Уграђене финансије објашњене за 5 минута или мање

Ако желите да понудите брже потрошачке услуге и брзо прикупите уплате на свом пословном банкарском рачуну, морате истражити уграђене финансије (ЕмФи).

Излози малопродајних и потрошачких апарата не продају само робу и услуге. Они такође купцима пружају искуство куповине нове генерације. Данас купци могу купити производ, добити кредитну линију за куповину производа и истовремено га осигурати једним кликом. То је моћ ЕмФи-ја. Да бисте сазнали више, наставите да читате.

Преглед садржаја

Шта су уграђене финансије?

Уграђене финансије интегришу финансијске услуге, производе и технологије са нефинансијским предузећима. Омогућава предузећима да брзо продају производе или услуге у својим физичким и онлајн продавницама интегришући плаћања, позајмљивање, месечна плаћања, бодове лојалности и тако даље у апликацију или софтвер на мрежи.

У ЕмФи-ју, нефинансијски посао је лице индустрије. Прави играчи су на зачељу. На пример, иза сваког уграђеног финансијског производа стоји компанија за развој финансијског софтвера која се повезује са банкама и нефинансијским предузећима.

Најпознатији пример ЕмФи-ја је куповина сада плати касније (БНПЛ), где потрошачи могу да погледају производ без плаћања готовине. Они би само унели свој ССН, број кредитног рачуна итд. Тржиште продавца ће брзо повезати податке са уграђеним добављачем финансијских услуга који ће обезбедити зајам од партнерске банке.

Овде се дешава следеће:

 • Купац добија производ без плаћања сада; платиће касније
 • Продавац продаје производ квалификованом купцу
 • Финансијска институција је у могућности да добије новог купца
 • Програмер финансијског софтвера уграђује све ове активности у један софтвер

ЕмФи смањује непотребну папирологију и посете банци за малопродајне трансакције. Такође, предузећа могу да продају додатне финансијске производе својим клијентима и зараде провизије. На пример, продавац аутомобила продаје осигурање аутомобила заједно са аутомобилом.

Врсте уграђених финансија

У наставку пронађите различите врсте уграђених финансија о којима бисте требали знати:

#1. Ембеддед Банкинг

Један од најчешћих типова ЕмФи-ја је уграђено банкарство. Стартапи и онлајн предузећа се често пријављују за пословно банкарство од финтецх компанија као што су Мерцури Банк, Револут, Висе, итд.

Ови финтецх СааС провајдери креирају и дистрибуирају софтвер где предузећа могу да отварају нове банковне рачуне, депонују приходе, инвестирају, узимају кредите итд. Финтецх компанија обезбеђује дигиталну платформу за све ове трансакције. У позадини се налази права банка која пружа банкарске и финансијске услуге.

#2. Брендиране платне картице

Ово су кредитне или дебитне картице које подржавају банке, али су брендиране за предузећа. На пример, Аппле Цард долази са Аппле логотипом на титанијумској картици са вашим именом на њој. Добијате максималну корист када га комбинујете са својим иПхоне-ом, а такође добијате поврат новца и бодове лојалности у једном новчанику. Аппле вам омогућава да купите Аппле хардвер на рате када користите Аппле картицу.

  Сећате се ББС-а? Ево како можете да га посетите данас

#3. Ембеддед Инсуранце

За конвенционално осигурање, морали бисте да купите производ и посетите осигуравача да видите да ли желе да осигурају производ или не. Али финтецх је променио начин на који функционише индустрија осигурања. Данас можете да осигурате скоро све под условом да купите производ из реномиране онлине или офлајн продавнице.

На пример, када купите Пикел 7 у Гоогле Сторе-у, можете одабрати Гоогле Преферред Царе као осигурање за Пикел 7 телефон или чак добити план заштите од случајног случаја када га купите на Амазону.

#4. Ембеддед Лендинг

У уграђеном кредитирању, онлајн и физичка тржишта се повезују са одређеним банкама и финансијским институцијама за потрошачке кредите. Када се купац обрати продавцу, може изабрати да добије кредит одобрен од стране партнерске банке. Дакле, потрошачи не плаћају унапред, већ обећавају да ће платити касније.

#5. Ембеддед Паиментс

У ЕмФи и финтецх-у, уграђена плаћања су систем где можете да сачувате информације о својој кредитној картици, дебитној картици или мобилном новчанику на онлајн тржишту или мобилној апликацији продавца. Када требате нешто да купите, само изаберете начин плаћања и одјавите се. Уграђена плаћања нуде практично искуство куповине где купци не морају ручно да уносе бројеве картице.

Ко дистрибуира уграђене финансије?

Ако имплементирате ефикасан уграђени финансијски систем, није битно којим се послом бавите. Можете дистрибуирати ЕмФи услуге под условом да ваше предузеће има неопходну дигиталну инфраструктуру и приступ клијентима.

