Ваш водич за циљање на основу локације

Не знате како геофенцинг може бити ефикасан алат за циљање засновано на локацији? Овај свеобухватни водич ће вам помоћи да разумете Геофенцинг, како функционише, његове примене и све између.

Размотрите сценарио. Купац уђе у тржни центар и одмах добије текстуалну поруку или пусх обавештење са обавештењем да новоотворени ресторан нуди бесплатно пиће после ручка. Обећавајућа маркетиншка тактика је привлачење купаца у близини.

Али шта је омогућило да се купци циљају на основу њихове локације? Геофенцинг је одговор. Дакле, шта тачно подразумева термин геофенцинг?

Геофенцинг је моћна технологија заснована на локацији која омогућава било којој пословној или апликацији за е-трговину да користи услуге засноване на комуникацији као што су радиофреквентна идентификација (РФИД), Ви-Фи или ГПС, и постављање виртуелног периметра или ограде око циљне области и изврши програмирану акцију када мобилни уређај уђе или изађе из виртуелне географске границе.

Циљање корисника на основу њихове тренутне локације је невероватан начин да маркетиншке кампање буду успешне, а геофенцинг је алатка која вам омогућава да извршите циљање засновано на локацији. Али то није све што вам геофенцинг помаже да постигнете, као предузећу. Радознали сте да сазнате више? Останите са нама док вас водимо кроз чланак.

Како функционише Геофенцинг?

Геофенцинг користи комуникационе технологије као што су ГПС, РФИД, Ви-Фи, мобилни подаци и опсег ИП адреса за постављање виртуелне ограде. Прво, програмер или продавац користи софтвер који покреће ГПС или РФИД да би поставио виртуелну географску ограду око географске локације као што је зграда, продавница, ресторан или чак град или држава.

Полигонални софтвер за геоограђивање такође је неопходан за обележавање тачака на мапи, која делује као геоограда за праћење локације.

Генерално, виртуелне геоограде се креирају као круг око циљане локације на Гоогле мапама, интегрисане током развоја апликације. Она служи као граница која аутоматски покреће корелирани одговор, као што је слање текста или е-поште, приказивање огласа на друштвеним мрежама или испорука обавештења апликације, кад год корисник или мобилни уређај уђе или напусти геоограђено подручје.

  Терраин Хоме је покретач апликација са паметном универзалном претрагом [Android]

Активирани одговор додељује администратор или маркетер, у зависности од тога где се технологија примењује. Занимљиво је да је могуће пратити различите активности, као што су улазак и излазак у сваку геоограду, и одредити посебан одговор за сваки окидач.

Геофенцинг омогућава програмерима да поставе и надгледају више геоограда у датом тренутку, а горња граница је 100 геоограда по апликацији по кориснику уређаја.

Употреба и примена геоограђивања

Геофенцинг се може применити у различитим сценаријима у распону од маркетинга и рекламирања до праћења локације, а такође може помоћи у спровођењу закона. Хајде да детаљније погледамо најпопуларније апликације геофенцинга.

Бољи маркетиншки резултати

Предузећа могу да искористе технологију геофенцинга да циљају купце на основу локације и понуде ексклузивне понуде како би привукле њихову пажњу и надмашиле своје конкуренте. Геофенцинг може бити драгоцен маркетиншки алат за приказивање огласа корисницима који прелазе геоограду и испоруку пусх обавештења.

Управљање имовином и праћење возила

Геофенцинг омогућава праћење вредне имовине као што су рачунари и возила и покреће упозорења кад год се изнесу ван геоограђене локације.

Праћење радног места и радног времена запослених

Компаније брзо имплементирају технологију геофенцинга како би знале када запослени уђе на радну локацију геофенцинга и аутоматски их регистровале.

Исто тако, менаџери се одмах обавештавају када запослени изађе или напусти локацију на лицу места. Такође помаже да се утврди да ли је запослени напустио локацију посла након што је истекао.

Идентификујте криминалце

Органи за спровођење закона примењују гео-ограде како би пратили грађане који су можда починили кривично дело. Такође јасно даје до знања да ли је наводни злочинац био присутан током датог времена.

Испоручите персонализоване резултате

Компаније могу да имплементирају геофенцинг како би побољшале корисничко искуство и пружиле персонализоване резултате. Они могу циљати кориснике који су тренутно присутни на локацији догађаја и затражити од њих да напишу брзу рецензију на платформама друштвених медија.

Оглашавање на друштвеним мрежама

Платформе друштвених медија као што су Фацебоок, Инстаграм, Снапцхат и Твиттер имају уграђену технологију геофенцинг. Ове огласне платформе вам омогућавају да поставите гео-ограду и циљате људе који се тренутно налазе у тој области.

  Како омогућити и користити Стаге Манагер у мацОС 13 Вентура

Предности геофенцинга

Сада када имамо добру представу о томе како геофенцинг функционише и где можете да примените геофенцинг, наставите да проверите предности коришћења технологије Геофенцинг.

Циљајте купце у савршено време и на савршеном месту

Маркетиншки стручњаци могу да рекламирају своје производе и да објављују њихову продају циљним купцима након што географишу своје конкуренте. На овај начин могу да привуку пажњу купаца када желе да обаве куповину.

