тј. за прављење и гурање слике у Доцкер Хуб. Корисници Виндовс-а и Мац-а могу да га преузму и инсталирају са овдеа корисници Линука ово прате линк.

Шта је Доцкер Хуб?

Доцкер Хуб је услуга регистра спремишта коју обезбеђује Доцкер Инц.

Омогућава нам да повлачимо и гурамо доцкер слике у и из Доцкер Хуб-а. Ово можемо третирати као ГитХуб, где преузимамо и гурамо наш изворни код, али у случају Доцкер Хуб-а, преузимамо или објављујемо наше слике контејнера. То је онлајн спремиште засновано на облаку које чува обе врсте спремишта, тј. јавно складиште као и приватно спремиште. Јавна спремишта су доступна свима, али приватна је доступна заинтересованим власницима складишта; такође постоји трошак који је повезан са тим ако складиштимо више од одређеног броја спремишта као приватно.

Доцкер Хуб карактеристике

Доцкер Хуб нуди неколико следећих функција.

#1. Спремишта слика

Помаже нам у проналажењу и извлачењу слика контејнера из Доцкер Хуб-а.

Такође нам помаже у гурању слика као јавног или приватног спремишта у Доцкер Хуб.

#2. Тим и организације

Омогућава нам да креирамо радне групе и гурамо спремишта као приватна, која је доступна само за употребу унутар наше организације. На овај начин смо успели да приступимо нашим приватним репозиторијумима слика контејнера.

#3. ГитХуб и Битбуцкет интеграција

Омогућава интеграцију са репозиторијумима изворног кода као што су ГитХуб и БитБуцкет.

#4. Аутоматед Буилдс

Ако је било која промена у изворном коду гурнута у спремишта изворног кода, она аутоматски открива и прави слике контејнера са ГитХуб-а или БитБуцкет-а и гура их у Доцкер Хуб.

  Како преузети апликације на Самсунг Смарт ТВ-у

#5. Вебхоокс

Једном када смо успешно гурнули наше слике, уз помоћ веб-хука, он покреће акцију за интеграцију Доцкер Хуб-а са другим услугама.

#6. Званичне слике и слике издавача

Висококвалитетне слике које обезбеђују докери сматрају се званичним сликама и могу се повући и користити. Слично томе, слике високог квалитета које обезбеђују спољни добављачи су слике издавача, које се називају и сертификоване слике, што даје подршку и гаранцију компатибилности са Доцкер ентерприсе. Касније ћемо у овом чланку разговарати о више сертификованих слика.

Креирање првог спремишта

Овај корак захтева пријављивање на Доцкер Хуб користећи своје акредитиве за пријаву. Ако немате налог, већ можете да га креирате кликом на дугме Региструј се доступно на веб страници. Када се пријавите, можете креирати спремиште кликом на Креирај спремиште на страници добродошлице.

 • Једном када кликнете на Креирај спремиште, тражиће име, дати име вашем спремишту.

 • Изаберите опцију видљивости јавно или приватно.

Такође можемо да интегришемо наша спремишта изворног кода попут ГитХуб-а и БитБуцкет-а кроз подешавање изградње, али то је опционо и може се урадити иу каснијој фази.

 • Када све завршите, кликните на Креирај.

Честитамо! Направили сте своја прва спремишта, која ће изгледати на следећи начин.

Доцкер Хуб нам даје само једно приватно складиште бесплатно. Мада, ако нам треба више приватних складишта, можемо да надоградимо наш налог на плаћени план.

Сада отворите Доцкер Десктоп алат/терминал, преузет и инсталиран изнад и пријавите се на Доцкер Хуб помоћу команде.

docker login

Истраживање слика

Постоје два начина да претражите јавна спремишта и слике са Доцкер Хуб-а, односно можемо их претражити са веб локације Доцкер Хуб или можемо користити алатку командне линије и покренути доњу команду. Узмите у обзир да желимо да претражимо слику МиСКЛ спремишта.

docker search mysql

Преузимање слике

Можемо преузети слику из команде Доцкер Хуб користећи команду за повлачење на следећи начин

# docker pull mysql

Ако већ имамо мискл слику на нашој машини, горња команда ће аутоматски ажурирати слику на најновију верзију. Једна ствар коју овде треба имати на уму је да ако приметимо излаз наше команде за претрагу доцкер-а, постоји много слика МиСКЛ-а на Доцкер Хуб-у, а то је зато што свако може да гурне слику. Али од нас зависи који ћемо користити на основу нашег случаја употребе, а ми морамо да сиримо одговарајући.

Рецимо да желимо да извучемо битнами/мискл слику.

# docker pull bitnami/mysql

Креирање слике

Овај процес захтева Доцкерфиле. Доцкерфиле можемо замислити као упутство за употребу које говори Доцкер-у шта да састави. Укратко, то је конфигурациона датотека која наставља са састављањем инструкција, оно што му кажемо да састави.

  Како препознати лажни Гоогле образац за пријаву [Chrome]

Како то функционише?

Доцкер чита упутства из Доцкерфиле-а и аутоматски прави слике. Доцкер слика је слојевити систем датотека и састоји се од више слојева само за читање, а сваки слој Доцкер слике представља упутства за Доцкерфиле. Хајде да пратимо доле наведене кораке да креирамо слику користећи Доцкерфиле.

