Управљајте својим продајним каналом помоћу ових 10 најбољих софтвера за продају

Ефикасно управљање продајним каналима може вам помоћи да ефикасно организујете процес продаје, доносите боље одлуке и региструјете већи профит.

То је постало неопходно у данашњим пословним сценаријима где је конкуренција већа него икада. У овом тренутку, потребна вам је врхунска продајна стратегија која може привући више потенцијалних клијената и брзо их претворити.

Постоји много фаза у процесу продаје, од генерисања потенцијалних клијената и успостављања контакта до изградње репо, затварања посла и праћења. Све ово захтева ефикасно планирање како би се представницима помогло да брзо закључе послове и олакшали пут клијента.

Уместо да свиме управљате ручно, можете да оснажите свој тим софтвером за продајне процесе који ће им помоћи да ефикасно управљају свим процесима. Може да поједностави процес за цео тим, учини да они боље функционишу и да вам помогне да прецизно мерите метрику да бисте разумели раст вашег пословања.

Ево кратког резимеа најбољег софтвера за дистрибуцију о коме ћу говорити у наставку.

Софтвер

Значајне карактеристике

Сазнајте више

Контрола продајног процеса, аутоматизација, АИ увиди, мобилни приступ

Фресхсалес

Управљање продајним каналима засновано на вештачкој интелигенцији, визуелно праћење послова, прилагодљиви цевоводи

Кееп

ЦРМ синхронизација, аутоматизација, праћење перформанси

ХубСпот

ЦРМ за управљање продајом, интеграцију контаката

Зендеск Селл

ЦРМ за продају, управљање цевоводом, повећање продуктивности

Флексибилан продајни цевовод, идентификација уског грла

Битрик24

Бесплатан ЦРМ, аутоматизовани процеси, аналитика, мобилна подршка

Бакар

Прилагодљиви цевоводи, праћење у реалном времену, управљање квотама

Заиста једноставни системи

Праћење могућности продаје, предвиђање, корисничке дозволе

Капсула

Визуелни продајни левак, предвиђање, статистика, аутоматизација

Ево свега о продајним каналима и зашто вам је потребан софтвер за дистрибуцију.

Шта је продајни канал?

Продајни вод се односи на визуелни приказ могућности који приказује где се ваши потенцијални купци налазе у вашем продајном процесу док пролазе кроз различите фазе током куповине.

Показује колико потенцијалних клијената имате и колико њих је квалификованих или потенцијалних купаца. Такође омогућава продајном особљу да разуме на које послове је вредније да се фокусира.

Поред тога, може показати вероватноћу колико ћете вероватно продати у одређеној години, месецу или недељи. Пружа одличан начин за процену учинка вашег продајног тима, ефикасно руковање потенцијалним клијентима и разумевање како ваше пословање функционише.

Цевоводи продаје су скоро слични за различите секторе. Уопштено говорећи, продајни цевоводи су високо организовани и визуелизовани у хоризонталној траци или левку и подељени у различите фазе продајног процеса организације. Потенцијални купци се премештају из једне фазе у другу у процесу продаје, од првог контакта до закључења посла.

Фазе у продајном каналу

 • Тражење: Помаже вам да пронађете потенцијалног купца коме је потребан ваш производ или услуга. То се може урадити преко тима за генерисање потенцијалних клијената, садржаја који се може преузети, контактирања заинтересованих купаца, хладних трагова или друштвених медија.
 • Контактирање: То укључује продајног представника који први пут успоставља контакт са потенцијалним клијентом путем телефонског позива, друштвених медија, е-поште или СМС-а како би схватио да ли су заинтересовани у реалном времену.
 • Квалификације: Ради се о одвајању потенцијалних потенцијалних клијената који могу бити погоднији за ваш производ или услугу. Ова критична фаза захтева од вас да анализирате купце на основу интеракције, интересовања, расположења за куповину, буџета итд.
 • Неговање потенцијалних клијената: Пре него што размислите о затварању продаје, покушајте да изградите однос и негујете га тако што ћете се бавити њиховим објавама на друштвеним мрежама, слушати њихове проблеме и одговарати на њих, и делити вредне увиде за решавање њихових проблема.
 • Затварање: Ако је потенцијални клијент спреман за куповину, посао је запечаћен од стране ваших представника. А ако још имају времена да одлуче, наставите.
 • Праћење: Наставите са својим потенцијалним клијентима да бисте разумели њихово тренутно стање куповине. Такође помаже у изградњи односа.

