Ултимативни водич кроз убиствене карактеристике платформе

Ако сте страствени читалац нашег блога, сигурно сте видели наше гостујуће писце и нас како помињемо један моћан алат — Семрусх.

Појављује се када говоримо о процењивачима посећености, метаознакама, грешкама на сајту, истраживању кључних речи и многим другим аспектима дигиталног маркетинга, тако да се можете запитати шта алат има реч о свему томе.

Због тога смо одлучили да детаљно прегледамо Семрусх, платформу коју свакодневно користимо и нешто без чега верујемо да сваки дигитални маркетар једва може да преживи.

Шта је Семрусх?

Препун снаге са 50+ алата који покривају сваки замислив и незамислив аспект видљивости на мрежи, Семрусх је у суштини извор информација о свим стварима онлајн маркетинга.

Састоји се од пет комплета алата, платформа покрива:

 • СЕО;
 • Дигитално оглашавање;
 • Истраживање тржишта и анализа конкуренције;
 • Садржај маркетинга; и
 • Управљање друштвеним медијима.

У суштини, Семрусх вам пружа податке и увиде неопходне за прави позив када је дигитални маркетинг у питању — од одлука на високом нивоу за улазак на нова тржишта или лансирање нових производа/услуга до детаљнијих и техничких ствари као што су ревизија сајтова и чувајући своје редове.

Семрусх преглед, или најистакнутије карактеристике платформе

Као што видите, Семрусх је, у недостатку боље речи, огроман!

Дакле, немогуће је сажети преглед целе платформе у један пост — 10.000 речи би овде једва било довољно.

Уместо тога, одлучили смо да се фокусирамо на неке од најупечатљивијих карактеристика комплета алата, наглашавајући нека од најуникатнијих и јединствених знања којима је Семрусх препун.

Семрусх = Кључна реч Интел

Семрусх је одувек био познат у индустрији по својим предностима истраживања и анализе кључних речи.

У ствари, данас платформа има највећу (и, што је још важније, најсавременију) база података кључних речи на тржишту.

Извор: Семрусх статистика

Сваки пут када проверимо Семрусхову страницу са статистиком, видимо већи број, тако да је темпо раста једноставно запањујући.

Ипак, не ради се само о сировим подацима о кључним речима. Платформа има начин да трансформише кључне речи интел у корисне увиде, помажући вам да прецизно одредите ствари као што су:

 • Глобални и локални обим претраге (колико корисника на Гоогле-у има овај или онај термин за претрагу месечно) заједно са листом семантички повезаних кључних речи;
 • Намера кључне речи (са све већим нагласком Гоогле-а на намеру корисника, ова јединствена Семрусх функција може да вам помогне да будете циљанији у вези са кључним речима и поједноставите своје напоре за садржај);
 • Тешкоћа кључне речи (колико је тешко рангирати за дату кључну реч на основу конкуренције и других фактора као што су повратне везе, СЕРП карактеристике, итд.) релевантне за сваку географску локацију;
 • Конкуренција (добијате листу сајтова који се рангирају за дату кључну реч, што помаже да разумете против кога и против чега се такмичите);
 • СЕРП функције (које СЕРП карактерише активирање дате кључне речи, па се можете такмичити за њих).

Извор: Алат за преглед кључних речи

Сви ови увиди долазе са практичним екосистемом за управљање кључним речима — можете да одвојите кључне речи према географској локацији, језику и другим критеријумима и креирате главне листе које се могу применити.

Праћење ранга је једноставно

С обзиром да су мобилни подаци доступни свим корисницима без обзира на њихов план, ово је најважније када је у питању праћење ранга – иако ствари могу изгледати обећавајуће на десктопу, можда губите своју позицију на мобилном уређају.

Дакле, Семрусхова Праћење позиције алат има све што вам је потребно да пазите на своје дневне редове и уочите било какву промену пре него што изазове праве проблеме.

Извор: Алат за праћење положаја

Ипак, поред пуког праћења ранга, алат нуди још више:

 • Удео мерила гласа и видљивости у односу на конкуренцију;
 • Дневно ажурирање података;
 • Могућности вишеструког праћења где можете да пратите свој ранг на различитим уређајима и локацијама (све до ЗИП нивоа);
 • Покривеност СЕРП функција која (јединствена!) укључује локално праћење од 3 пакета и много језика; и
 • Функције извештавања следећег нивоа које вам чак омогућавају да користите конектор за Гоогле Дата Студио (нарочито важно ако прилагођавате клијентима).

Овај пратилац ранга ће чак открити и странице које изазивају само-такмичење (извештај о канибализацији).

Заиста моћна ревизија сајта

Иако ћемо копати у одређене карактеристике, кључна ствар која чини моћан алат за ревизију сајта је његова релевантност и способност да иде руку под руку са променама у индустрији. И Семрушева Алат за ревизију сајта обавља импресиван посао од пете до пете са Гоогле-овим ажурирањима.

Једном када је Гоогле најавио издавање Ажурирање доживљаја странице, Семрусх је покренуо свој извештај Цоре Веб Виталс (ЦВВ) у оквиру алата за ревизију сајта. То је супер јединствена карактеристика која карактерише брзину промене у индустрији и алату.

