Тајно оружје у дигиталној ери

Пословно окружење и технологија које се стално мењају приморавају предузећа да усвоје флексибилан модел маркетиншке стратегије. Предузећа се фокусирају на поједностављене операције и морају да се баве дисциплинованим маркетиншким радом, који укључује анализу захтева потрошача и усвајање технологије како би се задовољиле ситуације.

Промена елемената маркетинга захтева екстерну експертизу за несметано функционисање. Маркетинг као услуга, или МааС, је савршено решење за предузећа, а у овом чланку ћемо више разговарати о томе.

Шта је маркетинг као услуга (МааС)

Маркетинг као услуга (МааС) је решење које пружа маркетиншке услуге на захтев кроз различите маркетиншке услуге засноване на вредности. Усклађује маркетиншке циљеве са пословним циљевима, обезбеђује конкурентски пејзаж и помаже у покретању пословног раста.

МааС је тим различито квалификованих маркетиншких стручњака, где свако има стручност у различитим изворима маркетинга. Њихово искуство смањује терет планирања и омогућава им да се фокусирају на друге активности и основне производе.

Услуга у почетку почиње анализом постојећег јаза у пословању, укључујући технологију, вештине и радну снагу. Они дају увид у то како премостити празнине и дугорочно радити на циљевима организације.

Провајдери МааС услуга помажу вашем пословању тамо где заостајете у примени одличне маркетиншке стратегије. Предузећа би требало да иду на МааС због свих предности које нуди. Пружа приступачне маркетиншке услуге са великим утицајем.

Омогућава предузећима да искористе нове тржишне трендове или технологију. МааС пружа дугорочно решење које помаже предузећима у дугорочном расту.

Важност МааС-а у дигиталној ери

Припрема стратешку иницијативу

Маркетинг као услуга чини основу за развој стратешких планова за успех на конкурентном тржишту. Стратегије укључују тржишне податке и визуелне елементе који помажу у анализи ситуације.

У САД, 50% малих предузећа пропасти у првих пет година; они се више фокусирају на спровођење планова него на развој дугорочних стратегија.

МааС доноси модерне стратегије обима, омогућавајући интерним тимовима да раде независно на пројектима којима се може управљати. Организација се фокусира на пословање у оквиру ограничења улагања, а МааС помаже у постизању тачних резултата у оквиру расположивих ресурса.

Скалирајте маркетиншке потребе да бисте развили раст

Раст пословања зависи од броја конкурената на тржишту. Према Статиста 2021, постоје 334 милиона компанија широм света, а опстанак на високо конкурентном тржишту захтева бољу стратегију. Предузеће мора мало да смањи своје оперативне трошкове да би надмашило конкуренте. МааС помаже у развоју јефтиних маркетиншких стратегија и омогућава да се буџет користи за друге иницијативе и услуге.

Маркетинг као услуга је дугорочан програм вредан тога када организација улаже сталне напоре за маркетинг.

Прилагодите се променљивом тржишном окружењу

Све већи број предузећа доноси савршену конкуренцију на тржишту. Али сви они морају да остану на врху тржишта. Прилагођавање променама према потребама тржишта је једини начин да се постигне раст, али овај процес захтева трошкове, време и енергију.

  Како преузети ИГТВ видео записе?

Задатак постаје компликованији када предузеће има фиксне ресурсе за маркетиншке активности.

Технологије које се брзо мењају стварају јаз у организацији када вам је потребна помоћ да се прилагодите. МааС је профитабилна стратегија развоја, која осигурава да пословање неће заостајати за конкуренцијом. Може да обрађује текуће пројекте приступом алатима и технологији.

Повећајте концентрацију маркетиншког особља

Коначна награда масовног ангажовања спољних сарадника је то што се трговци могу фокусирати на друге активности као што је доследност бренда. МааС услуга смањује оптерећење маркетиншког тима, чиме се повећава радни ток њихове основне активности. Интерни запослени добијају неопходну подршку од спољних маркетиншких стручњака, побољшавајући свој индивидуални радни учинак.

Зашто је предузећима потребан МааС?

Предузећима је потребан маркетинг као услуга из следећих разлога:

Исплативо

МааС захтева мање улагања у поређењу са интерно ангажованим запосленима. Добра маркетиншка стратегија захтева стручност у различитим областима, а њихово запошљавање захтева већи буџет. Предузеће такође мора да сноси трошкове обуке након запошљавања.

Решавање проблема

МааС провајдери су напредни у својим областима и могу да реше проблеме у којима посао не испуњава очекивања. Поседују и неопходну опрему за свој сервис како би компаније могле да уштеде трошкове куповине опреме за маркетиншке потребе.

Технике, знања и вештине

Маркетиншке услуге осигуравају да користе најбоље могуће вештине за маркетиншку стратегију. Технологија која се стално мења захтева редовно ажурирање, а маркетиншки тим предузећа такође захтева обуку. Важно је да постоји много опција за које су технике и алати најбоље, а маркетиншке агенције могу усвојити најновију технологију.