Какву улогу игра у продајној стратегији?

Продајни цевовод представља цео пут купца, од потенцијалног клијента до тога да постане купац.

 • Помаже вам да разумете где су ваши послови, новац, труд и други фактори у било ком тренутку у процесу продаје.
 • Пружа финансијске метрике за приказ потенцијалних послова који ће вероватно доћи до конверзије.
 • Можете да видите учинак свог тима и продајног особља и процените да ли раде добро или им је потребна обука или појачање.
 • Указује на вредне послове који се могу закључити, што вам помаже да предвидите приход отприлике за месец или годину.

Шта је софтвер за продају?

Софтвер који ће вам помоћи да организујете цео процес продаје, од генерисања потенцијалних клијената до закључења послова и праћења, назива се софтвер за продајни процес.

Пружа јасан преглед вашег продајног процеса праћењем сваке фазе, управљањем могућностима, праћењем процеса и омогућавајући вам да разумете следеће кораке. Такође може проценити ваше послове, предвидети продају и помоћи вам да мерите учинак тима.

  9 најбољих решења за управљање мрежном конфигурацијом

Софтвер продајног процеса вам помаже да останете информисани о својим потенцијалним клијентима, омогућавајући вашем тиму да контактира или прати потенцијалног клијента, креира дневне задатке и води састанке. Све ово вам помаже да донесете боље одлуке и процените токове новца.

Карактеристике софтвера Салес Пипелине

 • Управљање потенцијалним клијентима укључује генерисање, неговање, бодовање и квалификовање потенцијалних клијената који ће вам помоћи да им боље одредите приоритет и у складу са тим фокусирате своје напоре.
 • Управљање контактима за чување и преглед ажурираних информација о контактима потенцијалних клијената како бисте им помогли да брзо дођете до њих путем позива, е-поште, СМС-а или друштвених мрежа.
 • Аналитика и извештавање да бисте добили метрику у реалном времену и обавестили своје менаџере и тимове о њиховом учинку.
 • Аутоматизација за уштеду и напоре слањем е-поште, уносом података и заказивањем састанака
 • Шаблони су унапред направљени продајни канали које можете директно да користите ако не знате како да их дизајнирате.
 • Интеграције за повезивање са другим корисним алаткама које ваши тимови користе, као што су апликације за друштвене мреже, е-пошта, документи, безбедносни системи и још много тога

Које су предности коришћења софтвера за продају?

Ефикасно управљање продајним каналима

Коришћење софтвера ће вам помоћи да ефикасно управљате или организујете све процесе у свакој фази вашег цевовода. Можете разумети број потенцијалних клијената, квалификованих потенцијалних клијената и где су они у припреми и аутоматизовати слање е-поште, заказивање састанака итд., како бисте уштедели своје време на обављању задатака који се понављају и минимизирали људске грешке.

Боље доношење одлука

Са свим увидима пред вама у вези са вашим продајним каналом, потенцијалним клијентима, конверзијама и праћењем, можете разумети куда ваша продаја и пословање иду. То ће вам помоћи да донесете боље пословне одлуке.

Више профита

Можете да разумете који су потенцијални или хладни потенцијални потенцијални клијенти, потребно им је више праћења и колико су заинтересовани за куповину. Ово ће вам помоћи да померите фокус у правом смеру и предузмете неопходне кораке. То се преводи у више конверзија, потенцијалних клијената и генерисања прихода.