Са преко 140+ провера, алатка у суштини процењује учинак ваше веб локације у односу на кључне индикаторе здравља сајта који се протежу на:

 • Технички (нпр. пописивање, ХТТПС, АМП и перформансе) проблеми;
 • Проблеми на страници и структурирани подаци;
 • Маркуп цхецкер;
 • Међународна питања СЕО; и
 • Проблеми са унутрашњим повезивањем.

Извор: Алат за ревизију сајта

Ако повежете свој ГА налог, алатка ће дати приоритет откривеним проблемима тако што ће уочити странице које имају више приказа страница. Осим тога, ваши ГА подаци ће додати још две провере у мешавину — странице без родитеља и странице за које је потребно предуго да се учитају (фактор рангирања).

Оно што се истиче је то Сите Аудит не открива само проблеме са сајтом; заправо даје корисне савете како да их поправите.

СЕО провера на страници и ревизија повратних веза – алати који су јединствени на тржишту

Размотрили бисмо Сите Аудит прилично јединствен за тржиште, с обзиром на његову моћ, дубину ревизије и темпо ажурирања. Ипак, друге платформе такође имају ревизије сајтова. Али Семрусх има два заиста јединствена алата – СЕО провера на страници и ревизија повратних веза.

СЕО провера на страници (ОПСЦ)

Ово је један од најинтуитивнијих и најпрецизнијих начина да усавршите перформансе ваших страница.

Само наведите циљану кључну реч и ОПСЦ ће прикупити вредне идеје за побољшање страница и садржаја на основу увида у конкуренцију. Од техничког СЕО-а, изградње линкова и СЕРП функција до УКС-а и семантике, добићете препоруке за сваки аспект странице који може утицати на ваше рангирање за циљну кључну реч.

Извор: СЕО провера на страници

Штавише, алатка ће идентификовати странице којима је потребна хитнија пажња на основу лакоће поправки и утицаја на перформансе странице.

Алати за повратне везе

Семрусх’с Бацклинк Аудит садржи 50+ јединствених маркера токсичности који помажу да се прецизирају повратне везе које штете вашем профилу, а самим тим и перформансама.

Али постоји више од могућности повратне везе платформе. Са базом података од преко 43 милијарде повратних линкова, Семрусхова алатка за анализу повратних веза има приступ највећој (и најсвежијој) бази података повратних веза на тржишту, што је чини вероватно најјачим решењем за кратко завирење у портфеље повратних линкова конкурената и добијање идеја за ваше сопствени напори за изградњу линкова.

А алатка за изградњу линкова ће вам помоћи да поједноставите и управљате читавим процесом ширења.

Покривеност тока посла маркетинга садржаја

Све ваше полирање сајта, ширење повратних веза, анализа конкуренције и други напори не коштају ни новчића без висококвалитетног садржаја. Семрусх има неколико алата који у суштини покривају ток посла маркетинга садржаја – и мислимо, у потпуности.

Извор: Алат за истраживање тема

Од кратког креирања до анализе перформанси садржаја, они имају алат за скоро све садржаје:

 • Алат за истраживање тема је направљен за фазу креирања садржаја, помажући вам да одаберете најмодернију и најрезонантнију тему за будући садржај све до локалног нивоа на основу вашег циљаног географског положаја.
 • СЕО шаблон садржаја анализира најбоље делове садржаја за ваше циљне кључне речи и аутоматски креира кратак опис (са СЕО, читљивост, дужину текста, семантику и идеје за повратне везе) за ваше писце. И СЕО помоћник за писање додатак помаже да се уверите да је ваш текст у складу са најбољим праксама садржаја са најбољим учинком ваших ривала.
 • Цонтент Анализер прати перформансе вашег садржаја и ако видите да заостаје, покрените страницу кроз СЕО провера на страници и добијете препоруке за побољшање.

Цене: Вероватно најбоља карактеристика Семрусха

Обично је цена најзастрашујућији део сваког решења, посебно тако свеобухватног као Семрусх. Ипак, изгледа да су људи тамо прилично скромни.

За све информације које добијете, као и квалитет података и увида, Семрусхове цене су приступачне колико год могу, посебно ако сте спремни да користите пуну снагу платформе:

Извор: Семрусх страница са ценама

Наравно, ако се одлучите за годишњи план, цене још више падају, а ПРО претплата постаје понуда од 99,95 УСД месечно.

А за ову цену, имате информације и могућности преко 50 алата — да имате интегрисано, испреплетено и глатко управљање целокупним процесом видљивости на мрежи.

Завршне речи 👈

Наравно, наша Семрусх покривеност је само изгребала површину платформе. Нисмо чак ни ушли у дубину његовог оглашавања, управљања друштвеним медијима, извештавања и других могућности.

Ипак, наш брзи преглед је истакао неке од најузбудљивијих карактеристика платформе које нећете наћи нигде другде. Дакле, надамо се да сада имате бољу представу о томе колико ваш посао дигиталног маркетинга може постати лакши и паметнији ако одлучите да се наоружате снагом платформе.

И, као наш читалац, имате јединствену прилику да сами искусите снагу комплета алата са а 14-дневна бесплатна пробна верзија Семрусх-а.