Додаје увид у перформансе

Провајдер маркетиншких услуга редовно ажурира пословне резултате и припрема извештаје. Подаци пружају информације о ставу предузећа у односу на конкуренцију, јер провајдери трећих страна такође имају извештаје за друге компаније. На основу МааС података, предузећа могу предузети неопходне кораке за повећање прихода.

Интерни трансфер вештина

Када интерни тимови раде са екстерним искуством, то им такође доноси додатне користи. Они стичу драгоцено маркетиншко знање које се може користити и након истека уговора. Неки МааС организују програме обуке и развоја који одговарају њиховом нивоу.

Како функционише МааС?

Ефикасан МааС функционише на четири начина:

Увид и аналитика

Да би генерисали ефективне резултате, МааС провајдери црпе увиде из маркетиншких потреба и трендова. Подаци о понашању и мишљењима потрошача су неопходни за успешне маркетиншке кампање. Осигурава висок квалитет преформулисане стратегије, чинећи је погоднијом за потрошаче. Детаљан и анализиран извештај генерише потенцијалне клијенте и саобраћај за пословање и стиче поверење купаца.

Креирање садржаја

Креатори садржаја су одговорни за идентификацију нових и трендовских идеја јер морају да их спроведу на време да би водили тржиште. Потрошаче привлаче теме у тренду, па креатори креирају садржај који ће задовољити тренд и имплементирати га у различитим дигиталним и штампаним медијима. То може бити креирање блога, графички дизајн, дизајн веб страница, е-књиге итд.

Оптимизација претраживача

СЕО је оптималан извор за добијање циљаних потрошача, а маркетиншки стручњаци развијају стратегије за најбољи учинак на веб страници. Они могу побољшати саобраћај на веб страници како би се боље рангирали у индексима претраге.

  10+ Гоогле Плаисторе Алтернатива 2023 – (Листа најбољих)

УИ & УКС дизајн

УИ и УКС дизајн се односи на екране, иконе, дугмад, прекидаче и друге визуелне елементе на веб страници или мобилној апликацији. То такође утиче на маркетиншку статистику, јер атрактивност визуелних елемената утиче на умове купаца. Провајдери МааС услуга имају стручност у вези са овим произвођачима, јер знају који дизајн најбоље одговара ком купцу.

Елементи МааС-а

Маркетинг је суштински извор раста за свако пословање, посебно када је новоформирано. Мали бизнис треба да спроводи савремене маркетиншке активности, фокусирајући се на развој главног производа пословања.

Али након завршетка базе, следећи корак је рад на тржишту и потребно је извршити маркетиншке услуге. Предузећа морају да одлуче о аспектима маркетинга и стратегије које треба да пренесу на спољне сараднике.

  • Пре било какве маркетиншке стратегије, треба одлучити о буџету, времену и циљу јер су ово три основа сваке одлуке. Од почетника до професионалца, бизнисмен мора да разликује које податке да даје аутсајдерима, а које да ради са инсајдерима.
  • Брендови сматрају да је неопходно истовремено водити маркетиншке активности, али им је често потребно више одлагања. Маркетинг на друштвеним мрежама, графички дизајн и дигитални билтени су неке маркетиншке методе које захтевају модерне технологије.
  • Власник локалног предузећа размишља о свом расту на већим платформама јер су им потребне корпоративне маркетиншке технике. Веб дизајн, креирање садржаја и аналитика су од суштинског значаја у савременом маркетингу.

Предности МааС-а

Маркетинг као услуга је да је решење за неопходну флексибилност тржишта, омогућавајући да се ради на дугорочном планирању са текућим пројектима. Наведена флексибилност прилагођава се променљивим тржишним условима конкуренције и обухвата различите делатности.

Савремени маркетинг укључује широк спектар стручњака који пружају услуге за различите делатности. Неке предности маркетинга као услужне агенције су:

  • Маркетинг као услуга је решење на једном месту за све маркетиншке активности; искусни агенти могу лако да поднесу терет. На пример, када предузећа креирају стратегије за дугорочни циљ, они у почетку приступају процесу малим корацима и минималним маркетиншким радницима. Штавише, не морају да запошљавају различите стручњаке у будућности; они морају само да комуницирају са агенцијама у вези са циљем. МааС провајдери свеобухватно усклађују пословне циљеве са својим искуством како би постигли стабилне резултате.
  • МааС провајдер омогућава приступ тиму за ажурирање са најновијим ажурирањима и променама. Користан фактор је то што раде са најновијом технологијом и трендовима како би посао остао испред конкуренције. Тим стручњака даје резултате без утицаја на старе планове.
  • Маркетиншке агенције планирају стратегије које укључују нове идеје без рециклирања коришћених идеја. Они другачије гледају на пословне кампање и планирају да побољшају резултате. Провајдери МааС-а такође имају податке од аутсајдера, јер раде са више клијената, што им помаже да одреде где је претходна активност на тржишту пошла по злу. Непристрасна агенција је корисна у одржавању креативних идеја.
  • Маркетинг као пружалац услуга је примарни извор стицања купаца. Познавање ваших купаца је неопходно пре повећања продаје или вредности предузећа. Маркетиншке агенције прикупљају податке о клијентима кроз различите канале и технологије. Поред тога, стручњаци анализирају прикупљене податке и припремају извештај за планирање стратегије, што је корисно за промовисање маркетиншких активности.
  • Маркетиншка агенција управља скалабилности, јер се предузећа морају прилагођавати сталним променама. Они су корисни у управљању брзим растом и рецесијом и раде према захтевима тржишта.
  Топ 10 сервера за стримовање медија за личну и пословну употребу