Познавање очекивања и понашања купаца

Праћењем метрике и разговора можете боље разумети своје клијенте. То ће вам помоћи да будете упознати са њиховим куповним навикама и побољшате своје производе како бисте задовољили њихове захтеве. Такође ће предвидети ваш приход како бисте могли да мерите свој раст и пословни успех.

Дакле, ево неких од најбољих софтвера за продају који нуде све горе наведене предности.

Пипедриве

Контролишите своје продајне процесе помоћу Пипедриве-а да бисте покренули свој продајни канал. Може вам помоћи да привучете више потенцијалних клијената помоћу прилагођених веб образаца и цхат ботова и да пратите историју контаката, имејлове и позиве да бисте имали потпун увид у распоред. Уместо напорног рада, аутоматизујте административне задатке и стекните знање од вештачке интелигенције.

Детаљно прегледајте прилагођене метрике да бисте мерили учинак у односу на унапред дефинисане циљеве и остварите потпуну транспарентност свог пословања и сазнајте више о подацима.

Такође можете да контролишете свој продајни канал преко мобилног уређаја и да интегришете Пипедриве са својим пословним алатима да бисте побољшали свој рад.

Пипедриве је увек ту да вас подсети за следећу активност аутоматизације неких процеса како бисте се опустили. Добијте све податке у једном прозору и унесите нове контакте и понуде на свом мобилном или десктопу.

Помоћу мобилног уређаја моћи ћете да сачувате активности позива, да познајете листе клијената, да планирате активности, да правите белешке током састанака или позива, да сликате за чување по уговору или договору и још много тога.

Лако увозите, ажурирајте и додајте Гоогле контакте са Пипедриве-а и пишите или шаљите е-поруке. Такође можете пратити сваку активност да бисте идентификовали разумну прилику за побољшање.

Поред тога, проверите активност која доноси више конверзија и видите која је понуда ближа продаји. Такође вам помаже да разумете стопу конверзије у свакој фази посла.

Поставите једноставне процесе продаје по цени од 12,50 УСД месечно и узмите БЕСПЛАТНУ пробну верзију од 14 дана без кредитне картице.

Фресхсалес

Фресхворкс је водећи софтверски пакет заснован на облаку који нуди решења за корисничку подршку, продају и маркетинг, сервис и још много тога.

Фресхсалес је један од његових пакета производа који се баве продајом и маркетингом. Одлична вест са Фресхсалес Салес Пипелине Манагемент је да продајни тимови могу да прате уговоре и остварују нове приходе брже него икад користећи увиде засноване на вештачкој интелигенцији.

Овај робусни софтвер вам омогућава да видите комплетан продајни ток како бисте доносили интелигентне одлуке приликом управљања сваким договором. Наслоњен на напредно праћење и управљање потенцијалним клијентима као део својих основних функционалности, Фресхсалес подржава интуитиван распоред који омогућава разумевање свих ваших послова на први поглед пружањем резимеа, заједно са софистицираним могућностима предвиђања које се подстичу помоћу вештачке интелигенције.

Његови аутоматски покретачи осигуравају да се не пропусте никаква праћења која су потребна свакој фази, док вам, с друге стране, пружају потпуну транспарентност у праћењу метрика учинка извођача као што су будућа предвиђања или статус ангажовања тима. Дакле, имате неопходне ресурсе да сваки пут успешно напредујете на лествици.

Остале значајне карактеристике платформе укључују управљање уговорима од краја до краја, где сви задаци укључују визуелизацију и праћење свих послова на једном месту, лако прилагођавање цевовода, оптимизацију процеса продаје и добијање више послова како бисте се могли концентрисати на продају.

  19 Цлоуд Цомпутинг Интервју Питања и одговори

Платформа ће вас учинити професионалним менаџером послова продаје који омогућава да се ваши послови аутоматски генеришу, причвршћујући различите производе ради флексибилности и брзо их превлачећи и испуштајући у продајни канал.

