Све што треба да знате о Риппле уређивању у ДаВинци Ресолве 18

Ако сте нови у уређивању видео записа, можда ћете пронаћи неке термине који се користе у почетку који могу бити помало збуњујући за разумевање. Међутим, неколико алата за уређивање у ДаВинци Ресолвеу може вам помоћи да постанете искуснији уредник када схватите њихову механику.

Риппле уређивање је један од ових алата. Са функцијом риппле, открићете да уређујете брже него икада пре, а да не морате да станете да бисте успут прилагодили своје клипове.

Наставите да читате за водич о томе шта је таласање и различите технике таласања које можете користити да унапредите своје вештине уређивања.

Шта је Риппле уређивање?

Укратко, уређивање таласа у ДаВинци Ресолве-у је када додате, уклоните или прилагодите клипове на временској линији, а то утиче на остатак видеа.

Као како једна капљица кише може изазвати широко таласање на површини неке воде; важно је напоменути да ће уређивање таласа довести до промене временске линије.

Сви снимци десно од уређивања ће се померити без обзира на којој се нумери клип налази—осим ако нумера није закључана. Међутим, сви клипови са леве стране уређивања ће остати на месту. Вреди напоменути да би то и даље могло бити погођено, али ћемо касније објаснити више о томе.

Рипплинг је посебно користан ако мењате средину временске линије, јер ће се све после промењеног елемента померити у складу са тим. Другим речима, једна исправка ваше временске линије неће изазвати празнине или проблеме са другим клиповима.

  Најбољи паметни звучници

Такође вам омогућава да додате елементе без ручног померања остатка клипова, што помаже уређивачима видеа да раде ефикасније.

Све технике уређивања таласа о којима се говори у овом чланку биће урађене на страници за уређивање, мада можете користити и уређивање таласа на страници за исечење. Постоји још много савета за коришћење странице Едит у ДаВинци Ресолвеу ако желите да поједноставите свој ток посла.

Риппле Делете

Брисање таласа се користи када треба да уклоните снимак са временске линије и сви клипови десно од обрисаног клипа се померају улево.

Да бисте извршили једноставно брисање таласа на једној нумери – која укључује и видео и аудио запис – изаберите снимак који желите да избришете и притисните Схифт + Делете. Када то урадите, видећете да клип нестаје и да се сви остали клипови померају у исто време.

Ако само имате празнину у временској линији које желите да се решите, једноставно означите празнину и притисните Делете на тастатури.

Риппле Делете на више нумера

Сада, ако радите са више клипова на више нумера, то може бити мало незгодно. Али на крају крајева, није важно са које нумере бришете снимак, важе исти принципи. Само се уверите да вам трагови нису закључани, тако да се таласање може десити равномерно.

Рецимо да имате отворене две видео и две аудио траке са више клипова постављених један изнад другог, као пример на слици изнад. Ако означите клип и притиснете Схифт + Делете, клипови на десно ће се померити, а да се ниједан од њих не преклапа.

Међутим, ако истакнете празнину (не клип) и користите исту технику, ваши клипови ће се померити, али ће бити мало измењени због тога што се неки клипови преклапају.

  10 РегЕк Тестер за ЈаваСцрипт, Питхон, ПХП, Голанг, Руби, итд.

Риппле Трим

Ако имате део клипа за који знате да желите да задржите, коришћење обрезивања таласа може вам помоћи да исечете временску линију са само неколико притисака на тастер.

Уверите се да је ваша глава за репродукцију тамо где желите да клип почне и притисните Цомманд/Цонтрол + Схифт + [. You’ll see the beginning of the clip disappear and everything on the timeline shift over.

You can do the same for the end of the clip that you want to trim by pressing Command/Control + Shift + ].

Риппле Оверврите

Преписивање таласа је одлично када желите да замените снимак на временској линији другим клипом из вашег медијског скупа. Пожелећете да ставите главу изнад клипа који желите да замените (не морате да кликнете на клип). Почетак новог клипа ће почети на истом месту као и стари снимак.

Дужина новог клипа ће одредити колико су клипови са десне стране померени. Ако треба да исечете свој нови клип унапред, искористите ДаВинци Ресолве’с Цут страницу да то урадите.

Да бисте користили риппле оверврите, зграбите и превуците нови клип у прозор за преглед. Овде ћете видети више опција које се појављују на десној страни, укључујући опцију за Риппле Оверврите. Испустите снимак на Риппле Оверврите.

Одатле ћете видети да је ваш нови клип заменио стари клип, а све десно од клипа се померило на одговарајућу локацију.

Риппле Инсерт

Уметање таласа функционише слично као преписивање таласа, осим што ћете уметнути клип у временску линију док померате све постојеће клипове.

Уметнути клип ће почети тамо где је ваша глава за репродукцију, па се уверите да је у исправном положају. Баш као при преписивању, зграбите и превуците клип који желите да уметнете на десну страну прозора за преглед. Једноставно га ставите на Инсерт да бисте довршили радњу.

  Како се пријавити за Аппле Оне на иПхоне-у и иПад-у

Риппле Спеед

Брзина таласања је корисна када пронађете клип коме треба променити брзину. На пример, ако морате да успорите снимак на 75% брзине, омогућавање таласања ће значити да ће се клипови удесно померити, остављајући простор за промене.

Да бисте применили брзину таласања, означите снимак који желите да измените, кликните десним тастером миша на њега и изаберите Промени брзину клипа.

Одатле уредите проценат брзине и уверите се да је временска линија Риппле означена. Када завршите, кликните на Промени.

Прилагодите пречице на тастатури да бисте олакшали уређивање Риппле-а

Основне пречице на тастатури компаније ДаВинци Ресолве могу вам помоћи да убрзате ток посла. Међутим, постоји неколико ефеката таласања којима можда није додељена пречица. Да бисте олакшали уређивање, можете сами да додате пречице.

У горњем левом углу кликните на ДаВинци Ресолве > Кеибоард Цустомизатион. Одатле ће се појавити табла са пречицама на тастатури.

Откуцајте Риппле у траци за претрагу да бисте видели да ли постоје опције које немају пречицу за притисак на тастер. Или за постојеће пречице, мењате их да би се боље ускладили са начином на који користите пречице за уређивање. Када будете задовољни својим пречицама на тастатури, кликните на Сачувај.

Испробајте Риппле уређивање за свој следећи пројекат ДаВинци Ресолве

ДаВинци Ресолве има толико доступних функција за поједностављење процеса уређивања видео записа, а уређивање таласа је само једна од њих. Наравно, постоје тренуци када ћете морати да будете практичнији у уређивању временске линије, али за много једноставног посла, исецање таласа и брисање таласа могу добро да ураде посао.

Следећи пут када отворите ДаВинци Ресолве, вежбајте коришћење риппле едитовања да бисте брже померили своје уређивање.