Како МааС помаже малим и средњим предузећима

Мала и средња предузећа обично послују са малим капиталом, посебно у почетној фази. Одељење маркетинга се суочава са смањењем трошкова за обављање делатности, што доводи до погрешне имплементације планова или дугорочних неуспеха. Малим предузећима је потребно више особља да се позабаве свим маркетиншким деловима у једном пројекту.

Ангажовање спољних људи како би се задовољиле њихове маркетиншке потребе омогућава интерним људима да се фокусирају на друге активности као што су брендирање и развој. МааС услуга је повезана са текућим пројектима и додаје искуство како би је олакшала. Користи екстерне ресурсе за формулисање и извршење стратегије на различитим маркетиншким платформама.

Малим и средњим предузећима која треба да промовишу своје кампање у различитим областима помаже се да брже расту. МааС решава проблеме тако што повезује све аспекте маркетинга и развија стратегије где год да посао пропада. Маркетинг као услуга додаје додатне погодности за мала предузећа, што значи да изгледају веће него што јесу. Њихови производи служе као бренд на тржишту и пружају модерно искуство купцима.

МааС, у поређењу са другим облицима маркетинга

Ево табеле која ће вам помоћи да лако разумете по чему се МааС разликује од других облика маркетинга: интерног маркетинга, маркетиншке агенције и слободних радника.

Маркетинг-као-услуга Маркетинг у кући Маркетиншка агенција ЦостИт ради на разумном и приступачном буџету. То кошта више за развој, обуку, компензацију итд. Наплаћује накнаду за сваку маркетиншку активност, што резултира високим трошковима. Опсег скупа вештина Састоји се од различитих стручњака са различитим вештинама и начинима размишљања. Тим има ограничен капацитет и рад према обуци и одобрени буџет. Има тим маркетиншких стручњака и професионалаца из различитих области. Брзина извршавања стратегије МааС провајдери раде на основу потражње тржишта. Интерни тимови раде спорије и извршавају стратегије у оквиру расположивих ресурса.
Пружа брзе и брзе услуге због своје специјализације. Приступ тржишној технологији МааС омогућава тренутни приступ технологији за убрзање маркетинга. Потребна су му подршка и одобрења пре приступа новој технологији. Агенцијама је лакше приступити новим технологијама него другима. Прилагодљивост тржишту Потребно је да обрађују боље резултате, стручњаци МааС-а прилагођавају се тржишним трендовима и потребама. Прилагодљивост би могла бити бржа, што отежава прераспоређивање и замену текућих пројеката. Маркетиншке агенције имају ограничен обим посла, што га чини изазовним за прилагођавање. Трајност ВоркИт пружа флексибилност у планирање, истраживање и спровођење стратегија. Често је за дугорочну сталност, а услуге пружају до запослења. Ради на основу уговора и одговорна је до завршетка.

Завршне речи

Маркетинг као услуга мења пословни приступ; развијају савремене стратегије за најбоља маркетиншка решења. Његово планирање и знање засновано на подацима практично користе потрошачима и циљној публици.

Добављачи услуга ефикасно раде на различитим форматима за врхунски успех. Креирање и дизајн садржаја постаје ефикаснији са квалификованим радницима, где се брендирање и ангажовање на друштвеним медијима повећавају са утицајним маркетингом. Праксе оптимизације за претраживаче (СЕО) помажу страницама да се рангирају у индексима претраге, а персонализовани маркетинг путем е-поште додаје додатни напор за задржавање клијената.

Предузећа усвајају овај маркетиншки извор јер нуди ефикасност и функционалност. МааС може да ради са маркетиншким тимом без ометања њихових пројеката. Усклађује пословни циљ са будућим захтевима; могуће је због података и аналитике.

За сваки посао, планирање је пожељније у односу на имплементацију ако желе да буду успешни на дужи рок. Пружаоци маркетиншких услуга су ефикасни у свом задатку; они имају податке и увиде да буду испред конкурената на тржишту.

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за праћење очију за маркетинг и истраживање на мрежи.