Софтвер обезбеђује пробни период од 14 дана. Након тога, нуди три издања за надоградњу на премиум за више додатних функција. Доступно је и бесплатно издање које деле до 3 корисника.

Кееп

Затворите више потенцијалних клијената уз правилно управљање продајним каналима уз Кеап. Користите његов продајни цевовод превлачењем и испуштањем да бисте брже закључивали и премештали послове и сазнали статус сваке понуде на једном месту. Уместо да користите табеле, останите организовани помоћу алатке за управљање Кеап да бисте уштедели много времена.

Управљајте новим потенцијалним клијентима, стекните увид у цео процес, креирајте прилагодљиве цевоводе и синхронизујте се са Кеаповим ЦРМ-ом да бисте потенцијалне клијенте аутоматски претворили у понуде. Такође можете да користите прилагодљиву контролну таблу да пратите своје потенцијалне клијенте и останете на врху док не извршите продају.

Покрените аутоматизоване задатке и пратите да бисте управљали новим потенцијалним клијентима преко продајног тока и стекли прави увид у перформансе продаје заједно са аналитиком.

Такође ћете добити извештаје о просечном трајању понуде, конверзијама уговора по фазама, просечном времену, предвиђању прихода од понуде и још много тога. Уштедите до 10 сати сваке недеље и максимизирајте свој процес продаје.

Изаберите контакте од 500 до 25000 по цени од 79 УСД месечно за једног корисника (30 УСД за додатне кориснике). Или испробајте Кеап 14 дана БЕСПЛАТНО без давања информација о кредитној картици и добијте функције као што су ЦРМ, маркетинг путем е-поште, прикупљање потенцијалних клијената, лака аутоматизација, састанци, мобилна апликација, пословна линија, аутоматска размјена текстуалних порука, плаћања и фактурисање.

ХубСпот

Избегните да ваша продаја проклизава кроз пукотине у вашем продајном каналу; управљајте свим својим пословима са ХубСпот ЦРМ са лакоћом.

Можете да додајете нове понуде или податке о контактима директно из ЦРМ-а и уштедите сате уз најажурније детаље. То ће спречити ручни унос података и уштедети вам време које можете да искористите за слање е-поште, телефонирање итд.

Без обзира да ли почињете или већ имате успостављену продају, ХубСпот-ов софтвер за управљање цевоводом ради ваш посао и омогућава вам да креирате свој идеалан процес. Без помоћи ИТ тима, можете лако да мењате, бришете и додајете својства уговора и фазе да бисте доделили задатке.

Усредсредите се на послове који су најважнији у вашем пословању тако што ћете преузети потпуну контролу над продајом. Можете добити потпуну видљивост тимских и појединачних перформанси са продајне контролне табле тако што ћете проверити напредак ка квоти и активностима.

Идентификујте проблем у потенцијалном приходу и окупите се са својим тимовима како бисте извршили праву операцију за постизање правих послова. Помоћу овог ЦРМ-а можете да управљате потенцијалним клијентима, контактима, цевоводима и увидима у компанију, пратите е-пошту, интегришете Оутлоок, Гмаил и још много тога.

Набавите све што вам је потребно уз ХубСпот по цени од 45 УСД месечно да бисте ухватили више потенцијалних клијената и претворили их у купце. Укључује 1000 маркетиншких контаката и више функција.

Зендеск Селл

Брже претварајте потенцијалне клијенте уз Зендеск Селл ЦРМ за продају и максимизирајте продуктивност, приход и видљивост продајних тимова. Од огромних листа обавеза до управљања очекивањима купаца, ваш продајни тим ради много.

Оснажите их помоћу Зендеск Селл-а да поједноставите ствари и донесете одлуке засноване на подацима, пружите боље искуство својим клијентима и повећате продуктивност.