На пример, ако сте популарни локални оператер ресторана и имате неколико ресторана широм града, можете почети са следећим ЕмФи производима:

 • Брендиране платне картице за ваш ресторан
 • Бодови лојалности за коришћење ваше картице
 • Понудите услуге осигурања за мале предмете као што су мобилни телефони, лаптопови, таблети итд.

Тренутно, следећа предузећа и субјекти су лидери у дистрибуцији ЕмФи:

 • Било који онлајн или физички продавац
 • Компаније за развој софтвера и мобилних апликација
 • Телеком компаније
 • Мрежни агрегатори тржишта
 • Дигитални новчаници
 • Произвођачи оригиналне опреме

Како ефикасно користити уграђене финансије

У наставку пронађите висококвалитетне ресурсе за учење напредних теорија ЕмФи:

Формула успеха иза ЕмФи-ја је колико је ваше предузеће популарно. Због тога морате да пласирате свој бренд користећи веб странице, странице друштвених медија, групе на платформама за размену друштвених порука и још много тога.

Уверите се да усмеравате саобраћај друштвених медија на своју веб локацију и платформе за е-трговину пружањем одговарајућих дубоких веза. Ако поседујете физичке продавнице, можете их промовисати у својим маркетиншким кампањама на друштвеним мрежама.

Онлине Бусинесс Паиментс

Потражите плаћања користећи различите мрежне пролазе за плаћање који вас такође награђују бонусом лојалности. Да не спомињемо, таква плаћања су тренутна и веома безбедна у поређењу са офлајн плаћања. Искуство и практичност одјављивања су такође високи код онлајн плаћања.

  Да ли је ЕкпрессВПН бољи од НордВПН-а?

Представите брендиране картице

Можете понудити попусте, повраћај новца и бодове лојалности како бисте подстакли своје клијенте да се пријаве за платну картицу вашег предузећа. Платне картице могу бити препаид или постпаид. Препаид је користан за вас јер би клијенти депоновали велики износ за цео месец. Ово је загарантован приход за цео месец.

Промовишите финансијске производе

Без обзира да ли продајете намирнице, хардвер или нишне услуге, увек можете да промовишете финансијске услуге које нуде партнерске банке или агенције за управљање богатством. Такође, уградите финансијске производе као што су осигурање мобилних телефона, размена криптовалута, трговање акцијама, путно осигурање, осигурање лета и још много тога у своју корпу за плаћање.

Како уграђене финансије могу променити Финтецх индустрију?

ЕмФи већ помаже финтецх индустрији да брзо расте. Према Вантаге Маркет Ресеарцх-у, финтецх индустрија је зарадила преко 133 милијарде долара прихода између 2017. и 2022. Истраживачка фирма очекује да ће се приход повећати за до 556 милијарди долара до 2030. Истовремено, усвајање ЕмФи-ја се пропорционално повећало. У наставку пронађите путеве финтецх-а на које ће ЕмФи директно утицати и трансформисати:

Повећање потрошачке потрошње

Финтецх омогућава зајмодавцима да електронским путем одобравају краткорочне кредитне линије тако што проверавају акредитиве клијената као што су ССН, кредитни резултат итд., на мрежи. Дакле, потрошачи не морају да посећују канцеларије зајмодавца да би добили кредитну линију.

Међутим, финтецх има ограничен домет. Једва може да допре до циљне публике. Овде ЕмФи може помоћи зајмодавцима и финтецх програмерима. Продавци могу да инсталирају ЕмФи системе у своје онлајн и офлајн системе за плаћање како би промовисали осигуравајуће, финансијске и банкарске производе. Ова пракса повећава потрошњу купаца лакше него друге маркетиншке тактике.

Повећање сигурности и погодности плаћања

Аппле Паи и Гоогле Паи (Гоогле новчаник) су најбољи примери безбедног плаћања на мрежи са погодностима и наградама за трошење.

Уз Аппле Паи и Аппле Цард, корисници компатибилних Аппле уређаја могу да плаћају онлајн и ван мреже. У офлајн продавницама могу једноставно да користе НФЦ или систем додирни и плати. Нема потребе да вадите картицу и превлачите.

Власници Аппле картице добијају тренутну кредитну линију за куповину Аппле производа у Аппле Сторе-у и на Аппле.цом. Штавише, синхронизацијом картице са вашим иПхоне-ом, можете да плаћате на скоро сваком онлајн тржишту. Да не спомињемо, картица вам доноси неограничен поврат новца од 3%.

Постоје сличне брендиране картице доступне од Делта Аир Линес, Цити, Хилтон Хонорс, Хотелс.цом, Амазон Приме Ревардс, Цостцо Анивхере Виса, итд.

Банкарство као услуга (БааС) компаније Финтецх

Стартапима је потребно свеобухватно решење које може да задовољи депозите прилива капитала, депозите за плаћање купаца, плаћања запослених, плаћања добављачима и вишкове капиталних инвестиција. Пошто стартапи послују глобално, они такође захтевају беспрекорну девизе у различитим валутама.