Побољшајте продуктивност

Послодавци могу на даљину да управљају радном снагом, користе геофенцинг да побољшају тимску сарадњу и доносе одлуке засноване на подацима за пребацивање запослених са једне локације на другу на основу геофенцинга.

Осигурава сигурност информација

Геофенцинг олакшава одговорност и помаже да се запосленима ограничи приступ уређајима и апликацијама, штитећи њихове вредне податке.

Побољшава тачност

Упозорења и подсетници засновани на гео-ограђивању поједностављују свакодневни рад и олакшавају праћење времена.

Повећајте локалну продају

Промотивне кампање са могућностима гео-ограђивања које нуде ексклузивне попусте и неколико других погодности за локалне купце доносе огромне гужве у продавницу више него што то традиционално оглашавање може.

Побољшана аналитика података

Геофенцинг омогућава боље праћење и анализу података о клијентима на основу различитих показатеља као што су прикази, ангажовања, прегледи и конверзије.

Спречава крађу

Геофенцинг помаже организацијама да заштите имовину и избегну крађе тако што обавештавају службенике када упадну у ограђену локацију.

Победите своје конкуренте

Геоограђивање бренда вашег конкурента да би се понудиле обећавајуће понуде је ефикасна маркетиншка стратегија за представљање вашег бренда и привлачење пажње купаца.

Повећајте продају и приходе

Омниканалне маркетиншке кампање засноване на геоограђивању повећавају продају и приходе предузећа јер могу да циљају публику на основу локације.

Врсте геоограђивања

У зависности од сврхе апликације за коју се користи, геофенцинг је углавном два типа, тј. Активни и пасивни.

#1. Ацтиве Геофенцинг

Код овог типа геофенцинга, апликација се отвара на паметном телефону корисника, а ГПС услуге раде све време. Ово омогућава предузећима да прате појединачне купце према географској ширини и дужини. У техници активног геофенцинга постоји велика потрошња батерије због чињенице да је ГПС увек укључен током читавог времена коришћења апликације.

#2. Пасивно геофенцинг

Пасивно геофенцинг, за разлику од активног геофенцинг, не захтева да апликација буде у стално активном стању јер је дизајнирана да настави да ради у позадини. Пасивна геофенцинг не зависи од ГПС технологије; уместо тога, ослањају се на Ви-Фи или мобилне податке.

  Провера здравља иПхоне, иПад и МацБоок батерија је једноставна са ових 7 алата

Пасивно Геофенцинг не може да функционише у реалном времену, па је стога неспособно да се тренутно постављају огласи и обавештења на уређаје корисника. Овај тип геофенцинга се првенствено користи за прикупљање корисничких података јер не може да изврши радњу у реалном времену.

Изазови технологије геофенцинга

Геофенцинг нуди гомилу предности, али слично другим технологијама, и оно има своје изазове. Следе изазови које Геофенцинг покушава да превазиђе.

Технологији је потребно одржавање које се након неког времена чини монотоним, а да не заборавимо да је грешка, иако корисници наводе да већину времена даје прилично тачне резултате.

Познато је да геоограђивање изазива забринутост око личне приватности. Запослени и клијенти можда оклевају да поделе своје податке о локацији, што је кључни фактор иза маркетиншких и пословних тактика заснованих на геоограђивању.

Геоограде се у великој мери ослањају на технологије позиционирања као што су ГПС, мобилни и Ви-Фи које могу дати прецизне резултате само у кратком параметру.

Геофенцинг доводи до велике потрошње енергије и пражњења батерије, што може бити забрињавајуће за запослене који користе своје паметне телефоне.

Геофенцинг будући обим

Помажући предузећима да поставе виртуелне географске границе и надгледају запослене у реалном времену, геофенцинг је увелико сустиже популарност. У наредним годинама, геофенцинг, у комбинацији са технологијама као што су ГПС, Ви-Фи и РФИД, помоћи ће предузећима да постигну многе циљеве.

Према истраживању Геофенцинг Маркет би Солутион, Тецхнологи, Индустри & Регион – Форецаст 2022 – 2032, очекује се да ће тржиште геофенцинга достићи вредност од 9.596,6 милиона УСД до 2032. године са 1.867,2 милиона УСД у 2022.

Овај убрзани раст ће бити подстакнут технолошким напретком, који ће помоћи предузећима да прихвате геофенцинг како би пружили боље корисничко искуство, побољшали задржавање клијената и повећали укупну продају. Увођење 5Г технологије ће понудити податке велике брзине и тачност локације, што ће додатно повећати употребу геофенцинга у маркетиншким сценаријима заснованим на локацији.

Сумирајући

То је скоро све што треба да знате о Геофенцингу, које полако постаје урођени део нашег виртуелног света. Геофенцинг омогућава предузећима да искористе комуникационе услуге за географско циљање потенцијалних корисника како би постигли неколико важних циљева. Непотребно је рећи да геофенцинг предвиђа обећавајућу будућност.

Такође можете да примените Гуеррилла маркетинг са циљаним маркетингом да бисте привукли пажњу купаца и излагање вирусу.