Управљајте и градите свој цевовод у складу са вашим пословањем, заказујте састанке, шаљите е-поруке, прегледајте историју уговора и лако обављајте позиве. Такође можете да пазите на продајни процес да бисте остали фокусирани на потенцијалне клијенте високе вредности. Поред тога, долази са интегрисаним алатом који пружа пун контекст на једном месту.

Групишите и филтрирајте своје потенцијалне клијенте у реалном времену да бисте остали фокусирани на највеће прилике. Зендеск Селл пружа отворене и богате АПИ-је за лако укључивање у технолошки стог. Можете да добијете потпуну видљивост продајних процеса од планирања до анализе и креирања извештаја помоћу прилагодљивих контролних табли.

Набавите Зендеск Селл од 19 УСД по кориснику месечно (ако се наплаћује годишње) и испробајте БЕСПЛАТНУ пробну верзију.

Салесмате

Изградите сопствени флексибилан и робустан продајни канал да бисте пратили, организовали и привукли више послова помоћу софтвера за управљање цевоводом Салесмате.

То би понудило више фокуса и јасноће у продајном каналу елиминацијом нагађања, креирањем вишеструких продаја, познавањем здравственог статуса, аутоматизацијом задатака и стварањем забавног превлачења и лаког продајног искуства.

Смањите своју продајну квоту понудама високе и вруће вредности и проверите актуелну слику продајног процеса. Можете пронаћи уска грла и брзо их поправити помоћу приказа цевовода и знати послове којима је потребна хитна пажња због заосталих активности.

Све ће бити тачно испред вас тако да можете брзо да пошаљете е-пошту, упутите позив, завршите активност, ажурирате понуде и додате белешку. ИТ вас спречава од досадног ручног уноса података и аутоматизује задатке тако да можете привући више потенцијалних клијената путем образаца за веб локацију.

  Цхромебоок се заглавио на Цхроме екрану? Урадите ово да бисте га одмрзнули

Поделите и филтрирајте све податке да бисте аутоматски укључили и циљали праве понуде и пратили позиве, састанке, поруке и е-поруке. Поред тога, омогућава безбедну сарадњу и дели одговорности између вашег тима. Уз помоћ мобилне апликације, можете пратити и управљати пословима са било ког места у било које време.

Искористите 15-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију Салесмате-а.

Битрик24

Узмите бесплатно Битрик24’с ЦРМ систем заједно са алатима за управљање продајним каналима повезаним са ЦРМ-ом за пружање напредне аналитике. Једини посао који треба да урадите је да дефинишете продајне процесе, фазе договора и потенцијалне клијенте, а остало се обавља аутоматски.

Добићете податке о односу победа да бисте знали колико је потенцијалних клијената конвертовано у клијенте. Омогућава вам да идентификујете уска грла кроз анализу цевовода и да је побољшате у складу са тим. Такође ћете пронаћи бесплатне шаблоне за фактурисање, цитирање и фазе продаје.

Уз мобилну апликацију, добићете потпуну подршку за ЦРМ са било ког места. Пружа неограничене податке о историји и базу података клијената, временску линију интеракција, ток продаје, бесплатну интеграцију и још много тога. Побољшајте вештине менаџера и своје одлуке о прогнозама и пратите кључне метрике да бисте изградили ефикасне технике и стратегије.

Штавише, ухватите више потенцијалних клијената уграђивањем веб образаца у своју веб локацију. Користите контролне табле и прилагођене извештаје да побољшате ток продаје и активности тима и стекнете потпуни увид у извештаје о активностима агената, извештаје о очекиваној продаји, изворе потенцијалних клијената и неплаћене фактуре.

Поред тога, нуди основне функције као што су 5 ГБ онлајн складишта, контакт центар, маркетинг путем е-поште, прилагођена поља, фактуре, понуде, платформа која се хостује самостално, интеграције, итд., Све БЕСПЛАТНО.

Бакар

Бакар Софтвер за управљање цевоводом чини ваш рад лаким за праћење, поједностављење и организовање продаје помоћу прилагодљивих опција. Можете креирати неограничене цевоводе превлачењем и испуштањем, визуелно пратити здравље цевовода, управљати својим тимом са било ког места и добити видљивост у реалном времену.