Данашње напредне финтецх компаније као што су Ново, Релаи, Висе, Револут, ЛендингЦлуб, НортхОне, итд., нуде управо оно што је потребно стартапима. Ово су провајдери БааС услуга који имају уграђене финансијске услуге.

Да није било ЕмФи-ја, стартапови би морали да улажу више времена у физичко банкарство, губећи време и новац.

  Како онемогућити жуто трепћуће светло на вашем Амазон Ецхо уређају

Предности уграђених финансија

Постоје вишеструке предности ЕмФи концепта, а оне су следеће:

 • Купци могу повољно да купе производе и услуге
 • Потрошачи такође могу да инвестирају у висококвалитетне финансијске инструменте без посете банкама или фирмама за управљање богатством
 • Продавци на мало могу повећати продају својих производа нудећи краткорочне неосигуране кредите
 • Свако предузеће може диверзификовати своје изворе прихода продајом додатних финансијских производа
 • Финтецх стартап компаније и компаније за развој софтвера могу зарадити приход за реинвестирање у развој ЕмФи технологије
 • Владе и финансијски регулатори могу лако створити дигиталну економију без готовине

Изазови уграђених финансија

Примарни изазов за раст ЕмФи-ја је апатија купаца према онлајн плаћањима. Ипак, велики део потрошача радије плаћа новчаницама. Они такође нису упознати са интегрисаним системом финансирања и преферирају праве банке и агенције за ограђивање од виртуелног банкарства. Неки други значајни изазови су:

 • Различити финансијски прописи које намећу владе и централне банке
 • Многе банке немају АПИ приступ својим системима, што омогућава финтецх стартапима да продају ЕмФи производе и услуге.
 • Сигурност података о потрошачима, продавцима и банкама

Будући обим или уграђене финансије

Под условом да постоји беспрекорна безбедност података и енкрипција података, ЕмФи ће банкарство и финансирање учинити доступнијим. Банке и финансијске агенције ће морати да троше мање на маркетинг и промоцију производа.

На пример, Амазон већ нуди разне картице за куповину из различитих банака. Када се корисници одлуче за такве платне картице, то заправо повећава базу клијената основних банака.

Према Јунипер Ресеарцх-у, приход од уграђених финансијских услуга могао би достићи 183 милијарде долара до 2027. године на глобалном тржишту. Стога, постоји много финансијских могућности за нефинансијска предузећа, програмере софтвера, технолошке стартапове, зајмодавце и банке.

Уграђени ресурси за учење о финансијама

#1. Финтецх: Купите сада платите касније (БНПЛ) | Удеми

Да ли сте програмер финтецх мобилних апликација или власник онлајн тржишта који жели да повећа приход? Морате научити како БНПЛ систем функционише тако што ћете се пријавити за овај Удеми курс.

Купите сада, платите касније један је од најпопуларнијих необезбеђених и краткорочних система задуживања међу потрошачима. Курс ће бацити светло на БНПЛ концепте као што су следеће:

 • БНПЛ и његов тржишни обим
 • БНПЛ пословни модел и понашање потрошача
 • Оффлине и онлајн трансакције користећи БНПЛ

#2. Разумевање ФинТецх | Удеми

Ако желите да научите ЕмФи, морате знати основе финансијске технологије тако што ћете завршити овај модул брзог и самосталног учења о основама ФинТецх. Удеми је направио садржај курса на начин који је свима разумљив. Научићете финтецх концепте као што су следеће:

 • Финтецх и финансијска стабилност
 • ФинТецх-ови екосистеми
 • Обим ФинТецх-а

#3. Финтецх: уграђене финансије, плаћања, БааС и АПИ банкарство | Удеми

ЕмФи се ослања на напредне банкарске и финансијске технологије као што су АПИ банкарство, онлајн верификација докумената, интеграција софтвера и још много тога. Све ово можете научити тако што ћете се пријавити за овај курс Ембеддед Финанце на Удеми-у. Главни садржај курса је приказан овде:

 • Банкарство као услуга
 • АПИ банкарство
 • Уграђена плаћања

#4. Уграђене финансије: када плаћања постану искуство

Ваше учење о ЕмФи-ју биће непотпуно ако не научите прошлост, садашњост и будућност из ове књиге Ембеддед Финанце.

Књига говори о томе како су технолошки гиганти попут Гугла и Амазона постали водећа предузећа која имплементирају ЕмФи у своје излоге. Такође се говори о другим примерима стартапова и нишних трговаца који добро раде у ЕмФи финтецх-у.

Закључак

Уграђена финансијска технологија и услуге су следећа велика ствар за малопродају и БФСИ индустрију. Познавањем техничких концепата ЕмФи-ја можете диверзификовати изворе прихода од малопродаје, повећати базу купаца или обезбедити високо плаћен посао у БФСИ сектору. Изаберите горе наведене онлајн сертификате и ресурсе за учење да бисте стекли функционално знање о ЕмФи-ју.

Следеће, како ИоТ трансформише малопродајну индустрију.