Направите Доцкерфиле, који специфицира конфигурацију наше апликације.

# sudo vim Dockerfile

Напомена – Име датотеке треба да буде Доцкерфиле са великим „Д“.

FROM ubuntu:16.04
MAINTAINER [email protected]
RUN apt-get update
RUN apt-get install –y mysql
CMD echo "My first image created."

Хајде да погледамо неке од важних кључних речи које се користе у Доцкерфиле-у

 • Можемо користити # симбола да бисмо додали коментар у Доцкерфиле
 • Кључна реч „ФРОМ“ дефинише основну слику која ће се користити.
 • МАИНТАИНЕР” кључна реч је особа која ће одржати ту слику.
 • Кључна реч „РУН“ се користи за покретање инструкција датих за слику. У нашем случају, прво ажурирајте систем, а затим инсталирајте МиСКЛ.
 • Кључна реч „ЦМД“ се користи за извршавање команде када се контејнер покрене.
 • Кључна реч „ЦОПИ“ се може користити за копирање датотеке из нашег хост ОС-а у доцкер контејнер.
 • Кључна реч „ЕКСПОСЕ“ се користи да одреди број порта на који ће контејнер покренути свој процес.

Покрените наредбу испод да бисте направили нашу Доцкер слику

Синтакса:

доцкер буилд -т <ваше_корисничко име>/репо-наме .

# docker build -t asadali08537/first-repo .

У горњој команди, име слике је и „.“ одређује тренутни радни директоријум. Ово је индикација да Доцкер тражи тренутни директоријум доцкер датотеке. „-т“ се користи за означавање слике. Можемо видети излаз сличан:

Сада хајде да тестирамо нашу слику тако што ћемо је покренути кроз рун команду доцкер-а.

docker run asadali08527/first-repo

Извршавање горње команде тражиће од ваше Доцкер слике да успешно инсталира МиСКЛ на вашој машини са свим потребним ажурирањима, а на крају ће приказати и ехо поруку.

Гурање слике

Када је наш имиџ успешно креиран и покренут, можемо га пребацити у Доцкер Хуб преко пусх команде.

docker push asadali08527/first-repo

Можемо да проверимо ознаке слика и статус на Доцкер Хуб-у, што ће изгледати отприлике овако.

Шта су слике са Доцкер сертификатом?

Ово су званичне слике које су гурнули или продавци или сарадници. Доцкер Хуб може да сертификује слику само ако је њен садржај у складу са правилима, стандардима и законима које обезбеђује Доцкер Хуб. Укратко, та слика мора проћи одређене основне тестове.

  Исправите Оффице 365 да је име датотеке неважеће приликом грешке при чувању

Доцкер Хуб обезбеђује алатку <стронг>инспецтДоцкерИмаге, преко које добављач може сам да сертификује слике и додатке (обично добављач или сарадник објављује своје додатке за евиденцију волумена и мрежа).

Белешка –

Да бисмо нашу слику објавили као доцкер сертификовану, прво морамо сами да сертификујемо и тестирамо наше слике и додатак преко инспецтДоцкерИмаге алат, након што смо сертификовали и успешно тестирали, након подношења Доцкер Хуб ће га сертификовати. Ако наш садржај захтева окружење које није сертификовано, онда ни под којим околностима не може бити објављен као сертификован.

На Доцкер Хуб-у је доступно много одабраних и оптимизованих слика.

Популарност ових слика зависи од различитих фактора као што су повлачење, присуство на тржишту, оцене, резултати задовољства, итд. За детаљну листу најпопуларнијих складишта, идемо до Доцкер Хуб веб сајт. Употреба слике такође зависи од ОС-а и његове архитектуре. Ако знамо да ће се извучене слике користити за који ОС и његову архитектуру, онда морамо размотрити кључне факторе у наставку пре него што извучемо слику.

 • Потражите одређену верзију користећи ознаке (углавном најновију).
 • Одаберите ону која има максималан број преузимања и звездица.
 • Проверите да ли има ажурирања (када је последњи пут ажуриран).
 • Ако је могуће, проверите његов тип, да ли је верификовани издавач или званични (Доцкер Цертифиед).

Вебхоокс

Веб-хук је повратни веб позив који ради са догађајима и то је начин да апликација пружи информације у реалном времену другој апликацији. Данас скоро свака апликација пружа могућност веб-хука, па Доцкер Хуб такође има ову функцију.

То је ХТТП пусх АПИ који покрећу догађаји које одреди корисник. Можемо да користимо веб-хук у Доцкер-у да обавестимо апликацију или услугу која користи дотичне слике. Генерално, ми конфигуришемо веб-хукове са доцкер-ом као цевоводом догађаја, тако да ће свако отпремање нових слика покренути апликације за тестирање за покретање подвучених тест случајева.

Када резултат теста буде успешан, он ће покренути други догађај, који ће бити размештање контејнера, а када се имплементација успешно обави, покренуће друге догађаје за евидентирање до сада извршених промена.

Закључак

Верујем да сада добро разумете Доцкер Хуб и како можете да претражујете, креирате и гурате слике. Имајте на уму да када гурнете јавне слике, то ће бити видљиво свима.

Ако већ нисте, погледајте овај водич за инсталацију Доцкер-а.