Бакар вам помаже у свакој фази продајних процеса и омогућава вам да пратите, прегледате, сортирате и филтрирате активности у реалном времену тако да никада нећете пропустити ниједну понуду.

Са Цоппер-ом можете започети своје задатке и завршити радње у року од неколико минута, добити брзи визуелни преглед процеса продаје и проучити сваки посао како бисте пратили здравље вашег пословања.

Аутоматски примајте упозорења о препорукама и новим задацима да бисте се фокусирали на повећање вредности и брзине цевовода. Осим тога, извештаји и контролне табле приказују тип, статус и износ тренутних послова.

Такође можете да управљате својом квотом анализирајући брзину продаје, просечну величину посла и вредност у вези. Помаже у идентификацији проблема и праћењу напретка да бисте знали где сте и када ћете погодити број.

Урадите БЕСПЛАТНО пробну вожњу од 14 дана и видите како бакар може бити од велике користи. Одаберите основни план од 25 УСД по кориснику месечно за 3 седишта и добијте потпуну интеграцију Гоогле Воркспаце-а.

Заиста једноставни системи

Пратите и управљајте сваком могућношћу продаје у свакој фази продајних процеса да бисте успешно закључили посао Заиста једноставни системи.

Омогућава вам да дате приоритет сваком послу и да га у складу са тим доделите вашим продајним тимовима. Са својим интуитивним ЦРМ системом, можете лако да креирате тачне прогнозе и да направите фактурисање и понуде како бисте избегли пребацивање између система.

Подесите корисничку дозволу и нивое безбедности да ваш тим контролише ко ће приступити вашим подацима. Можете да видите продајни ток у једном приказу и дубоко бушите да бисте добили целу слику. Поред тога, креирајте своја подешавања да бисте дефинисали сваки корак процеса продаје и додајте онолико фаза колико желите.

Заувек је БЕСПЛАТНО за до 2 корисника. Ако сте мали тим, можете користити план од 14 УСД по кориснику/месечно да бисте уживали у функцијама.

Капсула

Добијте резиме онога што се дешава са сваком приликом, где су у припреми и шта даље да радите користећи Цевовод за продају капсула. Пратите сваку продајну прилику, управљајте њоме помоћу визуелног тока продаје и прилагодите сваки процес вишеструким цевоводима.

Цапсуле вам омогућава да направите прогнозу ваше продаје на основу могућности и вредности вероватноће. Такође можете да прегледате статистику о продајном процесу, резимеима и будућим пројекцијама продаје на једној јасној контролној табли и проверите стопу конверзије током прошле године. Поред тога, погледајте које се ознаке обично користе за прилику.

Добићете алате као што су продајни канали, контролне табле, визуелни канали, филтрирање могућности и још много тога. Аутоматизујте низ задатака да бисте уштедели много времена и фокусирали се на важније ствари.

Поред тога, користите приказ календара да бисте видели своје задатке у месечном или недељном приказу и надгледали сваки циклус продаје да бисте боље разумели своје пословање и донели праву одлуку у право време.

Изаберите професионални план за 18 УСД по кориснику месечно за 50.000 контаката, 10 ГБ складишног простора, врхунски Гоогле Воркспаце и Мицрософт 365. Такође ћете добити врхунске интеграције, укључујући Куицкбоокс, Запиер, МаилЦхимп, Ксеро и још много тога. Искористите 30-дневну БЕСПЛАТНУ пробну верзију да бисте сазнали више.

Закључак 👇

Надам се да ће вам горње информације о продајним каналима помоћи да боље управљате процесом продаје. Дакле, изаберите софтверски алат за продајни процес на основу вашег буџета и захтева да бисте привукли више потенцијалних клијената и претворили их у купце.

Можда ћете бити заинтересовани и за ЦРМ решења за ваше пословање.