ТЦЛ-ов револуционарни пробој у мини ЛЕД технологији

У септембру 2023. ТЦЛ најавио свој нови водећи, 98-инчни Кс955 КД-Мини ЛЕД ТВ. Са невиђених 5000 локалних зона затамњивања пуног низа (тачније 5184) и 5000 нита врхунске осветљености, овај див 4К телевизора подиже телевизијску технологију на нови ниво.

Са нивоима црне боје у односу на ОЛЕД телевизоре и врхунском осветљеношћу која их оставља да стоје, ТЦЛ Кс955 се такође може похвалити дужим животним веком и већим екраном него што нуде ОЛЕД. Такође не морате да бринете о сагоревању. Поред тога, телевизор има предности у односу на обичне ЛЦД телевизоре. Поред фактора осветљености и контраста, они укључују шири распон боја и шири динамички опсег.

Невиђена величина локалних зона затамњења

ТЦЛ је био први који је развио Мини ЛЕД телевизор за масовну производњу када је 2019. године објавио ТЦЛ 8-серију. Сада, многи од најбољих телевизора са квантним тачкама користе Мини ЛЕД позадинско осветљење. Али, са Кс955, ТЦЛ је још једном подигао летвицу и наставља да вијори заставу на запањујући начин.

Мини ЛЕД технологија повећава број ЛЕД диода које телевизор може да користи. Ово, заузврат, доводи до повећања локалних зона затамњивања. Што више зона има ТВ, то је прецизнија контрола светла. Ова контрола доводи до виших нивоа контраста, прецизније и живописније боје и супериорне осветљености, што све доприноси невероватном квалитету слике.

  Гоогле „Тест брзине“ за тестирање брзине интернета са странице Гоогле претраге

ТЦЛ је дизајнирао сочива у својој Мини ЛЕД технологији у сопственој ПанГу лабораторији компаније. Сочива су много стабилнија и поузданија захваљујући својој силиконској конструкцији.

Уз равномерну дифузију светлости коју обезбеђује сваки појединачни ЛЕД, сочива стварају уједначено осветљење преко целог екрана од 98 инча. Са прецизном контролом светлости коју емитује свака зона затамњивања, нема сметњи у суседним зонама. Због тога се ефикасно спречавају нежељени ефекти ореола и цветања, где се светлост прелива у тамна подручја и чини да изгледају осветљеније.

Основа дубоког контраста

Добијате нивое контраста без премца са апсолутном прецизношћу коју испоручује 5000 локалних зона затамњивања пуног низа. Дубоке, тамне црне боје се појављују када ТВ пригуши позадинско осветљење у тамним сценама. Гледаоци могу да доживе мрачни бездан са живописним детаљима када уживају у атмосферским филмовима и видео играма.

Насупрот томе, позадинско осветљење оживљава у светлим сценама или областима, стварајући заслепљујуће светлине који осветљавају екран задивљујућом јасноћом. Укратко, ТЦЛ Кс955 пружа визуелне симфоније оштрог контраста.

Може достићи врхунску осветљеност коју ТВ никада није постигао

Са 1.000–2.000 нита који се тренутно сматрају водећим нивоима за максималну осветљеност на било ком телевизору, запањујуће је да је ТЦЛ већ направио огроман скок на 5.000.

Свако може видети лепоту ове светлости у свакодневном животу. Сунце које се одбија од поподневног језера, на пример, лако достиже 5.000 нита. Филмски ствараоци су годинама покушавали да реплицирају ову лепоту. Али, на њихову несрећу, телевизорима је увек недостајала технологија потребна да оживе њихове визије. Међутим, са 5.000 нита које Кс955 може да постигне, они су коначно у стању да остваре своје снове.

  12 најбољих софтвера за прављење ритмова за производњу звука [2023]

Запањујућа максимална осветљеност подиже ХДР на нове нивое

Максимална осветљеност телевизора је кључ за ослобађање пуног потенцијала ХДР садржаја. Када узмете у обзир претходне нивое које су други телевизори могли да достигну, може бити тешко замислити колико задивљујући и реалистичан ХДР садржај изгледа на моћном уређају који је ТЦЛ Кс955.

Гледање ХДР садржаја на овом невероватном ТВ-у приказује читав спектар светлосног спектра, од најтамније сенке до најсветлијег светла. То је потпуно природан приказ светлости и сенке, са најсјајнијим светлима која су верно репродукована без угрожавања детаља у мрачним сценама.

Резултат је, једноставно, импресивно искуство гледања реалистичних детаља и боја за које се пре кратког времена сматрало да је немогуће. ТЦЛ Кс955 превазилази границе традиционалног телевизијског искуства и утире пут за праву биоскопску авантуру у вашем дому.

Било да уживате у пространим пејзажима и крдима егзотичних животиња у документарцу о природи или у епском акционом филму који зауставља срце, ТЦЛ Кс955 неприметно спаја дубоку црну боју, заслепљујуће нагласке и беспрекорну, природну боју у задивљујућу, визуелну таписерију.

Постиже ову револуционарну осветљеност без повећања температуре

ТЦЛ је генијално дизајнирао најнапреднији Мини-ЛЕД чип икада направљен. Он емитује светлост кроз серију од шест кристала танких као папир у беспрекорном низу и педантно фино подешава напон за ефикасан рад. Телевизор може да повећа осветљеност док и даље одржава уједначену температуру.

Чак и када ТВ користи свих 5184 локалних зона затамњивања и 5000 нита максималне осветљености, температура је непоколебљива и под контролом.

Са ТЦЛ-ом који подржава и ХДР10+ и Долби Висион, величанствена максимална осветљеност значи да би гледаоци требало да се опораве док гледају ХДР садржај. Огроман екран оживљава у калеидоскопу бриљантног светла и боја, са савршеним детаљима у светлим и тамним сценама. Заслепљујуће беле боје искачу са екрана, док тамне црне боје приказују збуњујуће богате нивое дубине.

  Поправите заглављивање рачунара на Омогућава да вас повежемо на мрежу

Штавише, гама боја производи преко милијарду природних боја за реалистично искуство.

Штавише, овај ниво осветљености ће се смејати пред било којим конкурентским амбијенталним светлом. Другим речима, екран остаје леп чак и са широким завесама и сунцем које улази кроз прозор. Суботњи матинеји или недељни поподневни фудбал биће заувек побољшани. Штавише, гледање у замраченој просторији пружиће најатрактивније искуство кућног биоскопа које можете замислити.

Генијалан пробој у Мини-ЛЕД технологији

Све у свему, 98 инча ТЦЛ Кс955 је ТВ који нас води на следећи ниво у телевизијској технологији.

Упркос достизању ових невероватних нивоа слике, Кс955 је такође енергетски ефикасан и одржава уједначену температуру. У овим временима климатских промена и растућих рачуна за енергију, добро је знати да је ТЦЛ узео у обзир ове факторе док нас је водио ка новим висинама.

Не можете побећи од чињенице да овај ТВ такође изгледа једноставно запањујуће постављен на зид. Поврх свог беспрекорног квалитета слике, ултра танак је и има екран без оквира. Уз подршку за ХДМИ 2.1, 144Хз ВРР и врхунски 4.2.2-канални аудио систем, ТЦЛ Кс955 је много више од своје револуционарне Дуал 5000 технологије.

**Модели се могу разликовати у зависности од тржишта. За детаље обратите се локалној ТЦЛ канцеларији.

Ово је спонзорисана објава. Избор производа и мишљења изражена у овом чланку потичу од спонзора и не одражавају уредничке смернице МакеУсеОф-а или његовог особља.